Προς το περιεχόμενο

ComboBox

papalive

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανεις πως μπορώ να συγκρίνω την τιμή που επιλέγω στο dropdown combobox με ενα string ??

για παράδειγμα θέλω να δώ

if( combobox-> ???? -> == "something")

//do something

Δημοσ.
Ξέρει κανεις πως μπορώ να συγκρίνω την τιμή που επιλέγω στο dropdown combobox με ενα string ??

//do something

Σε πιο περιβάλλον ανάπτυξης; Σε C++ Builder ? Σε .NET ? Σε Windows API ? Σε κάποιο άλλο Λ.Σ. ; Γίνε πιο συγκεκριμένος.

Δημοσ.

papalive θα σε συμβούλευα να μην ρωτάς την παραμικρή απορία που έχεις σε forum, καθώς ο σκοπός τους είναι η συζήτηση θεμάτων, η ανταλλαγή απόψεων και εν τέλει η βοήθεια κάποιου/κάποιων μέσα από την προσφορά όλων.

Δεν είναι online help desk το forum.

Δημοσ.
papalive θα σε συμβούλευα να μην ρωτάς την παραμικρή απορία που έχεις σε forum, καθώς ο σκοπός τους είναι η συζήτηση θεμάτων, η ανταλλαγή απόψεων και εν τέλει η βοήθεια κάποιου/κάποιων μέσα από την προσφορά όλων.

Δεν είναι online help desk το forum.

Διαφωνώ. Είναι και σημείο βοήθειας για όλα τα επίπεδα. Το θέμα είναι ότι οι σωστές ερωτήσεις φέρνουν τις καλές απαντήσεις. Και εγώ είδα το ερώτημα του papa αλλά

• Δεν έβαλε τον κώδικα σε code tag ώστε να διαβάζεται
  • Δεν έγραψε σε τι γλώσσα είναι το ερώτημα (δεν μυρίζουν τα νύχια μου)
  • Το ύφος δεν ήταν ευγενικό αλλά ελαφρά απαιτητικό

οπότε η ερώτηση του ΔΕΝ είναι καλή και απλά τον αγνόησα. Αυτό σου προτείνω να κάνεις και εσύ

Δημοσ.
Διαφωνώ. Είναι και σημείο βοήθειας για όλα τα επίπεδα. Το θέμα είναι ότι οι σωστές ερωτήσεις φέρνουν τις καλές απαντήσεις. Και εγώ είδα το ερώτημα του papa αλλά

• Δεν έβαλε τον κώδικα σε code tag ώστε να διαβάζεται
  • Δεν έγραψε σε τι γλώσσα είναι το ερώτημα (δεν μυρίζουν τα νύχια μου)
  • Το ύφος δεν ήταν ευγενικό αλλά ελαφρά απαιτητικό

οπότε η ερώτηση του ΔΕΝ είναι καλή και απλά τον αγνόησα. Αυτό σου προτείνω να κάνεις και εσύ

Νομίζω πως δεν είμαστε γκομενες και να με λεμε σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε αν γνωρίζετε πως μπορω να συγρίνω τιμες στο combobox και εσυ που ξερεις αν μου απαντησεις θα .... κ.τ.λ

Απαιτητικό ετσι και αλλιώς δεν μπορεί να ειναι οποτε μην το λεμε και καθόλου.(κανεις δεν σε απειλησε να σε κρεμάσει αναποδα).Απλα εψαχνα αρκετή ωρα στο google και τελικα δεν βρήκα αυτο που εψαχνα.Απο εκεί και πέρα υπάρχει ενας τρόπος για να μάθω αυτό που ζητάω.Μεταξύ οσων ασχολούνται με τον προγραμματισμό ελπίζω να με καταλαβαίνουν.Φτάνεις σε σημείο που δεν μπορείς να προχωρήσεις και ζητάς βοήθεια απλα.Βοηθεια μπορώ να βρώ απο εδω και την ζηταω.Οποιος θέλει απαντάει.Αυτος πρέπει να είναι και ο χαρακτήρας του "Προγραμματισμός".

Λοιπόν κώδικα ειχα φυσικά αλλά πάλευα να βρώ κάτι συγκεκριμένο και μικρο οπότε τι tags να βαλω σε δύο γραμμές κωδικα ( που και αυτος ειναι μισός )???Αυτό που εβαλα νομίζω και ηταν αρκετό.

Για την γλώσσα εχεις δικιο ειναι C++ Rad Studio 2010.

Δηλαδή ο Directx ειναι εξυπνότερος η εχει γνώσεις περισσότερες απο εσας ?(μπορει δεν λέω)

απλά ρώτησε γιατί ηθελε να βοηθήσει ο ανθρωπος και καλα εκανε φυσικα.(οχι μονο για εμένα)

Ας αγνοησουμε εσενα και τις γκομενιστικες μεθόδους οχι τις ανταλλαγες γνωσεων.

( γκομενιστικες λέω μην παρεξηγηθώ )

Οσο για τις ανταλλαγες αποψεων και τα θέματα δεν θα πρέπει να δω το username σας σε καμια ερωτηση , ως απάντηση , σαν την δική μου απο άλλα μέλη του forum.Λαθος?

Δημοσ.

//do something

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Text property του TComboBox, για παράδειγμα:

>
if(ComboBox1->Text == "something")
	ShowMessage("Something selected!");

Αν θες η σύγκριση των strings να γίνεται δίχως διάκριση μεταξύ πεζών & κεφαλαίων (ώστε να εντοπίζεις κάθε κείμενο που γράφει something με οποιοδήποτε τρόπο, πχ. Something ή SoMething κτλ) μπορείς να χρησιμοποιήσεις την function .CompareIC του Text (UnicodeString) property, για παράδειγμα:

>
if(!ComboBox1->Text.CompareIC("something"))
	ShowMessage("Something Selected!");

Για την ιστορία τώρα. Αν θες να εκτελείς τον κώδικα ελέγχου των strings με το που ο χρήστης επιλέγει κάποιο item από το TComboBox τοποθετείς τον κώδικα σου στο OnSelect event του TComboBox. Αν θες ο έλεγχος να εκτελείται αμέσως μόλις ο χρήστης αλλάζει το κείμενο (edit part δηλαδή) του TComboBox (συμβαίνει όταν το TComboBox->Style property είναι csDropDown) δίχως οπωσδήποτε να επιλέγει κάποιο item τοποθετείς τον κώδικα σου και στο OnChange event του TComboBox ή συνδέεις το OnChange event στο OnSelect event μέσο του Object Inspector.

Καλή συνέχεια!!

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ.

Αυτά που εγραψες τα δοκίμασα αλλά δεν ετρεχε οπως ήθελα.Εβαλα και τα κατάλληλα events αλλά δεν ξέρω τι στράβωνε στην ολη υπόθεση.Θα ξαναδοκιμάσω αργοτερα.

Δημοσ.
Οκ ευχαριστώ.

Αυτά που εγραψες τα δοκίμασα αλλά δεν ετρεχε οπως ήθελα.Εβαλα και τα κατάλληλα events αλλά δεν ξέρω τι στράβωνε στην ολη υπόθεση.Θα ξαναδοκιμάσω αργοτερα.

Εξαρτάται τι θες να κάνεις ...

Πάντως, για πληρότητα των παραπάνω μπορείς να μάθεις την επιλογή του TComboBox item και μέσο του TComboBox->ItemIndex το οποίο επιστρέφει τον αριθμό του επιλεγμένου Item στην λίστα (Items TStringList) του TComboBox. Με αυτή την προσσέγιση ο έλεγχος για κείμενο γίνεται λιγότερα κομψά, έτσι:

>
if(!ComboBox1->Items->Strings[ComboBox1->ItemIndex].CompareIC("Something"))
	ShowMessage("Something selected.");

Υπό συνθήκες αυτός ο τρόπος επικοινωνίας με το TComboBox μπορεί να βοηθήσει (ή να μπερδέψει διότι σε κάποιες περίπτωσεις έχουμε ας πούμε "ghost events"), οπότε έχε το υπόψη σου.

Δημοσ.

Αρετές όπως η ευγένεια και η υπομονή χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους με ώριμο χαρακτήρα και ελάχιστες ανασφάλειες. Αν εσύ θεωρείς την έκφραση "θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο..." ως γκομενιστικη έκφραση ... ό,τι πεις.

Νομίζω πως δεν είμαστε γκομενες και να με λεμε σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε αν γνωρίζετε πως μπορω να συγρίνω τιμες στο combobox και εσυ που ξερεις αν μου απαντησεις θα .... κ.τ.λ

...

Μεταξύ οσων ασχολούνται με τον προγραμματισμό ελπίζω να με καταλαβαίνουν.Φτάνεις σε σημείο που δεν μπορείς να προχωρήσεις και ζητάς βοήθεια απλα.Βοηθεια μπορώ να βρώ απο εδω και την ζηταω.Οποιος θέλει απαντάει.Αυτος πρέπει να είναι και ο χαρακτήρας του "Προγραμματισμός".

...

Λοιπόν κώδικα ειχα φυσικά αλλά πάλευα να βρώ κάτι συγκεκριμένο και μικρο οπότε τι tags να βαλω σε δύο γραμμές κωδικα ( που και αυτος ειναι μισός )???Αυτό που εβαλα νομίζω και ηταν αρκετό.

...

Ας αγνοησουμε εσενα και τις γκομενιστικες μεθόδους οχι τις ανταλλαγες γνωσεων.

( γκομενιστικες λέω μην παρεξηγηθώ )

Ο ηλίθιος επιμένει. Ο πονηρός δικαιολογείται. Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του

(μου διαφεύγει το όνομα του σοφού)

Αναρωτήσου σε ποιο κομμάτι ταιριάζει η απάντηση σου.

Οσο για τις ανταλλαγες αποψεων και τα θέματα δεν θα πρέπει να δω το username σας σε καμια ερωτηση , ως απάντηση , σαν την δική μου απο άλλα μέλη του forum.Λαθος?

Κάνε και μια μετάφραση ή γράψε το στα ελληνικά μπας και καταλάβουμε τι θέλεις να πεις.

Δημοσ.
Αρετές όπως η ευγένεια και η υπομονή χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους με ώριμο χαρακτήρα και ελάχιστες ανασφάλειες. Αν εσύ θεωρείς την έκφραση "θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο..." ως γκομενιστικη έκφραση ... ό,τι πεις.

Ο ηλίθιος επιμένει. Ο πονηρός δικαιολογείται. Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του

(μου διαφεύγει το όνομα του σοφού)

Αναρωτήσου σε ποιο κομμάτι ταιριάζει η απάντηση σου.

Κάνε και μια μετάφραση ή γράψε το στα ελληνικά μπας και καταλάβουμε τι θέλεις να πεις.

Για την πρώτη σου εξυπνάδα εχω να σου πω νεαρέ μου πως αν δεν ξεχωρίζεις τις ανδρικές απο τις γυναικείες μεθόδους για να πάρεις αυτό που θέλεις ( δηλαδή μια απάντηση εστω ) τότε καλύτερα να επισκεφθεις εναν ειδικό ή να δείς μέσα στο παντελονάκι σου δεν ξέρω.Εγώ σαν αντρας ποτέ δεν θα μιλούσα με αυτό τον τρόπο για να μάθω αυτό που θέλω.

Οσο για την δευτερη και τρίτη εξυπνάδα σου να σου πώ και να σε χαρακτηρίσω με την λέξη εμπρός του αρθρου Ο , της δευτερης εξυπνάδας σου γιατί ενώ μπορείς να μιλάς και να γράφεις στην Ελληνική γλώσσα δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα και αναφέρομαι στην τρίτη σου εξυπνάδα.Είναι ολόσωστο νεαρε και χαλάρωσε.

Υ.Γ: δυστηχώς ( και αναφέρομαι στο link που έβαλες ) δεν υπάρχουν links οπου εχουν την δυνατότητα μετάλλαξης ηλιθιου σε εξυπνο οπότε αποδεξου την δική σου φύση.

Δημοσ.

Ρε παίδες, μην τσακώνεστε χωρίς λόγο. Για ένα τιμημένο combobox ρώτησε, δεν είναι δα και τίποτα τρομερό, άλλοι έχουν ζητήσει πολύ περισσότερα από το forum... :o

Επί του θέματος, ρε συ papalive, δεν καταλαβαίνω πού είναι το δύσκολο. Θες να πάρεις το text string από το combobox δηλαδή; Βρες το από εκεί που το έκανες init, κάπου θα το έχεις μέσα στον κώδικα, δε μπήκε μόνο του.

Δεν ξέρω ακριβώς πώς τα γράφεις, θα βάλω ένα παράδειγμα από C/C++ με κλασσικό WinAPI

>char *strlist[] = {
"keimeno1",
"keimeno2",
"keimeno3"
};
..............................
case WM_INITDIALOG:
for(int i=0; i<3; i++) SendDlgItemMessage(hwnd, ID_COMBOBOX, CB_ADDSTRING, 0, (LPARAM) strlist[i]);
SendDlgItemMessage(hwnd, ID_COMBOBOX, CB_SETCURSEL, 0, 0);
..............................
switch(LOWORD(wParam)){
case ID_COMBOBOX:
	switch(SendDlgItemMessage(hwnd, ID_COMBOBOX, CB_GETCURSEL, 0, 0)){
	case 0: // keimeno1 (to pairneis apo to strlist[])
		break;
	case 1: // keimeno2 (to pairneis apo to strlist[])
		break;
	case 2: // keimeno3 (to pairneis apo to strlist[])
		break;

Για την πρώτη σου εξυπνάδα εχω να σου πω νεαρέ μου πως αν δεν ξεχωρίζεις τις ανδρικές απο τις γυναικείες μεθόδους για να πάρεις αυτό που θέλεις ( δηλαδή μια απάντηση εστω ) τότε καλύτερα να επισκεφθεις εναν ειδικό ή να δείς μέσα στο παντελονάκι σου δεν ξέρω.Εγώ σαν αντρας ποτέ δεν θα μιλούσα με αυτό τον τρόπο για να μάθω αυτό που θέλω.

Καλά κι εσύ, κατούρα και λίγο όμως... :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...