Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση Linux από φορητό

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω τη φορητή έκδοση του Ubuntu στο μικρούλη eeePC 1000HE μου. Επειδή αυτή τη στιγμή δε μου χρειάζονται ιδιαίτερα και έχω και πρόβλημα χώρου, θέλω να τα αφαιρέσω και να ξεφορτωθώ και τη boot οθόνη.

Μπορεί να γίνει απλά με σβήσιμο του partition μέσω του Acronis, ή χρειάζεται κι άλλη διαδικασία?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Τι άλλο λειτουργικό θα του βάλεις;

dual boot έχει προφανώς και θέλει να δώσει το disk space του ubuntu στα win

Καλησπέρα, έχω τη φορητή έκδοση του Ubuntu στο μικρούλη eeePC 1000HE μου. Επειδή αυτή τη στιγμή δε μου χρειάζονται ιδιαίτερα και έχω και πρόβλημα χώρου, θέλω να τα αφαιρέσω και να ξεφορτωθώ και τη boot οθόνη.

Μπορεί να γίνει απλά με σβήσιμο του partition μέσω του Acronis, ή χρειάζεται κι άλλη διαδικασία?

Λοιπόν, με οποιοδήποτε partition manager σβήνεις τα partition του ubuntu και ενσωματώνεις το χώρο στο partition που θέλεις.

Με ένα απλό

>fdisk /mbr 

απαλάσσεσαι και από τον grub (την "boot οθόνη" που αναφέρεις )

dual boot έχει προφανώς και θέλει να δώσει το disk space του ubuntu στα win

Λοιπόν, με οποιοδήποτε partition manager σβήνεις τα partition του ubuntu και ενσωματώνεις το χώρο στο partition που θέλεις.

Με ένα απλό

>fdisk /mbr 

απαλάσσεσαι και από τον grub (την "boot οθόνη" που αναφέρεις )

ναι έχω τα προεγκατεστημενα windows.

Είναι τόσο απλό; Και την εντολή που τη δίνω; Στην κονσόλα των windows?

Αν έχει vista/7 μπουτάρει από το dvd και κάνει ένα repair. Αλλά αυτό που γράφει ο linuxovios είναι πιο εύκολο. Να και το official documentation της παραπάνω εντολής http://support.microsoft.com/?scid=kb;el;69013&x=21&y=11

Έχει XP το μηχάνημα. Σε XP η εντολή δουλεύει?

Οπότε σβήσιμο των partitons, επανένωση με αυτό των windows, και δίνω την εντολή fdisk /mbr στο command prompt.

Αν δε με δείτε το βράδυ εδώ να επιβεβαιώνω, σημαίνει ότι το κατέστρψα!

Παιδιά SOS!!!

Έσβησα τα partitions, αλλά όταν πήγα να γράψω την εντολή στο command promt μου είπε πως

"το fdisk δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή, εκτελέσιμο πρόγραμμα ή αρχείο δέσμης ενεργειών".

Τι κάνω τώρα??? Φοβάμαι να κάνω reboot μήπως και κολλήσει!!!

HELP!

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω κάτι. Αλλά: αν έχεις usb cd/dvd drive και ένα οποιοδήποτε cd των xp είναι πανεύκολο. Αν όχι, επιστρέφουμε στο "δεν ξέρω" :-(

Μπορείς να κάνεις recovery μέσω του cd των ΧΡ πατώντας R όταν βγει στις επιλογές. Εναλλακτικά μπορείς χρησιμοποιώντας ένα live-cd, να περάσεις τον bootloader των ΧΡ εύκολα και ανώδυνα (το έχω δοκιμασει). How to fix your Windows MBR with an Ubuntu liveCD

edit

και μόλις θυμήθηκα ότι έχεις netbook και δεν έχει cd...

Μερικές επιλογές

http://www.blogmanno.com/?q=node/9

To πρόβλημα είναι το netbook μου δεν έχει cd drive!

Τι κάνω τώρα? Είμαι εξωτερικό με το φορητό και έχω πραγματικά τρομοκρατηθεί!

---------- Προσθήκη στις 23:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:55 ----------

Υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιάξω bootable flash drive και να του βάλω τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεται??

Ναι μπορείς να κανεις reboot απλά θα μπαίνεις με grub. Για δες και στο διπλανό νήμα μπας και βοηθηθείς.

Δες και πως να βάλεις ubuntu σε flash drive

http://www.howtogeek.com/howto/linux/create-a-bootable-ubuntu-usb-flash-drive-the-easy-way/

μόλις το καταφέρεις, μπούταρε και χρησιμοποίησε το ms-sys μέσω ubuntu όπως έγραψα και παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...