Προς το περιεχόμενο

Ηdmi

ohristou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Αν συνδεσω την οθονη με την καρτα γραφικων με καλλωδιο hdmi (αναλυση οθονης 1920*1080) θα μπορω να χαμηλωσω την αναλυση χαμηλοτερα πχ 1280*1024; Και κατι αλλο αν παρω κανα φτηνο καλωδιο hdmi θα εχω προβλημα για την αναλυση 1920*1080; Αν εχει να προτεινει κανεις κανα καλωδιο απο 20 ευρω και κατω, ευπροσδεκτο.

Ευχαριστω

---------- Προσθήκη στις 18:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:46 ----------

κανεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

---------- Προσθήκη στις 21:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:05 ----------

Να υποθεσω οτι δεν χρησιμοποιει κανεις hdmi...

Δημοσ.

κοιτα απο οσο ξερω στην αναλυση δεν θα εχεις προβλημα...οτι καλωδιο και να παρεις...και ναι μπορεις να αλλαξεις την αναλυση(ετσι νομιζω)...τωρα οποιος αλλος ξερει σιγουρα ας πει....

http://www.alifragis.com.gr/full_product.php?prod_id=04.001.0223

και απο e-shop.gr---->http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751697

Δημοσ.

τα hdmi είναι φτιαγμένα για την ανάλυση αυτή.. όπιο και να πάρεις είσαι οκ στο θέμα της ανάλυσης.. στο θέμα ποιότητας ..

Δημοσ.

Καταρχην όποιο καλώδιο hdmi πάρεις θα κάνεις μια χαρά την δουλεία σου. Μόνο σε μεγάλες αποστάσεις έχει νόημα να πάρεις ακριβότερο καλώδιο.

Τώρα όσο αφορά την ανάλυση, όλα εξαρτόνται από την τηλεόραση σου. Πλην των δύο στάνταρ αναλύσεων 1280x720 1920x1080 οι υπόλοιπες αναλύσεις ελέγχονται από τον scaler της οθόνης οπότε μπορεί να πάρεις τυχαία αποτελέσματα π.χ να την δείχνει σε ένα τμήμα της οθόνης ή να είναι εκτός ορίων. Δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις. Πάντως μόνο αν η τηλεόραση υποστηρίζει 1:1 pixel θα μπορείς να δεις σωστά την ανάλυση που στέλνεις.

Δημοσ.

Δεν προκειται για τηλεοραση αλλα για οθονη pc, και αυτη συγκεκριμενα

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2353V-PF-TFT-Monitor-23-W2353V-PF.htm

Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να την βαλω σε 1280*1024 πχ και να μην μπορω να δω την εικονα σωστα, ολοκληρη κτλ;

Δημοσ.

Κοίτα φίλε. Οι LCD TFT οθόνες πρέπει να παίζουν στην native ανάλυση. Αλλιώς θα έχεις παραμορφώσεις ή γενικώς πτώση ποιότητας. Αυτό δεν έχει βέβαια σχέση με το HDMI, το οποίο είναι απλώς ένα πρωτόκολλο μεταφοράς οικόνας και ήχου.

Δημοσ.
ναι ασφαλώς, αλλά το τι ποιότητα θα έχει το σήμα είναι άλλο θέμα

Πραγματικά τώρα μεταξύ dvi και hdmi φαίνεται στο μάτι διαφορά στην εικόνα σε 1920*1080 ανάλυση;;

Δημοσ.

1) ΟΛΑ τα καλωδια HDMI οπως αναφερθηκε επανω ΔΕΝ υποστηριζουν 1080p. Υπαρχουν μερικα προηγουμενης γενιας που Δεν μπορουν να μεταφερουν σημα πανω απο 720p/1080i. Το καλο ειναι πως πανω στα κουτια γραφουν μεχρι τι σημα υποστηριζουν ωστε να μην εχεις θεμα.

2) Τοσο το DVI οσο το HDMI εχουν ιδια ποιοτητα εικονας, απλα το HDMI δημιουργηθηκε για να μεταφερει και ηχο σε αντιθεση με το DVI. Και λογο μεγεθους φυσικα αλλα περισσοτερο λογο του ηχου.

Δημοσ.

1) ΟΛΑ τα καλωδια HDMI οπως αναφερθηκε επανω ΔΕΝ υποστηριζουν 1080p. Υπαρχουν μερικα προηγουμενης γενιας που Δεν μπορουν να μεταφερουν σημα πανω απο 720p/1080i. Το καλο ειναι πως πανω στα κουτια γραφουν μεχρι τι σημα υποστηριζουν ωστε να μην εχεις θεμα.

2) Τοσο το DVI οσο το HDMI εχουν ιδια ποιοτητα εικονας, απλα το HDMI δημιουργηθηκε για να μεταφερει και ηχο σε αντιθεση με το DVI. Και λογο μεγεθους φυσικα αλλα περισσοτερο λογο του ηχου.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δηλαδη αν την συνδεσω μεσω d-sub 15 pin θα μπορω να εχω αναλυση 1920*1080;

Πραγματικά τώρα μεταξύ dvi και hdmi φαίνεται στο μάτι διαφορά στην εικόνα σε 1920*1080 ανάλυση;;

το d-sub δεν είναι ούτε dvi ούτε hdmi, για αυτό αναφέρομαι στο post μου...

• Super Moderators
Δημοσ.
Δηλαδη αν την συνδεσω μεσω d-sub 15 pin θα μπορω να εχω αναλυση 1920*1080;

το d-sub δεν είναι ούτε dvi ούτε hdmi, για αυτό αναφέρομαι στο post μου...

Δημοσ.

Δεν ξέρω που έχεις βρει τέτοιο καλώδιο φίλε Nik.K αλλά ακόμα και η προδιαγραφή HMDI 1.0 έθετε το μέγιστο σήμα στα 1080p/60Hz δηλαδή καλώδια που βγήκαν το 2002 (τότε εμφανίστηκε το 1.0) έπρεπε να υποστηρίζουν όλες τις στανταρ αναλύσεις.Τώρα τα καλώδια για να λέγονται hdmi θα πρέπει να υποστηρίζουν τις διαφορετικές version της προδιαγραφής αλλιώς απλά δεν είναι hdmi.

Προσωπικά δεν έχω δει καλώδιο να γράφει ver 1.2 ή 1.3 πουθενά. Εκεί που έχει σημασία είναι στο μήκος του καλωδίου, καλύτερη θωράκιση=μεγαλύτερο δυνατό μήκος.

Όσο την διαφορά με το dsub, το dsub είναι αναλογικό οπότε επηρεάζεταια από πολλούς παράγοντες οι οποίοι μειώνουν την ποιότητα της εικόνας. Τα dhmi-dvi-displayport είναι ψηφιακά οπότε αν ή έχεις σήμα ή δεν έχεις, δεν υπάρχουν ενδιαμεσες καταστάσεις με μειωμένη ποιότητα εικόνας.

Δημοσ.

Εγώ έχω πάντως την οθόνη που έχει ο ohristou και δεν παίζει καλά...δεν ξέρω τι φταίει αλλά με hdmi 1.3 και δεν έχω καλό αποτέλεσμα μου βγαζει ένα μαυρο frame γύρω-γύρω από το οποίο δεν μπορώ να απαλλαγώ στα 1920x1080 αν ξέρει κάποιος ας δώσει μία χείρα βοηθείας...

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...