biomecanoid Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δεν είδες καμια διαφορα δηλαδή ?? τα links τα είδες, τα διάβασες ?? η διαφορα είναι εμφανής ακόμα και στο μάτι. δεν είδες την κεραία, το στεγανό κουτί ?? etc
saranda Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δεν είδες καμια διαφορα δηλαδή ?? τα links τα είδες, τα διάβασες ?? η διαφορα είναι εμφανής ακόμα και στο μάτι. δεν είδες την κεραία, το στεγανό κουτί ?? etc Την διαφορα την βλεπω, εγω εννοω σαν αποτελεσμα!! Συγνωμη αν γινομαι κουραστηκος, απλα δεν γνωριζω καθολου πως γινεται. Με αυτο που βρηκα εγω, θα χρειαστω και καλοδια, κουτια και τα σχετικα? Δεν καταλαβαινω? Γιατι το ενα να κανει 42ευρω και το δικο σοθ 90ευρω.....που ειναι η διαφορα?Το δικο σου αυξανει την εμβελια 1000 μετρα, και το δικο μου 500μετρα? Αυτο εννοω, ποια η διαφορα τους...
solution1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Καλησπερα, μενω αρκετα κοντα στο Τει Λαρισας, οπου σπουδαζω και ολας...για την ακριβια 600-700μετρα στην ευθεια!!!Αναμεσα μας δεν μεσολαβει κανενα αλλο κτίριο...βγαινοντας στο μπαλκονι μου απεναντι εχω το Τει. Εχω ενα λαπτοπ που καμια φορα μου δειχνει το ιντερνετ του τει, και πιο συγκεκριμενα της βιβλιοθηκης αλλα χωρις σημα. Αυτο ΕΔΩ κανει?αξιζει τα λεφτα του? Εφόσον όπως λες βλέπεις το δίκτιο, το WA5210g θα παίζει σίγουρα. Μάλιστα κάπου στο forum ένα παιδί αναφέρει ότι πιάνει σήμα από απλό router, από τα 800 μέτρα περίπου. Επειδή όμως παίρνεις internet από TEI (και όχι από δήμο) για να είσαι λίγο πιο future proof, θα σου πρότεινα να πας σε 802.11n. Αύριο μεθαύριο μπορεί το ΤΕΙ να μοιράζει 100Mb/s (λέω τώρα...) Αν πας σε n βλέπω τις εξής επιλογές : 1)http://computers.xpatit.gr/172-Outdoor-Wireless-LAN/1601-APC-2S-14-1300mw-802.11-b/g/n-SiSo-10-14dBi-Reflector.html Σε απόλυτα νούμερα η συσκευή νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή. Από εδώ : http://www.deliberant.com/sites/default/files/APC%202S%2014.pdf φαίνεται ότι έχει τη μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής 31Dbi καθώς και τη μεγαλύτερη κεραία 14Dbi gain. Αλλά και το sensitivity του αξιοπρεπέστατο. 2)http://computers.xpatit.gr/172-Outdoor-Wireless-LAN/1441-Ubiquiti-NSLM2-NanoStation-Loco2-MIMO-AIRMAX.html 23Dbi ισχύς + 2 x 8Dbi antenna gain (το οποίο κάνει ~11Dbi συνολικο gain). Υποστηρίζει και OpenWRT σε αντίθεση με το Tp-Link Tώρα όσο αναφορά τα AIRGRID, όταν είχα ενδιαφερθεί, κάτι δε μου είχε αρέσει αλλά δε θυμάμαι τι ακριβώς (νομίζω έχουν χαμηλή ισχή) Αν και δε τη γνωρίζω την εταιρία deliberant εγώ θα πήγαινα στην πρώτη επιλογή. Φαίνεται σοβαρή εταιρία (πλέον βλέπω ότι τη φέρνει και το aerial.net) Βέβαια τώρα που διαβάζω τα specs στα operating mode, δε γράφει "client router" αλλά τα σχήματα που εχουν υποδηλώνουν ότι το υποστηρίζει. Κάνε ένα τηλέφωνο και ρώτα. Νομίζω ότι υποστηρίζει. Όσο αναφορά το χρήστη biomecanoid, φιλικά τελείως. Έχω προσέξει ότι πάντα προτείνεις την top λύση, η οποία όμως είναι overkill για όλες σχεδον τις περιπτώσεις. Είναι σαν να προτείνεις σύνθεση με quad core, ssd και 6850 σε χρήστη που θέλει υπολογιστή γραφείου (εκτός αν είναι δημοσίου υπαλλήλου, εκεί δικαιολογείται) Αν το σήμα είναι πάνω από το sensitivity είναι πρακτικά αχρηστο. πχ με την απλή λύση, το σήμα που λαμβάνει ο χρήστης μπορει να είναι -70Dbi ενώ με τη δική σου -55Dbi (τυχαία νούμερα). Αν στα 54Μb/s to sensitivity είναι -78Dbi τότε οι 2 λύσεις θα προσφέρουν την ίδια ταχύτητα. Ναι έχεις δίκιο, με τη δική σου λύση το σήμα έχει περιθώριο λάθους (βροχή, καταιγίδα, ομίχλη) αλλά και πάλι δε μιλάμε για εταιρικά links. Άσε που κατά πάσα πιθανότητα δε μιλάμε για 54Μb/s, max 24Mb/s
biomecanoid Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 ok θα τα πάρουμε από την αρχή. 1on δεν είναι δικό μου γιατί δεν στο πουλάω εγώ. Το TPLINK δεν έχει εξωτερική κεραία παρα μονο ένα μικρή εσωτερικό panel Το TPLINK όσο και το Bullet μπορεί να λένε πως είναι στεγανά αλλα μετά από μερικούς μήνες και πολλές βροχές θα πάρουν μέσα νερό. Βεβαια το Bullet είναι πιο καλοφτιαγμένο από το TPLINK, ότι και να βάλεις σε εξωτερικό χωρo θέλει κουτί στεγανό Το Bullet είναι πιο επαγγελματικό και σταθερό και μπορεί να πάρει και 3rd party firmware WRT. Επίσης για την εξωτερική κεραία το bullet έχει στεγανό βύσμα Ν-Type και όχι sma όπως το TPLINK. *solution1 Προτιμώ να προτείνω κάτι που θα δουλεύει 24/7 βρέξει χιονίσει και με minimum maintenance παρα να μου πει ο άλλος τι λαλακια είναι αυτό που μου πρότεινες. Την ευθύνη για τις μέτριες λύσης, που θα θέλουν και support επειδή δεν θα δουλεύουν καλά η θα κολλάνε ότι οτιδηποτε άλλο, την αφήνω σε άλλους. Εγώ θέλω ότι φτιάχνω να το στήνω και να δουλεύει, χωρίς να ζητάει τίποτα άλλο στην πορεία, για χρονια. Άμα και οταν, το TPLINK που είναι μέτρια λύση πάρει νερό η σκάσει από την ζεστη το καλοκαίρι και χρειαστεί να παρεις άλλο, θα έρθει στα λεφτά του προτείνω εγώ εξοπλισμό. Οι φτηνές λύσεις που υπόσχονται θαύματα σπανια δουλεύουν Πάντως εμενα δεν μου κάνει καμια διαφορα τι θα διαλέξει ο καθένας, η ζωή μου δεν αλλάζει ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο, εγώ προτείνω ότι καλύτερος για να έχω μια άρτια λύση και ας μου πει μετά δεν το περνώ είναι ακριβώς το προτιμώ. Eπίσης συνήθως αυτά που προτείνω τα έχω εγώ προσωπικά η τα έχω δουλέψει στα πλαίσια τις δουλειάς μου. Τέλος το N για internet είναι τελείως άκυρο εκτος άμα μου βρείς internet πάνω από 24mbps και επίσης το N για να είναι σωστό θέλει και AP με gigabit και αυτά αρχίζουν από 150 euro
solution1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 ok θα τα πάρουμε από την αρχή. 1on δεν είναι δικό μου γιατί δεν στο πουλάω εγώ. Εννούσα η λύση που προτείνεις εσυ. Το TPLINK δεν έχει εξωτερική κεραία παρα μονο ένα μικρή εσωτερικό panel Πάντως SMA υποδοχή για εξωτερική κεραία έχει : http://www.tp-link.com/resources/images/products/gallery/TL-WA5210G-04.jpg Τέλος το N για internet είναι τελείως άκυρο εκτος άμα μου βρείς internet πάνω από 24mbps και επίσης το N για να είναι σωστό θέλει και AP με gigabit και αυτά αρχίζουν από 150 euro Συμφωνώ, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρήστης έγραψε ότι παιρνει internet από ΤΕΙ Άσε που μπορεί να προσφέρει και cloud υπηρεσίες (σε ποια χώρα ζω; ) Επειδή όμως παίρνεις internet από TEI (και όχι από δήμο) για να είσαι λίγο πιο future proof, θα σου πρότεινα να πας σε 802.11n. Αύριο μεθαύριο μπορεί το ΤΕΙ να μοιράζει 100Mb/s (λέω τώρα...) Άσε που κατά πάσα πιθανότητα δε μιλάμε για 54Μb/s, max 24Mb/s Στο Αριστοτέλειο πχ οι γραμμές ειναι gigabit και υπάρχουν n access point.
biomecanoid Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Το Bullet είναι πιο επαγγελματικό και σταθερό και μπορεί να πάρει και 3rd party firmware WRT. Επίσης για την εξωτερική κεραία το bullet έχει στεγανό βύσμα Ν-Type και όχι sma όπως το TPLINK. Στο Αριστοτέλειο πχ οι γραμμές ειναι gigabit και υπάρχουν n access point. Μπορεί το δίκτυο να είναι gigabit επειδή σίγουρα κάνουν σοβαρές δουλειές στο δικτυο και θέλουν να πετάει αλλα το internet ποσο γρήγορο είναι ??? είναι πάνω από 24mbps ?
solution1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Ωωωωω ναι είναι γρήγορο Κατεβάζαμε από παλιό υπολογιστή που είχε 100Μb/s κάρτα (έκοβε δηλαδή) με premium account rapidshare 10 αρχεία ταυτόχρονα και πιάναμε 11ΜΒyte/s ~88Mb/s Για να μη πω τι γινόταν όταν κατεβάζαμε κανένα ubuntu από την Κρήτη. Ωραία χρόνια
biomecanoid Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Ωωωωω ναι είναι γρήγορο Κατεβάζαμε από παλιό υπολογιστή που είχε 100Μb/s κάρτα (έκοβε δηλαδή) με premium account rapidshare 10 αρχεία ταυτόχρονα και πιάναμε 11ΜΒyte/s ~88Mb/s Για να μη πω τι γινόταν όταν κατεβάζαμε κανένα ubuntu από την Κρήτη. Ωραία χρόνια ωραία super speed πάντως πιστεύω καλύτερα αξιοπιστία παρα να δοσει extra λεφτά για το Ν και με 54mbps είναι πολύ καλά για internet τώρα άμα θέλει να έχει γρηγορη πρόσβαση στο εσωτερικό δικτύου του πανεπιστήμου αυτό είναι άλλο θέμα.
saranda Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Παμε παμε απο την αρχη, μενω στο πρωτο οροφο...απεναντι απο το Τει Λαρισας. Το μηχανηματακι λεω να το βαλω στο μπαλκονι μου, δεν διακυνδινευω ταρατσες κλπ να μου το κλεψουν. Η αποσταση ειναι 650μετρα σε ευθεια. Δεν μεσολαβει κανενα κτιριο αναμεσα μας. Καμία φορα μου δειχνει οτι πιανει το Τει, αλλα χωρις σημα. Πρωτη φορα θα δοκιμαστω με αυτα τα μηχανηματα, οποτε οποιος εχει να μου προτινει κατι, να μου πει και πως ακριβως θα το βαλω...τι αλλο θα χρειαστω κλπ... Ευχαριστω.
biomecanoid Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 δεν έχουμε ήδη προτείνει κάποιες λύσης με όλα τα components ?? ζητα καλύτερα συγκεκριμένα τι θες να μάθεις.
saranda Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά πριν λίγο το πήρα το TP-LINK TL-WA5210G και παλεύω να το μπω αλλά δεν τα καταφέρνω. Μου πιάνει 30-50 δίκτυα, και μέσα σε αυτά και το ΤΕΙ Λάρισας, κάνω σύνδεση και μετά δεν μπορώ να μπω στο ίντερνετ. Κάπου διάβασα ότι πρέπει να αλλάξεις το ip, Click Network->WAN. Then select the correct type for WAN Connection Type. απο εδω Δεν ξέρω τι γίνεται και γιατί δεν μπορώ να έχω ίντερνετ.....
ANGIUS Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Παίδες γειά σας! Μπαίνω κατευθειαν στο θέμα μου: Απέχω 150-200 μετρα απο τις κεραιες ενος Public Hot Spot του Δήμου, αλλά μεσολαβεί ένα κτήριο. Απο την ταράτσα μου έχω σήμα 3 γραμμές πως θα το κατεβάσω στο σπίτι (2 οροφοι κατω) ασυρματα ή ενσύρματα? Ασύρματα κατα προτιμηση. Ευχαριστώ
vakouk Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 καλησπερα σε όλους εχω μια ερωτηση στο σπιτι μου εχω ιντερνετ μιας εταιριας (Α)το εχω κλειδωμένο με wpa, και εχω στο ρουτερ μου συνδεδεμένο 2 καλώδια ethernet που οδηγουν σε εναν υπολογιστή και το δευτερο σε ενα nanostation 2. η δουλεια μου ειναι 1 χιλιομετρο μακρια κai σχεδόν εχω οπτική επαφή. η ερωτηση μου ειναι η εξής: τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να στειλω το σήμα εκεί (απο το nanostation2, και στην άλλη την μεριά τι πρέπει να βάλω για να πάρω το σήμα (πχ ενα acces point? ) που να αναγνωριζει ομως wpa και να το παρω με καλώδιο να το βαλω στον υπολογιστή του γραφειου μου? (( το acces point? η κατι παρομοιο θα ειναι τοποθετημένο σε ταράτσα σε κουτακι αδιαβροχο)) δεν θα ηθελα να βαλω μια αλλη κεραια για να λαμβανω σημα στο γραφειο μου παρα μονο μια μικρή συσκευη ποθ να δεχεται και poe. ευχαριστώ.
DioNiSis_000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 καλησπερα σε όλους εχω μια ερωτηση στο σπιτι μου εχω ιντερνετ μιας εταιριας (Α)το εχω κλειδωμένο με wpa, και εχω στο ρουτερ μου συνδεδεμένο 2 καλώδια ethernet που οδηγουν σε εναν υπολογιστή και το δευτερο σε ενα nanostation 2. η δουλεια μου ειναι 1 χιλιομετρο μακρια κai σχεδόν εχω οπτική επαφή. η ερωτηση μου ειναι η εξής: τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να στειλω το σήμα εκεί (απο το nanostation2, και στην άλλη την μεριά τι πρέπει να βάλω για να πάρω το σήμα (πχ ενα acces point? ) που να αναγνωριζει ομως wpa και να το παρω με καλώδιο να το βαλω στον υπολογιστή του γραφειου μου? (( το acces point? η κατι παρομοιο θα ειναι τοποθετημένο σε ταράτσα σε κουτακι αδιαβροχο)) δεν θα ηθελα να βαλω μια αλλη κεραια για να λαμβανω σημα στο γραφειο μου παρα μονο μια μικρή συσκευη ποθ να δεχεται και poe. ευχαριστώ. το nanostation που εχεις στο σπιτι θα το ρυθμισεις σε access point mode και στη δουλεια μπορεις να βαλεις αλλο ενα nanostation ρυθμισμενο σε client mode συνδεμενο στο pc του γραφειου με καλωδιο. ετσι ο client θα συνδεεται στο access point και θα περνει ιντερνετ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα