Lost_Horizon Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 παιδιά έχει να κάνει με μία εργασία συγγενικού μου προσώπου. πριν χρόνια, είχε πάει σε μαγαζί μία χειρόγραφη εργασία για να της την κάνει σε ηλεκτρονική μορφή και να της την κάνει και βιβλίο. Της το έκανε και της έδωσε και το cd το οποίο τώρα θέλησε να το ανοίξει γιατί το βιβλίο της εργασίας το έχει δώσει κάπου και ήθελε να το ξανακάνει. Βάζει το cd και δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο. Μου το δίνει και βλέπω οτι μέσα εκτός απο 2 αρχεία .cdr που είναι εξώφυλλο-οπισθόφυλλο υπάρχουν 2 αρχεία Word. Το ένα είναι βιβλιογραφεία, το πατάω και ανοίγει. Το άλλο είναι η εργασία, το πατάω, αργεί και μου ανοίγουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ σελίδες με τετραγωνάκια και κολλάει λίγο. Το ανοίγω με Open Office και αντί για τετραγωνάκια βγαίνουν αμέτρητα #, πάλι το ένα δίπλα στο άλλο, παντού. ΠΩΣ θα ανοίξει ρε παιδιά αυτο το κωλοαρχείο? Τι συμβαίνει? Ο συγγενής μου σκέφτηκε οτι ίσως να έχει γίνει σε άλλη έκδοση office και γιαυτό να μην ανοίγει, αλλά δεν ισχύει διότι το δοκίμασα σε παλιές και καινούριες εκδόσεις αλλά και επειδή το άλλο αρχείο με την βιβλιογραφεία ανοίγει κανονικά.. Παιδιά βοήθεια διότι υπάρχει ανάγκη να ανοίξει το αρχείο..
accipio Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μάλλον το αρχείο είναι κατεστραμμένο και δεν γίνεται τίποτα, ούτε και το Fix broken text πρόκειται να δουλέψει (είναι εντολή του Word - δεν υπάρχει στην έκδοση 2007). Αν τελικά δεν μπορέσει να ανοίξει το αρχείο, ίσως -στην έσχατη περίπτωση- μπορέσει να κάνει scan και ocr της έντυπης εργασίας - αν δεν είναι σε χειρόγραφη μορφή.
chesty Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Υποθετω και εγω http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-2272623.php To correct these problems, Microsoft provides a Word Font Repair Macro that converts the fonts in the document (or the selected text) to Arial. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q260162 The following file is available for download from the Microsoft Download Center: Eefonts.exe Επισης δες μηπως κανενας viewer σου κανει δουλεια. TextMaker Viewer 2010 http://download.cnet.com/Fast-Doc-Viewer/3000-2248_4-10476147.html http://office.microsoft.com/en-us/downloads/CD010225841033.aspx
Lost_Horizon Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Λοιπον παιδια αυτη τη στιγμη κανω την επιδιορθωση κατεστραμενου κειμενου, αλλα ή εχει κολλήσει, ή κανει απειρη ωρα. Ωστόσο φιλε accipio δεν εχουμε τη δυνατοτητα να κανουμε scan, διοτι δεν εχουμε στα χερια μας την εργασια, γιατι οταν βιβλιοδεθηκε πηγε σε εναν συλλογο οπου την κρατησαν και την βραβευσανε και τωρα θελησαμε να την ξανα εκτυπωσουμε εμεις απο το cd. Αρα ο μονος τροπος ειναι το cd. και πως να εχει καταστραφει το αρχειο ετσι ξαφνικα? Απο γρατζουνια στο cd?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Ένα thread σε ένα subforum παρακαλώ!
Lost_Horizon Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 κανενας αλλος καποια λυση ρε παιδια? εκανα το fix broken text αλλα τελικα δεν εγινε τιποτα..
accipio Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί· ίσως μη σωστή αποθήκευση του αρχείου, ίσως σφάλμα στην εγγραφή του cd, ίσως αλλοίωση της επιφάνειας του cd - και η γρατζουνιά δεν αποκλείεται, αλλά λογικά θα πρέπει να φαίνεται με το μάτι, αν υπάρχει. Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να δοκιμάσεις να ανοίξεις το αρχείο με όσο τον δυνατόν περισσότερα διαφορετικά προγράμματα μπορείς: διαφορετικές εκδόσεις του Word, Wordpad, Open Office Writer, AbiWord, Atlantis Word Processor, Ashampoo Office, διάφορους viewers κτλ. Αλλά και πάλι δε νομίζω να καταφέρεις κάτι, δυστυχώς.
dazeman Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Το εν λόγω αρχείο, κάνε το αντιγραφή απο το cd, επικόλληση σε μια θέση στον σκληρό σου δίσκο, συμπίεσέ το (zip ή rar) και κατόπιν ανέβασέ το κάπου ώστε να το ..."παλέψουμε" & μείς, μήπως καταφέρουμε κάτι.
Lost_Horizon Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 να στε καλα παιδια για το ενδιαφερον. εδω εχω το αρχειακι για δεστε και εσεις (θα δειτε και μονοι σας οτι θα κολλαει λιγο οταν θα το ανοιξετε) http://www.megaupload.com/?d=2JV0QLKX
isay Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 φίλε μου το αρχείο είναι κατεστραμμένο. Με hex editor βλέπω μόνο μηδενικά (πράγμα μη φυσιολογικό). Δε σηκώνει διόρθωση. Τι έγινε; -Προβληματικό αρχείο πριν την εγγραφή -Λάθος/πρόβλημα κατά την εγγραφή -Χαραγμένο/βρώμικο ή φθηνό cd. Θεωρώ ότι φταίει το πρώτο, οπότε τζάμπα παιδεύεσαι. Επικοινώνησε με τη δακτυλογράφο μήπως εχει αντίγραφα ασφαλείας.
the_eye Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Όντος το επιβεβαιώνω. Το αρχείο δεν απολύτως τίποτα ως περιεχόμενο. Δοκίμασε να το ξαναδιαβάσεις από το cd
earthworm Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Βασικά μου κάνει εντύπωση... το αρχείο αυτό δεν δικαιολογεί να βλέπεις ούτε τετραγωνάκια στο word (στο 2007 δεν βλέπω τπτ), ούτε #άκια στο openoffice... Είσαι σίγουρος ότι το ανέβασες σωστά ? Αν ναι.. Έχω την αίσθηση ότι η δαχτυλογράφος σου έβαλε μ@λ@κίες μέσα στο CD .. Το αρχείο περιέχει μόνο μηδενικά.. και αυτό δεν μπορώ να φανταστώ ότι γίνεται εύκολα με άλλον τρόπο (γράτσουνιές, προβληματική εγγραφή).. εκτός αν το αρχείο που γράφτηκε ήταν εξαρχής έτσι ! Ειδικα αν λάβεις υπόψη σου ότι τα υπόλοιπα αρχεία του CD αντιγράφονται/διαβάζονται κανονικά εκτός από την εργασία ... κάτι μου βρομάει έντονα... Πόση τύχη χρειάζεται πια για να γράφτεί προβληματικά μόνο η εργασία και μάλιστα μόνο με μηδενικά ! Επίσης βλέπω ότι το μέγεθος του αρχείου είναι 63 mb.. πόσες σελίδες ήταν η εργασία ? είχε τόσες πολλές εικόνες μέσα (ή έστω εικόνες μεγάλης ανάλυσης) που να δικαιολογούν το μέγεθος ? Ζητήστε την κόπια από τον σύλλογο για να βγάλετε ένα αντίτυπο και επιστρέψτε την και πάλι... δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα στο σύλλογο με αυτό. Δεν υπάρχει κ άλλη λύση.. αα μπορείς ακόμα να σπάσεις τα μούτρα της δαχτυλογράφου προληπτικά και για εκτόνωση.. Ακόμα και αν δεν το έκανε επίτηδες θα έπρεπε να ελένξει ότι τα δεδομένα έχουν γραφτεί σωστά στο CD πριν στο παραδώσει !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.