pc_admin Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Θελω να βαλω τετραπυρινο ,και ειχα αποφασισει να δωσω το συστημα μου (core2duo)και να παω σε core i5.Αλλα αρχισα να σκεφτομαι την περιπτωση να αλλαξω μονο cpu και να βαλω μια quad core αφου θα μου βγει πολυ πιο φτηνα.Η μητρικη μου υποστηριζει 400FSB οποτε ανετα ενα τετραπυρινο στα 2,8 μπορει να τον παω 3,4ghz χωρις να πειραξω ρευματα ,απλα μονο με αλλαγη fsb και οι μνημες να παιζουν παλι 800mhz.Αλλα και core i5 750 να παρω παλι θα τον παω 3,2 με αλλαγη στο fsb σε 160 και πολ/στη 20 . Θα ειναι πολυ πιο γρηγορος ο core i5 750 στα 3,2 απο core2quad στα 3,4? Αξιζει δηλαδη να παρω τον quad η να δωσω επιπλεον χρηματα για συστημα με μελλον?
unstable_hero Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Mε εναν quad εισαι μια χαρα!δεν αξιζει να αλλαξεις μητρικη,μνημες, για εναν i5!θα δωσεις αρκετα λεφτα κ διαφορες δεν θα δεις,θα εχεις απλα ενα πιο νεο pc με τον νεο i5 παρομοιων επιδοσεων με το δικο σου με τον quad πανω!
doommaster Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 χωρίς άλλη σκέψη πήγαινε για quad. οι διαφορές είναι πολύ μικρές και δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα
benign Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Συμφωνω απολυτα με τους αλλους φιλους.Επισης δεν εχουν βγει πολλα σωστα προγραμματα που να αξιποιουν καν τους διπυρηνους καλα,ποσο μαλλον τους τετραπυρηνους. Αν πεις για τα games,εκει μιλαμε για την απολυτη απογοητευση.
kfyros Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Αν θες να αλλάξεις κατηγορία επιδόσεων πήγαινε σε i7 με μνήμες στα 1600mhz, όχι σε i5. Αλλιώς quad στο υπάρχον και είσαι μια χαρά.
pc_admin Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Ωραια ,αν πουμε οτι μενω με το συστημα και απλως αλλαζω cpu , αν δεν βρω μεταχειρισμενη και παρω καινουρια ,ειμαι μαλλον για Q9505. Εχει μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις απο τον Q9550 ? οι βασικη τους διαφορα ειναι η cache 6 vs 12 mb αλλα ειναι και 40 ευρω περιπου ακριβοτερος ο Q9550 οποτε δεν λεει νομιζω..
Sadamiraq Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Πιστευς το διπλασιο cache αξιζει τα 40 ευρω παραπανω φιλε μου
pc_admin Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Το προβλημα ειναι οτι και 250 ευρω δεν ειναι λιγα..και θα εχω παλι hardware σε ξεπερασμενο socket .Με 140 ευρω ακομα παιρνω corei5 και νεα μητρικη p55 και μνημες 1600Mhz . πουλαω mobo-rams κανενα 80αρη ευρω , δηλαδη ειναι μια διαφορα 60ευρω για να παω σε αλλο socket ! τι λετε? δεν ειναι καλη σκεψη?
qsis Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Το προβλημα ειναι οτι και 250 ευρω δεν ειναι λιγα..και θα εχω παλι hardware σε ξεπερασμενο socket .Με 140 ευρω ακομα παιρνω corei5 και νεα μητρικη p55 και μνημες 1600Mhz . πουλαω mobo-rams κανενα 80αρη ευρω , δηλαδη ειναι μια διαφορα 60ευρω για να παω σε αλλο socket ! τι λετε? δεν ειναι καλη σκεψη? ναι ειναι πολυ καλη σκεψη, ειδικα αν η διαφορα ειναι τοσο μικρη φιλος μου εχει τον q9550 στα 3.8 οπως εχω κι εγω τον i5 μου σε διαφορα τεστακια που εχουμε τρεξει υπαρχει μια διαφορα υπερ του i5 , οχι τεραστια βεβαια , αλλα υπαρκτη δε θα τη καταλαβεις διαφορα βεβαια (οπως θα την καταλαβεις πηγαινοντας απο 2πυρηνο σε 4πυρηνο) , αλλα καλο ειναι να πας σε καινουριο socket και hardware με εγγυησουλα απο την αρχη , εγω τουλαχιστον αυτο εκανα με τον 6600 που ειχα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε i7 που αναφερθηκε παραπανω πιστευω οτι δεν αξιζει να πας, ακομα πιο πολλα λεφτα χωρις λογο και βεβαια θα μπορουσες να σκεφτεις και phenom για κατι ακομα πιο φθηνο
pcos Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 ότι και να κανεις τώρα θα είναι πεταμένα λεφτά! τέλος Απριλίου έρχονται οι Χ6 από AMD! Με μια AM3 M/B (sata3) που κοστίζει 108e και έναν τέτοιον "εξαπυρινο" που θα κοστίζει ~250e (έτσι λένε οι εκτιμήσεις) θα είσαι πολύ μπροστά από όλους
pc_admin Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 να σας πω την αληθεια πουθενα δεν εχω προβλημα με τονΕ8400 στα 3,6ghz ,παρα μονο ισως το bad company 2 που ειναι optimized για 4πυρινους και παιζω σε medium settings ,ενω αν ειχα quad θα επαιζε high. Βασικα ψαχνω να βρω μεταχειρισμενο q9400 -q9550 αλλα τιποτα!!
outlaw star Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 να σας πω την αληθεια πουθενα δεν εχω προβλημα με τονΕ8400 στα 3,6ghz ,παρα μονο ισως το bad company 2 που ειναι optimized για 4πυρινους και παιζω σε medium settings ,ενω αν ειχα quad θα επαιζε high.Βασικα ψαχνω να βρω μεταχειρισμενο q9400 -q9550 αλλα τιποτα!! πιστεύεις ότι αξίζει για ένα παιχνίδι για να το παίζεις απο medium σε high να σκάσεις τόσα λεφτά??αρχικά ανέβασε στα 4 ghz τον 8400 γιατί τώρα τον έχεις σε stok συχνότητες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.