Προς το περιεχόμενο

Προτασεις Επίγειο Ψηφιακό Δέκτη ?

akou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς Χρονιά πολλά και Χριστός Ανέστη

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη από ότι παρατηρώ στο πλαίσιο ολοι έχουν και USB για σύνδεσή με εξωτερικό σκληρό και καταγραφή τηλεοπτικού προγράμματός αλλα προβολή φωτογραφιών και mp3.

Αναρωτιέμαι καθώς έχουν τα Codec MPEG2, MPEG4, H.264 και AC3 αν μπορούν να αναπαράγουν και VIDEO (AVI) μέσω του USB.

Γίνεται ? ή μήπως χρειάζεται καποιο firmware update ?

Επίσης θα ηθελα τις προτάσεις σε εταιρία και μοντέλο

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Hardware Γενικά. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Δημοσ.

Ανάλογα πόσα θέλεις να πληρώσεις. Υπάρχουν ΚΑΙ μοντέλα που παίζουν mkv κτλ αλλά έχουν ~250-300 ευρώ. Για απλό αποκωδικοποιητή, τιμές από 50 ευρώ (ίσως και λίγο φθηνότερα).

Να πω, οτι αν έχεις παλιά τηλεόραση μήπως είναι καλύτερα να πάρεις καινούρια TV. Έχει μοντέλα με Mpeg4 που παίζουν ΚΑΙ matroskes.

Αν είναι να δώσεις 250 μονο για αποκωδικοποιητή σκέψου το λίγο.

Σίμος

Δημοσ.

Αγόρασα πριν λίγες μέρες το XORO HRT 7600 για το οποίο έγιναν πρόσφατα αναφορές και εδώ στο φόρουμ, με links προς μεγάλο thread συζήτησης σε ελληνικό A/V forum.

Το μηχανάκι είναι εξαιρετικό για τα χρήματα που ζητάει: Έχεις, εκτός των λειτουργιών που είναι ούτως ή άλλως αναμενόμενες σε έναν DVB-T MPEG-4 αποκωδικοποιητή:

1. προγραμματιζόμενη εγγραφή (PVR)

2. δύο συνολικά θύρες USB, 1 στη μπροστά όψη και μία στην πίσω

3. ψηφιακή έξοδο HDMI

4. ικανότατο Media Player που παίζει αρχεία AVI με απλό MPEG-4 ASP video καθώς και Matroska (MKV) με MPEG-4 AVC/H.264 video. Τύφλα να 'χουν τα dedicated media players!

5. Ελληνικούς υποτίτλους, μετά και από την αναβάθμιση του firmware με το τελευταίο διαθέσιμο

Το μόνο μειονέκτημα που βρήκα είναι το μικρό (ακόμη και στη μεγαλύτερη ρύθμιση font) μέγεθος των υποτίτλων.

Στα περίπου 50€ που κοστίζει, δεν έχω υπ' όψιν μου στην ελληνική αγορά άλλο μοντέλο με αντίστοιχο feature set...

Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια μαλλον ψηνομαι για την προταση του parsifal με τα 49ΕΥΡΟ

Αναρωτιεμαι ποσο μικροι ειναι οι υποτιτλοι γιατι θελει να βλεπει και η μανα μου κανα LOST διαβαζονται ?

Δημοσ.

Εάν δεν απατώμαι υποστηρίζει FAT μορφοποίηση μονο ο XORO HRT 7600 .... καλο είναι να βρείτε κάποιον με NTFS για ευνόητους λόγους :)

Δημοσ.
Αναρωτιεμαι ποσο μικροι ειναι οι υποτιτλοι γιατι θελει να βλεπει και η μανα μου κανα LOST διαβαζονται ?

Είναι αρκετά μικροί. Έχει 3 ρυθμίσεις μεγέθους: η μικρότερη είναι πρακτικά άχρηστη, στη μεγαλύτερη υπάρχει bug που κόβει τη 2η σειρά των υποτίτλων και απομένει η μεσαία ρύθμιση που δεν είναι ικανοποιητική.

Τον εγκατέστησα στο εξοχικό και δε βρίσκομαι εκεί τώρα δυστυχώς, αλλιώς θα μπορούσα να σου ανεβάσω μία φωτογραφία από το κινητό για να πάρεις μία ιδέα για το μέγεθος των υποτίτλων στη μεσαία ρύθμιση. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=55460, μήπως κάποιος έχει ποστάρει τέτοια φωτό ή, αν είσαι μέλος εκεί, να ζητήσεις από κάποιον να σου βγάλει αν μπορεί μία τέτοια φωτό.

Εάν δεν απατώμαι υποστηρίζει FAT μορφοποίηση μονο ο XORO HRT 7600 .... καλο είναι να βρείτε κάποιον με NTFS για ευνόητους λόγους :)

Σωστά, δεν υποστηρίζει NTFS, μόνο FAT32. Όμως η υποστήριξη NTFS μάλλον δεν είναι ο κανόνας σε τέτοιες συσκευές αλλά η εξαίρεση, ίσως λόγω licensing issues με το NTFS. Εγώ τον χρησιμοποιώ με στικάκι USB των 8GB, το οποίο ούτως ή άλλως δε θα φόρμαρα ποτέ σε NTFS καθώς είναι ακατάλληλο filesystem για flash-based devices.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...