kage Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 εγω απο τα νεα παπια δεν ξερω, αλλα τοτε στην ηλικια σου oι περισσοτεροι παιρναν glx,στρογυλλοφαναρα και τα φτιαχναν .δηλ.ας πουμε αγορα 300ε και σχεδον αλλα τοσα για να το κανουν καινουργιο και πιο γρηγορο... ή οι πιο φραγκατοι παιρναν ενα διχρονο runner (απλα θα χαλασεις πιο πολλα για να το φτιαξεις )για πιο κυριλε φαση ή για μοστρα καμμια μικρογραφια μηχανης στυλ aplrilia rs,derby,cagiva ktl... http://www.50cc-motorcycles.com/index.htm αν παρεις παπι μην βαλεις εξατμιση σωληνα κτλ ειναι η απολυτη καγκουρια...
lary7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Θα σου πρότεινα πριν αγοράσεις μηχανάκι, να πας ένα Σαββατόβραδο στα επείγοντα σε ένα νοσοκομείο κοντά στο σπίτι σου, για να δεις πόσοι πιτσιρικάδες καταλήγουν εκεί επειδή νομίζουν ότι το μόνο που πρέπει να κατέχουν είναι η θέση του γκαζιού και του φρένου. Το μηχανάκι δεν είναι βιντεοπαιχνίδι και για να οδηγήσεις δεν χρειάζεται μόνο η ισορροπία του ποδηλάτου. Πρέπει να είσαι σε θέση να υπολογίζεις πολλά πράγματα στον δρόμο. Ξεκίνα λοιπόν από αυτοκινητάκι στα 18 και κατά τα 25 χτύπα και τη Hayabusa. Εντελώς φιλικά, γιατί έχουν δει πάρα πολλά τα μάτια μου. Μα καλα τι λογικη είναι αυτή?Αμα ειναι έτσι να ξεκινήσει στα 23 απο νταλίκα και σιγα σιγά πάει προς το 50ρι... Λοιπόν πιτσιρικά να το πάρεις το μηχανάκι αλλά να έχεις πάντα το ενδεχόμενο στο κεφάλι σου οτι μπορεί να αφήσεις ανα πασα στιγμή μια σπλήνα ή κανενα κεφάλι στην ασφαλτό απο δικό σου σφάλμα. Απο εκει και πέρα έχεις να κάνεις 2 επιλογές, η παπί 4Τ ή σκούτερ 2Τ. To daytona είναι αρκετά καλό αλλα για περιορισμένη χρήσει.Υπάρχει και το DV50 που είναι και ποιο φθηνό. Μπορεί να σου φαίνονται μαγκιορικα στην εμφανιση αλλα να ξέρεις οτι απο γκάζια δεν τραβάνε και πολύ.Αλλά είναι και θέμα τι φράγκα εχει να δώσει και ο πατέρας σου. Σε άλλα κινεζάκια μην πας γιατί θα τραβάς τα μαλλιά σου. Επείσεις αποψη μου μην πας και σε μεταχειρισμένα honda γιατί πλέων είμαστε στο 2010 και απο το 1990 που κατασκευάστηκάν πέρασαν πολλά χρόνια. Πάρε κάτι οικονομικό, να κάνεις την δουλειά σου για 2 χρόνια και οταν γίνεις 18 το βλέπεις και για 125.
Tilemaxx Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Εγώ προτείνω στο παιδί να περιμένει 2 ακόμα χρόνια μέχρι να γίνει 18, και μετά να πάρει ενα ωραιότατο Crypton X το οποιό θα του κρατήσει για μια ζωή.
Nahock Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Λοιπόν πιτσιρικά να το πάρεις το μηχανάκι αλλά να έχεις πάντα το ενδεχόμενο στο κεφάλι σου οτι μπορεί να αφήσεις ανα πασα στιγμή μια σπλήνα ή κανενα κεφάλι στην ασφαλτό απο δικό σου σφάλμα. Μπορεί να τρακάρει με κάποιον αλλά να μην φταίει ο Μητσάρας και να μείνει και χωρίς κεφάλι. Γίνεται και έτσι. Εγώ πάντως θα συμβούλευα το παιδί να αλλάξει παρέες και όχι ποδήλατο. Μηχανάκι όλη η παρέα στα 15; Αν του αρέσουν τόσο πολύ οι μηχανές ας μην χάσει αυτά τα 2-3 επόμενα χρόνια που θα μπορούσε να αφιερώσει στο διάβασμα για ένα καλύτερο μέλλον σε χαζές βόλτες με παπάκια. Ας μαζέψει χρήματα και μόλις τελειώσει το λύκειο να πάρει μια μηχανή που είναι και πιο ασφαλής.
d3m0n Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Στις περισσότερες επαρχιακές περιοχές όλοι με μηχανάκια κυκλοφορούν απ' τα 15... Και τουλάχιστον φίλε άμα το πάρεις το μηχανάκι να φοράς πάντα κράνος, και να μην παίρνεις παράδειγμα απ' τους φίλους σου που σίγουρα δεν φοράνε. Τέλος σε 50άρια μηχανάκια δεν έχεις και πολλές επιλογές. Πάρε το DV50 και από μένα.
mitsaras(1995) Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 παιδια πολι σωστα ολα αυτα και σας ευχαριστο πολι ! lary7 να σου πω κατι οχι παρατηρήσει αλλα κατι που εχω ακουσι ειναι οτι τα scooter ειναι πολι πιο επικίνδυνα απο τα παπακια ! και οκ τηα δψ και αυτο το DV50 ! δηλαδή εκτοσ απο το εδεχομενο να μην παρω παπακι να παρω αυτο ? ---------- Προσθήκη στις 15:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:59 ---------- αλλα παιδια να σας πω και κατι δεν το βλεπω μετα τα 18 να περνω μηχανακια μετα αυτοκινητάκι ! αλλα τηα πσαξω για τα glx kai genika gia honda αλλα και για το dv50 !
Whiteyez Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Γνώμη μου καλύτερα περίμενε μέχρι τα 18 σου. Και για όνομα του θεού βάλε ένα ορθογράφο τα έχεις σκοτώσει τα ελληνικά.
mitsaras(1995) Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ΑΑΑ !! και ενοητε οτι και να παρω θα ειναι μεταχειρισμένο !!! ---------- Προσθήκη στις 15:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:06 ---------- το χερω ρε μεγαλε αλλα εχς συνηθεισι να γραφω greeklish ---------- Προσθήκη στις 15:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:07 ---------- http://www.bikepics.com/daytona/dv50r/07/pics.asp?i=1896468&s=0 τέτια είναι ?
Whiteyez Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 το χερω ρε μεγαλε αλλα εχς συνηθεισι να γραφω greeklish Και εμείς τι φταίμε;
Tablet Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Ψιτ Πιτσιρικος επειδη μαλλον πας για καγκουρικος.. Μαθε κανα γραμμα πρωτα γιατι οπως βλεπω εισαι παντελως ανορθογραφως διοτι τωρα θα παρεις μηχανακι και θα γουσταρεις οταν ομως δεν θα μπορεις να βρεις ουτε δουλεια επειδη ουτε απολυτηριου λυκειου δεν θα εχεις..Πιστεψε με εκει δεν θα γουσταρεις καθολου....Δεν ειμαι πολυ μεγαλυτερος σου μην νομιζεις...
mitsaras(1995) Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ΟΚ παιδια sorry για την ενόχληση και σας ευχαριστώ πολι για την βοηθια ! ΒΒ
1000 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μπορεί να τρακάρει με κάποιον αλλά να μην φταίει ο Μητσάρας και να μείνει και χωρίς κεφάλι. Γίνεται και έτσι.Εγώ πάντως θα συμβούλευα το παιδί να αλλάξει παρέες και όχι ποδήλατο. Μηχανάκι όλη η παρέα στα 15; Αν του αρέσουν τόσο πολύ οι μηχανές ας μην χάσει αυτά τα 2-3 επόμενα χρόνια που θα μπορούσε να αφιερώσει στο διάβασμα για ένα καλύτερο μέλλον σε χαζές βόλτες με παπάκια. Ας μαζέψει χρήματα και μόλις τελειώσει το λύκειο να πάρει μια μηχανή που είναι και πιο ασφαλής. +1000 Για κράνος και λοιπά προστατευτικά ουδείς λόγος ως ώρας.. Εδώ είναι ένα από τα πιο αξιόλογα site με εξοπλισμό και φοβερές τιμές. http://www.motocard-bike.com
lef50 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ΟΚ παιδια sorry για την ενόχληση και σας ευχαριστώ πολι για την βοηθια ! Mητσαρα δεν ενοχλεις κανεναν εδω ειναι το auto-moto του insomnia και μιλαμε για μηχανακια, σε οποιον δεν αρεσει κανει κλικ και παει πιο κατω.Οσο για τα ποστ σου αν υπηρχε προβλημα θα ειχαν επεμβει οι mods,οποτε προχωρα κανονικα.
hashashin Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Απο εμενα που ειμαι 16 και εχω GLX θα σου πω ενα πραγμα φιλαρακι.Παρε τον θειο σου η τον πατερα σου η οποιον αλλο γνωστο με εμπειρια στις μηχανες(οχι τα αλανια,τους φιλους σου)και βαλτον για ενα μηνα να στο μαθει οπως πρεπει.Δεν ειναι μονο γκαζι και φρενο.Πρεπει να μαθεις να στρειβεις καλα (η ασκηση με τους κωνους ειναι must) και γενικα να προσεχεις γυρω σου.Μετα πηγαινε και δωσε.Το δικο μου ρε συ εχει αντεξει πολλα,μπορεις να βρεις GLX παμφθηνα και προσεχε πολυ. Οσο για αυτο που λεγατε για τις επαρχιες ισχυει.Ο ξαδερφος μου στην Κω εχει μαθει απο 12 να οδηγει και αμαξι και μηχανακι.Τωρα που ειναι 16 οδηγαει καλυτερα απο πολλους ενηλικες. Παρολαυτα οι νομοι δεν εχουν βγει αδικα.Εδω ολα τα ατυχηματα συμβαινουν απο 20 χρονους που πουλανε μαγκια.Εχω δει πολλους τετοιους.
mitsaras(1995) Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ΟΚ ρε παίδες ευχαριστώ πολύ αλλα βλέπω οτι καπιοι δεν γουσταρουν να μιλάνε με πιτσιρικάδες και ανορθόγραφους αλλά οκ έχω ένα κολιτο που εχουμε τα ίδια μυαλά και θα μας μάθει αυτός που έχει χρόνια μηχανές ! αλλά ακόμα δεν ξέρω πιο είναι το καλύτερο μηχανάκι για την καταληλη ηλικία !! και sorry που γίνομαι τόσο κουραστικός αλλά καταλαβαίνετε προσπαθώ να βρω κάτι καλό !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.