nikraven Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Kαλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους ετοιμάζομαι να αγοράσω ένα pc-(με δική μου σύνθεση και μετά απο αρκετή βοήθεια και διάφορες γνώμες απο forum)-και το συγκεκριμένο pc θα ήθελα να φοράει μια μνήμη 4GB οπως αυτή που οι περισσότεροι μου πρότειναν: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Value-Select-4GB-Kit-DDR3-1333-2-x-2GB-PC3-10666-CMV4GX3M2A1333C9.htm αλλά απο το μαγαζί που θα αγοραστεί το όλο pc αυτός ο τύπος RAM δεν υπάρχει. οι πλησιέστερες RAM που είδα στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι αυτές (Χ2) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553126&u=CORSAIR-VS2GB1333D3-2GB-DDR3-VALUE-SELECT-PC3-10666-1333MHZ Αυτές ειναι παραπλήσιες μνήμες όπως η πρώτη ram απο το plaisio για να αγοράσω δύο κομμάτια ή κάνω λάθος?
nikraven Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Διόρθωσε τα links. πρόλαβα και διόρθωσα τα links.
antonl Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Κατά 99,9% είτε αγοράσεις το σετ των 4GB είτε 2 κομμάτια απ αυτές του eshop, είναι το ίδιο πράγμα.
Nik.K Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Καμια φορα 2 ιδιες μνημες αλλα σε ξεχωριστα πακετα "παιζει" να μην ειναι το ιδιο συμβατες με δυο που ερχονται στο ιδιο πακετο. Σπανιο πολυ αλλα το εχω δει να γινεται.
nikraven Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 1)αρα να υποθέσω ότι οι μνήμες των 2GB που είδα στο e-shop είναι περίπου ίδιες σαν αυτό το kit των 4GB που έχει και το plaisio. --------------------- 2)λογικά όμως αν υπάρχει ασυμβατότητα των RAM αυτοί οι τεχνικοί του συγκεκριμένου καταστήματος όταν θα μοντάρουν το pc και θα το δοκιμάσουν αν δουλεύει δεν θα το πάρουν χαμπάρι ότι υπάρχει ασυμβατότητα? και αυτο το λέω γιατι συνήθως όταν τους λες να μοντάρουν αυτοί ένα pc σου στέλνουν και ένα report σε χαρτί Α4 ότι όλα δοκιμάστηκαν στο pc και βρέθηκαν ΟΚ.
Nik.K Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Οπως ειπα η πιθανοτητες ειναι μικρες, ωστοσο το θεμα ασυμβατοτητας μπορει να μην γινει αισθητο αμεσως αλλα σε βαθος χρονου. Μιλαμε ομως για ισως ενα 5% πιθανοτητα να γινει αυτο οποτε μην σε βαζω σε αδικες σκεψεις, προχωρησε το
nikraven Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 φιλε μου να είσαι καλά σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για τις πληροφορίες. τώρα αύριο ή μεθαύριο αν προκύψει θέμα ασυμβατότητας βλέπουμε.
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα; Θα προτιμούσα αυτές.
v-tidus Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Τι λετε ρε για ασυμβατοτητες? Ειναι δυνατον αν ειναι ιδια μαρκα και ακριβως ιδιο μοντελο και να μην παιζουν μεταξυ τους??? Καλα κρασια.
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Προσωπικά ασυμβατότητα σε οποιονδήποτε συνδιασμό ram με οποιαδήποτε μητρική έχω να συναντήσω καμιά ~5ετία.
LouCi4er Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Προσωπικά ασυμβατότητα σε οποιονδήποτε συνδιασμό ram με οποιαδήποτε μητρική έχω να συναντήσω καμιά ~5ετία. Συμφωνω.Το ιδιο πραγμα ειναι οι μνημες.Δεν υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας.Τωρα που το προσεξα,αν τις παρεις απο e-shock σου βγαινουν ενα 10ευρο φτηνοτερα.Οποτε παρτες απο εκει.
Nik.K Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Ακομα και οι ιδιες οι εταιρεις το παραδεχονται πως υπαρχει πιθανοτητα ασυμβατοτητας, γιαυτο και τα πακετακια γινονται απο ιδιες γραμμες παραγωγης ωστε να μην υπαρχουν ασυμβατοτητες. Ισως μερικοι να αγνοουν πως σημερα ενα μοντελο μπορει να εχει Micron τσιπακια και αυριο το ιδιο να ερθει με Samsung τσιπακια, αυτα αλλαζουν συνεχως. Τωρα αν το λογικο ειναι να μην το αναφερουμε καν οκ και εγω μαζι σας.
nikraven Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Τελικά ο φίλος Νικ.Κ είχε πολυ δίκιο για ασυμβατότητες των ram. Τον υπολογιστή τελικά τον παρέλαβα χθές όπως τον ήθελα αλλά μεχρι να βρούμε μνήμες που να ταιριαζουν και να δουλεύουν με την motherboard ιδρώσαμε. η motherboard που ήθελα ήταν η MSI-P55M-GD-45. --------- στην αρχή ζήτησα να μου βάλουν 2 κομμάτια απο τις ram CORSAIR VS2GB1333D3 2GB DDR3 VALUE SELECT PC3-10666 (1333MHZ) DDR3 PC3-10666 240pin DIMM Χρονισμοί: 9-9-9-24. .......... Με ειδοποιούν μετά απο κάποιες ημέρες που έδωσα την παραγγελία ότι οι μνήμες βγάζουν σφάλμα και έχουν ασυμβατότητα πρεπει να τις αντικαταστήσω με κάποιες άλλες.:confused: Ξανακοιτάω στο site και τους ενημερώνω να βάλουν ένα κομμάτι OCZ OCZ3G1333LV4GK 4GB (2X2GB) PC3-10666 XTC GOLD DUAL CHANNEL KIT 4GB (2x2048MB) DDR3 PC3-10666. Timings: 9-9-9-20. ............ Με ξαναπαίρνουν τηλέφωνο μετά απο κανα δυο ημέρες και μου λένε πάλι ότι και αυτές οι μνήμες βγάζουν σφάλμα και παρουσιάζουν ασυμβατότητα και πρέπει ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ να τις αντικαταστήσω με κάποιες άλλες.:confused: Αρχισα να σκέφτομαι μήπως έχει πρόβλημα η motherboard που μου βάλανε και όταν τους το είπα μου απαντήσανε ότι η motherboard είναι μια χαρά. Ευτυχώς μπαινοντας στο site εκείνη την ημέρα βλεπω για καλή μου τύχη ότι υπήρχαν αυτές οι μνήμες που τις είχα δεί στο plaisio αλλα δεν τις είχε το e-shop όταν ετοίμαζα την παραγγελία του pc. Tους λέω να μου βάλουν μια ram απο αυτήν -(αυτές που ήθελα και εξ αρχής) CORSAIR CMV4GX3M2A1333C9 VALUE SELECT DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) DUAL CHANNEL KIT 4GB (2x 2GB) Dual Channel Kit DDR3 SDRAM PC3-10666 240-pin DIMM. Χρονισμοί: 9-9-9-24. Και ως δια μαγείας με αυτές τις ram δούλεψε το σύστημα και παρέλαβα χθές το νέο μου pc άρτιο. Αρα καλά είχε γράψει ο Νik.K στην αρχή του post για πιθανή ύπαρξη ασυμβατότητας. Μικρό το ποσοστό πιθανότητας αλλά εγώ έπεσα μέσα σε αυτήν την πιθανότητα.
LouCi4er Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Φιλε καλοριζικο το Pc σου.Αν καταλαβα καλα ειχαν ασυμβατοτητα με τη μητρικη οι μνημες.Εγω σου ειπα για ασυμβατοτητα μεταξυ τους.Οποτε αλλο το ενα αλλο το αλλο.Ασυμβατοτητα μνημων με μητρικες ειναι πολυ συνηθες φαινομενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.