Προς το περιεχόμενο

κρεββάτι ΙΚΕΑ (mandal)

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου αρέσει πολύ το κρεββάτι Mandal του IKEAl. Το πρόβλημά μου ξεκινάει από το ότι εκτός από το κρεββάτι,θέλω να πάρω και το προσκέφαλό του αλλά με προβληματίζει ο τρόπος στήριξης. Στο τοίχο δυστυχώς δεν μπορώ/θέλω να βιδώσω το πρόσκέφαλο διότι δεν θέλω να τον αδυνατίζω με τρύπες κλπ. ο συγκεκριμένος τοίχος δεν έχει χτιστεί με τούβλο,γιαυτό και είμαι επιφυλακτικός:-D!

Δημοσ.

Λοιπόν, φτιάχνεις μια ξυλοκατασκευή για να κάτσει το κεφαλάρι.

Στα γρήγορα σκέφτηκα 2 διαφορετικές:

1. (εύκολη) κόβεις μια πλάκα ξύλο που θα ακουμπήσει στο πάτωμα κάτω από το κρεβάτι & κεφαλάρι. Την στερεώνεις με γωνίες κ στα πόδια του κρεβατιού κ στο κεφαλάρι. Δεν νομίζω όμως ότι θα είναι πολύ σταθερό για να ακουμπάς. Βέβαια μπορείς να "κολλήσεις" στον τοίχο το κεφαλάρι κ ουσιαστικά να είναι στερεωμένο μόνο στο κρεβάτι.

2. Στο ίδιο μοτίβο με το αποπάνω, απλά βάζεις κ ένα γερό κομμάτι ξύλο σαν πλάτη του κεφαλαριού.

Την νέα πλάκα εννοείται την στερεώνεις με γωνίες στην 1η πλάκα που είναι στο πάτωμα.

Μετά το κεφαλάρι μπορεί να κουμπωθεί όπως στις οδηγίες πάνω στο ξύλο.

Σχετικά εύκολες λύσεις που μου ήρθαν πρόχειρα...

Δημοσ.

Τι ακριβώς ψάχνεις δηλαδή ; Η το βάζεις ή δεν το βάζεις και ψάχνεις για κάτι άλλο. Τώρα αν θέλεις να κάνεις πατέντες κοίτα να μην σου πέσει στο κεφάλι.

Δημοσ.

μάστορα δεν νομίζω να μπορέσεις να το στηρίξεις αυτό το πράγμα αλλού εκτός από τον τοίχο. Από τι είναι ο τοίχος και δεν θες να τον τρυπήσεις;

Δημοσ.

έχει τη καπνοδόχο χωρίς να είναι χτισμένο τούβλα,είναι κατευθείαν οι τσιμεντόλιθοι της καπνοδόχο και φοβάμαι λοιπόν μη δημιουργήσω το παραμικρό τρυπώντας!

Δημοσ.

αν η πλάτη ξεκινάει πάνω απο το κρεββάτι

κάνε 2 γωνίες από σωλήνα μορφής

η μία πλευρά θα είναι κάτω από το κρεββάτι και η άλλη θα προεξέχει ώστε να βιδώσεις την πλάτη

θα μπορούσες να έχεις απλά 2 ξύλα στη ράχη του κρεββατιού και να βιδώσεις τη πλάτη επάνω τους, αλλά αυτό το κρεββάτι δεν το κόβω να έχει αντοχή* προς την διεύθυνση πόδια κεφάλι, λόγω των συρταριών

μπορεί βέβαια και να πέφτω έξω, αλλά έτσι κόβω τις συνδέσεις

*εξαρτάται φυσικά πώς θα καταπονείς τη πλάτη

αν η πλάτη ξεκινάει απο το πάτωμα, ίσως να την βιδώσεις πάνω στο κρεββάτι

γι αυτό η "πίεση" κάθετα προς τον αδύναμο άξονα ! :mrgreen:

.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

συμφωνείτε να πατούσε το κεφαλλάρι στο πάτωμα και απλώς με ισχυρή ταινία διπλής όψης να το κόλλούσα στο τοίχο. το βάρος δεν θα ήταν πρόβλημα διότι θα πατούσε κάτω

Δημοσ.

Θα βοηθούσε εάν το έσπρωχνε και το κρεβάτι

Από ταινία πάρε ότι πιο ακριβό υπάρχει

Πόσο βαρύ να είναι αυτό το κεφαλάρι? Δηλ. εάν σου πέσει στο κεφάλι τραυματίζει?

Δημοσ.

Κοίτα είναι βαρύ γιατί είναι μασίφ το ξύλο. Αλλά όταν κάθεται στο πάτωμα δεν έχει βάρος για να ξεκολλήσει από το τοίχο.

Ένα άλλο θέμα είναι πως μπορώ να το επεκτείνω με άλλο ένα τέτοιο κεφαλάρι από πάνω του ώστε να μην φαίνεται η ένωση πως είναι δύο αλλά ένα ενιαίο!

Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε θα βαρύνει κι άλλο εάν ακουμπήσεις πράγματα (κανα πορτατίφ) στα ραφάκια.

Υπάρχει η δυνατότητα να το στηρίξεις με μια γωνία στο πάτωμα?

Δημοσ.
Εδώ που τα λέμε θα βαρύνει κι άλλο εάν ακουμπήσεις πράγματα (κανα πορτατίφ) στα ραφάκια.

Υπάρχει η δυνατότητα να το στηρίξεις με μια γωνία στο πάτωμα?

μα το όλο βάρος θα είναι ψηλά κ όχι να στηριχτεί χαμηλά με γωνία... εάν πατάει κάτω περισσότερο πάνω θα θέλει στήριξη παρά με γωνία χαμηλά... νομίζω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...