LE MAD Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Καλησπέρα παιδιά και Χρόνια Πολλά σε όλους.Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών(ATI HD 4850) που έχω λέγεται ότι έχει και ήχο: 1.Μπορώ να την ορίσω ως προεπιλεγμένη συσκευή αναπαπαραγωγής ήχου και γιατί δεν εμφανίζεται στο πάνελ των συσκευών ήχου ως διαθέσιμη για επιλογή(windows xp pro);Στην διαχείριση συσκευών εμφανίζεται ως συσκευή ήχου(ati high definition audio device).Tι μπορώ να κάνω για να την επιλέξω ως συσκευή αναπαραγωγής ήχου; 2.Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ακούγεται ήχος από την τηλεόραση που έχω συνδέσει με κλώδιο HDMI με την χρήση αντάπτορα στην έξοδο της κάρτας dvi->HDMI.Τι τρόπος υπάρχει να ακούγεται ήχος από την τηλεόραση χωρίς να χρησιμοποιήσω και άλλο καλώδιο για ήχο μεταξύ pc και τηλεόρασης;Ευχαριστώ.
PCharon Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 2.Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ακούγεται ήχος από την τηλεόραση που έχω συνδέσει με κλώδιο HDMI με την χρήση αντάπτορα στην έξοδο της κάρτας dvi->HDMI.Τι τρόπος υπάρχει να ακούγεται ήχος από την τηλεόραση χωρίς να χρησιμοποιήσω και άλλο καλώδιο για ήχο μεταξύ pc και τηλεόρασης;Ευχαριστώ. Δεν υπάρχει. Το DVI δεν κουβαλάει ήχο.
sentoner Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Βεβαιως και γινεται,εγω το εκανα.Συνδεεις το hdmi στην TV και στην καρτα γραφικων μεσω του adaptor και στη συνεχεια διαλεγεις στο control panel η εξοδος του ηχου να ειναι η ATI hdmi output
PCharon Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Αφού λέει πήρε από τη DVI έξοδο της κάρτας (HDMI δεν έχουν όλες). Πού να τον βρει τον ήχο;
LE MAD Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Βεβαιως και γινεται,εγω το εκανα.Συνδεεις το hdmi στην TV και στην καρτα γραφικων μεσω του adaptor και στη συνεχεια διαλεγεις στο control panel η εξοδος του ηχου να ειναι η ATI hdmi output Βρες μου εσύ στο control panel την έξοδο ήχου ati hdmi και εγώ θα την διαλέξω.Αφού δεν εμφανίζεται ως επιλέξιμη συσκευή για να την προκαθορίσω.Την soundmax έχει μόνο ως επιλογή.Πως μπορεί να γίνει;
Nik.K Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Αν περασεις τους Drivers της ATI/Realtek για την ενσωματωμενη καρτα ηχου θα την βρεις στις συσκευες ηχου και οχι στο Control Panel της ATI. ( Στα laptop πχ η καρτα ειναι ενεροποιημενη ανεκαθεν, ισως το ιδιο γινεται και εδω, αυτο ομως θα το δεις οταν το συνδεσεις ) Ωστοσο ηχο απο DVI σε DVI δεν μπορεις να παρεις, μονο απο HDMI σε HDMI και μπορει απο DVI σε HDMI.
LE MAD Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Αν περασεις τους Drivers της ATI/Realtek για την ενσωματωμενη καρτα ηχου θα την βρεις στις συσκευες ηχου και οχι στο Control Panel της ATI. ( Στα laptop πχ η καρτα ειναι ενεροποιημενη ανεκαθεν, ισως το ιδιο γινεται και εδω, αυτο ομως θα το δεις οταν το συνδεσεις )Ωστοσο ηχο απο DVI σε DVI δεν μπορεις να παρεις, μονο απο HDMI σε HDMI και μπορει απο DVI σε HDMI. Αυτό που λες ισχύει και έτσι είναι.Πράγματι υπάρχει στις συσκευές ήχου.Αφού η κάρτα γραφικών υποστηρίζει και ήχο γιατί δεν μεταφέρεται και ο ήχος μέσω του αντάπτορα στο hdmi καλώδιο που πηγαίνει στην τηλεόραση;Μήπως από την dvi έξοδο της κάρτας και μπουζούκι να συνδέσεις δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ ήχο γιατί όπως λέει και ο PCharon το dvi δεν κουβαλάει ήχο;
PCharon Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Χμ, υπάρχει περίπτωση να έχουν κάνει πατέντα ειδικά σε κάποιες κάρτες γραφικών και να περνάει ήχος, χρησιμοποιώντας "παράνομα" κάποια pins της DVI. Χρησιμοποίησε τον αντάπτορα DVI>HDMI που είχε εντός της συσκευασίας της κάρτας (ίσως να παίζει ρόλο - υπόθεση κάνω), κάνε την επιλογή της συσκευής ήχου από το control panel και αν δεν ακούσεις τίποτα δοκίμασε να πάρεις από την άλλη έξοδο DVI της κάρτας (ίσως να δίνει ήχο μόνο στη μία - υπόθεση κάνω).
Nik.K Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Ηχο θα παρεις για τον απλουστατο λογο οτι αν ηταν θα ειχαν και HDMI ολες οι καρτες που εχουν αυτη την δυνατοτητα πραγμα που δεν ισχυει. Με το αdapter που ερχεται στην συσκευασια θα μπορεις να παρεις και ηχο απλα ισως να πρεπει να δηλωσεις την ενσωματωμενη καρτα σαν πρωτευων καρτα απο τις συσκευες ηχου. Δοκιμασε το.
LE MAD Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Nik.k και PCharon είσαστε μαγκάκια!Το κόλπο με τον αντάπτορα της συσκευασίας μου άρεσε αλλά πάνω απ'όλα πέτυχε.Έβαλα τον αντάπτορα της συσκευασίας που κατά τύχη είχα φυλάξει και έκανα επανεκκίνηση και όλα Ο.Κ.Τι π@@@ς κάνουν οι εταιρίες και μας παιδεύουν!Ευτυχώς που υπάρχουν μαγκάκια που τα ξέρουν και μας βοηθάνε και μας που μαθαίνουμε,όσο ζούμε. Να είστε καλά ρε παιδιά χαλάλι και το ξενύχτι μου για αυτό το πείσμα.Άσε που με τον αντάπτορα αυτό γιατρεύτηκαν και κάτι κολλήματα της κάρτας που εξανάγκαζε το μηχάνημα σε επανεκκινήσεις κάτι πρασινίματα στην οθόνη και τα τοιαύτα.Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
PCharon Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Πάντως postάρισα πρώτος, έστω και με 3 λεπτά διαφορά. Άρα... λεφτά goes to PCharon.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.