Προς το περιεχόμενο

δημιουργια "ησυχου κουτιου"

filippos.pipo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το fan controller ειναι μουφιτσα αλλα ενταξι ..

ειπες κατι που μου αρεσε... για να αλλαξω ανεμιστηρα στο cpu cooler και σκεφτομαι αφου εγω εχω ειδη αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650428'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650428 παιζει να του αλλαξω ανεμιστηρα για να ειναι και οσο πιο πολυ αθορυβος γινεται και να μου βγει και πιο οικονομικα???

EDIT παιδια μην παιδευομαστε αλλο πηρα αυτο το κουτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806732&u=COOLERMASTER-RC-600-KKN1-GP-GLADIATOR-600-BLACK (αυριο στις τρεις θα το εχω εδω... )

χτυπησα και τεσσερις τετοιους http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-120Mm-Real-Silent-Blue-White-Fan-D12SL-12WL.htm που δεν ξερω ποτε θα μου ερθουν... :( ειδη ειμαι στα 80 ευρω ...

και μενω με το ιδιο cpu cooler http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650428 που πιστευω ειναι μια χαρα...

και ειμαι αρχοντας ισως να παρω και καποιο αξεσουαρ μειωσης θορυβου πιο μετα... οπως αυτο εδω ξερετε ακριβως τι παιζει... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807858&u=NANOXIA-VIBEKILLER-RUBBER-FAN-MOUNTING-BOLTS

και απο αυτο ειδη εχω τεσσερα τεοια απο παλιο pc αλλα δεν ξερω πως να το χρησιμοποιησω... αμα ξερει κανεις ας δωσει τα φωτα του ...

παντως σας ευχαριστω πολυ ηταν χρησιμες οι πληροφοριες σας και μολις το ολοκληρωσω θα σας πω τις εντυπωσεις....

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ε, ο συγκεκριμένος δεν κάνει, δε στερεώνει κιόας. Θέλει 12cm διάμετρο...

Αλλά μην τρελαίνεσαι, πάρε πρώτα την ψύκτρα να δεις πώς τα πηγαίνει ο δικός της ανεμιστήρας κι αν βουΐζει πολύ και δεν είναι τεσσάρων pins για έλεγχο από το BIOS ή δεν είναι καλό το fan controller σου, τότε απλά κάνεις μια μικρομόντα και τον συνδέεις στα 5 V αντί για τα 12 V ή βάζεις μια ηλεκτρική αντίσταση αν μπορείς (κόστος < 0,05€).

Δημοσ.
Ε, ο συγκεκριμένος δεν κάνει, δε στερεώνει κιόας. Θέλει 12cm διάμετρο...

Αλλά μην τρελαίνεσαι, πάρε πρώτα την ψύκτρα να δεις πώς τα πηγαίνει ο δικός της ανεμιστήρας κι αν βουΐζει πολύ και δεν είναι τεσσάρων pins για έλεγχο από το BIOS ή δεν είναι καλό το fan controller σου, τότε απλά κάνεις μια μικρομόντα και τον συνδέεις στα 5 V αντί για τα 12 V ή βάζεις μια ηλεκτρική αντίσταση αν μπορείς (κόστος < 0,05€).

λιγο δυσκολα αυτα που λες δεν νομιζω να μπορω να τα κανω αλλαα δες το edit πιστευω οτι ειμαι perfect...

Δημοσ.

Δεν ειναι δυσκολο να το κανεις αυτο που σου λεει.Παντως αυτα τα λαστιχενια μπαινουν αντι για βιδες να μειωσουν του κραδασμους απο τους ανεμιστηρες.

Δημοσ.

Εντάξει, ωραίο το κουτάκι τουλάχιστον, μια χαρά για τα λεφτά του. Έχει ωραία... ανοίγματα! :lol:

Σημειωτέον πως το κουτί εμπρός έχει ήδη έναν ανεμιστήρα.

Προσωπικά εκτός από τον μπροστινό ανεμιστήρα στο κουτί που μπάζει αέρα, δεν έχω άλλον, μόνο αυτόν στην ψύκτρα του επεξεργαστή και πάλι με μειωμένες στροφές και κατώφλι, δε δουλεύει όταν είναι idle. Τέτοια κουτιά σαν αυτό που πήρες έχουν καλό αερισμό και δεν χρειάζονται πολλά πολλά, αν δεν έχεις τα φοβερά-όσα μέσα. ;)

Υ.Γ. Ωραία αυτά τα λαστιχένια, αλλά πολύ υπερτιμημένα βρε παιδί μου. 5,60€ 8 λαστιχάκια; έλεος, σιγά το υλικό και σιγά την τεχνολογία...

Δημοσ.

και κρατανε... του ανεμιστηρες λιγο ακυρο ... ξερετε πως να τα γραψω στο youtube να δω κανενα βιντεο να καταλαβω γιατι εγω δεν ξερω...

Δημοσ.
και κρατανε... του ανεμιστηρες λιγο ακυρο ... ξερετε πως να τα γραψω στο youtube να δω κανενα βιντεο να καταλαβω γιατι εγω δεν ξερω...

Λοιπον ακου,το περνας απο το εξω μερος του κουτιου προς τα μεσα(εχοντας τον ανεμιστηρα απο μεσα εννοειτε) και κουμπωνει πανω στον ανεμιστηρα.Δεν ειναι τιποτα,θα το καταλαβεις.Αλλιως πατα στο youtube nanoxia και οτι σου βγαλει.

---------- Προσθήκη στις 21:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:47 ----------

Υ.Γ. Ωραία αυτά τα λαστιχένια, αλλά πολύ υπερτιμημένα βρε παιδί μου. 5,60€ 8 λαστιχάκια; έλεος, σιγά το υλικό και σιγά την τεχνολογία...

Ε τι νομισες,τσαμπα θα τα δωσουν αυτοι? :lol: :lol:

Δημοσ.
Εντάξει, ωραίο το κουτάκι τουλάχιστον, μια χαρά για τα λεφτά του. Έχει ωραία... ανοίγματα! :lol:

Σημειωτέον πως το κουτί εμπρός έχει ήδη έναν ανεμιστήρα.

Προσωπικά εκτός από τον μπροστινό ανεμιστήρα στο κουτί που μπάζει αέρα, δεν έχω άλλον, μόνο αυτόν στην ψύκτρα του επεξεργαστή και πάλι με μειωμένες στροφές και κατώφλι, δε δουλεύει όταν είναι idle. Τέτοια κουτιά σαν αυτό που πήρες έχουν καλό αερισμό και δεν χρειάζονται πολλά πολλά, αν δεν έχεις τα φοβερά-όσα μέσα. ;)

το κουτι ειδη εχει εννα μπροστα και εναν πανω ... εγω πηρα τεσσερις nexus και θα βαλω εναν μπρος εναν πισω και δυο στο πλαι δεν θα εχω προβλημα θα ειμαι μια χαρα... απλως αυτο που με νοιαζει ειναι ο θορυβος αλλα πιστευω καλα το βολεψα ...

επισης αμα δειτε το κουτι πανω εχει μια τρυπα για τον ανεμιστηρα εγω επειδη θα βγαλω τον ανεμιστηρα τι υλικο να βαλω εκει για να μην εισερχεται σκονη...

Δημοσ.

Ε, θόρυβο θα ακούς, με τόσους ανεμιστήρες που θα βάλεις, όσο χαμηλό θόρυβο κι αν κάνουν η ένταση του ήχου προστίθεται και τα δινορεύματα αέρα που θα κάνουν θα έχουν επιπλέον σφύριγμα πιθανόν. Δεν είναι ο ορισμός του αθόρυβου αυτό που φτιάχνεις, απλά άλλαξες το κουτί... :o

επισης αμα δειτε το κουτι πανω εχει μια τρυπα για τον ανεμιστηρα εγω επειδη θα βγαλω τον ανεμιστηρα τι υλικο να βαλω εκει για να μην εισερχεται σκονη...

Από το πάνω μέρος θα εξέρχεται ζεστός αέρας, ακόμα και χωρίς ανεμιστήρα (αυτό είναι το καλό του ανοίγματος εκεί). Συνεπώς δεν περιμένεις να μπει πολύ σκόνη από εκεί.

Υ.Γ. Τη περισσότερη σκόνη τη βάζουν οι ανεμιστήρες μέσα. Αν δε βάλεις φιλτρα στις εισόδους, δεν έχει νόημα να αγχώνεσαι για την πάνω τρύπα, θα μπαίνει σκόνη ούτως ή άλλως.

Δημοσ.
Ε, θόρυβο θα ακούς, με τόσους ανεμιστήρες που θα βάλεις, όσο χαμηλό θόρυβο κι αν κάνουν η ένταση του ήχου προστίθεται και τα δινορεύματα αέρα που θα κάνουν θα έχουν επιπλέον σφύριγμα πιθανόν. Δεν είναι ο ορισμός του αθόρυβου αυτό που φτιάχνεις, απλά άλλαξες το κουτί... :o

Από το πάνω μέρος θα εξέρχεται ζεστός αέρας, ακόμα και χωρίς ανεμιστήρα (αυτό είναι το καλό του ανοίγματος εκεί). Συνεπώς δεν περιμένεις να μπει πολύ σκόνη από εκεί.

Υ.Γ. Τη περισσότερη σκόνη τη βάζουν οι ανεμιστήρες μέσα. Αν δε βάλεις φιλτρα στις εισόδους, δεν έχει νόημα να αγχώνεσαι για την πάνω τρύπα, θα μπαίνει σκόνη ούτως ή άλλως.

οσο για τον θορυβο λες να μειωσω τους ανεμιστηρες σε δυο ή τρεις γιατι αυτο πιο πολυ με ενδιαφερει?? για πες γρηγορα αμα ειναι να αλλαξω την παραγγελια...

Δημοσ.

Εγώ δε θα έπαιρνα επιπλέον ανεμιστήρες από αυτούς του κουτιού. Κάτσε να δεις πρώτα πώς δουλεύουν, μπορεί να είναι καλοί και ήσυχοι. Ο μπροστινός χρειάζεται να βάζει αέρα (ψύχει και τους δίσκους εκεί) και πίσω, αν και δεν είναι απαραίτητο, ας υπάρχει κάπου άλλος ένας να βγάζει (πχ στην κορυφή, όπως είναι από τη μάνα του). Στο πλάι-πάνω, μπροστά από τη CPU είναι περιττός για τον Ε8400, δε χρησιμεύει σε κάτι, άστο κενό να τραβάει αέρα ο δικός του. Στο πλάι-κάτω, μπροστά από τη GPU, αν η κάρτα γραφικών σου αντιμετωπίζει προβλήματα υπερθέρμανσης τότε βάλε εκεί έναν να βάζει (θα έλεγα να βγάζει, αλλά αφού βγάζει η ψύκτρα της GPU τότε να βάζει), αλλιώς ούτε εκεί χρειάζεται, άσε το κενό να αναπνέει.

Εγώ έχω παρόμοιο κουτί με όλα τα ανοίγματα ελεύθερα πίσω σε παρόμοιο σύστημα, μόνο μπροστά έχω ανεμιστήρα που μπάζει πάνω στους δίσκους.

Δημοσ.

οκ θα το ακυρωσω αμα ειναι...

ΕDIT Παιδια το απογευμα θα τα εχω ολα ... πριν αρχισω να ξεστηνω και να στηνω υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω....??

Δημοσ.

ναι οκ... εγω τωρα θα αρχισω να ξεστηνω αυτον (haf) και ακριβως με τον ιδιο τροπο θα τα βαλω στο καινουργιο κουτι

να ρωτησω ομως κατι θα εχω καποιο προβλημα οταν παει να ανοιξει το pc? δηλαδη θα χρειαστει να κανω ρυθμισεις απο τα bios και εαν ναι ? τι περιπου?

Δημοσ.

Στη χειροτερη να πρεπει να ρυθμησεις boot device.. κατα τα αλλα οοολα καλα... Α και μην ξεχασω... ΜΑΚΡΥΑ απο polyester και μαλινα ρουχα. Οταν ξεκινησεις ακουμπα τη γειωση μιας μπριζας να αποφορτηστεις απο στατικο ηλεκτρισμο που ισως εχεις πανω σου...

Δες και στο link --> http://www.youtube.com/results?search_query=computer+assembling&aq=0 για αποριες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...