Προς το περιεχόμενο

DVD + BD -> MPEG-4 AVC/H.264 (.mkv .mp4)

iceman79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να τακτοποιήσω το χάος που υπάρχει στο σπίτι με τις ταινίες σε DVD-r και να τις περάσω όλες σε σκληρό δίσκο. Αφορμή στάθηκαν τα Star Wars που έβαλα να δώ πρόσφατα τα οποία είχαν επανα-κωδικοποιηθεί με το slysoft CloneDVD. Προφανός (δέ θυμάμαι) το αρχικο δισκάκι ήταν αρκετά μεγαλύτερο σε GB με αποτέλεσμα να πέσει η ποιότητα αρκετά, ειδικά στις γήγορες σκηνές.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να αποθηκεύσω όλα τα DVD που έχω (DVD + DVD-r) σε δίσκο και για να μπεί τάξη και για να υπάρχει καλύτερη ποιότητα μέσω κωδικοποίησης H.264 .

Δηλαδή θα ήθελα να επανακωδικοποιήσω ταινίες DVD της τάξης των 8GB αλλα σε άριστη ποιότητα, ακόμα και άν το αρχείο θα ήταν μεγάλο.

Προτιμώ να έχω ένα αρχείο H.264 ακόμα και 4,5GB στο δίσκο παρά ένα δισκάκι DVD-r 4,5GB με χάλια εικόνα λόγω επανακωδικοποίησης σε mpeg-2.

Εχω ψάξει στο ιντερνετ αλλα δέν έχω βρεί κάποιο πρόγραμμα που να είναι απλό στη χρήση και γρήγορο στη κωδικοποίηση. Επίσης δέν έχω αποφασίσει σε τί μέγεθος πρέπει να είναι το τελικό αρχείο για να έχει καλύ ποιότητα.

Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάτι παρόμοιο?

Τί προγράμματα έχετε βρεί που να κανουν εύκολα το παραπάνω, να μπορούν να συμπεριλάβουν υποτίτλους (να μπορείς να τους διαλέξεις μετά παίζοντας το τελικό αρχείο) και να μπορείς να επιλέξεις τη ροή του ήχου που θα έχει το αρχείο (AC3 passthrough, AAC... ...)

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά αν θέλεις στο άρθρο περί RipBot264 στο Insomnia Wiki. Με τα δεδομένα που περιγράφεις, το CQ mode με χρήση ενός περάσματος είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου.

Δημοσ.

Απο εμπειρία σου, προτείνεις κάτι συγκεκριμένο στις ρυθμίσεις του που πρέπει να προσέξω?

Σκέφτομαι στο μέλλον να βάλω έναν NAS και να πάρω μια καινούργια τηλεόραση με ενσωματωμένο LAN οπότε θα με ενδιέφερε να υπάρχει συμβατότητα.

Εχεις δοκιμάσει αναπαραγωγή αρχείου .mkv / mp4 σε τέτοια τηλεόραση LAN ή USB ?

---------- Προσθήκη στις 15:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:05 ----------

Πάντως έχε υπόψη ότι η ποιότητα δε θα βελτιωθεί. Στην καλύτερη περίπτωση, δε θα χειροτερέψει.

Το ξέρω, απλά πχ με το CloneDVD σε επανακωδικοποίηση mpeg-2 σε μερικές περιπτώσεις έχανες πολύ σε ποιότητα όταν η αρχική ταινία ήταν οπολύ μεγάλη.

Δημοσ.

Αφού δεν σε ενδιαφέρει το μέγεθος γιατί δεν κοιτάς να κάνεις απλώς demux από την κεντρική μόνο ταινία εικόνα, ήχο και υπότιτλους και να έχεις ένα αρχείο 4-5 GB σε mpeg2 χωρίς καμιά επανακωδικοποίηση που θα επηρέαζε το τελικό αρχείο.

Επίσης, mpeg2 διαβάζουν ακόμα και τα απλά dvd players.

Δες έναν οδηγό για το DVD Decrypter ΕΔΩ (μέχρι το σημείο για το dvdlab). Μετά το κάνεις muxing με το tmpeg.

Μια άλλη λύση είναι να κάνεις rip μόνο main movie με τους υπότιτλους και να το γράψεις σε dual layer δισκάκι ή να το κρατήσεις στον δίσκο έτσι.

Ακόμα και σε h264 να κάνεις μετατροπή και με τον καλύτερο trascoder και στην υψηλότερη ποιότητα να το μετατρέψεις θα έχεις απώλειες.

Για να μην αναφέρω και το χάσιμο χρόνου και την πιθανή ασυμβατότητα με τα mkv.

Δημοσ.

Στα Win7 64bit, ενώ έχω κάνει εγκατάσταση του haali media splitter, επιμένει οτι δέν το έχω. Τι κάνω τώρα?

Δημοσ.

Τελικά δοκίμασα προηγούμενη έκδοση του RipBot264 και δούλεψε μια χαρά!

---------- Προσθήκη στις 10:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:45 ----------

Μια άλλη λύση είναι να κάνεις rip μόνο main movie με τους υπότιτλους και να το γράψεις σε dual layer δισκάκι ή να το κρατήσεις στον δίσκο έτσι.

Ολα τα δισκάκια μου ήταν μονο με main movie και μόνο 1 audio stream.

Απλά όταν υπάρχουν 720p ταινίες με ανώτερη ποιότητα και μικρότερο μέγεθος νομίζω οτι πρέπει να κάνω μια μετάβαση και εγώ προς το H.264 :-)

Δημοσ.
Τελικά δοκίμασα προηγούμενη έκδοση του RipBot264 και δούλεψε μια χαρά!

---------- Προσθήκη στις 10:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:45 ----------

Ολα τα δισκάκια μου ήταν μονο με main movie και μόνο 1 audio stream.

Απλά όταν υπάρχουν 720p ταινίες με ανώτερη ποιότητα και μικρότερο μέγεθος νομίζω οτι πρέπει να κάνω μια μετάβαση και εγώ προς το H.264 :-)

Ναι, συμφωνώ για την μετάβαση, αλλά όχι να μπεις στην διαδικασία να μετατρέψεις dvd σε h264. Δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα.

Ίσα-ίσα που χάνεις. :shock:

Αν θέλεις τις αγαπημένες σου ταινίες σε ανώτερη ποιότητα, θα πρέπει ή να τις ριπάρεις από blueray ή να τις αποκτήσεις έτοιμες σε 720p/1080p, h264, dts όπου και αξίζει. ;)

Δημοσ.

Πώς μπορώ να ορίσω οτι το τελικό βίντεο είναι αναμορφικό (16:9) και όχι square pixel με το RipBot264 ωστε να έχει την αρχική ανάλυση και να γεμίζει όλη την οθόνη αντί να το θεωρεί 4:3?

Δημοσ.

καλησπερα κ χρονια πολλα σε ολους,

να ρωτησω κι εγω,

επειδη εχω κι εγω καποια δισκακια (που προερχονται απο αρχεια avi και στην συνεχεια μετατραμενα σε dvd με το convertxtodvd - αλλα δεν εχω πια τα avi) που θελω να μεταφερω στον σκληρο μου δισκο για να τα παιζω απο την usb υποδοχη της tv μου,

τι προγραμμα προτεινετε;

ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.
καλησπερα κ χρονια πολλα σε ολους,

να ρωτησω κι εγω,

επειδη εχω κι εγω καποια δισκακια (που προερχονται απο αρχεια avi και στην συνεχεια μετατραμενα σε dvd με το convertxtodvd - αλλα δεν εχω πια τα avi) που θελω να μεταφερω στον σκληρο μου δισκο για να τα παιζω απο την usb υποδοχη της tv μου,

τι προγραμμα προτεινετε;

ευχαριστω προκαταβολικα

Το utorent... ;)

Αλλιώς πολύ φασαρία.

Δημοσ.

μπα, καταλαβα τι λες, αλλα ειναι αρκετα παλια αρχεια,

αρα κ δυσκολο να ξαναβρεθουν, θα δοκιμασω με το προγραμματακι που λενε τα παιδια εδω μου φαινεται κ βλεπουμε

Δημοσ.

τελικα ειχες δικιο φιλε, οντως πολυ φασαρια,

κατεβασα το προγραμμα, το δοκιμασα, μου ζητουσε ffdshow (ενω ηταν ηδη εγκατεστημενο μεσα στο klite codec pack), το εγκατεστησα κι αυτο κ το haali, κ οταν του δωσα το πρωτο αρχειο για να το κανει process, με το που ξεκιναει, σκαει ενα x64_ κατι .exe :S

χωρια που μου σκισε εντελως το klite codec pack κ επρεπε να κανω go back (restore) το pc μου για να μου παιζουν τα video, μυλος δηλαδη...

κανας ευκολος, απλος κ γρηγορος τροπος δεν υπαρχει ρε παιδια;

ας βγει κ avi, οτι ναναι, απλα να μην μας σκιζει τους codecs του πισιου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...