Προς το περιεχόμενο

TV-Tuners για Mac - Νέα Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T/Mpeg2+Mpeg4)

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ ακόμα να πω ότι κατάλαβα τι γίνεται.

τα ψηφιακά της ερτ είναι mpeg2 και τις Digea σε mpeg4.

Αλλά όπως γράφει παραπάνω ο haHa θα έπρεπε να πιάνεις και τα ψηφιακά της ερτ.

Τι εννοείς "θα έπρεπε"; Πώς θα έπρεπε δηλαδή; Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κεραία μου. Στο σαλόνι, στην τηλεόραση έχω αποκωδικοποιητή και τα βλέπω κανονικά τα ψηφιακά της ΕΡΤ.

fillipos, εσύ το πήρες από Γερμανία και πιθανότατα είχε κάποιες διαφορές.

Μήπως φταίνε τίποτα default ρυθμίσεις ή κανένα firmware; Να ψαχτώ να το αλλάξω ή να περιμένω τα καινούργια ψηφιακά;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Haupague WinTV-HVR-900h mac+pc hybrid usb.

~100 ευρω

Θα δουλεψει για τα ψηφιακα?

Ειμαι mediamarkt βόλτα κ επεσε το ματι μου σαυτο κ δεν εχω την ανεση να ψαξω ιντερνετ τωρα (θα ειναι μια «βιαστικη απρογραμματιστη αγορα»).

Μηπως να το ψαξω μπας κ βρω καλυτερο αλλου?

Εχετε 5 λεπτα περιθωριο μεχρι να φυγω απ´το καταστημα...χιχι-λολ

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.
Τι εννοείς "θα έπρεπε"; Πώς θα έπρεπε δηλαδή; Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κεραία μου. Στο σαλόνι, στην τηλεόραση έχω αποκωδικοποιητή και τα βλέπω κανονικά τα ψηφιακά της ΕΡΤ.

"Θα έπρεπε" αν αυτά που πωλούνται για την αμερικάνικη αγορά ήταν ίδια με αυτά που πωλούνται για την ευρωπαϊκή. Προφανώς δεν είναι, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά στην κωδικοποίηση του σήματος.

Να ψαχτώ να το αλλάξω ή να περιμένω τα καινούργια ψηφιακά;
Απ' ότι λένε παραπάνω, το "ευρωπαϊκό" μοντέλο παίζει ήδη χωρίς αλλαγές ή ρυθμίσεις τα ψηφιακά MPEG4 της Digea.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το "αμερικάνικο" μοντέλο που έχεις να έχει πρόβλημα μόνο με τα MPEG2 ψηφιακά και να παίζει στα MPEG4. Καλού-κακού θα έλεγα να περιμένεις μέχρι να εκπέμψει και στην περιοχή σας η digea για να το δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις να πάρεις άλλο.

Δημοσ.
Haupague WinTV-HVR-900h mac+pc hybrid usb.

~100 ευρω

Θα δουλεψει για τα ψηφιακα?

Ειμαι mediamarkt βόλτα κ επεσε το ματι μου σαυτο κ δεν εχω την ανεση να ψαξω ιντερνετ τωρα (θα ειναι μια «βιαστικη απρογραμματιστη αγορα»).

Μηπως να το ψαξω μπας κ βρω καλυτερο αλλου?

Εχετε 5 λεπτα περιθωριο μεχρι να φυγω απ´το καταστημα...χιχι-λολ

Στην σελίδα του κατασκευαστεί δεν αναφέρει πουθενά mpeg-4 μόνο mpeg-2

Δημοσ.

Στην σελίδα του κατασκευαστεί δεν αναφέρει πουθενά mpeg-4 μόνο mpeg-2

Χμμ και εγω λιγο που εκατσα κ εψαξα στο iphone βρηκα εδω

http://forums.elgato.com/viewtopic.php?f=12&t=2156

Οτι δεν το υποστηριζει το eyetv λογω του "h" στο τελος της ονομασιας... :-(

Απο όσο καταλαβα αυτο το eyetv πρεπει να ειναι ενα απο τα καλυτερα προγράμματα σε mac για τηλεοραση κλπ ετσι?

(κ ειχα ορεξη για αγορα hardware στα ξαφνικα/αυθορμητα)...

Δημοσ.
Δεν μπορώ ακόμα να πω ότι κατάλαβα τι γίνεται.

Μήπως φταίνε τίποτα default ρυθμίσεις ή κανένα firmware; Να ψαχτώ να το αλλάξω ή να περιμένω τα καινούργια ψηφιακά;

Για την Ευρώπη είναι το DVB—T η Αμερική έχει ATSC που και αυτό είναι H.264/AVC/MPEG-4 απο το καλοκαίρι του 2008.

Αν ισχυει αυτο, τοτε λογικα το αμερικανικο μοντελο δεν θα πιανει κανενα ψηφιακο ευρωπαικο. (mpeg2 ή mpeg4)

Δημοσ.

Με κανέναν τρόπο; Το μοντέλο που έχω είναι πάρα πολύ πρόσφατο (σίγουρα βγήκε μετά το καλοκαίρι του 2008). Απ' ότι ξέρω είναι το τελευταίο που έχει βγει.

Δημοσ.
Αν ισχυει αυτο, τοτε λογικα το αμερικανικο μοντελο δεν θα πιανει κανενα ψηφιακο ευρωπαικο. (mpeg2 ή mpeg4)

Γιατί να μην παίζει καθόλου, αφού έχουν τον ίδιο codec.

Δημοσ.

Κοίτα, τα MPEG2 δεν τα παίζει, οπότε όλο και κάποια διαφορά θα έχουν. Πιθανόν να φταίει ο CODEC, πιθανόν οι διαφορετικές συχνότητες λειτουργίας.

Για τα MPEG4 θα ξέρουμε σίγουρα όταν εκπέμψει στην περιοχή του η Digea...

Δημοσ.
Με κανέναν τρόπο; Το μοντέλο που έχω είναι πάρα πολύ πρόσφατο (σίγουρα βγήκε μετά το καλοκαίρι του 2008). Απ' ότι ξέρω είναι το τελευταίο που έχει βγει.

Κοίτα, τα MPEG2 δεν τα παίζει, οπότε όλο και κάποια διαφορά θα έχουν. Πιθανόν να φταίει ο CODEC, πιθανόν οι διαφορετικές συχνότητες λειτουργίας.

Για τα MPEG4 θα ξέρουμε σίγουρα όταν εκπέμψει στην περιοχή του η Digea...

Απο αυτα που ξερω,στα tv tuner υπολογιστων ο codec (mpeg2 ή mpeg4) δεν μας απασχολει καθολου, γιατι ολη την δουλεια του decoding του σηματος την κανει ο υπολογιστης..

Το προβλημα του φιλου manuel ειναι οτι απο οτι φαινεται το tv tuner που εχει δεν πιανει καν τα ψηφιακα καναλια τα ευρωπαικα.

Δεν ειναι θεμα codec(δηλαδη να τα επιανε και να μην μπορουσε να το αποκωδικοποιησει, οπως πχ συμβαινει με μερικες οχι τοσο καινουριες τηλεορασεις), ειναι θεμα hardware/tv tuner.

Με λιγα λογια ο φιλος Manuel εχει ενα tv tuner που πιανει τα αμερικανικα ATSC ψηφιακα καναλια.

Δεν μπορει ΚΑΝ να πιασει τα ευρωπαικα DVB-T ψηφιακα καναλια.

Αρα, Manuel , μαλλον ξεχνας τα ψηφιακα καναλια, γιατι ουσιαστικα δεν εχεις τον καταλληλο δεκτη, ειναι θεμα HARDWARE. Ειναι σαν να προσπαθεις να πιασεις με αναλογικο δεκτη τα ψηφιακα καναλια. Εχεις ακαταλληλο δεκτη.

Υ.Γ.: Υποψην , οτι το ATSC στην Αμερικη εκπεμπει και σε mpeg2 και σε mpeg4(μη ελπιζεις δηλαδη manuel οτι οταν ερθουν τα mpeg4 θα τα πιανεις). Αλλα αυτο (οι codecs) δεν μας ενδιαφερουν καθολου στους υπολογιστες, γιατι ολη την δουλεια την κανουν οι cpu.

Στις τηλεορασεις μας ενδιαφερει κατι τετοιο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! :-)

---------- Προσθήκη στις 16:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:21 ----------

Το έψαξα κι εγώ λίγο παραπάνω και, δυστυχώς για μένα, ο haHa έχει απόλυτο δίκιο.

EyeTV Hybrid

This is a 2-in-1 device with ATSC HDTV capability, plus NTSC standard-definition analog. Also available in DVB-T/PAL for the international market. Software encoder - uses the Mac's processor to encode the signal. Several versions have been produced over the years in this series, the newer versions can also decode/receive digital cable TV (clear QAM/DVB-C) and FM radio. Transmits data to the computer via a USB 2.0 port.

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Elgato#EyeTV_Hybrid

Ο δέκτης μου αποκωδικοποιεί ATSC και όχι DVB-T, άρα δε θα μπορέσω να δω ούτε τα κανάλια της Digea και γενικά κανένα ψηφιακό με το συγκεκριμένο tuner.

Καλό είναι να γραφτεί στο πρώτο ποστ αυτό, να μην αγοράσει και κανένας άλλος από Αμερική και την πατήσει!

Τώρα: ενδιαφέρεται κανείς να αγοράσει ένα tv-tuner; :-):P Υπάρχει περίπτωση να το ανταλλάξω πουθενά; Να το πουλήσω προφανώς δε γίνεται, εκτός αν πάω μέσω e-bay και το στείλω Αμερική. Ουφ... θα μου μείνει τώρα...

Δημοσ.

Πράγματι. Και το ακόμα καλύτερο θα είναι να βρω έναν Αμερικάνο που να το έχει αγοράσει από Ευρώπη και να τα ανταλλάξουμε. :-)

Δημοσ.
Μπορεί και να έχεις δίκιο. Η χαζομάρα είναι ότι το προηγούμενό μου TV-Tuner (Gigabyte Hybrid U8000, USB), δεν δουλεύει σε Mac ούτε σε Windows XP στον Mac, ούτε στο Laptop με Win7 της κοπέλας μου...!!! :-(

Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...!!! Έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και είναι σίγουρο οτι δεν είναι χαλασμένο or something...!!!

Με αυτό τα ψηφιακά κανάλια της ET ας πούμε τα έπιανα θυμάμαι.

Στον mac ποιό πρόγραμμα είναι για να βλέπουμε TV από TV-Tuner?

Λέτε να το αναγνωρίζει στο OS X? Έχει και FM Radio (είναι Analog+Digital+FM Radio)

Αρκετά καλό θα έλεγα σαν Features (είναι κομπλέ το Tuner-άκι)

Για να δουλεψει στα 7 θελει εκτος απο τους drivers που θα τους βρεις στο site της Gigabyte www.giga-byte.com θελει και το Powercinema 6 δεν δουλευει με το 5 που εχει μεσα το στικακι.

Τουλαχιστον εμενα σε 7 Χ64 δουλεψε κανονικα!

Δημοσ.

Χμμ...!!! Βασικά στα Winxp/Bootcamp στον Mac Pro 2009 μου που το δοκίμασα δεν έπαιξε.

Πριν τον Mac Pro είχα PC και δούλευε στα XP μια χαρά.

Θα πρέπει να το ψάξω λίγο περισσότερο ίσως...

(και ήμουν έτοιμος να το δωρίσω) :-P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...