Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με 1ΤΒ WD Green

profitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, καλη ανάσταση!

Ο θείος μου αγόρασε έναν WD Green για να το τοποθετήσει στο Novatec imm NTR83.

Ενώ είχε γινει η διαμόρφω κανονικά και είχε ξεκινήσει η αντιγραφή των πρώτων αρχείων mkv και είχανε περάσε 2-3 λεπτά ξαφνικά η διαδικασία σταμάτησε. Τα ξαναέκανε reboot όλα, πήγε να το βάλει και ξανα το ίδιο. Ομως πλέον δεν ξανακατάφερε να δει τον δισκο. (Ενω ειναι συνδεδεμένος κανονικα στο μηχάνηνμα) Πατώντας φορμαρισμα απο το μενου της συσκευής βγαίνει μήνυμα ότι "δεν υπάρχει δίσκος". Τον έβγαλα και το σύνδεσα στο PC. Δεν φαινεται καθόλου, ούτε απο τον Υπολογιστή μου ούτε απο τη διαχείρηση τον δίσκων. Βέβαια μαλλον στο POST εμφανισε οτι τον βρήκε αλλά μετά στα Windows τίποτα.

Πιστεύω πως μάλλον ο δισκος χτύπησε και ειναι νεκρός. Τα φώτα σας παιδια :P :P (ταιριαζε ικαι με το πνευμα της ανάστασης!)

Δημοσ.

Χριστός Ανέστη!

Το έλεγξα και απο το BIOS και δεν τον έβλεπε ούτε απ' εκει. Τουλάχιστον οι δύο συσκευες που ειδα στις SATA έγραφε BD-ROM (blue ray που έχει) και η άλλη ηταν ο βασικος δίσκος του συστήματος.

Δημοσ.

χρονια πολλα χριστος ανεστη.

αφου δεν τον βλεπει η bios το δισκο σου...εκτος απροοπτου ειναι στα χερια του Κυριου σε απεραντα λειβαδια....

Δημοσ.

Ποιός Green είναι? Έχω στείλει πίσω 2 WD10EADS και τώρα ετοιμάζομαι να στείλω τον 3ο (που πήρα ως αντικατάσταση του 1ου, αυτή τη φορά κατευθείαν στη WD) με παρόμοια συμπτώματα.

Δημοσ.

Χρονια πολλα!

Δυστυχώς δεν γνωρίζω ακριβώς ποιο μοντέλο είναι, αλλα μάλλον είναι αυτο

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD10EARS-1TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb-s.htm

Υπάρχει περίπτωση να τον παει πίσω και να τους ζητήσει κάποιον άλλο δισκο για αντικατάσταση; Οπως τον Wd 1tb black ή τον Spinpoint F3;

Δημοσ.

Αν ο δίσκος έχει πρόβλημα, φυσικά και θα πρέπει να τον αντικαταστήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, διπλοτσέκαρε τα καλώδια, συνέδεσε τον στη θέση του παλιού να δεις αν τον αναγνωρίζει το BIOS, πήγαινε και στο site της WD και κατέβασε το διαγνωστικό προγραμματάκι που δίνουν. Με τον κωδικό λάθους που θα σου επιστρέψει, θα δεις αν χρήζει αντικατάστασης ή θέλει κάτι άλλο.

Τον πρώτο τον πήγα στο e-shop με εκτυπωμένα τα αποτελέσματα του τεστ και μου τον αντικατέστησαν την επόμενη μέρα.

Στον δεύτερο δεν κράτησαν την εκτύπωση, άργησαν 2 βδομάδες, τους ξαναπήρα τηλ και τελικά μου έκοψαν πιστωτικό (δεν υπήρχε stock για αντικατάσταση).

Τον 3ο τώρα λέω να τον στείλω στη WD και να ζητήσω να τον αντικαταστήσουν με άλλο παρόμοιο μοντέλο.

Γενικά, μετά την όλη ταλαιπορία, κατάληξα ότι για κάποιο λόγο κάποιες φορές αργεί να απαντήσει στον controller, και τελικά το σύστημα τον θεωρεί off (ή ανύπαρκτο αν συμβεί στο boot).

ΥΓ Αν βρεις τελικά ποιο είναι το μοντέλο, πας το μας μπας και βρούμε ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό των προβληματικών δίσκων.

Δημοσ.
Χριστός Ανέστη!

Το έλεγξα και απο το BIOS και δεν τον έβλεπε ούτε απ' εκει. Τουλάχιστον οι δύο συσκευες που ειδα στις SATA έγραφε BD-ROM (blue ray που έχει) και η άλλη ηταν ο βασικος δίσκος του συστήματος.

...επειδή θαύματα γίνονται μόνο στην Αγία Γραφή*, γύρνα τον όπως είναι και μην το παλεύεις άλλο.

* και σε 'μενα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...