Προς το περιεχόμενο

Επιδοτήσεις για δημιουργία ενοικιαζόμενων δωματίων

Luciddream

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδία καλησπέρα... χρόνια πολλά..!! εδώ και καιρό σκέφτομαι να αξιοποιήσω κάποια οικόπεδα στο χωριό μου για να φτιάξω ενοικιαζόμενα δωμάτια και τελευταία το έχω πάρει σχεδόν απόφαση..!! γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν επιδοτήσεις και αν υπάρχουν παγίδες η δυσκολίες σε κάτι τέτοιο? ευχαριστώ..

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

ανάλογα.πρώτον θα χρειαστείς πολύ μεγάλα κεφάλαια δεύτερον μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα με γείτονες και τρίτον και σημαντικότερο το χωριό έχει τουρισμό γιατί είναι ριψοκίνδυνη κίνηση

Δημοσ.

Σε μια τετοια επενδυση που δεν θα εχει σταθερο (back-to-back) κοσμο θα πρεπει να λαβεις υποψη οτι πρεπει να εχεις μινιμουμ προσωπικο. Δλδ μια housekeeper και εναν εξωτερικο maintenance που θα επισκευαζει σε περιπτωση προβληματος. Οτι εξτρα θα θελεις να βαλεις, π.χ. πρωινο κτλπ θελει παραπανω προσωπικο και θα ανεβεις αρκετα σε κοστος γιατι παιζουν αρκετοι παραμετροι (ψυγεια, παγομηχανες, φουρνοι κτλπ).

Η αποψη μου ειναι οτι σε τετοιες επενδυσεις οσο πιο απλες και αυτοματα λειτουργησημες ειναι τοσο καλυτερα. Αμα εχεις πολυ χαμηλο λειτουργικο κοστος (παιρνοντας υποψη οτι το οικοπεδο και το οικημα ειναι χωρις μεγαλα δανεια), τοτε ευκολα παιζεις και με τιμες, προσφορες κτλπ.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. επειδή δεν έχω κεφάλαιο αυτόν τον καιρό και έχω ακούσει οτι γίνονται επιδοτήσεις για θέματα τουρισμού γιαυτό ρωτάω.. το οικόπεδο είναι δικό μου και ακριβώς μπροστά στην θάλασσα σε αρκετά τουριστική περιοχή (τους καλοκαιρινούς μήνες). έτσι σκεφτόμουν για 20 γκαρσονιέρες τις οποίες θα τις κράταγα εγώ με 1-2 άτομα ακόμα. το θέμα είναι υπάρχουν επιδοτήσεις? είναι εφικτά αυτά π σκέφτομαι? πόσο δάνειο μπορεί να δώσει μια τράπεζα? ευχαριστώ κ πάλι....

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Οι επιδοτησεις ειναι μια πονεμενη ιστορια στον κλαδο τα τελευταια 1-2 χρονια. Πολλοι ειχαν επιδοτησεις που εγκριθηκαν ομως το χρημα ακομα δεν το εχουν δει. Μιλαμε για επιδοτησεις ανω των 500.000 ευρω (συνηθως με αυτες χρηματοδοτουσαν μεγαλα δανεια απο τραπεζες). Πριν την κριση πηρε αρκετος κοσμος επιδοτησεις ακομη και για χαλια project, τωρα ειναι αρκετα πιο δυσκολα τα πραγματα.

Πρεπει να παρεις υποψη οτι η καλοκαιρινη περιοδος εχει γινει αρκετα μικρη στα περισσοτερα καλοκαιρινα θερετρα, ο κοσμος τελευταια κανει διακοπες μεσα Ιουλιου με τελη Αυγουστου. Με 1,5 μηνα ομως δεν κανεις δουλεια, θελεις κοσμο τουλαχιστον απο αρχες Ιουνιου-μεσα Σεπτεμβρη.

Δημοσ.

Πρεπει να παρεις υποψη οτι η καλοκαιρινη περιοδος εχει γινει αρκετα μικρη στα περισσοτερα καλοκαιρινα θερετρα, ο κοσμος τελευταια κανει διακοπες μεσα Ιουλιου με τελη Αυγουστου. Με 1,5 μηνα ομως δεν κανεις δουλεια, θελεις κοσμο τουλαχιστον απο αρχες Ιουνιου-μεσα Σεπτεμβρη.

φίλε ευχαριστώ τα έχω σκεφτεί όλα αυτά απλώς ακριβώς πίσω απο μένα υπάρχουν κατι αποτυχημένα κτήρια ετοιμόρροπα που θησαυρίζουν, και λέω αν τα καταφέρνουν αυτοί γιατι όχι εγώ με απόσταση 10 μέτρα απο την θάλασσα? τώρα αυτά που δεν γνωρίζω είναι τι παίζει με εφορίες κτλ.. αυτά θα ψάξω τώρα που γύρισα αθήνα :-)

Δημοσ.
νομιζω οτι τα κεπ της περιοχης θα σου λειναν την απορια αν υπαρχει κανα προγραμμα..

ναι θα πάω το πρωί σε διάφορα που έχω δεί οτι ασχολούνται με το θέμα απλώς έκανα το τοπικ όταν ήμουν ακόμα στο χωριο για να ακούσω γνώμες... η αλήθεια είναι οτι η ιδέα και μόνο με πόρωσε λίγο.. :) τόσα χρόνια που πάω σε νησιά και μιλάω με ντόπιους όλοι μου λένε οτι φύγαν πριν 20 χρόνια απτην αθήνα και δεν ξαναπάτησαν ποτέ.. και κάπως έτσι σκεφτόμουν τον εαυτό μου στο μέλλον :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...