kavouras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά καλησπέρα... Σκέφτομαι να πάρω δυο nanostation M2 για να κάνω την εξής δουλειά, αλλα δεν ξέρω αν γίνεται... Uploaded with ImageShack.us Όπως βλέπετε απο το router δίνω σήμα μεσω poe στο nanostation A. Το nanostation A εκπέμπει ασύρματα σε κοντινούς clients(laptop,smartphones etc) και στο nanostation B. Το nanostation B παίρνει το σήμα και το εκπέμπει ασύρματα σε άλλους clients, ενω συγχρόνως μεταφέρει το σήμα ενσύρματα σε switch και απο εκεί σε διάφορα pc. Μπορεί να γίνει αυτό? Έχω κάνει κι άλλο post στο forum και ευχαριστώ το φίλο MiDi_MiLiZ για τη βοήθειά του...
vakouk Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 το nanostation που εχεις στο σπιτι θα το ρυθμισεις σε access point mode και στη δουλεια μπορεις να βαλεις αλλο ενα nanostation ρυθμισμενο σε client mode συνδεμενο στο pc του γραφειου με καλωδιο. ετσι ο client θα συνδεεται στο access point και θα περνει ιντερνετ. ΟΚ παιδια ευχαριστώ για την απαντηση θα το προσαπαθήσω
kavouras Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά γνωρίζει κανείς μια σίγουρη απάντηση στην ερώτησή μου; Ειδάλλως να επικοινωνήσω απευθείας με την ubiquiti,θα βγάλω ακρη;
DioNiSis_000 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Κανείς? για να δουλεψει οπως το σχημα πρεπει το nanostation β να ειναι σε repeater mode, δεν γνωριζω με σιγουρια αν οταν ειναι σε repeater mode δινει και δυκτυο μεσω ethernet, λογικα πιστευω θα δινει. σιγουρα θα παιξει αν το βαλεις σε client mode αλλα τοτε δεν θα μπορει το nanostation β να δινει σε ασυρματους clients. το nanostation a θα παιζει κανονικα.
kavouras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου... Για να μάθουμε σίγουρα αν σε repeater mode μπορεί να δίνει δίκτυο και μέσω ethernet να επικοινωνήσω με την εταιρία?
DioNiSis_000 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 δοκιμασε το, δεν χανεις τιποτα και θα μαθεις και σιγουρα.
kavouras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μόλις μου απάντησαν απο την ubiquiti... Τους έστειλα το σχέδιο που σας έδειξα πιο πάνω περιγράφοντας ακριβως αυτό που θέλω και η απάντησή τους είναι η εξής- Thank you for your interest in our products. Yes, you can do that, but remember that the NanoStation M2 has a very narrow beamwidth. Άρα προφανως γίνεται το nanostation M2 και repeater και να δίνει ενσύρματα το σήμα,αλλα έχει μικρό πλάτος κάλυψης; Διάβασα οτι έχει 55 μοίρες,άρα προφανώς κάποιο απο τα άλλα μηχανάκια έχει μεγαλύτερο; Βέβαια δε θέλω να βάλω στα 5 ghz γιατι είναι παράνομο(αν δεν απατώμαι)...
DioNiSis_000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 γενικως αυτα τα μηχανακια εχουν μικρο πλατος καλυψης απο τη στιγμη που εχουν κατευθυντήριες κεραίες για να στελνουν σημα σε μεγαλες αποστασεις. αν ειχαν omni-κεραιες με 360 μοιρες καλυψη θα ειχαν πολυ μικρη εμβέλεια.
PALLiS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 " Βέβαια δε θέλω να βάλω στα 5 ghz γιατι είναι παράνομο(αν δεν απατώμαι)... " Εδώ κάνεις λάθος. Είναι νομιμότατο. Και αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει, οι 55 μοίρες της καεραίας των NSM2 είναι υπέρ αρκετές και για κυκλική κάλυψη σε μικρή απόσταση. Αν παρόλα αυτά θέλεις μπορέις να κανεις το ίδιο πράγμα με μια omni καραία και ένα Bullet M2 απο την μία πλευρά και ένα NSM2 από την άλλη. Για ακόμα πιο advanced καταστάσεις, Rocket M2 kai Omni AirMax.... αλλά είναι λιγο υπερβολικά όλα αυτά. Παρόλα αυτά βέβαια δεν θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ΜΙΜΟ συσκευές, γιατί θα είσαι αναγκασμένος να τις χρησιμοποιήσεις σαν απλές για να συνδεθούν smartphones και τα λοιπά. Ποιά είναι η απόσταση που θέλεις να καλύψεις ανάμεσα στα σημεία; Ρωτάω γιατι απλά δεν νομίζω να έχεις θέμα αν δεν είναι πάνω απο 2-3km να βάλεις OMNI με Bullet και ενα NSM2. Μια καλή σκέψη είναι αν δεν σου κάνει κόπο να επικοινωνήσεις με το κατάστημα: http://www.e-wireless.gr οπου θα σου δώσουν όποια τεχνική πληροφορία θελήσεις για το πως μπορείς να κάνεις σωστά την δουλειά σου. Με εκτίμηση, PALLiS
kavouras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Η απόσταση μεταξύ των δυο σημείων είναι μόλις 20 μέτρα... Αν εκπέμπει κυκλικά ή σε 180 μοίρες κάποιο μηχάνημα θα μπορούσα να βάλω μόνο αυτό να εκπέμπει ασύρματα και μετά να βάλω ενα receiver ο οποίος θα συνεχίζει το σήμα ενσύρματα πλέον...Τί λέτε;
PALLiS Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 20 μέτρα μόνο? χαχαχα Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Picostation M2 HP το οποίο μπορείς να βρεις εδώ: http://www.e-wireless.gr/product.php?id=143 και για την λήψη σου βάλε ένα οικονομικό client όπως το Nanostation 2 Loco το οποίο μπορείς να βρεις εδώ: http://www.e-wireless.gr/product.php?id=111 Αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εσωτερικού χώρου με ενσωματωμένο switch. PALLiS
Luciddream Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Pallis μια φιλική συμβουλή επειδή μου απάντησες και στο forum του awmn, δεν ξέρω τι σχέση έχεις με το κατάστημα e-wireless αλλα επειδή κάποια έχεις, ειναι κρίμα να μπορείς να επικοινωνείς και να εξηγείς πράγματα σε forum και να προτείνεις προιόντα αλλα το κατάστημα να μην βρίσκεται στο skroutz.. καλώς η κακώς έχει γίνει must το skroutz και οι κριτικές εκεί θα βοηθήσουν έναν νέο πελάτη να κάνει την αγορά. εγώ τελικά τα πήρα απο άλλο κατάστημα που οι κριτικές με βοήθησαν να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.. (βέβαια και λόγω απόστασης που ηταν πιο κοντά μου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα