Panahs Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Έχω ήδη σε φλασάκι το ubuntu Netbook Remix. Μπορώ να κάνω κάτι με αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Έχω ήδη σε φλασάκι το ubuntu Netbook Remix. Μπορώ να κάνω κάτι με αυτό? αν τρέχει απ' το φλασάκι το ubuntu, ναί, αφού διαβάσεις αυτά που έγραψε ο markelos μην το ξαναεγκαταστήσεις κατά λάθος ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panahs Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 1on! Den doulepse kanonika. Den mporesa na kanw boot sta windows opote twra eimai me ti flash ekdosi! 2on! Den mporw na vrw auto poy zitaei otan leei: Once Ubuntu starts up, go to System -> Administration -> Software Sources and enable (by checking it off) the Universal repository. Pou einai to Universal repository? den to vlepw! Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικούς χαρακτήρες στα μηνύματα σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panahs Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 to kanw opws stin eikona, meta paw kai vazw tin entoli kai mou leei : ubuntu@ubuntu:~$ sudo apt-get install ms-sys Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done E: Couldn't find package ms-sys Ti kanw lathos? Yparxei allos tropos na treksw tin efarmogi? Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικούς χαρακτήρες στα μηνύματα σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 δεν υπάρχει πλεον στα repositories, κατέβασε το από εδώ http://prdownloads.sourceforge.net/ms-sys/ms-sys-2.1.5.tar.gz?download Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 δες κι αυτό http://ms-sys.sourceforge.net/ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panahs Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Entaksei, exw apelpistei. de ginetai tipota. mexri kai na to valw monos mou prospathisa kai de me afise. Den exw idea apo linux... . dinw tin entoli make kai mou petaei error sto telos. dinw su kai mou zitaei kwdiko. poio kwdiko?? den pianei tipota ksemeina me to ipod... skata EDIT: Ευτυχώς μπόρεσα και ξαναέβαλα κανονικά τα linux, οπότε επανεμφανίστηκε το περιβόητο "grub". Μετά τη λαχτάρα που πέρασα αποφάσισα να τα... παντρευτώ για λίγο, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσω άλλον υπολογιστή εδώ που είμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 δεν θα χάσεις, ειδικά σε netbook είναι τελεια. Στην αρχή τα έβαλα στο δικο μου (ΑΟΑ 150) με 10gb για δοκιμή και πλεον καταλαμβάνουν το 75% του σκληρου. Τι έκανες στα xp που δεν σε βολεύει το ubuntu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μπορούσες να κατεβάσεις το ms-sys από εδώ. Με ένα απλό ms-sys deb στο google, μου εμφάνισε την πρώτη σελίδα που παρέθεσα. Για να ξέρεις, deb κατάληξη έχουν τα εκτελέσιμα στις debianοειδείς διανομές όπως το ubuntu, κάτι το αντίστοιχο των exe msi στα win. Γενικά όμως αποφεύγεται να χρησιμοποιείται αυτή η τακτική και προτιμάται ο εκάστοτε package manager όπου τα πακέτα είναι officially ελεγμένα από τους developers. To συγκεκριμένο λινκ που έδωσα είναι από το site του ubuntu οπότε δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Συντρεχει λογος ανησυχιας οταν το πακετο ειναι παμπαλαιο, αρα ισως να απαιτει καποια εξαρτηση που δεν υπαρχει πια. Μου εχει τυχει με εφαρμογη που ζητουσε κατι προιστορικες βιβλιοθηκες του gnome. Επισης, το αντιστοιχο των .deb, .rpm κλπ για windows ειναι το .msi. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Λόγος ανησυχίας εννούσα σε φάση κακόβουλο πρόγραμμα. Σωστός για το msi. To ms-sys από ότι βρήκα εδώ, εξαρτάται από την glibc. Για την ιστορία, το αφαίρεσαν από τα repos λόγω κάποιων νομικών κωλυμάτων με τη Microsoft. Επίσης βρήκα εδώ μια άλλη λύση ανάκτησης win bootloader. Απλά τρέχεις την εντολή >sudo lilo -M /dev/sda mbr όπου sda ο δίσκος που θα εγγραφεί ο bootloader. Αν πετάξει μήνυμα ότι δεν υπάρχει ο lilo κάνεις μια εγκατάσταση με >sudo apt-get install lilo Entaksei, exw apelpistei. de ginetai tipota. mexri kai na to valw monos mou prospathisa kai de me afise. Den exw idea apo linux... . dinw tin entoli make kai mou petaei error sto telos. dinw su kai mou zitaei kwdiko. poio kwdiko?? den pianei tipota Μάλλον σου έλειπε κάποια βιβλιοθήκη ή compiler ώστε να ολοκληρωθεί το χτίσιμο. Το πακέτο που χρειάζεσαι είναι το build-essential. Κωδικό σε live διανομή μου φαίνεται δεν έχει, απλά πατάς Enter. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μάλλον σου έλειπε κάποια βιβλιοθήκη ή compiler ώστε να ολοκληρωθεί το χτίσιμο. Το πακέτο που χρειάζεσαι είναι το build-essentials. Κωδικό σε live διανομή μου φαίνεται δεν έχει, απλά πατάς Enter. Mια μικρη διορθωσουλα το πακετο εχει ονομα build-essential χωρις s στο τελος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Mια μικρη διορθωσουλα το πακετο εχει ονομα build-essential χωρις s στο τελος. :p:p:p:p:p:p:p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 :p:p:p:p:p:p:p :lol::lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.