Προς το περιεχόμενο

Ανάκτηση αρχείων μετά από πρόβλημα σε partition σκληρού.

nathanas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα έναν Western Digital 2.5" ΑΤΑ στο laptop μου και τον είχα χωρήσει σε δύο partition, ένα με wIN xp & ένα με Ubuntu Linux.

Στο partition με τα XP είχα κάποια πολύ σημαντικά αρχεία.

Μετά από καιρό πήγα να τον ανοίξω και είδα πως δεν ανοίγει σε XP αλλά μονο σε Linux. Mέσα από τα Ubuntuδεν μπορώ να δω τα αρχεία του άλλου μου partition ενώ παλιά μπορούσα.

Στο boot του laptop αν επιλέξω να ανοίξει με XP, ενώ είμαι ακόμη στην bios μου λέει "Starting..." και μένει εκεί χωρίς να διαβάζει κάτι από τον σκληρό.

Αν τον βγάλω από το laptop και το συνδέσω σε ATA to USB Adapter βλέπει τον σκληρό αλλά μόλις πάς να μπεις μέσα να δεις τα αρχεία σου βγάζει error και λέει να κάνεις format.

Ξέρω πως τα αρχεία είναι μέσα στον δίσκο ανέγγιχτα και πωςπροφανώς κάτι τηα έγινε με ταρχεία του boot.ini ή με το MBR (Master Boot Record).

Δοκίμασα απο linux να κάνω active το άλλο partition με ;ena tutorial που βρήκα στο net αλλά τίποτα.

Επίσης με " sudo fdisk -l" μου δέιχνει ως primary partition έχει to NTFS (αυτό έχει τα XP). Αλλά με κανέναν οδηγό δε κατάφερα να μπορέσω να δω τα αρχεία.

Οπότε θέλω να μου δώσετε τα φώτα σας, αν ξέρει κάποιος, σχετικά με την ανάκτηση αρχείων γιατί πρέπει να παραδώσω μια δουλειά εντός εορτών και 4 μέρες παιδεύομαι να βρω τα αρχεία μου.

Ο σκληρός αγοράστηκε από E-shop το καλοκαίρι, έτσι για την ιστορία...

Δημοσ.

Σαν ασχημος τερματισμος των windows μου ακουγεται.

Με το δισκακι εγκαταστασης των xp θα μπεις σε recovery mode και θα κανεις ενα 'chkdsk /r" για αρχη.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

δεν τον αναγνωρισε με τίποτα ρε φίλε...

Τελικά έκανα ανάκτηση

λίγο καθυστερημένα σε ρωτάω αλλά με ποιο πρόγραμμα έκανες ανάκτηση φίλε μου ; θυμάσαι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...