PALLiS Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δεν είναι έτσι τα πράγματα...... Εδώ αν καταλαβαίνω καλά, έχουμε ένα USB μηχάνημα το οποίο έχει λήψη -52dBm και ένα άλλο το οποίο έχει -86dBm.... και εγώ απλά δεν το δέχομαι. Μου φαίνεται απίστευτο μιας και η διαφορά είναι τεράστια. Τα dBm είναι exponential και όχι γραμμικά. Η διαφορά είναι απίστευτη, μήπως παίζει κάτι με τον Ν connector? Για το λόγο αυτό ζητάω SS αλλά και SS από το κινητό σε Hotspot mode και το Bullet να κάνει λήψη χωρίς κεραία.
auto22 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 εστειλα και στο καταστημα photo μου ειπαν δεν ξερουν τι συνεβη δεν μπορουν να καταλαβουν και μου εστειλαν τα χρηματα πισω αγωρασα απο αλλο καταστημα ενα nanostation το εβαλα stin grid και ολα καλα 69 -72bβ
PALLiS Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ποιο από όλα τα nonostation της σειράς εαν επιτρέπεται? Παρόλα αυτά εγώ έχω τις αμφιβολίες μου. τα -52dBm με τα -72dBm και τα -86dBm είναι απίστευτα δυσανάλογα σήματα μεταξύ τους. -52dBm με -72dBm είναι -20dBm και σε νούμερα που μπορεί να καταλαβεις 100 φορές λιγότερο σήμα. -72dBm με -86dBm είναι -14dBm δλδ ακόμα 25 φορές λιγότερο σήμα. Σε σύνολο, -34dBm είναι 2500 φορές χαμηλότερη στάθμη σήματος στην λήψη σου. Να λέγαμε οτι το bullet ήταν προβληματικό? Εδω και το Nanostation έχει πάλι αδικαιολόγητα χαμηλή λήψη. Μάλλον κάπου στην συνδεσμολογία με την κεραία σου χαλάει η υπόθεση. Το Nanostation πως το έχεις συνδέσει? Μπορείς να στείλεις μερικές φωτογραφίες και μερικά Print Screen να δούμε τι ακριβώς γίνεται?
Kkrokman Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Παιδια θα ειμαι συνοπτικος και αναλυτικος στην ερωτηση μου! Εκει που μενω δεν υπαρχει δικτυο του οτε και θελω να παρω ιντερνετ ασυρματα απο σπιτι συγγενικου μου προσωπου που βρισκεται σε αποσταση 1700μετρα σε ευθεια γραμμη οπου και υπαρχει σταθερο internet! -τι συσκευες πρεπει να αγορασω (υποψιν το σημειο εκπομπης και ληψης βρισκονται σε αμεση και ανεμποδιστη οπτικη επαφη)? - χρειαζομαι και κεραια? Παρακαλω οποιος μπορει ας απαντησει γιατι ειμαι ψιλοασχετος και δεν ξερω τι πρεπει να αγορασω και δεν θελω να παρω κατι που θα παει χαμενο! ευχαριστω εκ των προτερων!
kemosabe Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Sorry φίλε μου αλλά κάθισα και έκανα ολόκληρο οδηγό ο οποίος είναι και sticky για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν το είδες; http://www.insomnia.gr/topic/460228-howto-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%83%cf%8d%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-2-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%af%ce%ba%cf%84/ 1
DaRkAnGeL999 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Για 1700 μέτρα μπορεις να παρεις 2 ubiquiti nanostation m5 MIMO και θα έχεις αψογο σήμα. ( ίσως είναι overkill αλλα δε ξέρω για πιο value for money ) Για παραπάνω πληροφορίες για το "πως" δες τον οδηγό που έχει κάνει ο kemosabe , είναι παρα πολυ καλός 1
anklke Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 γεια σας εχω μια κεραια nanostation m5 κανω σαρωση και μου βγαζει 2 δικτυα το ενα μπορω να το επιλέξω το αλλο οχι γιατι δεν γινετε να το επιλέξω???
DRIFT_KING Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Kαλησπέρα, Έχω αυτή την κεραία http://www.skroutz.gr/s/437949/Ubiquiti-AirGrid-M2-AG-HP-2G20.html Και θέλω να συνδεθώ σε απομακρυσμένο δίκτυο που έχω στο μαγαζί.Η κεραία είναι στο σπίτι και η απόσταση είναι 2 οικοδομικά τετράγωνα περίπου με αυτή τη δομή περίπου. Τι ρυθμίσεις χρειάζομαι για να έχω σύνδεση γιατί δεν βγάζω άκρη με το μανουαλ.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Τα 2 οικοδομικά τετράγωνα μπορεί να είναι από 50 έως 500 μέτρα. Μόνο με μία κεραία και μάλιστα χωρίς οπτική επαφή όπως δείχνεις, δεν γίνεται.
DRIFT_KING Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 H αλήθεια είναι ότι το πήρα γιατί οι προδιαγραφές του λένε 30km τώρα για την απόσταση είναι περίπου στα 50-60 μέτρα.
Soopercharged Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Οι προδιαγραφες λενε 30km οπτικης επαφης, χωρις εμποδια και με δεδομενο οτι και στις 2 πλευρες εχεις την ιδια ubiquiti συσκευη. Στην περιπτωση σου αν καταλαβαινω σωστα, δεν ισχυει καμια απο τις παραπανω συνθηκες. Εν πασει περιπτωση σκαναρε με την κεραια σου για δικτυα και δες αν βρισκει το δικτυο σου και με ποση δυναμη και γραψε την εδω για να δουμε αν εχεις ελπιδες να συνδεθεις με τον συγκεκριμενο εξοπλισμο.
leukonas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Κοιτάζω τα μηχανήματα και είμαι λιγάκι μπερδεμένος. Για απόσταση 300μέτρων με οπτική επαφή πάω σε picostation ή nanostation?
DRIFT_KING Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Οι προδιαγραφες λενε 30km οπτικης επαφης, χωρις εμποδια και με δεδομενο οτι και στις 2 πλευρες εχεις την ιδια ubiquiti συσκευη. Στην περιπτωση σου αν καταλαβαινω σωστα, δεν ισχυει καμια απο τις παραπανω συνθηκες. Εν πασει περιπτωση σκαναρε με την κεραια σου για δικτυα και δες αν βρισκει το δικτυο σου και με ποση δυναμη και γραψε την εδω για να δουμε αν εχεις ελπιδες να συνδεθεις με τον συγκεκριμενο εξοπλισμο. Τελικά στις ρυθμίσεις με βοήθησε το θέμα εδώ.. http://www.insomnia.gr/topic/498961-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%89-ubiquiti-loco2-nanostation-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ Οχι,έχω μόνο μια κεραία και την δοκίμασα στο μπαλκόνι (χωρίς να την βάλω στην θέση της στον τοίχο παρα μόνο χύμα στα κάγκελα) και δεν το έπιανε.Πιάνει άλλα δίκτυα αλλά εξεπλάγην που δεν μπορεί να πιάσει αυτή την απόσταση.Το θέμα είναι ότι μάλλον έδωσα 80 ευρώ τζάμπα ενώ θα μπορούσα να έκανα σύνδεση καινούργια...δεν ξέρω.
jkoukos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Κοιτάζω τα μηχανήματα και είμαι λιγάκι μπερδεμένος. Για απόσταση 300μέτρων με οπτική επαφή πάω σε picostation ή nanostation? Φυσικά Nano που έχει κατευθυντική κεραία, σε αντίθεση με το Pico ππου έχει μόνο Omni. Τελικά στις ρυθμίσεις με βοήθησε το θέμα εδώ.. http://www.insomnia.gr/topic/498961-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%89-ubiquiti-loco2-nanostation-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ Οχι,έχω μόνο μια κεραία και την δοκίμασα στο μπαλκόνι (χωρίς να την βάλω στην θέση της στον τοίχο παρα μόνο χύμα στα κάγκελα) και δεν το έπιανε.Πιάνει άλλα δίκτυα αλλά εξεπλάγην που δεν μπορεί να πιάσει αυτή την απόσταση.Το θέμα είναι ότι μάλλον έδωσα 80 ευρώ τζάμπα ενώ θα μπορούσα να έκανα σύνδεση καινούργια...δεν ξέρω. Αφού λες ότι διάβασες το άλλο θέμα, τότε προσπέρασες ότι έχει αναφερθεί αυτό που λέει ο Soopercharged. Μαγικές λύσεις στα ασύρματα δίκτυα δεν υπάρχουν. Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη και πρέπει να τηρούνται απαραίτητα κάποιοι κανόνες ώστε να έχουμε ζεύξη, Μπορείς να πάρεις άλλο ένα εξωτερικό ΑΡ (σου κάνει και το Nanostation Loco) και να έχεις σύνδεση μεταξύ των 2 σημείων. Τουλάχιστον βλέπονται μεταξύ τους έστω και από ταράτσα; 1
DRIFT_KING Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δεν ξέρω.Φαντάζομαι με άλλο ένα θα κάνω δουλειά αλλά να πάει 160 ευρώ σύνολο είναι πολύ για wireless στο οποίο ανα πάσα στιγμή θα υπάρχει επιρροή από εξωτερικές καιρικές και άλλες συνθήκες.Ταράτσα δεν έχω πρόσβαση αλλά και να έιχα θα θέλει και καμια 30+ μέτρα καλώδιο +Σωλήνες για να πάει στο ύψος που πρέπει κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα