Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νέου PC, προτάσεις - παρατηρήσεις

Andrfra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δική μου πρόταση:

Μητρικη με sata 3, e-sata και το τελευταιο chipset που δεχεται τους εξαπυρηνους επεξεργαστες της AMD χωρις να κανεις καμια μα καμια αλλαγη/ρυθμιση(αν και οποτε χρειαστεις εξαπυρηνο επεξεργαστη)

Kουτι Lian-Li-μια απο τις καλυτερες εταιριες στην κατασκευη case! Εναλλακτικα μπορεις να στραφεις στο επισης αξιολογο CoolerMaster 690 II Advanced Black Case (10€ φθηνοτερο)

Τροφοδοτικο enermax 625watt(σε υπερκαλυπτει βαση τροφοδοτικης ισχυος ενω ταυτοχρονα ειναι μια απο τις πλεον αξιοπιστες εταιριες στην κατασκευη τροφοδοτικων)

Σκληρος intel SSD 80gb για να δεις οντως τεραστιες διαφορες στο συστημα σου και ταυτοχρονα ενας green 1TB για αποθηκευτικος χωρος)

DVDRW ποιοτικοτατο και εντελως μα εντελως αθορυβο

οθονη 23'' με αναλυση 1920χ1080 και εγγυηση 0 καμμενων pixels

καρτα γραφικων που ικανοποιει σε απολυτο βαθμο ακομα και τους πιο απαιτητικους gamers

μνηνη ram στα 4gb!θα χαρακτηριζα τις συγκεκριμενες που επελεξα "ευκαιρια" απο την στιγμη που δεν ασχολεισαι με ο/c καθως ειναι ιδιαιτερως φθηνες σε αντιθεση με την εκτοξευση των τιμων στο πλαισιο τις τελευταιες μερες(και οχι δεν ειναι θεμα αυξησης Φ.Π.Α)

Νομιζω οτι στο Budget που εθεσες χωρεσαν ολα(και κυριως 5870 και ssd)

Μηνμες:2 Χ RM25664BA1339 RENDITION 2GB DDR3 PC310600 1333MHZ 71,30€

Καρτα γραφικων:Sapphire ATI Radeon HD 5870 350€

Συνολικο κοστος 1398€

post-145273-129063079273_thumb.jpg

Δημοσ.

Προφανως ο συνδιασμος ι5+5870 θα ειναι καλυτερος στα παιχνιδια απο ι7+5850, αλλα ο ι7 οντας 4πυρινος ειναι καλυτερη επενδυση για το μελλον. Καρτα γραφικων θα αλλαξω σε 1-2 χρονια ενω επεξεργαστη οχι. Επισης ο ι7 860 εχει πολυ καλο turbo boost ετσι ακομα και αν μιλαμε για χρηση 1-2 πυρινων ειναι και παλι γρηγορος. Οσον αφορα τα amd συστηματα δε το σκεφτομαι πλεον καθως ναι μεν ειναι φοβερα δελεαστικα λογω τιμης αλλα υστερουν σε επιδοσεις, καταναλωση και θερμοτητα.

Δημοσ.

+1 με τον demon

Για το απόλυτο gaming για μένα κάνεις το εξής:

Xτυπάς ένα Cm RC-690 II Advanced case

cpu έναν Phenom X4 955

Μια μητρική με 790ΧΤ chipset και 2 pcie 16x

4 GB ram ddr3 στα 1600mhz

Έναν F3 Samsung sata2 1Tb

Ένα psu Enermax ή Corsair στα 600 - 650W

και 2 κάρτες 5850 σε CF απο multirama στα 258 ευρώ each

Τώρα θα έχεις το απόλυτο gaming rig και κοντά στο 1000+ ευρώ :devil:

Ώς γνωστόν 5870 single > 5850 CF :devil: :devil:

(Παρασύρθηκα, κάτι μου θυμίζει αυτό.... :lol:)

Δημοσ.
Θα σκασει που θα σκασει 1000+ευρω για πυργο, να μην παρει μητρικη με usb3 και sata3?

Κριμα ειναι.

Σιγά μήπως θα καταλάβει καμμιά διαφορά σε σχέση με το sata2? Στην πράξη εννοώ όχι στα χαρτιά. Το μόνο θετικό στα νέα boards είναι ότι θα υποστηρίζουν τους εξαπύρηνους. Αλλά έχουμε ψωμι ακόμα.....

Δημοσ.

Ποια ειναι η αποψη σας γι αυτο:

"Αν πας σε 1156 socket να ξέρεις πως η 1156 πλατφόρμα όπου για υποστήριξη USB 3.0 & SATA 3.0 χρησιμοποιούνται εξωτερικά chip της NEC και MARVEL αντίστοιχα, ενεργοποιώντας τα chip αυτά (sata 3.0 - usb 3.0) η ταχύτητα της PCI-E X16 θύρας για την κάρτα γραφικών πέφτει σε ταχύτητα x8 (από 16) ενώ αν υπάρχει δεύτερη PCI-E Χ16 απενεργοποιείται πλήρως !!!! Αρα χάνεις σε απόδοση κάρτας γραφικών όταν ενεργοποιήσεις αυτά τα πολύ σημαντικά για το μέλλον χαρακτηριστικά! Και δεν νομίζω να παίρνεις νέο pc κάθε μήνα..........

Αυτό συμβαίνει γιατί τα lanes του chip (north) που είναι ενσωματωμένο στον επεξεργαστή είναι πολύ περιορισμένα για να δεχτούν τις προσθήκες των εξωτερικών controlers που βάζουν οι κατασκευαστές (πχ. giga) στις μητρικές !!!"

Δημοσ.
Ποια ειναι η αποψη σας γι αυτο:

"Αν πας σε 1156 socket να ξέρεις πως η 1156 πλατφόρμα όπου για υποστήριξη USB 3.0 & SATA 3.0 χρησιμοποιούνται εξωτερικά chip της NEC και MARVEL αντίστοιχα, ενεργοποιώντας τα chip αυτά (sata 3.0 - usb 3.0) η ταχύτητα της PCI-E X16 θύρας για την κάρτα γραφικών πέφτει σε ταχύτητα x8 (από 16) ενώ αν υπάρχει δεύτερη PCI-E Χ16 απενεργοποιείται πλήρως !!!! Αρα χάνεις σε απόδοση κάρτας γραφικών όταν ενεργοποιήσεις αυτά τα πολύ σημαντικά για το μέλλον χαρακτηριστικά! Και δεν νομίζω να παίρνεις νέο pc κάθε μήνα..........

Αυτό συμβαίνει γιατί τα lanes του chip (north) που είναι ενσωματωμένο στον επεξεργαστή είναι πολύ περιορισμένα για να δεχτούν τις προσθήκες των εξωτερικών controlers που βάζουν οι κατασκευαστές (πχ. giga) στις μητρικές !!!"

Κατι εχω ξανακουσει σχετικο.. Τελικα ισχυει για τα συγκεκριμενα chip ???

Δημοσ.
Κατι εχω ξανακουσει σχετικο.. Τελικα ισχυει για τα συγκεκριμενα chip ???

Ναι δυστυχως ισχυει και εχω καταμπερδευτει. Εκει που ελεγα πως ειχα καταληξει τωρα παλι ψαξιμο...

Δημοσ.

@dospreνff

1.στη συνθεση σου, μνημες καλύτερα 2000hz 9-9-9-24 η 1600Ηz 8-8-8-24?

2.αφου μιλαμε γισ gaming o ssd εν ειναι πολυτελεια?

τα 200 αυτα

δεν ειναι καλυτερα να τα δωσει σε καρτα/ες τροφοδοτικο /μνημες?

Δημοσ.
Ναι δυστυχως ισχυει και εχω καταμπερδευτει. Εκει που ελεγα πως ειχα καταληξει τωρα παλι ψαξιμο...

Λοιπον τη βρηκα τη λυση, ASUS P7P55D-E PRO με υποστηριξη usb3,sata3 χωρις να μειωνει το ευρος της καρτας γραφικων (απο 16x σε 8χ δεν ειναι και μεγαλη διαφορα βεβαια αλλα δε θα το θελα κιολας!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...