jimarass Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Οχι, αυτο ειναι το τελευταιο, πανε ολοι εκει και αγοραζουν, παραγγελνουμε και εμεις απο Αθηνα. Φροντιδα ζωντανων, ταισμα-ποτισμα-ευρεση και μαζεμα τροφης-μαζεμα αυγων-σφαξιμο, ξεπουπουλιασμα, γδαρσιμο, γεννητουρια. Συλλογη γαλακτος, τυροκομια. Φροντιδα φυτων δεντρων, ποτισμα, κλαδεμα, μαζεμα και αποθηκευση καρπων, μαζεμα ελιας κλπ. Ξεκινανε απο τις 6 το πρωι και τελειωνουν αργα το απογευμα. Δεν ειναι συνεχομενη η δουλεια, απλα η καθε μια πρεπει να γινει στην ωρα της. Απο τιμες χαρακτηριστικα σου λεω οτι δινει 10 ευρω το κιλο τον κοκορα, 10 ευρω το κεφαλι τη μυζηθρα. Αυτά μοιάζουν πολύ λιγότερο κουραστικά από το άγχος της δουλειάς της αστικής ζωής. Και πιο δημιουργικά. Αλλά από που να ξεκινήσω? Δε ξέρω γρι από ζώα!!
CtrlFreak Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δε ξέρω γρι από ζώα!! google it! ---------- Προσθήκη στις 22:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:40 ---------- ωραίο πράμα να είσαι αγρότης Όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει. Αφού σας αρέσει η αγροτιά θα σας πάρω μαζί μου στο μάζεμα να φτιάξετε κWλ@ράκι.. :whistle:
stavi Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει. Αφού σας αρέσει η αγροτιά θα σας πάρω μαζί μου στο μάζεμα να φτιάξετε κWλ@ράκι.. :whistle: ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
jimarass Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο Θεωρείς ότι η σωματική κόπωση είναι χειρότερη από την πνευματική?
Apoll Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Ξεκινανε απο τις 6 το πρωι και τελειωνουν αργα το απογευμα. Δεν ειναι συνεχομενη η δουλεια, απλα η καθε μια πρεπει να γινει στην ωρα της. . Και εγώ ξεκινάω από τις 6 (+1 ώρα οδήγηση) να πάω στο γραφείο. Τελειώνω 5+ (6 συνήθως) + 1 ώρα οδήγηση. Υπερωρίες είναι άγνωστη λέξη στην εταιρία εκτός αν δουλεύεις στα ορυχεία. Γυρνάω στο σπίτι σαν ζόμπι από την κούραση, και έχω τα διάφορα project να μου κάθονται στο μυαλό ακόμα και όταν κοιμάμαι. Θεωρείς ότι η σωματική κόπωση είναι χειρότερη από την πνευματική? Μιας και έχω κάνει και τα δύο στις διάφορες εργασίες που αναγκάστηκα να κάνω όταν πρωτοήρθα Αγγλία. Όχι. Η σωματική κούραση με ένα καυτό μπάνιο, μια παγωμένη μπύρα και 7 ώρες ύπνο πάει περίπατο. Αντίθετα λόγω εργασίας γυρνάω με το μυαλό τελείως έτοιμο για να σβήσει, τρώω και κοιμάμαι 10 ώρες. Ευτυχώς που υπάρχουν το ΣΚ για να κοιμάμαι το μεσημέρι και να κάνω post 23:30 το βράδυ. Και πάλι δεν ξεκουράζεσαι πραγματικά αν έχεις το άγχος της απόδοσης. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Φαύλος κύκλος που σκέφτομαι να σπάσω και να ζήσω μια απλοϊκή ζωή. Ποιος ο λόγος να ζω με αυτό τον τρόπο; Να δουλέψω μέχρι τα 70 και να πεθάνω έχοντας ένα σωρό αρρώστιες; Αυτή είναι η ζωή; Ή οι λίγες ώρες του Σαββατοκύριακου; Ένας φίλος (Άγγλος) την έκανε από εδώ και την βγάζει πλέον σε μια καλύβα στο Βιετνάμ και είναι χαρούμενος όσο ποτέ. Η κίνησή του με έβαλε στην φιλοσοφική σκέψη το τελευταίο διάστημα για τους λόγους ύπαρξης και ζωής. Και είμαι well off που λένε εδώ, αλλά δεν βλέπω το point.
Radiatedsoul Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Jimarasd πες μου οτι σου ηρθαν αυτες οι ιδεες απο το farmville στο facebook. Εχεις ενα σπιτακι στην επαρχια και σκεφτεσαι να πας να μεινεις εκει. Θελεις ομως να βρεις κ μια δουλεια να κανεις, οχι τιποτα σημαντικο , το φαγητο να βγαινει οι λογαριασμοι να πληρωνονται ( και κυριως η adsl! χωρις ιντερνετ δε μπορεις να ζησεις το καταλαβαμε) και να ξεφυγεις απο το ανουσιο τρεξιμο στην αθηνα. Τι στο καλο το σπιτι το εχεις γιατι να μη το εκμεταλευτεις για το συμφερον σου! Σου εχω την λυση. Ψαξε να βρεις κατι που μπορεις να κανεις και ξερεις να κανεις. Μπορεις να γινεις υδραυλικος ,ηλεκτρολογος, λογιστης ,μεταφορεας με δικο σου φορτηγακι ,μαγαζατορας(ψιλικα,εφημεριδες κτλ), φουρναρης, μελλισοπαραγωγος, ελαιοχρωματιστης, αποφραξεις σε αποχετευσεις, επισκευες σε πορτες παραθυρα, χτιστης, χυλοκοπος να πουλας τα ξυλα για το τζακι, βαλε καμια κοτα να εχεις να τρως αυγα και κρεας και εισαι κομπλε. Οποτε δε χριαζεται να γινεις αγροτης για να εκμεταλευτεις το σπιτι στην επαρχια και να πας να μεινεις εκει. Κοψε το farmville , παρε ιδεες απο το καφε της χαρας καλυτερα. edit: Αν το χωριο εχει και θαλασσα μπορεις να γινεις και ψαρας , το αγαπημενο μου! Sent from my iPhone using Insomnia.app
Merdock Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Ένας φίλος (Άγγλος) την έκανε από εδώ και την βγάζει πλέον σε μια καλύβα στο Βιετνάμ και είναι χαρούμενος όσο ποτέ. Η κίνησή του με έβαλε στην φιλοσοφική σκέψη το τελευταίο διάστημα για τους λόγους ύπαρξης και ζωής. Και είμαι well off που λένε εδώ, αλλά δεν βλέπω το point. Αν μένει μαζί του και καμιά ωραία Βιετναμέζα μια χαρά τον κόβω.ΑΡΧΟΝΤΑΣ(δε κάνω πλάκα) Είμαι σχεδόν 22 χρονών,έχω γεννηθεί στην Αθήνα,μένω στην Αθήνα(όχι κέντρο),ΛΑΤΡΕΥΩ τις μεγαλουπόλεις,δε μπορώ να με φανταστώ να έμενα σε κάποιο χωριό και στο μέλλον αν όλα πάνε καλά σκοπεύω(και ελπίζω) να ζω σε μια μεγαλούπολη στο εξωτερικό όπου θα κάνω καριέρα σε μια εταιρία. ΩΣΤΟΣΟ και σε μένα περνάει μερικές φορές από το μυαλό μου η ( τρελή; ) σκέψη του πως θα ήταν να τα παρατούσα όλα αυτά και να πήγαινα να έμενα σε μια "καλύβα" (όπως είπε και ο φίλος παραπάνω) σε ένα απομακρυσμένο σημείο.Να ζούσα μέσα στη φύση,χωρίς άγχος και να μουν μόνο εγώ,η γυναίκα μου και τα ζώα μας.Δε θα είχα πολλά αλλά θα χα ότι χρειαζόμουν για να είμαι ευτυχισμένος.Και όταν ήθελα να έρθω σε επαφή με τον "πολιτισμό" θα πήγαινα μέχρι το κοντινό χωριό. Βέβαια στην πράξη τα παραπάνω ίσως να μην είναι τόσο "ονειρικά" όσο ακούγονται.Αν δε το ζήσεις βέβαια δε μπορείς να ξέρεις. Πάντως τουλάχιστον προς το παρόν σίγουρα δεν είμαι προετοιμασμένος να ακολουθήσω τη παραπάνω σκέψη.Σε καμιά δεκαριά χρόνια από τώρα όταν ίσως έχω πραγματοποιήσει το παραπάνω όνειρο που ανέφερα(να ζήσω στο εξωτερικό κτλ) αν τελικά καταλήξω και εγώ σε παρόμοιες σκέψεις με τον φίλο Apoll <<Ποιος ο λόγος να ζω με αυτό τον τρόπο; Να δουλέψω μέχρι τα 70 και να πεθάνω έχοντας ένα σωρό αρρώστιες; Αυτή είναι η ζωή; Ή οι λίγες ώρες του Σαββατοκύριακου; >> ίσως να μου τη δώσει και να φύγω και εγώ για Βιετνάμ (ή όπου αλλού με βγάλει ο δρόμος)
platongr Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δεν είναι ανάγκη να ζει κάποιος στην ερημιά για να χαρεί την φύση. Μπορεί να ζει σε μία επαρχιακή πόλη, ένα αστικό κέντρο που έχει τα πάντα και σε 10 λεπτά να βρίσκετε στην "ερημιά". Για τον φίλο που λέει ότι δεν έχει ιδέα από ζώα και πως να ξεκινήσει, η καλύτερη και η πιο σωστή λύση είναι να επισκεφθεί έναν κτηνίατρο που να ασχολείται ενεργά με παραγωγικά ζώα και να τον συμβουλευθεί. Αντίστοιχα έναν γεωπόνο για καλλιέργειες. Σε καμία περίπτωση να μην ακούσει μπαρμπάδες και γενικά παλιούς στα καφενεία της περιοχής. Η κτηνοτροφία σήμερα έχει αλλάξει και έχει εκσυγχρονιστεί. Όχι ότι δεν θα δουλεύει, αλλά δουλεύει πολύ πιο άνετα και με περισσότερο κέρδος απ'ότι οι παλιοί. Χρειάζεται η σωστή καθοδήγηση όμως. Σε πια περιοχή είσαι ?
JimxxZe Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Εμεις εδω ειμαστε τυχεροι,σε 10 λεπτα ειμαι στο κετρο του Πυργου,εχουμε 2 στρεμματα κηπο γυρω απτο σπιτι και η περιοχη που μενουμε ειναι πολυ ησυχη,οι δικοι μου ασχολουνται με γεωργικα πραγματα(δν ειναι αυτο το επαγγελμα τους) και ασχολουμαι και εγω,μπορω να πω οτι το απολαμβανω! ειδικα με την φρεζα οργωνω 1 στρεμα χωραφι σε ενα τεταρτο ),αλλα το κουρεμα του γκαζον το αγαπημενο μου!! Παντως για να πεις οτι ζεις απο την γεωργια πρεπει πρωτα να εχεις εγαλο χωρο ωστε να βαζεις πολλα και διαφορα πραγματα,να εχεις γνωση για το καθετι που φυτευεις....και βεβαια τα αποτελεσματα ειναι αμφιβολα μπορει να σπειρεις και να ξαασπειρεις και να μη φυτρωσει τπτ! ειναι δυσκολη δουλεια απο οσο μπορω να γνωριζω αφου στον κηπο φυτευουμε οτι χριαζοματε για το σπιτι!
minarokeftes Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δεν υπάρχει πιο γαμάτο πράμα, τώρα καλοκαίρι, να κόβεις την ντοματούλα απο τον κήπο, την πιπερίτσα και το κρομυδάκι και να φτιάνεις μαι χωριάτικη με μισό κιλό φέτα μέσα (καλαβρύτων) και μισό κιλό ψωμί για παπάρα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής σου!!!! Να πάρεις τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και να τις τηγανίσεις, να φτιάξεις κολοκυθοκεφτέδες με ντίγκα λεμόνι απο πάνω!!! Έτσι την βγάζω όλο το καλοκαίρι εγώ!
washcloud Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δε ξέρω γρι από ζώα!! ...ενώ έχεις συνδιαλεχθεί με άπειρα από αυτά μέσα στα φόρουμ; Κρίμα. ...προσωπική άποψη : αν είσαι γέννημα-θρέμμα παιδί μεγάλης πόλης, και δεν έχεις ούτε καμμία απολύτως επαφή με επαρχία (σόγια κτλ), ούτε κάποιο είδος "στάνταρ εισοδήματος" (νοίκια, ομόλογα, γυναίκες, άσπρη, μαύρο, όπλα κλπ) μην πολυτρελλαίνεσαι με τέτοια σχέδια. Εκτός από την διανομή φυλλαδίων, την σήμερον ημέρα οτιδήποτε και να κάνεις, πρέπει να έχεις ήδη κάποια, έστω στοιχειώδη, σχέση με αυτό, για να μην πατώσεις. Για να πεις να πετύχεις (δε λέω να γίνεις μεγαλοτσιφλικάς, αλλά να ζεις "ανθρώπινα", με το σωματικό σκίσιμο που απαιτούν τέτοιες δουλειές, στα νορμάλ επίπεδα, και χωρίς να σε κυνηγάνε τράπεζες) θέλει τουλάχιστον να το λέει κι η πάστα σου σαν άνθρωπος. Αν τυχόν σου άνοιξε η όρεξη, είτε θέλοντας μελλοντικά να βγάλεις γκόμενα μέσα απ' το "ριάλιτι" του Alpha, είτε γιατί έμεινες "αποκλεισμένος" μέσα στην κίνηση της μεγαλούπολης για κα'να 3ωρο, θα έλεγα να το ξεχάσεις και να κοιτάξεις ό,τι άλλο ήδη κάνεις. ...Και μιας και είπα "γκόμενα", έχε κατά νου ότι σοφό θα ήταν να ξανοιχτείς προς κάτι τέτοιο, έχοντας άνθρωπο στο πλευρό σου, που θα κουβαλάει τα ίδια μυαλά (με προοπτική δε να φτιάξετε μερικούς μικρούς μελλοντικούς εργατάκους, όταν πχ στα 50 σου θα σου έχει μαραθεί ο καρπός από το CTS και το πολύ πληκτρολόγινγκ και ποντίκινγκ και θα τους χρειάζεσαι), και όχι μόνος. ...Με την ευκαιρία, γενικά η φάση είναι στροφή ζωής 180˚, χωρίς ίσως προοπτική γυρισμού, άμα σου τη βιδώσει το πολύ οξυγόνο και τα κρύα τα νερά. Ζύγιασέ το καλά, και δες την υπόλοιπη ζωή σου με βάση αυτό, κι όχι μόνο τα επόμενα 2-3-ΠΕΝΤΕ χρόνια. Αν νομίζεις ότι ψυχικά θα γουστάρεις και στο μέλλον, με την εικόνα που θα δεις , κι ότι έχεις τα κότσια για να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία, βουρ. Τέλος, θέλει πολύ προσεκτικές κινήσεις και ψάξιμο διαφόρων : την περιοχή στην οποία θα δραστηριοποιηθείς και τί προοπτικές ενδέχεται να έχει, σε βάθος πχ 20ετίας, το κατά προσέγγιση...ακριβές αντικείμενο σου (ψάξε τί σόι καλλιέργειες υπάρχουν/ευδοκιμούν/επιδοτούνται/έχουν ζήτηση/ανταγωνισμό/σε βάση με την κάθε περιοχή κτλ κτλ κτλ,,,,,κι αυτά ΜΟΝΟ για να έχεις μια τάδε εικόνα για την αρχή. Στην πορεία έχεις να κάνεις άλλο τόσο σκάουτινγκ, επιτόπου σε συγκεκριμένες περιοχές). Γενικά πρέπει να κάνεις το ψάξιμο περί του θέματος "μόνιμο" χόμπυ, για ξερωγω 1-2 χρονάκια. Γενικά, δεν θα έλεγα ότι είναι από τις φάσεις που είσαι απ' έξω απ' το χορό (κι αχόρευτος), κι αν πεις να μπεις, θα χορέψεις αργά ή γρήγορα. Άμα δεν ξέρεις ήδη κάποιους χορούς, ή έστω κάποια γενικά βήματα (=σόγια που να ασχολούνται ήδη κτλ), προβλέπεται να ματώσεις μπαντ. Τα δε κουκιά είναι μετρημένα στην μικρή Ελλάδα. Όχι ότι δεν θα επιβιώσεις σε κάποια φάση, αλλά αν είναι να βγάλεις μια ζωή παράγοντας μόνο το γάλα, το κρέας, μερικά απ' τα λαχανικά και τους σπόρους σου, μπορεί και να μην σου φτάσει. Άμα σου φτάσει βέβαια, με γειά σου με χαρά σου και μαγκιά σου και μπράβο σου που θα εμμείνεις στη στάση ζωής σου. Από κει και πέρα, ήδη ρίχτηκαν ιδέες σε προηγούμενες σελίδες, για το από που ν' αρχίσεις να παίρνεις ιδέες. Βάλε και το νιονιό (και το γκουγκλ ακόμα) να δουλέψει, και θ' αρχίσεις να πιάνεις νήματα που θα σε οδηγάνε στα σωστά μέρη για σωστές πληροφορίες. Κι άντε και μια μέρα να σε δούμε και στην τηλεόραση με φόντο τρακτέρ-χιόνι-μπλόκο να κάνεις δηλώσεις και να απευθύνεις αιτήματα. Να χαιρετήσεις.
washcloud Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δε ξέρω γρι από ζώα!! ...ενώ έχεις συνδιαλεχθεί με άπειρα από αυτά μέσα στα φόρουμ; Κρίμα. ...προσωπική άποψη : αν είσαι γέννημα-θρέμμα παιδί μεγάλης πόλης, και δεν έχεις ούτε καμμία απολύτως επαφή με επαρχία (σόγια κτλ), ούτε κάποιο είδος "στάνταρ εισοδήματος" (νοίκια, ομόλογα, γυναίκες, άσπρη, μαύρο, όπλα κλπ) μην πολυτρελλαίνεσαι με τέτοια σχέδια. Εκτός από την διανομή φυλλαδίων, την σήμερον ημέρα οτιδήποτε και να κάνεις, πρέπει να έχεις ήδη κάποια, έστω στοιχειώδη, σχέση με αυτό, για να μην πατώσεις. Για να πεις να πετύχεις (δε λέω να γίνεις μεγαλοτσιφλικάς, αλλά να ζεις "ανθρώπινα", με το σωματικό σκίσιμο που απαιτούν τέτοιες δουλειές, στα νορμάλ επίπεδα, και χωρίς να σε κυνηγάνε τράπεζες) θέλει τουλάχιστον να το λέει κι η πάστα σου σαν άνθρωπος. Αν τυχόν σου άνοιξε η όρεξη, είτε θέλοντας μελλοντικά να βγάλεις γκόμενα μέσα απ' το "ριάλιτι" του Alpha, είτε γιατί έμεινες "αποκλεισμένος" μέσα στην κίνηση της μεγαλούπολης για κα'να 3ωρο, θα έλεγα να το ξεχάσεις και να κοιτάξεις ό,τι άλλο ήδη κάνεις. ...Και μιας και είπα "γκόμενα", έχε κατά νου ότι σοφό θα ήταν να ξανοιχτείς προς κάτι τέτοιο, έχοντας άνθρωπο στο πλευρό σου, που θα κουβαλάει τα ίδια μυαλά (με προοπτική δε να φτιάξετε μερικούς μικρούς μελλοντικούς εργατάκους, όταν πχ στα 50 σου θα σου έχει μαραθεί ο καρπός από το CTS και το πολύ πληκτρολόγινγκ και ποντίκινγκ και θα τους χρειάζεσαι), και όχι μόνος. ...Με την ευκαιρία, γενικά η φάση είναι στροφή ζωής 180˚, χωρίς ίσως προοπτική γυρισμού, άμα σου τη βιδώσει το πολύ οξυγόνο και τα κρύα τα νερά. Ζύγιασέ το καλά, και δες την υπόλοιπη ζωή σου με βάση αυτό, κι όχι μόνο τα επόμενα 2-3-ΠΕΝΤΕ χρόνια. Αν νομίζεις ότι ψυχικά θα γουστάρεις και στο μέλλον, με την εικόνα που θα δεις , κι ότι έχεις τα κότσια για να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία, βουρ. Τέλος, θέλει πολύ προσεκτικές κινήσεις και ψάξιμο διαφόρων : την περιοχή στην οποία θα δραστηριοποιηθείς και τί προοπτικές ενδέχεται να έχει, σε βάθος πχ 20ετίας, το κατά προσέγγιση...ακριβές αντικείμενο σου (ψάξε τί σόι καλλιέργειες υπάρχουν/ευδοκιμούν/επιδοτούνται/έχουν ζήτηση/ανταγωνισμό/σε βάση με την κάθε περιοχή κτλ κτλ κτλ,,,,,κι αυτά ΜΟΝΟ για να έχεις μια τάδε εικόνα για την αρχή. Στην πορεία έχεις να κάνεις άλλο τόσο σκάουτινγκ, επιτόπου σε συγκεκριμένες περιοχές). Γενικά πρέπει να κάνεις το ψάξιμο περί του θέματος "μόνιμο" χόμπυ, για ξερωγω 1-2 χρονάκια. Γενικά, δεν θα έλεγα ότι είναι από τις φάσεις που είσαι απ' έξω απ' το χορό (κι αχόρευτος), κι αν πεις να μπεις, θα χορέψεις αργά ή γρήγορα. Άμα δεν ξέρεις ήδη κάποιους χορούς, ή έστω κάποια γενικά βήματα (=σόγια που να ασχολούνται ήδη κτλ), προβλέπεται να ματώσεις μπαντ. Τα δε κουκιά είναι μετρημένα στην μικρή Ελλάδα. Όχι ότι δεν θα επιβιώσεις σε κάποια φάση, αλλά αν είναι να βγάλεις μια ζωή παράγοντας μόνο το γάλα, το κρέας, μερικά απ' τα λαχανικά και τους σπόρους σου, μπορεί και να μην σου φτάσει. Άμα σου φτάσει βέβαια, με γειά σου με χαρά σου και μαγκιά σου και μπράβο σου που θα εμμείνεις στη στάση ζωής σου. Από κει και πέρα, ήδη ρίχτηκαν ιδέες σε προηγούμενες σελίδες, για το από που ν' αρχίσεις να παίρνεις ιδέες. Βάλε και το νιονιό (και το γκουγκλ ακόμα) να δουλέψει, και θ' αρχίσεις να πιάνεις νήματα που θα σε οδηγάνε στα σωστά μέρη για σωστές πληροφορίες. Κι άντε και μια μέρα να σε δούμε και στην τηλεόραση με φόντο τρακτέρ-χιόνι-μπλόκο να κάνεις δηλώσεις και να απευθύνεις αιτήματα. Να χαιρετήσεις.
okeanos111 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Παιδια συμφουριτες, ψαχνοντας κ εγω να φυγω απο την Αθηνα, ειμαι 3η γενια Αθηναιος, κ βεβαια δεν εχω καμμια απολυτως περιουσια (ακινητο) σε επαρχιακη πολη, εμαθα γιαυτο http://http://link.pblogs.gr/2007/09/122426.html ακομη εχω ακουσει παλιωτερα, κ για επιδοτησεις σε μελλισοκομια, που σαφως ειναι κατι πιο ¨ελαφρυ¨, απο την γεωργια κ την κτηνοτροφια!, πιο ευκολο κ ισως πιο επικερδες. Δλδ κανοντας καποια σεμιναρια,μπορεις να εχεις μια σχετικα πληρη εικονα του αντικειμενου! Ακομη σαν κερδοφορα επιχειρηση, εχω ακουσει την αναπτυξη παραγωγης καποιων ακριβων ειδων σαλιγκαριων( σπουδαιοι μεζεδες), κ εχω ακουσει οτι ειναι ειδος επιδοτουμενο. Χρειαζεται ομως γυρω στα 4 με 5 στρεμματακια, κ χοντρικα γυρω στα 40 μεχρι 50 χιλιαρικα ευρω. Αλλη σκεψη ειναι η εισαγωγη πολυ εκπαιδευμενων σκυλων, που μυριζονται κ σκαβουν να βρισκουν τα σπανια ειδη τρουφας που κ αυτη ειναι ενα πολυ σπανιο ειδος μεζε,για εξαγωγη! Θα ηθελα να ενημερωσω τους συμφουριτες εδω, οτι εχω ασχοληθει με λουλουδια (πωληση) κ ειναι σχετικα ευκολο με μια επιδοτηση για αρχη, (δεν ξερω εαν υπαρχει) να ¨πας¨ σε παραγωγη καποιων ¨δυσκολων, αλλα πολυ κερδοφορων λουλουδιων. Ελπιζω να εδωσα καλες ιδεες! Οποιος σκεφτει σοβαρα κατι απο ολα αυτα, κ θελει παρεα για συζητηση , εδω ειμαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.