Προς το περιεχόμενο

Kidepedia Midi Keyboard

nitro912gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά, έχει πάρει η μικρή αδερφή μου ένα midi keyboard με σύνδεση usb που από ότι κατάλαβα είναι από το RamKid αφού γράφει kidepedia επάνω.

Αναρωτιόμουν λοιπόν αν έχει καταφέρει κανείς να το βάλει σε mac και να το έχει εγκαταστήσει σαν midi συσκευή, και αν θα μπορούσε να μου πει και εμένα πως θα μπορούσα να το κάνω και εγώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά θα το βάλω σε ένα macbook late 2009)

Δημοσ.

Λογικά με το που θα το συνδέσεις θα λειτουργεί. Τα MIDI Keyboard με USB είναι πανεύκολα στο φόρτωμα.

Χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα που να το αξιοποιεί, δε θα ακούσεις κατ' ευθείαν ήχους. Για δοκιμή, προτείνω το Aquallegro (ένα πρόγραμμα το οποίο χρησιμεύει για ακουστικές ασκήσεις) που είναι δωρεάν και παίζει MIDI ήχους πιάνο από το keyboard με το που το ανοίγεις. Προσοχή, το keyboard να είναι ήδη συνδεδεμένο και με ρεύμα.

Αν δεν λειτουργήσει, ρίξε μια ματιά στα Preferences -> Keyboard/MIDI να δεις αν το βλέπει γενικότερα ο υπολογιστής (εκεί που λέει MIDI Listening).

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι είναι (ή λειτουργεί και σαν) κανονικό MIDI keyboard controller και όχι ειδικό που να λειτουργεί μόνο με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...