spdrosin Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Παιδιά αύριο 8/4/2010 - το πολύ μεθαύριο - θα προβώ σε αλλαγή παρόχου (από Forthnet σε OTE) και θα ήθελα, όποιος γνωρίζει, να μου πει, τί modem-routers παίζουν αυτόν τον καιρό στον ΟΤΕ, για να τους ζητήσω, αν μου επιτραπεί φυσικά, γιατί έχω διαβάσει πως γίνεται. Εκτός από το Thomson TG585v7 [δε με βολεύει, γιατί έχει τις λυχνίες LAN (Ethernet - 1/2/3/4) στο πίσω μέρος και δε μπορώ να (επι)βλέπω τι γίνεται στο σπίτι και ποιος μου "τρώει" το bandwidth] ποιο άλλο προτείνετε να ζητήσω; Αν και δε νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο, εγώ θα το αναφέρω παρόλα αυτά, πως πιο πολύ ασχολούμαι με διαδικτυακά παιχνίδια και περιήγηση.
scrooge Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Παιδιά αύριο 8/4/2010 - το πολύ μεθαύριο - θα προβώ σε αλλαγή παρόχου (από Forthnet σε OTE) και θα ήθελα, όποιος γνωρίζει, να μου πει, τί modem-routers παίζουν αυτόν τον καιρό στον ΟΤΕ, για να τους ζητήσω, αν μου επιτραπεί φυσικά, γιατί έχω διαβάσει πως γίνεται. Εκτός από το Thomson TG585v7 [δε με βολεύει, γιατί έχει τις λυχνίες LAN (Ethernet - 1/2/3/4) στο πίσω μέρος και δε μπορώ να (επι)βλέπω τι γίνεται στο σπίτι και ποιος μου "τρώει" το bandwidth] ποιο άλλο προτείνετε να ζητήσω; Αν και δε νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο, εγώ θα το αναφέρω παρόλα αυτά, πως πιο πολύ ασχολούμαι με διαδικτυακά παιχνίδια και περιήγηση. δουλευω στο 1242 κ θα σου πω. ασυρματα baudtec, sagem, matr-x, tg585v7. ενσυρματα baudtec, sagem, comtrend. ολα ειναι μουφες εκτος του thomson.
spdrosin Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 δουλευω στο 1242 κ θα σου πω. ασυρματα baudtec, sagem, matr-x, tg585v7.ενσυρματα baudtec, sagem, comtrend. ολα ειναι μουφες εκτος του thomson. Ενδιαφέρουσα η απάντησή σου αφού είσαι "της δουλειάς". Δυστυχώς όμως το Thomson έχει τις λυχνίες LAN από πίσω κι αυτό δε με βολεύει. Αν τα άλλα δύο που κοιτάω (Sagem F@st 2404 και Baudtec TW263R4-A1) είναι τόσο χάλια αναγκαστικά να προτιμήσω το Thomson TG585 v7. Σωστά;
scrooge Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 κοιτα το sagem μαλλον δε θα το επαιρνα. θα προτιμουσα το baudtec απο τα 2. σιγουρα το thomson ειναι καλυτερο κ απο τα 2, αλλα δε νομιζω οτι μπορεις να το διαλεξεις. ειναι αναλογα το τι υπαρχει στο στοκ εκεινη τη στιγμη. τωρα δε ξερω αν δηλωσεις επιθυμια για καποιο, αν θα σε ακουσουν κ θα σου δωσουν αυτο που θες, αν υπαρχει. απο 134 θα κανεις συνδεση η oteshop? ρωτα εκει, θα σου πουνε. καλα για το 134 δεν ειμαι τοσο σιγουρος:Ρ κοιτα οπως και να το κανουμε αν αγορασεις δικο σου θα ειναι καλυτερο απο οτιδηποτε δινει ο οτε, και αυτο ειναι λογικο..
spdrosin Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 κοιτα το sagem μαλλον δε θα το επαιρνα. θα προτιμουσα το baudtec απο τα 2. σιγουρα το thomson ειναι καλυτερο κ απο τα 2, αλλα δε νομιζω οτι μπορεις να το διαλεξεις. ειναι αναλογα το τι υπαρχει στο στοκ εκεινη τη στιγμη. τωρα δε ξερω αν δηλωσεις επιθυμια για καποιο, αν θα σε ακουσουν κ θα σου δωσουν αυτο που θες, αν υπαρχει. απο 134 θα κανεις συνδεση η oteshop? ρωτα εκει, θα σου πουνε. καλα για το 134 δεν ειμαι τοσο σιγουρος:Ρ κοιτα οπως και να το κανουμε αν αγορασεις δικο σου θα ειναι καλυτερο απο οτιδηποτε δινει ο οτε, και αυτο ειναι λογικο.. Ωραίος. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κοίτα το Thomson TG585v7 το έχω ήδη και στη γραμμή μου (Forthnet) δε δουλεύει καλά - βέβαια γι' αυτό ίσως να φταίνε και τα διάφορα firmwares που έχω δοκιμάσει και μάλλον δεν "κολλάνε" (θέματα ασυμβατότητας). Οπότε, αν θέλω, του περνάω αυτό του ΟΤΕ και είμαι κομπλέ. Γι' αυτό θέλω κάποιο άλλο - να έχω μια εναλλακτική. Σκεφτόμουν 134, αλλά μάλλον θα πάω oteshop - πιο πολλές ελπίδες δεν έχω;
scrooge Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 χμ.. πηγαινε ρωτα οτεσοπ αν μπορεις να διαλεξεις, αν σου πουν οχι παρε 134. αν σου πουνε δε ξερουμε κλπ, τοτε αυτο=οχι και σου δινουν οτι να ναι. μετα πανε στον γερμανο που συνεργαζεται κ αυτος με οτε, και ρωτα εκει τι εχει κ αν μπορεις να διαλεξεις. αν τελικα σου δωσουν ολοι ακυρο, πανε καντο απο οτεσοπ. απο γερμανο θα περιμενεις μισο μηνα...για καποιο λογο αργουν τραγικα πολυ να πανε οι αιτησεις, να γινουν dsl και να βγουν usernames αν πας στο γερμανο.ενδεικτικα σου λεω οτι ο γερμανος λεει για τα παντα φταιει ο οτε κ αυτοι αργουνε, ενω στο προγραμμα που χρησιμοποιουμε δεν βλεπουμε καν ημερομηνια αιτησης, που σημαινει οτι ο οτε δεν ξερει καν ακομα οτι εσυ θελεις να βαλεις adsl:Ρ ολο αυτο μετα απο βδομαδα αιτησεως σε γερμανο..τωρα ποιος απο τους 2 φταιει δε μπορω να ξερω, αν και θα ελεγα οτι μαλλον φταιει ο γερμανος. τωρα για τα ρουτερ γενικα η σειρα προτιμησεως μου μαλλον ειναι thomson,baudtec,matr-x,sagem με φθινουσα σειρα.
spdrosin Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 χμ.. πηγαινε ρωτα οτεσοπ αν μπορεις να διαλεξεις, αν σου πουν οχι παρε 134. αν σου πουνε δε ξερουμε κλπ, τοτε αυτο=οχι και σου δινουν οτι να ναι. μετα πανε στον γερμανο που συνεργαζεται κ αυτος με οτε, και ρωτα εκει τι εχει κ αν μπορεις να διαλεξεις. αν τελικα σου δωσουν ολοι ακυρο, πανε καντο απο οτεσοπ. απο γερμανο θα περιμενεις μισο μηνα...για καποιο λογο αργουν τραγικα πολυ να πανε οι αιτησεις, να γινουν dsl και να βγουν usernames αν πας στο γερμανο.ενδεικτικα σου λεω οτι ο γερμανος λεει για τα παντα φταιει ο οτε κ αυτοι αργουνε, ενω στο προγραμμα που χρησιμοποιουμε δεν βλεπουμε καν ημερομηνια αιτησης, που σημαινει οτι ο οτε δεν ξερει καν ακομα οτι εσυ θελεις να βαλεις adsl:Ρ ολο αυτο μετα απο βδομαδα αιτησεως σε γερμανο..τωρα ποιος απο τους 2 φταιει δε μπορω να ξερω, αν και θα ελεγα οτι μαλλον φταιει ο γερμανος. τωρα για τα ρουτερ γενικα η σειρα προτιμησεως μου μαλλον ειναι thomson,baudtec,matr-x,sagem με φθινουσα σειρα. Φίλτατε scrooge σ' ευχαριστώ πραγματικά - ήσουν κατατοπιστικότατος. Αν είναι έτσι με Γερμανό δεν ασχολούμαι καν μαζί του. Σιγά, modem-routers έχω (3) απλά θέλω το καλύτερο δυνατό γι' αυτό και ρωτάω. Θα πάω αύριο oteshop να τελειώνω. Αυτό με την αναβάθμιση των 8άρων γραμμών σε 24άρες από τέλη Σεπτέμβρη ισχύει έτσι; Ρωτάω γιατί η τιμή είναι καλή αυτή τη στιγμή της 8άρας (αλλά μελλοντικής 24άρας). Να μην περιμένω για κάποια νέα προσφορά 24άρας. Σωστά; Σ' ευχαριστώ και πάλι για τις άμεσες απαντήσεις σου.
scrooge Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Φίλτατε scrooge σ' ευχαριστώ πραγματικά - ήσουν κατατοπιστικότατος.Αν είναι έτσι με Γερμανό δεν ασχολούμαι καν μαζί του. Σιγά, modem-routers έχω (3) απλά θέλω το καλύτερο δυνατό γι' αυτό και ρωτάω. Θα πάω αύριο oteshop να τελειώνω. Αυτό με την αναβάθμιση των 8άρων γραμμών σε 24άρες από τέλη Σεπτέμβρη ισχύει έτσι; Ρωτάω γιατί η τιμή είναι καλή αυτή τη στιγμή της 8άρας (αλλά μελλοντικής 24άρας). Να μην περιμένω για κάποια νέα προσφορά 24άρας. Σωστά; Σ' ευχαριστώ και πάλι για τις άμεσες απαντήσεις σου. να σαι καλα, ετυχε να ξερω απο το θεμα οποτε γιατι να μη βοηθησω? δε ξερω απο ποτε θα ισχυσει, απλα νομιζω οτι εχει ηδη αρχισει να γινεται. τωρα ποτε θα φτασει στην περιοχη σου.. δε ξερω. ναι καλυτερα οτεσοπ. πανε σε 8αρα, αργοτερα θα παει εως 24, αναλογα την αποσταση σου απο το dslam. αν εισαι πανω απο 2-2.5 km δεν παει πανω απο 8, να ξερεις. καμια φορα δεν συγχρονιζει ουτε καν 8. παντως κ η 8αρα ειναι μια χαρα.
spdrosin Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 να σαι καλα, ετυχε να ξερω απο το θεμα οποτε γιατι να μη βοηθησω? δε ξερω απο ποτε θα ισχυσει, απλα νομιζω οτι εχει ηδη αρχισει να γινεται. τωρα ποτε θα φτασει στην περιοχη σου.. δε ξερω. ναι καλυτερα οτεσοπ. πανε σε 8αρα, αργοτερα θα παει εως 24, αναλογα την αποσταση σου απο το dslam. αν εισαι πανω απο 2-2.5 km δεν παει πανω απο 8, να ξερεις. καμια φορα δεν συγχρονιζει ουτε καν 8. παντως κ η 8αρα ειναι μια χαρα. Ωραίος. Thanx και πάλι. Όχι, η γραμμή μου έχει προοπτικές 20Mbps. Όταν πρωτοσυνδέθηκα στο ιδιόκτητο της Forthnet έπιανα 23Mbit σκέψου - άσχετα που λίγο - λίγο μέσα σε 2 χρόνια τώρα έφτασε τα 15,5. Attenuation έχω 20.
poulinos Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Ωραίος. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κοίτα το Thomson TG585v7 το έχω ήδη και στη γραμμή μου (Forthnet) δε δουλεύει καλά - βέβαια γι' αυτό ίσως να φταίνε και τα διάφορα firmwares που έχω δοκιμάσει και μάλλον δεν "κολλάνε" (θέματα ασυμβατότητας). Οπότε, αν θέλω, του περνάω αυτό του ΟΤΕ και είμαι κομπλέ. Γι' αυτό θέλω κάποιο άλλο - να έχω μια εναλλακτική. Σκεφτόμουν 134, αλλά μάλλον θα πάω oteshop - πιο πολλές ελπίδες δεν έχω; εχω δοκιμασει διαφορα για το Thomson και cant-p_GB_TG585v7r8690_TA.bin αυτο επαιξε πολυ ωραια. Ωραίος. Thanx και πάλι. Όχι, η γραμμή μου έχει προοπτικές 20Mbps. Όταν πρωτοσυνδέθηκα στο ιδιόκτητο της Forthnet έπιανα 23Mbit σκέψου - άσχετα που λίγο - λίγο μέσα σε 2 χρόνια τώρα έφτασε τα 15,5. Attenuation έχω 20. 23 Mbit me 20 attenuation δυσκολα.β.επειδη και να πας πισω οτε θα παρεις τον ιδιο χαλκο παλι για 15,5 σε κοβω.
poulinos Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Ενδιαφέρουσα η απάντησή σου αφού είσαι "της δουλειάς".Δυστυχώς όμως το Thomson έχει τις λυχνίες LAN από πίσω κι αυτό δε με βολεύει. Αν τα άλλα δύο που κοιτάω (Sagem F@st 2404 και Baudtec TW263R4-A1) είναι τόσο χάλια αναγκαστικά να προτιμήσω το Thomson TG585 v7. Σωστά; γυρνα το Thomson με την πλατη να το βλεπεις η αλλιως μεσα απο το interface Μπορεις να δεις ποιος ειναι online
pavlos77 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Εγώ που έχω 23db Attenuation Downstream είναι κάλο?Πόσο θα πιάνω περίπου αν βάλω 24Mbps?
spdrosin Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 εχω δοκιμασει διαφορα για το Thomson και cant-p_GB_TG585v7r8690_TA.binαυτο επαιξε πολυ ωραια. 23 Mbit me 20 attenuation δυσκολα.β.επειδη και να πας πισω οτε θα παρεις τον ιδιο χαλκο παλι για 15,5 σε κοβω. Εγώ στα 23Mbps πρωτοσυγχρόνιζα - ψέματα να πω δεν έχω λόγο. Και τη γραμμή μου, πίστεψε με, την ξέρω εγώ. Το 15,5 έγινε πριν 1 μήνα. Πέρυσι τέτοια εποχή έπιανα 17,5 για να μη πάω πιο πίσω. Επίσης δε θα "πάω πίσω ΟΤΕ" γιατί πολύ απλά δεν είχα ποτέ ΟΤΕ ADSL. "Πάρ' τον στο γάμο σου, να σου πει και του χρόνου". Όσον αφορά την πρότασή σου να γυρίσω ανάποδα τη συσκευή δε νομίζω να είναι πρακτική, αφού χάνεις ουσιαστικά μετά όλες τις υπόλοιπες ενδείξεις. Ακόμα στο User Interface άπαξ και μπει κάποιος στο δίκτυο μένει εκεί καταγεγραμμένος είτε είναι συνδεδεμένος είτε όχι μέχρι να το σβήσεις και να επανεμφανιστεί εκεί όταν ξανασυνδεθεί. Και στην τελική δεν απάντησες καν στο ερώτημα μου. Είπα πως το έχω ήδη το Thomson TG585v7, οπότε θέλω να πάρω κάποιο άλλο από αυτά που προσφέρει ο ΟΤΕ. Να έχω να "παίζω", αν χρειαστεί - τζάμπα είναι - το ίδιο θα πάρω; ---------- Προσθήκη στις 23:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:23 ---------- Εγώ που έχω 23db Attenuation Downstream είναι κάλο?Πόσο θα πιάνω περίπου αν βάλω 24Mbps? Η λογική λέει κάπου στα 19Mbps - μέγιστη τιμή. H λογική όμως επαναλαμβάνω. Δες εδω: http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php.
scrooge Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 23 Mbit me 20 attenuation δυσκολα.β.επειδη και να πας πισω οτε θα παρεις τον ιδιο χαλκο παλι για 15,5 σε κοβω. εφοσον πηγε απο 23 σε 15,5 αυτο ειναι απο πιταρισμα dslam κ οχι απο χαλκο. αρα οταν παει στον οτε που ειναι λιγοτερο πιταρισμενος, *λογικα* θα παει αρκετα παραπανω απο 15,5 mbps. εγω με forthnet εχω attn 20 και στην αρχη πριν 2,5 χρονια με zyxel επιανα 21 mbit. τωρα απο 18.5-19.3 max.
spdrosin Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 εφοσον πηγε απο 23 σε 15,5 αυτο ειναι απο πιταρισμα dslam κ οχι απο χαλκο. αρα οταν παει στον οτε που ειναι λιγοτερο πιταρισμενος, *λογικα* θα παει αρκετα παραπανω απο 15,5 mbps. εγω με forthnet εχω attn 20 και στην αρχη πριν 2,5 χρονια με zyxel επιανα 21 mbit. τωρα απο 18.5-19.3 max. Thanx για την κατανόηση. Μη λέμε κι ό, τι θέλουμε. Απλά το "πιτάρισμα" στην επαρχία (Βόλος) ίσως να "φαίνεται" και περισσότερο. Αύριο πάω για ΟΤΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.