Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους,

θα ήθελα κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει/εγκαταστήσει/δει ένα απο τα μοντέλα που παραθέτω παρακάτω να μου πει την άποψη του και να μου λύσει κάποιες απορίες.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535013&u=UBIQUITI-LOCO2-NANOSTATION

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535017&u=UBIQUITI-PS2-EXT-POWERSTATION-2-EXT-CPE-EU

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535000&u=UBIQUITI-POWERSTATION-2-PS2-17DEU-CPE

Αυτο που κάνουν τα συγκεκριμένα μηχανάκια είναι ότι κάνει και κάτι σαν αυτό?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612336&u=TP-LINK-TL-ANT2414A-2.4GHZ-14DBI-DIRECTIONAL-OUTDOOR-ANTENNA

Είναι δηλαδή στην ουσία κάτι σαν κατευθυντικές κεραίες?η χρήση τους περιορίζεται μόνο για να μεταφέρω internet απο έναν isp ασύρματα και σε μεγάλη απόσταση?

Πρέπει να χρησιμοποιούνται μονο ανά ζεύγη?ένα για να εκπέμπει το σήμα και ένα για να το λαμβάνει?Και επίσης αν εγκατασταθεί μόνο ένα(μιλάω κυρίως για το πρώτο και το δεύτερο μοντέλο) θα ανιχνεύσει οποιο δίκτυο βρει μπροστά του στα 2.4GHZ?Πρέπει η τοποθέτησή τους να είναι πάντα σε εξωτερικό χώρο και σε ιστό?

ελπίζω να μπορέσει κάποιος να μου δώσει μια γνώμη γιατί έχω ακούσει πολλές αντικρουόμενες απόψεις.

Ευχαριστώ και sorry για το μέγεθος...:-D

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρίστος Ανέστη.

-Είναι οι γνωστές συσκευές που κάνουν παπάδες μεγάλες και γρήγορες συνδέσεις, αξιόπιστες ανθεκτικές για εξωτερική χρήση και με κακοκαιρία και με διακοπή ρεύματος + ups bla bla bla....

-Δεν είναι μονό για να μοιράζεις ίντερνετ αλλά και να επεκτείνεις το δίκτυο σου ότι κάνει ένα access point(repeater bridge client κλπ) κάνει και για εσωτερικό χώρο περιορίζοντάς την ισχύ του.

-Ναι η εσωτερική κεραία είναι τύπου πάνελ ανάλογος με την έκδοσή *~8-11-13-15 dbi κέρδος σήματος υπολόγισε κάτι λιγότερο από την θεωρικά απόσταση(20-40%) που λέει ο κατασκευαστής. http://www.ubnt.com/products

* ανά 3dbi έχεις διπλάσιο σήμα.

-Το interface ειναι απλο και κατανοητό πολυλειτουργικό. AirOs

-Είναι πολύ θεωρητικό αυτό με την απόσταση, αν σε νιαζει πας σε δορυφορικό πιάτο(30dbi κέρδος ~70cm) με χειροποίητο feeder + μικρή ισχύ εκπομπής + συχνότητα 5,4 ghz (η ποιοτικότερη λύση) άλλα και με μια καλή grid 24dbi δεν έχεις άσχημα αποτελέσματά.

-Ενας απλος τροπος να καταλάβεις οτι εχεις κάλο σημα ειναι το NSR να ειναι περισοτερο απο 20dbm, στην εικονα έχουμε 32dbm έτσι έχεις μέγιστες ταχύτητες.

Noise floor(ταβάνι)=μέγιστη εβεστισια, signal strength= λαμβανόμενο σήμα.

BulletM5-status%28STA%29.png

-Υπαρχουν και αλλες σισκευες που κανουν το ιδιο πραγμα, ερχοντε σε κοματια (routerboard, mini-pci wifi, routerbox conector κλπ) κάτι τέτοιο που χρησιμοποιεί το "Router Os" δυσκολότερο-πολυπλοκοτερο από το "AirOS".

-Για να δόσεις ρεύμα χρησιμοποιείς το καλώδιο δικτύου (1236 data , +4+5-7-8 power). power over ethernet.

-Υπάρχουν και άλλα μαγαζιά που τα πουλάνε πιο φθηνά τα ίδια μέχρι 20-50%.

-Σεβασμός πάντα στην ισχύ η μπάντα 2,4Ghz + 5,4Ghz ανήκει σε όλους. δεν χρειάζεται περισσότερη ισχύ στης συσκευές άλλα καλές κεραίες με μεγάλο κέρδος σήματος, αυξάνοντάς την ισχύ δεν αυξάνουμε το ληφθέντο σήμα.

Δεν έχω δοκιμάσει κάτι από αυτά για να σου πω πως πάει άλλα αναμένεται να πάρω για να δοκιμάσω.

Loco 2

Επεξ/σία από takos
Δημοσ.

καλημερα και χριστος ανεστη επειδη δεν καταλαβα αυτη τη συσκευη την συνδεεις sto royter σου και μετα μπορεις να μοιραζεις ιντερνετ σαν wifi se μεγαλη αποσταση?

---------- Προσθήκη στις 11:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:23 ----------

επισης πρεπει να εχω δο τετοιες συσκευες?μια να λαμβανει και μια να στελνει ή φτανει μια?

Δημοσ.
καλημερα και χριστος ανεστη επειδη δεν καταλαβα αυτη τη συσκευη την συνδεεις sto royter σου και μετα μπορεις να μοιραζεις ιντερνετ σαν wifi se μεγαλη αποσταση?

επισης πρεπει να εχω δο τετοιες συσκευες?μια να λαμβανει και μια να στελνει ή φτανει μια?

1. Ναι.

2α. Οχι απαρετητα αν ειναι κοντα σχετικα με ενα τετοιο.

2β. Αν ειναι μακρια 200+ μετρα θελει οπτικη επαφη 2 τετοια.

Δημοσ.

φιλε takos σε ευχαριστω,εισαι αρκετα αναλυτικος,και επειδή μάλλον το γνωρίζεις το θεμα πες κ μερικες συμβουλες.

Με την εξής συνδεσμολογία: παραβολική κατευθυντική κεραία με δικό της lmr 600 καλώδιο-σύνδεση με κάρτα της alpha με το γνωστο AWUS036H

http://www.data-alliance.net/-strse-73/Alfa-AWUS036H-1000mW-USB/Detail.bok

στη συνέχεια σύνδεση με usb στο laptop θα είμαι καλύτερος ή χειρότερος απο τα παραπάνω μηχανάκια?τα προβλήματα που έχω είναι τα εξής;

δεν μπορώ να βρω πουθενά lmr 600 και πάνω σε ποιότητα να μεταφέρω το σήμα,και όταν δοκίμασα να επεκτείνω το usb καλώδιο με ανατροφοδοτήσεις κάθε 5 μέτρα είχα μια κατάσταση σα να έκανε reset κάρτα και έκανα ότι έκανα μονο με το laptop.θέμα συμβατότητας ίσως?έχεις να μου προτείνεις εσύ κάποια καλύτερη κάρτα?

επίσης αν αξίζει να επεκτείνω με lmr 600 απο την κεραία ως το λάπτοπ ή είναι καλύτερα το εν λόγω μηχανάκι που έχει επέκταση σε απλό καλώδιο cat5/6?

και για να τελειώνουμε,εσύ αν μπορούσες να επιλέξεις τι θα έκανες ανάμεσα στη συνδεσμολογία που σου περιέγραψα και στο μηχάνημα της ubiquiti?ευχαριστώ προκαταβολικα.

Δημοσ.

Μη ξεχάσεις και το ότι χρειάζεται ΡΟΕ για να λειτουργήσει το μηχανάκι αυτό.

Ένας φίλος μου πήρε ένα τέτοιο και τώρα ψάχνει ΡΟΕ να το λειτουργήσει... (άμα ξέρει κάποιος κάποιο κατάλληλο ΡΟΕ μου λέει)

Δημοσ.

Χρησιμοποιω το Nanostation2 σεορεινο χωριο οπου βλέπω ιντερνετ μεσω ..... γουαδελουπης.

Σας πληροφορω ότι ειναι ότι καλυτερο για δικτυα σε συνθηκες πολεμου.Το δικο μου λινκ που ειναι το τελευταιο μιας αλυσίδας τουλαχιστον 5 αναμεταδοτών (δικτυο χτισμένο κατα κυριο λόγο με ubiquity) ειναι για σύνδεση σε αποσταση σε 2,5χλμ και οχι με καθαρη οπτική επαφή (υπαρχουν καποια δέντρα σε εναν ενδιάμεσο λόφο).Προτεινω ανεπιφυλακτα την χρηση του

1.απιστευτη ευαισθησία λήψης

2.μεγαλή ισχυς εκπομπής (400mw αλλά επειδή την μπάντα δεν την χρησιμοποιούμε μόνο εμεις πρέπει να σεβομαστε την εκπομπή-κατεβάζουμε την ισχύ ωστε να έχουμε όση ακριβως χρειαζόμαστε)

3.ευκολο και ξεκαθαρο interface

4.ανθεκτικό στις καιρικες συνθήκες (ειναι ενα χρόνο σε εξω χωρο στα ορεινά Άρτας με θερμοκρασιες υπό το μηδεν και με βροχες-χιονια επάνω του αφου δεν το προστατεύω με τιποτα)

5.αν δεν φτάνει η εσωτερικη κεραία (πράγμα απίθανο) έχει δυνατοτητα χρησης εξωτερικής και με την δυνατότητα επιλογης εσω-εξω απο το web interface.

Και για τελευταίο: σε σκαναρισμα της μπάντας βλέπω σημα κοντα στα 4dB πανω απο το όριο θορυβου απο αρκετα ΑΡ απο την Λευκάδα που ειναι σε μια απόσταση κοντα στα 50χλμ με την δικη του κεραία (κορυφαία ευαισθησία)

Δημοσ.
Το δικο μου λινκ που ειναι το τελευταιο μιας αλυσίδας τουλαχιστον 5 αναμεταδοτών (δικτυο χτισμένο κατα κυριο λόγο με ubiquity) ειναι για σύνδεση σε αποσταση σε 2,5χλμ και οχι με καθαρη οπτική επαφή (υπαρχουν καποια δέντρα σε εναν ενδιάμεσο λόφο).

Πολυ καλα μπραβο στην ubiquity με τελευταιo firmware παει και 100km:shock:,

Σε τι mode σινδεεσε με τους υπολοίπους 5 (bridge, repeater WDS, client)?

Με την εκπομπή ισχύος είσαι και ποσά db έχεις στο τωρινό σου link, με 20dbi βγάζεις κάλο link.

Και εγω θελω να παρω αλλα ειμαι διστακτικος γιατι ειμαι μεσα σε πόλη πυκνοκατοικημένη,

αν το βαλω στην ταρατσα μπορεί να μου το καβατζοσουν οπος φενετε κιόλας άσπρο κάνει μπαμ :o :-D...

Δημοσ.

θα ξεκινησω ανάποδα:

(μεσα απο αυτην την δικτυωση σου γράφω τωρα και με speedtest εχω 14Μbit γραμμη)

Εχω ένα Τp-link για access point σπιτι για να εχω συνδεση με οποιοδηποτε λαπτοπ/iphone μου χωρις καλωδια και για οποιον ερθει και θελει να μπει στον πολιτισμο (ειμαι στο κεντρο του νομου Αρτας,ενος απο τους ορεινοτερους της Ελλαδας αρα η δυσκολια 10πλασιαζεται)

Το tplink το συνδεω απο την wan του στην lan το nanostation.

Tο nanostation ειναι ρυθμισμενο σε network mode bridge και wireless mode station.

Καρφωτη διευθυνση χρησιμποποιει το δικτυο οπότε και εγω εχω καρφωσει συγκεκριμενη ΙΡ του υποδικτύου.Το tplink εκει dhcp ενεργό οπότε δινει οποια ip θελει για οποιον πελατη συνδεθει ανεξάρτητα από το υπόλοιπο δικτυο.

Μετα εγω συνδέομαι με αλλο σημει οπου ειναι 2 nanostation για να λαμβανει απο το απενατι βουνο (που εγω όπως και ο αλλος που το έστησε δεν εχουμε οπτικη επαφη γιαυτο και χρησιμοποιει 2 μηχανηματα σε bridge και αυτά).

Το εχω στα 22 dB χωρις να ειναι ανάγκη να ειναι τοσο μεγαλη η ισχύς αλλά επειδη όπως προείπα υπάρχουν κατι δεντρα αναμεσα που κοβουν την επαφη και κατεβαζουν την ταχυτητα.Δουλευει και στα 15 αλλά παιζει πολύ η ταχυτητα με σπάνιες περιπτωσεις ακομα και με τα 15 να κατεβω κατω απο τα 6 MBPS.

Κρυψτο κάπου και δεν θα στο πειράξει κανεις.Στο προτείνω

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια μπορει καποιος να βοηθησει να τα συνδεσω?εχω ενα loco5 και ενα Μ5 θελω να συνδεσω το ενα στο ρουτερ ωστε να στελνει το ιντερνετ.στο αλλο ευχαριστω.

Δημοσ.

Βαλε το ενα station και το αλλο access point η το ιδιο με WDS μαζι. κανε ενα κοντινο λινκ σε αποσταση ονος δοματιου με 10dbi ισχι για δοκιμη. το N-300Mbit του Μ5 δεν θα σου δουλεψει μονο το Α 54Mbit.

Αφισε το ενα με ip 192.168.1.20 και το αλλο με 192.168.1.21 γιατι εξ αρχης ειναι 192.168.1.20, Αυτο σε περιπτοση που το δικτιου σου ειναι σε αυτη την εκταση για να εχεις internet πρεπει να ειναι στο ιδιο υποδικτιο. πχ για 192.168.2.1 βαζεις το ubnt 192.168.2.20 και 192.168.2.21.

Δημοσ.

Για σας παιδιά. Μια ερωτησούλα να κάνω. Αξίζει να χρησιμοποιήσω ενα PowerStation 2 για χρήση ως Access Point ? Προς το παρόν χρησιμοποιώ Access Point Dlink 3200AP και ψάχνω να βρω κάποια καλύτερη λύση.

Δημοσ.

καλησπερα παιδια τελικα καταφερα τα εγκατεστησα αλλα το σημα δεν ειναι και τοσο καλο.απο το pc που μπαινω για να δω ειναι περιπου στη μεση δηλαδη πορτοκαλοπρασινο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
καλησπερα παιδια τελικα καταφερα τα εγκατεστησα αλλα το σημα δεν ειναι και τοσο καλο.απο το pc που μπαινω για να δω ειναι περιπου στη μεση δηλαδη πορτοκαλοπρασινο.

Δοκιμασε να κανεις το nanostation M5 Αccess point mode με WDS, kαι Station Wds το loco 5.

Αφου το ένα έχει καλύτερη κεραία 16dbi και μεγαλύτερη ισχιι σε καλιπτει (nanostation M5), αλλα πιο επιθετικο απο το μικρο loco 5, οποτε ριξε την ταχυτητα και ανεβασε την ισχιι. πχ 24η11mbit οπου πιθανον να παιζει πιο σταθερά.

Για σας παιδιά. Μια ερωτησούλα να κάνω. Αξίζει να χρησιμοποιήσω ενα PowerStation 2 για χρήση ως Access Point ? Προς το παρόν χρησιμοποιώ Access Point Dlink 3200AP και ψάχνω να βρω κάποια καλύτερη λύση.

Τι θες να σινδεσεις σε τι αποσταση?

Με αυτα τα λεφτα θα επερνα 2 τετοια που ειναι πολυ καλυτερα θεμα κεραιας και ταχυτητα μεταφορας.

NB-5G22 NanoBridgeM5, AirMax AP-CPE

AG-5G27 AirGridM5, AirMax AP-CPE

Επεξ/σία από takos
Δημοσ.

Δοκίμασε και κάποιο άλλο κανάλι ( κυρίως απο το 6 και πάνω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...