Προς το περιεχόμενο

Dual Boot BURG

val007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σας παιδια

χρονια πολλα και χριστος ανεστη.

χρησιμοποιησω για κανονικη ubuntu 9.10.Τωρα στο συστημα εχω στον /dev/sda1 τα Windows και στον /dev/sda2 το Ubuntu.

Θελησα να βαλω τον BURG ωστε να επιλεγω μεσα απο ενα πιο ομορφο περιβαλλον ποιο απο τα δυο

λειτουργικα συστηματα θελω να χρησιμοποιησω.απο την αρχη ποια βηματα πρεπει να κανω ωστε να εγκαταστησω τον BURG;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν μπορουσα να καταφερα:-(

>valantis@valantis-desktop:~$ sudo update-burg
[sudo] password for valantis:
head: αδυναμία ανοίγματος του «/boot/burg/video.lst» προς ανάγνωση: No such file or directory
Generating burg.cfg ...
Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.31-21-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.31-21-generic
Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.31-20-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.31-20-generic
Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.31-14-generic
Found Microsoft Windows XP Professional on /dev/sda1
done
valantis@valantis-desktop:~$ 

για δώστε καμιά info για το BURG.

παίζει μαζί με τον grub η όχι?καταργεί δηλαδή τον grub ή είναι πρόσθετο πάνω στον grub.

"Το αρχείο τον ρυθμίσεων βρίσκετε στο /etc/default/burg. Αφού το πειράξουμε θα πρέπει να εκτελέσουμε την εντολή update-burg για να δημιουργήσει ένα καινούργιο αρχείο burg.cfg. Αυτό το αρχείο είναι το ίδιο με το grub.cfg το οποιο σε παλιότερες εκδόσεις του GRUB(δηλαδή πριν φτάσουμε στην 2.0) αναφερόταν και ως menu.lst. Τώρα κάτι μπορεί να σας θύμισε. Είναι το αρχείο που πειράζαμε για να αλλάξουμε την σειρά εμφάνισης των λειτουργικών στην λίστα του GRUB αλλά και ποιο λειτουργικό θα εκκινεί εξ’ συστήματος." απο http://www.breezer.gr/tag/burg

δεν καταλαβαινω τι αρκιβως; πρεπει καταργει τον grub? πχ μου δινει την εντολη?

Μια φορα κι ενα καιρο υπηρχε το grub-gfx, το οποιο υπηρχε απο default στο sidux. Δες και αυτο.

Ο δικος μου grub παντως ειναι ετσι απο τοτε που ξεκινησα με λινουξ το Δεκεμβριο 2006. Δεν τον λες και ασχημο...

http://gnome-look.org/content/show.php/GRUB+splash?content=56942

Και ειναι σκετος grub με μια απλη εικονα για "φοντο"!

Σημερα το πρωι τελειωσε με το σεταρισμα του. Μια χαρα ειναι!!

Και μαλλον παιζει πανω απο grub διχως να τον καταργει. Οταν μου ανοιγει το pc για λιγοτερο απο 1 sec με εχει να επιλεξω grub ή burg. Αλλα σ'αυτο ας μιλησει καποιος πιο καταρτισμενος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...