Προς το περιεχόμενο

Παπαγάλος βγάζει αίμα απο την μύτη.

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα παπαγαλάκι και αρκετή ώρα τώρα βγάζει αίμα απο την μύτη. Δυστηχώς δεν μπόρεσα να βρώ κτηνίατρο να το πάω λόγω της ημέρας. Τον είδα πρίν λίγο με ξερό αίμα στην μύτη , είχε βουλώσει, την έξυσε και ξανάρχισε να τρέχει. Αν γνωρίζει καποιος τι μπορεί να συμβαίνει ας ποστάρει.

Δημοσ.

Τώρα θα το πάω, αν δεν βρώ κτηνίατρο θα το πάω εκεί που λές. Το θετικό είναι ότι έχει την ίδια ζωντάνια που είχε πάντα και όρεξη να κάνει ζημιές, πετάει κανονικά κτλ. Το κακό είναι οτι φτερνίζεται και βγαίνει αρκετό αίμα απο την μύτη.

Δημοσ.

Μήπως παίρνει νακρκωτικά ο παπαγάλος; (black)

Από μια ματιά που έριξα στο google, σε παρόμοιες ερωτήσεις είδα να αναφέρονται ως πιθανά αίτια τραυματισμός ή αβιταμίνωση ή δεν ήταν καν αίμα. Επίσης διάβασα πως αν είναι αρκετό το αίμα πρέπει οπωσδήποτε να τον πας σε κτηνίατρο διότι μπορεί να ψοφήσει, μιας και τα πουλιά δεν έχουν πολύ αίμα, λέει.

Κάνε κάποια κίνηση πάντως, τουλάχιστον τηλέφωνο.

Δημοσ.
Εσείς που λέτε να πάει τον παπαγάλο στον κτηνίατρο, διαβάζετε καθόλου και το αρχικό μήνυμα;... :mad:

Ε, σου λέει για τον παπαγάλο τη Δευτέρα του Πάσχα, πάρε ένα ελικόπτερο βρε παιδάκι μου, σήκωσε ένα C-130, κάτι... :P

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ βγαίνουν μερικοί κάτι ώρες αργότερα και λένε "τρέχα". Αν ήταν ή δεν ήταν κρίσιμη κατάσταση, θα το ξέρει ήδη ο άνθρωπος και αν ήταν να τον πάει κάπου δε θα το κάνει στις 22.00 ή στις 00.00 το βράδυ...

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο στο Αττικό στο πικέρμι αλλά δεν το σηκώνανε, θα τον πάω αύριο πρωί σε έναν κτηνίατρο εδώ κοντά να δω τι θα μου πεί. Έχει σταματήσει το αίμα (για πουλί έχασε πάρα πολύ) απο τις 19:00 περίπου και παραμένει ζωηρό, αλλά δεν τρώει και νερό πίνει ελάχιστο. Χτύπημα δεν νομίζω να είναι πάντως γιατί ενώ έχανε αίμα, κούγανε κανονικά το κεφάλι του, χόρευε και δάγκωνε αντικείμενα όπως κάνει καθημερινά. Κάποια εσωτερική αιμοραγία είναι προφανός, που δεν γνωρίζω που οφείλεται.

Δημοσ.

Πόσο χρονών είναι το παπαγάλι σου και τι ράτσα;

Σκατά, δε το είδα νωρίτερα. 'Οπως και νά 'χει αιμορραγία απ' το κεφάλι είναι πολύ σοβαρό και επείγον. Πήγαινέ το πρωί πρωί στο γιατρό, μην το αμελήσεις ΚΑΘΟΛΟΥ. Μην πείς π.χ. "οκ σταμάτησε η αιμορραγία, φαίνεται καλύτερα, θα το πάω το απόγευμα". Μπορεί να έχει μείνει ξεραμένο αίμα μέσα στη μύτη του και να μη μπορεί να αναπνεύσει, ή να έχει καταπιεί αίμα και να έχει πρόβλημα αργότερα (μάλλον γι αυτό δεν τρώει, τσέκαρε αν κάνει εμετό). Και πές μας τι έγινε ε.

Και, ρε παιδιά, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, έτσι; 'Οπως υπάρχουν γιατροί και νοσοκομεία για ανθρώπους που εφημερεύουν όολες τις μέρες για τα επείγοντα περιστατικά, έτσι υπάρχουν και ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ που εφημερεύουν. 'Ενα απλό γκουκλάρισμα δηλαδή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...