Προς το περιεχόμενο

TV-Tuners για Mac - Νέα Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T/Mpeg2+Mpeg4)

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζουμε όλοι μας πλέον οτι τα αναλογικά κανάλια τηλεόρασης μετατρέπονται από αναλογικά σε ψηφιακά.

Στην αρχή λέγανε για Mpeg2 κωδικοποίηση.

Πλέον κατασταλάξαμε σε Mpeg4 κωδικοποίηση (φυσικά και είναι καλύτερο αυτό).

Όσοι είχαμε Tv-Tuners, πλέον γίνονται σιγά σιγά άχρηστα λόγω της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή και καθίσταται η ανάγκη να τα αντικαταστήσουμε με νέα σύγχρονα TV-Tuners που να μπορούν να παίζουν τα νέα ψηφιακά κανάλια.

Έχουμε όμως και συστήματα Mac. Συνεπώς η διαθέσιμη γκάμα από καλά TV-Tuners είναι μικρότερη.

Έφτιαξα αυτό το Thread για μπορούμε να βάζουμε νέα TV-Tuners για Mac που θα βρίσκουμε, που να υποστηρίζουν το ένα ή και τα δύο πρότυπα Encoding (mpeg2 + mpeg4), καθώς επίσης και να περιέχουν ει δυνατόν και ραδιοφωνικούς δέκτες FM. (οι λόγοι που θέλουμε και τα δυο πρότυπα Mpeg2/Mpeg4 είναι α) διότι ζούμε Ελλάδα και ποτέ δεν ξέρεις..., β) διότι στο εξωτερικό μπορεί να υπάρχουν και πρότυπα με Mpeg2, γ) αφού θα πάρουμε που θα πάρουμε TV-Tuner ας τα έχει όλα...χιχιχ.

Καλύτερα το TV-Tuner να είναι USB και όχι κάποιο άλλο αυτόνομο εξωτερικό για να μπορούμε και να γράφουμε στο Mac μας αυτά που θα βλέπουμε.

Συνοψίζοντας, το Tuner καλό είναι να έχει:

• Mpeg2 (PAL)
  • Mpeg4 (PAL) (αυτό είναι το πιο σημαντικό)
  • FM Radio
  • Input from other analog Source and Encoding to Mpeg 4
  • HD Support/Features (1080p)
  • Κάτι άλλο που πιστεύετε οτι είναι καλό να υπάρχει
  • Mac + PC compatible
  • USB και όχι PCI?
  • 3D (Polarized) Support? χιχχι (μήπως πάω μακρυά? Εδώ δεν κυκλοφόρησαν καλά καλά οι νέου τύπου επίπεδες οθόνες με Support για 3D/Polarized)...χιχιχι

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μεγάλες προσδοκίες.....περιέγραψες το ιδανικό tv tuner, μακάρι να υπάρξει!!

Άστα να πάνε...!!! Όλο έτσι την πατάω...!!! Χιχιχιχ...!!! :-D:cry:

Ας ρίξουμε αρκετά τα προσόντα του TV-Tuner που αναζητάμε...

Κυρίως να βρούμε ένα Μac Tv-Tuner που να παίζει τα νέα ψηφιακά κανάλια...

Και από εκεί και πέρα, ότι παραπάνω έχει, καλό θα είναι...

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω το Eye tv Hybrid και στις προδιαγραφές λέει:

In areas in which HDTV is broadcast via DVB-T, enjoy watching stunning 720p or 1080i HDTV (MPEG-2 as well as H.264/AVC) on your Mac.

Οπότε υποστηρίζει και το mpeg-4

Δημοσ.

Στους υπολογιστες που το decoding το κανει ο υπολογιστης, νομιζω οτι ολα τα tv tuner που πιανουν ψηφιακα καναλια μπορουν να δειξουν τοσο mpeg2 οσο και mpeg4.

Οποτε αρκει να εχει ψηφιακο δεκτη.

Αυτην την εντυπωση εχω, αλλα μην σας παρω και στο λαιμο μου.

Δημοσ.
Στους υπολογιστες που το encoding το κανει ο υπολογιστης, νομιζω οτι ολα τα tv tuner που πιανουν ψηφιακα καναλια μπορουν να δειξουν τοσο mpeg2 οσο και mpeg4.

Μπορεί και να έχεις δίκιο. Η χαζομάρα είναι ότι το προηγούμενό μου TV-Tuner (Gigabyte Hybrid U8000, USB), δεν δουλεύει σε Mac ούτε σε Windows XP στον Mac, ούτε στο Laptop με Win7 της κοπέλας μου...!!! :-(

Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...!!! Έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και είναι σίγουρο οτι δεν είναι χαλασμένο or something...!!!

Με αυτό τα ψηφιακά κανάλια της ET ας πούμε τα έπιανα θυμάμαι.

Στον mac ποιό πρόγραμμα είναι για να βλέπουμε TV από TV-Tuner?

Λέτε να το αναγνωρίζει στο OS X? Έχει και FM Radio (είναι Analog+Digital+FM Radio)

Αρκετά καλό θα έλεγα σαν Features (είναι κομπλέ το Tuner-άκι)

Δημοσ.
Eye TV της Elgato

κοίτα το section "Compatible Peripherals for EyeTV 3"

"Reverse Engineering" στα Compatible TV-Tuners για Mac...!!!

Ωραίος...!!! Πολύ καλή και έξυπνη επισήμανση...!!!;)

Δεν το είχα δει.

Δημοσ.
Στους υπολογιστες που το encoding το κανει ο υπολογιστης, νομιζω οτι ολα τα tv tuner που πιανουν ψηφιακα καναλια μπορουν να δειξουν τοσο mpeg2 οσο και mpeg4.

Έτσι ακριβώς είναι. Το EyeTV Hybrid που είχα πάρει πριν από τρία χρόνια (δεν υπήρχε τότε ψηφιακή TV MPEG4), παίζει σήμερα μια χαρά με τα Digea MPEG4.

Δημοσ.

Έχω ένα Elgato Hybrid το οποίο μου προμήθευσε ένας φίλος από την Αμερική.

Τα ψηφιακά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Λάρισα, δεν τα πιάνει (δεν υπάρχει καθόλου ψηφιακό σήμα). Μιλάω για τα κανάλια sport+, cine+ και πωςτολένε+.

Της Digea δεν έχουν έρθει ακόμη Λάρισα απ' όσο ξέρω, σωστά;

Έχω πιθανότητες εκείνα να μπορώ να τα δω κανονικά; Γιατί άκουσα ότι το πρόβλημα είναι ότι επειδή το πήρα από Αμερική υποστηρίζει λάθος MPEG. Σαν να γνωρίζω, όμως, ότι τα sport+, cine+ και τα κανάλια της Digea έχουν διαφορετικό MPEG. Άρα λογικά εκείνα θα παίζουν; Ξεκαθαρίστε μου λίγο τα πράγματα.

Δημοσ.

τα ψηφιακά της ερτ είναι mpeg2 και τις Digea σε mpeg4.

Αλλά όπως γράφει παραπάνω ο haHa θα έπρεπε να πιάνεις και τα ψηφιακά της ερτ.

Δημοσ.

τι προδιαγραφές έχουν τα ψηφιακά στην αμερική; Εαν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με τα δικά μας τότε θα έπρεπε να τα βλέπει το hybrid σου κανονικά.

Εδώ στον Βόλο , τα ψηφιακά της ΕΡΤ τα βλέπω μια χαρά με το hybrid. Το παρήγγειλα απο την σελίδα της elgato και ήρθε απο γερμανία.

Ο gedgr επιβεβαίωσε πως και με το mpeg4 της digea έχει λήψη στα ψηφιακά , οπότε είναι καλή αγορά κατα την γνώμη μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...