Προς το περιεχόμενο

Απωλεια δεδομενων απο εξωτερικο σκληρο δισκο 1ΤΒ

giannis2010

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,εχω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο Lacie 1 TB και απο διακοπη ρευματος

καθως εκανα καποια αντιγραφη αρχειων εφαγε flash και τωρα μου λενε τα windows οτι ο δισκος θελει διαμορφωση.

Καμια ιδεα για ανακτηση δεδομενων,εκτος απο το να το παω σε εταιρια ανακτησης που ζητανε ΑΠΟ 200 ευρω! :shock:

Δημοσ.

Βγαλτον απο την θηκη του, συνδεσε τον κανονικα σε ενα pc σαν εσωτερικο και καντου ενα "chkdsk /r" απο τα windows.

Αν εχεις χρονο, επειδη η lacie χρησιμοποιει δισκους της seagate, καντου και το γνωστο update.

Και ΠΑΝΤΑ κανεις αφαλη καταργηση, τον βγαζεις απο την πριζα, και μετα βγαζεις το φις της παροχης ρευματος απο αυτον. Οταν τον συνδεεις κανεις την ιδια διαδικασια αναποδα.

Δημοσ.
Βγαλτον απο την θηκη του, συνδεσε τον κανονικα σε ενα pc σαν εσωτερικο και καντου ενα "chkdsk /r" απο τα windows.

Αν εχεις χρονο, επειδη η lacie χρησιμοποιει δισκους της seagate, καντου και το γνωστο update.

Και ΠΑΝΤΑ κανεις αφαλη καταργηση, τον βγαζεις απο την πριζα, και μετα βγαζεις το φις της παροχης ρευματος απο αυτον. Οταν τον συνδεεις κανεις την ιδια διαδικασια αναποδα.

Εχει διαφορα αν τον βγαλω και του κανω chkdsk ??

Εκοψε το ρευμα η ΔΕΗ γμτ!

Δημοσ.

Μην τον βγάζεις απ' την θήκη του, μην τον συνδέεις σε pc σαν εσωτερικό, και μην του κάνεις chkdsk (με ή χωρίς διακόπτες).

Πάνε στο sticky "Τα έχασα όλα;", σελ. 4, του παρόντος topic, και διάβασε πώς θα προσπαθήσεις πριν από οτιδήποτε, ν' ανακτήσεις το partition, που απλά -και κατά πάσα πιθανότητα- έχασε.

Δημοσ.
Εχει διαφορα αν τον βγαλω και του κανω chkdsk ??

Εκοψε το ρευμα η ΔΕΗ γμτ!

Μπορουν τα xp να δουνε usb συσκευες σε recovery mode? Δεν γνωριζω να σου πω στα σιγουρα.

Δημοσ.
Μην τον βγάζεις απ' την θήκη του, μην τον συνδέεις σε pc σαν εσωτερικό, και μην του κάνεις chkdsk (με ή χωρίς διακόπτες).

Πάνε στο sticky "Τα έχασα όλα;", σελ. 4, του παρόντος topic, και διάβασε πώς θα προσπαθήσεις πριν από οτιδήποτε, ν' ανακτήσεις το partition, που απλά -και κατά πάσα πιθανότητα- έχασε.

Το δοκιμαζω τωρα...Για να δουμε...:fear:

Δημοσ.

Να τον συνδεσεις εσωτερικα κλπ οπως λεω παραπανω. Αν δεν μπορει να σε σωσει το chkdsk, που ειναι η μοναδικη εφαρμογη για σωστο ελεγχο σε ntfs, τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω.

Αληθεια, στο live cd σου τον αναγνωριζει κανονικα?

Επισης, αν εχεις ενα προγραμμα ελεγχου του smart του σκληρου, ο μονος τροπος να το χρησιμοποιησεις ειναι να συνδεσεις το σκληρο εσωτερικα, γιατι οι συγκεκριμενες πληροφοριες δεν ερχονται απο την usb!

Δημοσ.

...μπρε παλληκάρι (στον αποπάνω λέω), ΓΙΑΤΙ τόση βιασύνη να τον συνδέσει εσωτερικό; Ρώτα τον έστω πρώτα αν είναι εντός εγγύησης, ή αν τυχόν έστω βγαίνει ο δίσκος απ' το κουτί, χωρίς να χρειαστεί αν το "παραβιάσει";

Το αν θα φτάσει να χρειαστεί να κάνει τα προηγούμενα, θέμα δικό του είναι (μπορεί να πει "σιχτίρ τ' αρχεία, εγώ δεν πληρώνω για άλλο δίσκο"), αλλά ΠΡΩΤΑ κοιτάμε να πούμε στον άλλο περί των πιο ανώδυνων διαδικασιών. Aπ' τη στιγμή μάλιστα που φαίνεται ο δίσκος απ' τα Win, σχεδόν δεν βλέπω λόγο να τον συνδέσει ως εξωτερικό. Το δε chkdsk θα το συνιστούσα επίσης ως απ' τις τελευταία δοκιμές για ανάνηψη, για διάφορους λόγους.

...Καλή ώρα giannis2010, δοκίμασε την partition recovery λειτουργία από την σουίτα του Active File Recovery.

(αν ούτε αυτό βρει partition ν' ανακτήσει, εγώ θα έβρισκα έναν άλλο δίσκο -δανεικό έστω αν δεν έχεις τόσο ελεύθερο χώροσεδικούς σου δίσκους- στον οποίον θ' ανακτούσα τα ΑΡΧΕΙΑ του προβληματικού, με την λειτουργεία file recovery του προαναφερθέντος, και τέλος τη διαμόρφωση που ζητάει ο "προβληματικός", και πέρσαμα ξανά των αρχείων σε αυτόν.

No harm done είτε με προσπάθεια ανάκτησης partition,είτε των αρχείων - ενώ ΠΑΡΑΚΑΤΩ είναι που αρχίζει να "κοστίζει" το πράμμα.....)

Δημοσ.

Τελικα τον εβγαλα απο την θηκη και τον εβαλα σε εναν desktop και τον κανω check και ο θεος βοηθος.Αν και δεν νομιζω να επηρεαστει η εγγυηση αλλα τα αρχεια που εχω μεσα ειναι πολυ πιο σημαντικα απο μια εγγυηση.Θα τα δοκιμασω ολα στην κατασταση που βρισκομαι...

Σας ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον σας.

Καθε αλλη λυση εμπροσδεκτη.

Δημοσ.

(έτσι για την ιστορία) :

α) Συνήθως (9 στις 10) οι fix εξωτερικοί κατασκευάζονται χωρίς δυνατότητα αφαίρεσης του σκληρού, χωρίς κάποιου είδους εμφανούς παραβίασης του κουτιού (έστω και το σκίσιμο κάποιας ταινίας, ή απλές κατσαβιδιές στο πλαστικό), πράγμα που ακυρώνει την εγγύηση.

β) γι' αυτό και είναι λογικό και πρέπον, όποιον ζητάει βοήθεια για εξωτερικό σκληρό "που τα 'χει παίξει", πρώτα να τον ρωτάει κανείς "έχεις εγγύηση;" μετά "σε ενδιαφέρει;" και στη συνέχεια ανάλογα με τις απαντήσεις να προχωράει, παρ' ολ' αυτά, πρώτα απ' τις πιο "ανώδυνες" (αναφορικά με την πιθανή εγγύηση, και την γενική καλή κατάσταση του δίσκου) διαδικασίες-απόπειρες "λύσης" του προβλήματος.

Ή τουλάχιστον έτσι ακριβώς θα έπρεπε να γίνεται, κι εγώ πάντα αυτό ακριβώς κάνω.

Δημοσ.

Επειδή συνήθως δε λείπει ο γάιδαρος από το παζάρι, να σημειώσω με τη σειρά μου

α) το δίκιο που είχε ο κ.Washcloud στη σειρά των επισημάνσεών του και

β) τα αρχεία του δίσκου ήταν* 100% ανακτήσιμα χωρίς να κάνεις ματσαραγκιές με τη θήκη

Χρυσός κανόνας: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

...αλλά βρίκουμε κάποιον που το κατέχει για να μας βγάλει από τη μιζέρια, αν όντως μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο του δίσκου.

(*) το αν είναι και τώρα, εξαρτάται από το πόσες μλκς έχεις κάνει

Δημοσ.

...κυρ-Μέντιο, τί αλλοπρόσαλη εικόνα είναι αυτή στην υπογραφή σας;

---------- Προσθήκη στις 19:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:32 ----------

χαχ, άκυρο, τώρα το πρόσεξα πουτάνα πρεσβυωπία, έρχεσαι, ε; cia.com, χαχ

Δημοσ.
Επειδή συνήθως δε λείπει ο γάιδαρος από το παζάρι, να σημειώσω με τη σειρά μου

α) το δίκιο που είχε ο κ.Washcloud στη σειρά των επισημάνσεών του και

β) τα αρχεία του δίσκου ήταν* 100% ανακτήσιμα χωρίς να κάνεις ματσαραγκιές με τη θήκη

Χρυσός κανόνας: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

...αλλά βρίκουμε κάποιον που το κατέχει για να μας βγάλει από τη μιζέρια, αν όντως μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο του δίσκου.

(*) το αν είναι και τώρα, εξαρτάται από το πόσες μλκς έχεις κάνει

Υπαρχει καποιο προγραμμα ομως που να ξερω σιγουρα οτι θα με βοηθησει??

Μεχρι που σκεφτηκα να κανω quick format και να τα ανακτησω με καποιο προγραμμα.

Δημοσ.
Υπαρχει καποιο προγραμμα ομως που να ξερω σιγουρα οτι θα με βοηθησει??
δοκίμασε την partition recovery λειτουργία από την σουίτα του Active File Recovery.

(αν ούτε αυτό βρει partition ν' ανακτήσει, εγώ θα έβρισκα έναν άλλο δίσκο -δανεικό έστω αν δεν έχεις τόσο ελεύθερο χώροσεδικούς σου δίσκους- στον οποίον θ' ανακτούσα τα ΑΡΧΕΙΑ του προβληματικού, με την λειτουργεία file recovery του προαναφερθέντος, και τέλος τη διαμόρφωση που ζητάει ο "προβληματικός", και πέρσαμα ξανά των αρχείων σε αυτόν.

No harm done είτε με προσπάθεια ανάκτησης partition,είτε των αρχείων

Έγραψε αυτός, τον ευλόγησα κι εγώ κι εσύ κάθεσαι και σκέφτεσαι το παρακάτω

Μεχρι που σκεφτηκα να κανω quick format και να τα ανακτησω με καποιο προγραμμα.

Άμα αρχίσεις και κάνεις τέτοια, θα καταφέρεις να δυσκολέψεις την κατάσταση (αν δεν το έχεις ήδη κάνει με άλλους τρόπους) και θα πάρεις τα...

(ευχαριστώ που ανέχεσαι την ευγένειά μου)

Υ.Γ. Εννοείται την εγγύηση ξέχασέ τη (την έχασες τζάμπα πάντως).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...