ksaplostra Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Πόσα κοτοπουλογαλοπουλοπάπιες χρειάζεται ένα σπίτι για να συντηρείται, δηλαδή να έχει μια συνεχή παροχή αυγών και κρέατος? Δεν εχω ασχοληθεί,μπορω να σου μιλήσω μονο για τις 3 προαναφερθείσες καλλιέργειες,μπορώ ομως να ρωτησω και να μαθω,πραγμα το οποιο σημαίνει απαντήσεις απο τις 3 μαιου και μετά γιατι θα λείπω συνέχεια για δουλειές/εκδρομές.
gf030 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Με μερικα στρεματα και λιγο απ' ολα μπορεις να βγαλεις καλο μεροκαματο, τι εννοω: Γνωστος μου σε επαρχια εχει λιγα στρεματα, μεσα εχει λιγες ελιες και γιδοπροβατα μαντρωμενα, δεν τα βγαζει για βοσκη, αρκετες κοτες - κοκορια και καμια δεκαρια γουρουνια. Πουλαει περιπου 200 κιλα λαδι το χρονο, αρκετα αμνοεριφια, αυγα, κοκορια, φετα - μυζήθρα, χοιρινο κρεας. Καλο μεροκαματο με πολυ τρεξιμο ολη τη μερα, αυτος και η γυναικα του.
ikaruga24 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Εγω παλι εχω γνωστο ο οποιος πουλαει κοτες και γαλοπουλα με το φορτηγακι. Σε καθημερινη βαση το δρομολογιο του ειναι απο Μαλγαρα ως Καβαλα και γυρω γυρω σε χωρια φυσικα. Εχει ΠΟΛΥ καλο μεροκαματο αλλα εχει τρελο τρεξιμο και φυσικα θα εισαι ολη μερα στο δρομο σαν φορτηγατζης lite + πωλητης. Τα εμβολια για τα πτηνα ειναι αρκετα ακριβα και χρειαζονται μονιμα προσοχη. Πανηγυρια, γιορτες και αλλα τετοια στα χωρια ειναι παντα μεσα γιατι εκει εχει χοντρα φραγκα για λιγες ωρες δουλεια. Γενικα θεωρω πως τα ζωα ειναι σε αρκετα καλυτερη μοιρα απο καλιεργειες. Ποιο πολυ τρεξιμο και προσοχη θελουν αλλα αρκετα ποιο προβλεψιμα κιολας (δεν κινδυνευεις απο χαλαζια, παγωμαρες κτλ)
nickarmy Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Με μερικα στρεματα και λιγο απ' ολα μπορεις να βγαλειςκαλο μεροκαματο, τι εννοω: Γνωστος μου σε επαρχια εχει λιγα στρεματα, μεσα εχει λιγες ελιες και γιδοπροβατα μαντρωμενα, δεν τα βγαζει για βοσκη, αρκετες κοτες - κοκορια και καμια δεκαρια γουρουνια. Πουλαει περιπου 200 κιλα λαδι το χρονο, αρκετα αμνοεριφια, αυγα, κοκορια, φετα - μυζήθρα, χοιρινο κρεας. Καλο μεροκαματο με πολυ τρεξιμο ολη τη μερα, αυτος και η γυναικα του. ναι αλλά φαντάζομαι πως έχει δικιά του πηγή (νερού) γιατί ειδικά τα γουρούνια απο γνωστό μου έχω μάθει οτι πίνουν
ksaplostra Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 ναι αλλά φαντάζομαι πως έχει δικιά του πηγή (νερού) γιατί ειδικά τα γουρούνια απο γνωστό μου έχω μάθει οτι πίνουν Ελα ολη η Ελλάδα γεμάτη νερά είναι
Teaser Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Απλά προσέξτε να μη ρίχνετε βλαβερές ουσίες στις καλλιέργειες σας, δεν γουστάρω να τρώω φυτοφάρμακα.
jimarass Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Επομένως πάμε στα ζώα. Γιατί δεν βάζει ο κόσμος αγελάδες?? ---------- Προσθήκη στις 23:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:10 ---------- Με μερικα στρεματα και λιγο απ' ολα μπορεις να βγαλειςκαλο μεροκαματο, τι εννοω: Γνωστος μου σε επαρχια εχει λιγα στρεματα, μεσα εχει λιγες ελιες και γιδοπροβατα μαντρωμενα, δεν τα βγαζει για βοσκη, αρκετες κοτες - κοκορια και καμια δεκαρια γουρουνια. Πουλαει περιπου 200 κιλα λαδι το χρονο, αρκετα αμνοεριφια, αυγα, κοκορια, φετα - μυζήθρα, χοιρινο κρεας. Καλο μεροκαματο με πολυ τρεξιμο ολη τη μερα, αυτος και η γυναικα του. Το τρέξιμο γιατί είναι ? Για πώληση?
ksaplostra Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Επομένως πάμε στα ζώα. Γιατί δεν βάζει ο κόσμος αγελάδες?? ---------- Προσθήκη στις 23:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:10 ---------- Το τρέξιμο γιατί είναι ? Για πώληση? Ολη η διαδικασία ειναι τρέξιμο κι εξόντωση.
CtrlFreak Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε πιο μπροστά αλλά ένα μεγάλο συν στο αγροτιλίκι είναι το δικαίωμα συμμετοχής στην εκπομπή του άλφα "Αγρότης μόνος ψάχνει"!! :mrgreen::mrgreen:
De@th L0rd Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε πιο μπροστά αλλά ένα μεγάλο συν στο αγροτιλίκι είναι το δικαίωμα συμμετοχής στην εκπομπή του άλφα "Αγρότης μόνος ψάχνει"!! :mrgreen::mrgreen: Αν γίνεις κτηνοτρόφος δε χρειάζεται να πάρεις μέρος στην εκπομπή.
platongr Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Σε ενδιαφέρει να είσαι αγρότης καλλιεργητής ή αγρότης κτηνοτρόφος, γιατί πλέον και οι δύο κατηγορίες ανήκουν στην αγροτιά. Για την κτηνοτροφία νομίζω μπορώ να σε βοηθήσω, αν σε ενδιαφέρει πες μου. ---------- Προσθήκη στις 14:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:13 ---------- Η αγελάδα κρεοπαραγωγής έχει πολύ πιο εύκολη διαχείριση από το πρόβατο ή την αγελάδα γαλακτοπαραγωγής. Ο κόσμος δεν επενδύει στην αγελάδα, γιατί αφενός θέλει μεγαλύτερο κεφάλαιο για να επενδύσεις και αργείς να πάρεις τα λεφτά σου. (Άλλο ένα αρνί που το σφάζεις 2 μηνών, άλλο ένα μοσχάρι που περιμένεις 14-18 μήνες).
CtrlFreak Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Αν γίνεις κτηνοτρόφος δε χρειάζεται να πάρεις μέρος στην εκπομπή. Θα τρέχουν οι γκόμενες από πίσω σου?? Δεν ήξερα ότι είναι γκομενοπαγίδα... :lol:
jimarass Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Θα τρέχουν οι γκόμενες από πίσω σου?? Δεν ήξερα ότι είναι γκομενοπαγίδα... :lol: Άλλο εννοούσε!!! ---------- Προσθήκη στις 22:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:26 ---------- Σε ενδιαφέρει να είσαι αγρότης καλλιεργητής ή αγρότης κτηνοτρόφος, γιατί πλέον και οι δύο κατηγορίες ανήκουν στην αγροτιά.Για την κτηνοτροφία νομίζω μπορώ να σε βοηθήσω, αν σε ενδιαφέρει πες μου. ---------- Προσθήκη στις 14:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:13 ---------- Η αγελάδα κρεοπαραγωγής έχει πολύ πιο εύκολη διαχείριση από το πρόβατο ή την αγελάδα γαλακτοπαραγωγής. Ο κόσμος δεν επενδύει στην αγελάδα, γιατί αφενός θέλει μεγαλύτερο κεφάλαιο για να επενδύσεις και αργείς να πάρεις τα λεφτά σου. (Άλλο ένα αρνί που το σφάζεις 2 μηνών, άλλο ένα μοσχάρι που περιμένεις 14-18 μήνες). Ναι το ψάχνω για μελλοντικά αφού το φαί θα είναι ακριβί στο μέλλον.Αν σήμερα δεν είχαμε κρίση στεγαστικών και τοξικών ομολόγων, θα είχαμε κρίση φαγητού όπως έγινε πριν 2 χρόνια....
ksaplostra Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Άλλο εννοούσε!!! ---------- Προσθήκη στις 22:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:26 ---------- Ναι το ψάχνω για μελλοντικά αφού το φαί θα είναι ακριβί στο μέλλον.Αν σήμερα δεν είχαμε κρίση στεγαστικών και τοξικών ομολόγων, θα είχαμε κρίση φαγητού όπως έγινε πριν 2 χρόνια.... Τζιμαρα ψαξου απο τον σεπτεμβρη,που θα έχει πεσει τρελή πείνα.
gf030 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Επομένως πάμε στα ζώα. Γιατί δεν βάζει ο κόσμος αγελάδες?? ---------- Προσθήκη στις 23:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:10 ---------- Το τρέξιμο γιατί είναι ? Για πώληση? Οχι, αυτο ειναι το τελευταιο, πανε ολοι εκει και αγοραζουν, παραγγελνουμε και εμεις απο Αθηνα. Φροντιδα ζωντανων, ταισμα-ποτισμα-ευρεση και μαζεμα τροφης-μαζεμα αυγων-σφαξιμο, ξεπουπουλιασμα, γδαρσιμο, γεννητουρια. Συλλογη γαλακτος, τυροκομια. Φροντιδα φυτων δεντρων, ποτισμα, κλαδεμα, μαζεμα και αποθηκευση καρπων, μαζεμα ελιας κλπ. Ξεκινανε απο τις 6 το πρωι και τελειωνουν αργα το απογευμα. Δεν ειναι συνεχομενη η δουλεια, απλα η καθε μια πρεπει να γινει στην ωρα της. Απο τιμες χαρακτηριστικα σου λεω οτι δινει 10 ευρω το κιλο τον κοκορα, 10 ευρω το κεφαλι τη μυζηθρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.