lampisd Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 ρε παιδια τα συνδεω κανονικα αλλα δεν εχω ιντερνετ τι γινεται? ---------- Προσθήκη στις 19:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:38 ---------- πρεπει μηπως να κανω καμια ρυθμιση εκει που λεει router-bridge?
GOTIJ Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Για δες εδω:http://www.ubnt.com/wiki/index.php?title=Main_Page
takos Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Κατέβασε το τελευταίο firmware, αν δεν το έχουν. http://www.ubnt.com/support/downloads
edm0d0n Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Γεια σας παιδιά. Είμαι σε νησί και ένας φίλος μου έχει βάλει ασύρματο internet connx και ως τώρα συνδέομαι με ένα usb stick level one με εξωτερική κεραία 9dbi omni-directional και έχω οριακό σήμα 50% περίπου δηλαδή μερικές φορές κάνει αποσυνδέσεις. Έχω αγοράσει και ένα access point το dlink 1160 αλλά όταν συνδέω την κεραία σπάνια συνδέεται. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής. Να πάρω μία άλλη κεραία directional γύρω στα 14dbi όπως αυτή (θα ήθελα να διευκρινίσω ότι υπάρχει οπτική επαφή με το router του). Η κεραία αυτή θα συνδέεται με ένα bullet2 και θα είναι στο μπαλκόνι μου ώστε να υπάρχει οπτική επαφή. Θα συνδέσω το poe που θα πάρω και το lan του bullet2 θα συνδέεται σε ένα switch 5αρι. Πάνω στο switch θα έχω το xbox to ps3 και θα συνδέσω και το access point που έχω το εσωτερικό(dlink dap-1160) ώστε να παίρνει internet από το switch και να το μεταδίδει ασύρματα αλλά με τον κωδικό που επιθυμώ εγώ μέσα στο σπίτι στα δύο μου laptop. Οι ερωτήσεις που θέλω να κάνω είναι οι εξής: 1. Αν ξέρει κάποιος η συγκεκριμένη κεραία έχει από πίσω βάση για να την στηρίξω στο κάγκελο του μπαλκονιού? 2. Τώρα έχω μια omni-directional 9dbi και συνδέομαι οριακά. Όταν βάλω την tp-link την directional στα 14dbi θα έχω σημαντική ενίσχυση στο σήμα? και επίσης μια άκυρη ερώτηση. τα 10dbi με τα 20dbi π.χ. τι διαφορά έχουν? 3. Αυτή η σύνδεση που εξηγώ από πάνω έχει κάτι λάθος η κάποιο κενό? 4. Σε τι mode πρέπει να λειτουργεί το bullet2 και σε τι mode το dlink AP?
takos Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 1. Αν ξέρει κάποιος η συγκεκριμένη κεραία έχει από πίσω βάση για να την στηρίξω στο κάγκελο του μπαλκονιού? 2. Τώρα έχω μια omni-directional 9dbi και συνδέομαι οριακά. Όταν βάλω την tp-link την directional στα 14dbi θα έχω σημαντική ενίσχυση στο σήμα? και επίσης μια άκυρη ερώτηση. τα 10dbi με τα 20dbi π.χ. τι διαφορά έχουν? 3. Αυτή η σύνδεση που εξηγώ από πάνω έχει κάτι λάθος η κάποιο κενό? 4. Σε τι mode πρέπει να λειτουργεί το bullet2 και σε τι mode το dlink AP? Ανα 3 dbi έχεις θεωρητικά 2πλασιο σήμα. απο 10 μέχρι 20 είναι 3 φορές καλύτερο. Αρα προτίμησε κεραία με μεγαλύτερα dbi πχ 24. για καληρερο λινκ. To bullet 2 το βαζεις σε station mode για να μπενεις σε access point η access point για να γινει το ιδιο access point. 24dBi 2.4GHz Die Cast Grid, N-Female connector και ενα μετατροπεα SMA-Female <--->Ν-male ψαξτο καλυτερα.
lolos30 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) παιδιά να με σινχορεσετε γεια την ανορθογραφία μου ..χερετω όλα τα παιδιά του φόρουμ και αν δεν σάς κάνει κόπο να μου λύσετε μια απορία που έχω ..θα παρακαλούσα αν είναι δυνατόν μι μου γράφετε πολύ τεχνική ορολογία ίδιος στα αγγλικά γιατί δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα ..έχω σύνδεση στον οτε και έχω 24 ταχύτητα βεβαία ποτέ δεν πιάνω τα 24 κατεβάζω το πόλη με 1,8 ..αλλά έχει εδώ και καιρό που μετακόμισα και θέλω στο σπίτι που έχω να έχω ίντερνετ αλλά επιδι δεν έχει σταθερό τηλέφωνο και δεν βγαίνω οικονομικά σκέφτηκα να παίρνω το σήμα που εκπεμπι το ρουτερ μου με ενα κωδικό που θα τον έχω μόνο εγώ και με ενα nanostanion2 να παίρνω ίντερνετ από το πατρικό μου σπίτι που η απόσταση του είναι γύρω στο 1 χιλιόμετρο ..το πρόβλημα μου είναι το εξής ..ενώ το βρίσκει το σήμα του ρουτερ μου ..το πιάνο με θόρυβο 75 db και η ταχύτητα σέρνεται δοκίμασα οριζόντια λήψη κάθετη λήψη και οριζόντια και κάθετη μαζί .γύρισα την καιρεα δεξιά αριστερά πιο πάνω πιο κάτω ..να πω ότι δεν έχω οπτική επαφή ..το σήμα δεν κατεβαίνει ποιο κάτω 75 db θόρυβο άντε 74 καμιά φορά.. ένας φίλος που ασχολιόταν με αυτά μου είπε ότι πρέπει να έχει θόρυβο το πολύ 60 db αλλιώς η ταχύτητα μια ζωή θα σέρνεται ..μου προτινε να αγοράσω το powerstation 2 ..να πω επίσης ότι το nanostaion 2 το πούλησα ..είναι καλή λύση αυτή??? η να πάρω μπουλετ και μια γκριντ καιρεα ??. μπουλετ + ενα πιατάκι μικρο +ένα φεντερ στους 2,4 τι από όλα αυτά ???.ο φίλος μου μου είπε ότι το καλό που έχει το Powerstation 2 οτι κάνει λήψη ταυτόχρονα και οριζοτνια και κάθετα ενώ το μπουλετ δεν έχει αυτήν την δυνατότητα ..να πω ότι το ρουτερ εκμπεμπι στους 2,4 Ghz...παιδιά δώστε μου τα φώτα σάς γιατί είμαι κοματι άσχετος ..ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων .. επισισ να πω οτι το σταθερό τηλέφωνο στο πατρικό μου δεν μπορώ βεβεα να το ακυρώσω λόγο οτι μένουν οι γονείς μου ..αν βοηθά σε τίποτα αυτό είμαι από επαρχιακή πόλη και τα 2 σπίτια είναι μονοκατοικίες.βεβαία ξέρω ότι καλύτερη λύση είναι να βάλω 2 κεραίες μια για λινκ και μια για λήψη αλλά ανεβαίνουμε στην τιμή οπότε καλύτερα να μείνουμε στην κεραία λήψις αλλά την καταλληλότερη !! Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2010 από lolos30
ArisG88 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Σε ενα χιλιομετρο ακομη και να το βλεπεις το ιδιο το router δεν μπορει να σου στειλει. Αλλα εβλεπες σημα -75dbm λες; Παντως με 2 nanostation θα εκανες σωστα τη δουλεια σου χωρις πολυ κοπο. Ενα στο πατρικο σου και ενα σπιτι σου. Το ενα ως Access Point και το αλλο ως client.
vasi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Η καλύτερη λύση είναι τι σε βγαίνει ποιο πολύ οικονομικό, αν έχεις πολύ θόρυβο στα 2.4 g, μπορείς να βάλεις και σε a. δεν φτάνει η κεραία του royter, είναι μικρή. Μπορείς να κατασκευάσεις και μόνος σου κεραία είναι εύκολη. 1
lolos30 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Η καλύτερη λύση είναι τι σε βγαίνει ποιο πολύ οικονομικό, αν έχεις πολύ θόρυβο στα 2.4 g, μπορείς να βάλεις και σε a. δεν φτάνει η κεραία του royter, είναι μικρή. Μπορείς να κατασκευάσεις και μόνος σου κεραία είναι εύκολη. φίλε vasi όταν λες να το βάλω σε a τι εννοείς; πάντως σήμερα ήρθε ένα φιλαράκι και δοκιμάσαμε ένα powerstation 2 και από τα 74 με 75 db κατέβηκε μόνο 2 db o θόρυβος !!αν εννοείς να το πάω στους 5 μεγακύκλους δεν γίνετε γιατί το ρουτερ εκπέμπει στους 2,4.οπότε νομίζω πάμε στην γριντ με ένα μπουλετ.. η μπουλετ και αυτό που μοιάζει με δορυφορικό πιατάκι και έχει ένα φεντερ μπροστά .τι από τα δυο προτείνετε ;
lolos30 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 το μόνο καλό με το powerstation2 είναι ότι πιάνει παραπάνω δίκτυα έχει καλύτερη σάρωση ..αλλά εμένα δεν με νοιάζει αυτό έτσι κι αλλιώς.. γιατί εμένα με νοιάζει το δικό μου δίκτυο καμιά γνωμη παιδιά στο τελευταίο ερώτημα ;
vasi Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορεις με ένα πιατάκι, και ένα knorr-feeder να κάνεις πολύ μακρινό και καλό λινκ http://www.pwmn.net/wiki/index.php?title=Feeder_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%BF_%CF%83%CF%84%CE%B1_5.5Ghz_%28knorr%29
lolos30 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 οκ θα δοκιμάσω αυτό το σχεδειο ..παιδιά έχει δουλέψει κανίς την 15dB 2.4GHz Solid Dish να μου πει αν είναι καλή; γιατί δεν βρίσκω πουθενά με 24 DB:whistle:
takos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) @lolos30 Λίγο δύσκολο να φτιάξεις link σε τέτοια αποσταστη δίχως να έχεις hi power συσκευές και τον θόρυβο σήματος. Δύσκολο να συνδέσεις το κλασικό ρουτερ με την κεραία των 360 μηρών με την panel του ubiquity. Για την ίδια δουλεία με εσένα θα χρησιμοποιούσα 2 Χ Ubiquiti NanoStation 5 MiMo High Power. Λίγο ακριβό αλλα εχεις καθαρότερο σήμα λόγο του ότι τα 5ghz, Πιάνεις ~50Mbit/sec Real speed και σε υπερκαλύπτει. Μπορείς να παίρνεις ιντερνετ από κανένα γείτονα ξεκλείδωτο, άλλα καλύτερα είναι του σπιτιού σου. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=6-0PzERW4ZY&feature=related[/ame] Επίσης αυτό ειναι λίγο καλυτερο απο το loco 2 "TL-WA5210G παίρνει και εξωτερική κεραία. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2010 από takos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα