Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε LAN...ένα βήμα πριν την κατάθλιψη..

kchazakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά του Insomnia, μικρά και μεγάλα καταρχήν καλώς σας βρήσκω μιας και είμαι νέο μέλος και εύχομαι χρόνια πολλά και ευτύχια σε όλους και όλες.

Είμαι τεχνικός Η/Υ και δικτύων ( ο Θεός να με κάνει) και εργάζομαι σε σχετική εταιρεία.

Έχουμε έναν πελάτη ο οποίος δουλεύει σε ένα LAN 5 σταθμών εργασίας και 1 Server HP ML-350 G6, στον Server υπάρχει η εμπορική εφαρμογή ΚΕΦΑΛΑΙΟ της Altec. Το switch είναι Cisco 10/100/1000 σε rack και όλο το σύστημα δουλέυει μέσω δομημένης καλωδίωσης.

Στο ψητό....2 με 3 φορές τη μέρα όλο το δίκτυο μένει κόκκαλο, δεν "ακούει" κανείς κανέναν, έχω αλλάξει patchcord στο rack, στους σταθμούς εργασίας με τις πρίζες δικτύου, κάρτα δικτύου σε 2 σταθμούς εργασίας που είχα υποψία ότι υπολειτουργούν.

Όλα τα PC έχουν "καρφωτές" IP όπως και ο Server.

Παρακαλώ για τις συμβουλές σας, έχω απαιλπιστεί και δεν ξέρω που να εστιάσω για να εντοπίσω το πρόβλημα, συγνώμη για την πολυλογία.

Ευχαριστω...

Δημοσ.

Όλα τα pc έχουν Windows XP Pro και ο Server 2003 SBS το Cisco που ανέφερα ήταν η πρώτη αλλαγή που έκανα, πριν είχε ένα 3COM 10/100, να προσθέσω κάτι που ξέχασα σε κάποιο σημείο του καταστήματος επειδή δεν υπήρχε κοντά πρίζα δικτύου, έρχεται ένα καλώδιο από το κεντρικό switch και δίνει σε ένα άλλο 5 θέσεων...

ping δεν κάνει κανένα σε κανένα, καταρέουν τα πάντα

Δημοσ.

Να πω την αμαρτία μου αυτό δεν το έχω κοιτάξει γιατί πάντα συμβαίνει σε ώρες λειτουργίας του καταστήματος και έρχεται η καταστροφή

Δημοσ.

φιλε? Αν δεν εχεις καποιο malware, προσεξε την ωρα που συμβαινει αν κατι ξεκιναει να δουλευει που τραβα αρκετο φορτιο, σε εμενα που μου ετυχε κατι παρομοιο καποτε, ηταν μια μεγαλη μοναδα κλιματισμου απο το διπλα κτιριο και το βρηκα μετα απο κανα μηνα. interference λεγετε αυτο (αν ειναι αυτο) και εχει σχεση με τα καλωδια που ειναι περασμενα (ασθενη και ισχυρα μαζι ή πολυ κοντα). Επισης μπορει να γινει αυτο και με δυνατους λαμπτηρες φθορισμου κυριως που ειναι σε αλλη φαση. Αν κραταει λιγο ειναι τα φωτα που ιονιζουν και μολις ζεσταθει το αεριο σταματαει η συχνοτητα ακτινοβολιας, αν ειναι για πολυ ωρα, μαλλον σε μεγαλη μοναδα πας. Σαφως μπορει να λεω και οτι ναναι ετσι φιλε?

Δημοσ.

δες μηπως για καποιο λογο το switchaκι τρωει φρικες οταν φορτωνεται αρκετα. εφοσον τα PC δουλευουν κανονικα τις ωρες του κρασαρισματος τοτε αυτο που σκεφτομαι ειναι μηπως καποιο malware "χτυπαει" το switch (ειτε με broadcast storm ειτε γεμιζοντας του το MAC-address table) και μετα το switchaκι τα βλεπει κωλυομενα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...