poscaman Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Στο μηχάνημα που έχω σπίτι σαν server (debian stable 2.6.30) το μεσημέρι, χωρίς κανένα προφανή λόγο χτύπησε 100% cpu, λόγω του ksoftirqd. Στο μηχάνημα δεν είχα ssh πρόσβαση, κι ούτε κατάφερα να συνεθώ σαν root (ούτε μέσω sudo su). Ότι κι αν προσπάθησα απέτυχε παταγωδώς, μιας και στο σύστημα δεν είχα root πρόσβαση. Μπορούσα να συνδεθώ σαν απλός χρήστης, και τελικά κατέφυγα στο REISUB για να κάνω reboot Διάβασα πολλά στο ίντερνετ για το συγκεκριμένο Θέμα, καταλήγω ότι μάλλον (για άλλη μια φορά) φταίει το hostapd. Έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις. Μπορώ με κάποιον τρόπο να περιορίσω το χρήση cpu, απο τον πυρήνα ή από κάποια εφαρμογή σε κάποιο ποσοστό; Έτσι ώστε σε ένα παρόμοιο γεγονός να έχω κάποιους επεξεργαστικούς κύκλους για να "παίξω"; Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος ότι κατάλαβα τί κάνει το ksoftirqd. Υπάρχει κάτι να το περιγράφει, για να το διαβάσω; Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω kill κάποια εφαρμογή (ακόμα και daemon του kernel) που έχει "περίεργη" συμπεριφορά, σε συνθήκες σαν κι αυτές που περιέγραψα παραπάνω; Είναι ασφαλές σαν μέθοδος να βάλω τον μοναδικό user που έχει το μηχάνημα (και ο οποίος είναι και ο μοναδικός που μπορεί να συνδεθεί μέσω ssh, όχι στο port22) στους sudoers? Δεδομένου ότι το μηχάνημα είναι gateway ολόκληρου του οικιακού δικτύου μου με το internet (κρατάει τα μπόσικα με iptables κλπ) Τί προτείνετε για να αποφύγω παρόμοιο περιστατικό ξανά; Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 τίποτα;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δεν ξέρω άμα σε βοηθάνε αλλά ρίξε μια ματιά http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=992706 http://en.wikipedia.org/wiki/Nice_(Unix) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 καλή η πρόταση σου, μου έλυσε κάποιες απορίες πάνω στο θέμα. κάποιος άλλος; (που είναι το βαρύ πυροβολικό του insomnia οεο?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.