vamitrou Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους τους insomniacs, Λοιπόν, έχω ένα καλό θέμα, την πάλευα μέχρι τώρα αλλά δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη, και συνεπώς ζητάω την βοήθειά σας. Έχω δύο C class δίκτυα: 192.168.2.0 κ 192.168.1.0 το δίκτυο 192.168.1.0 βλέπει Internet από τον 192.168.1.1 Ο υπολογιστής με Ip 192.168.2.100 είναι συνδεμένος σε ένα router με Ip 192.168.2.1, που είναι με την σειρά του συνδεμένο στον έναν προσαρμογέα του υπολογιστή με διεύθυνση 192.168.2.101. Ο τελευταίος υπολογιστής έχει μία ακόμα κάρτα δικτύου με ip 192.168.1.8, που συνδέετε στο Internet μέσω του 192.168.1.1. Πώς λοιπόν θα μπορέσω να έχω Internet στον πρώτο υπολογιστή? Στο πρώτο pc έχω Windows 7 και στο δεύτερο Vista.
Quo Vandis Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Απ' όσο θυμάμαι στα XP υπάρχει η δυνατότητα να περάσεις μέσω ενός υπολογιστή με δύο κάρτες δικτύου που η μία έχει Internet τη σύνδεση αυτή, σε άλλους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι σε εκείνον μέσω της δεύτερης κάρτας δικτύου. Το κακό είναι ότι σου ορίζει συγκεκριμένο τύπο δικτύου στη δεύτερη κάρτα (οπότε δεν μπορείς να έχεις ότι θέλεις) και πρέπει να ορίσεις στους υπολογιστές του δεύτερου δικτύου ως πύλη τον υπολογιστή αυτό με τις δύο κάρτες. Επίσης όπως είναι φυσικό θα πρέπει να έχεις ανοικτό μόνιμα και τον υπολογιστή με τις δύο κάρτες δικτύου αν θες να έχουν και οι άλλοι μόνιμα Internet. Αυτό υποθέτω θα πρέπει να ισχύει και για τις μεταγενέστερες εκδόσεις των Windows αλλά δεν το έχω προσέξει. Αυτό βέβαια όπως είναι φυσικό δεν είναι και καμία αξιόπιστη λύση και δεν ξέρω αν σε εξυπηρετεί. Γενικώς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις σε κάποια σύνδεση Internet ή να ενώσεις μεταξύ τους πάνω από ένα υποδίκτυα χρησιμοποιείς Router το οποίο έχει πάνω από δύο interfaces που είναι τα κλασσικά Router που αγοράζουμε για τα σπίτια. Αυτή η λύση βέβαια είναι πολύ ακριβή. Γι' αυτό τον λόγο μπορείς να χρησιμοποιήσεις εάν σου περισσεύει κανένας παλιός υπολογιστής και τρεις κάρτες δικτύου αυτόν ως Router, είτε με καμία από τις κλασσικές Linux ή Unix έτοιμες διανομές για Router / Firewall (όπως είναι το pfsence, untangle, smoothwall κλπ), ή κάποια διανομή Router (πχ openwrt κλπ) ή αν έχεις πολύ όρεξη να λιώσεις οποιαδήποτε διανομή Linux και να παίξεις με το Netfilter του. Έτσι θα σου περισσέψει και το ένα από τα δύο Router που απ' ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή γιατί το άλλο θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για το Internet (εμένα πχ με βολεύει ως Bridge και τον έλεγχο του PPoE κλπ να τα κάνει το Linux Firewall) . Βέβαια μπορείς πάντα να ορίσεις την πύλη σε μικρότερη ας πούμε κλάση δικτύου (και να το δηλώσεις και στα Windows πχ class αλλά δεν θα έχεις έλεγχο μεταξύ των δεδομένων που περνάνε στο ένα και στο άλλο υποδίκτυο (πράγμα που υποθέτω πως είναι και ο σκοπός σου γιατί αλλιώς γιατί να έχεις δύο υποδίκτυα). Ελπίζω να σε βοήθησα.
vamitrou Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου Quo Vandis, όπως φαίνεται όλες τις γιορτές με αυτό θα ασχολούμε. Να είσαι καλά.
_Anonymous_ Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Και πριν ξεκινησεις καμια ιστορια με ινδιανους, εχε υποψη σου οτι αν βαλεις 255.255.0.0 κλαση υποδικτυου, παιζεις ετσι, ακριβως οπως εισαι και απλα ρυθμιζεις το gateway να σου δινει internet εκει που θες. Εν ολιγοις στημενος εισαι και αλλαζεις μονο subnet
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.