Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
το πιστευω παρα πολυ αυτο...αν δεν ειχα ps3 πραγματικα δεν νομιζω να εβλεπα ταινια σε blu ray σε συντομο χρονικο διαστημα...ο μονος λογος που θα ενοικιασω ειναι γιατι δεν εχω τοσο δυνατο pc για να τρεξω 1080p

off topic

Αν το pc σου είναι αυτό που αναφέρεις στην υπογραφή σου σαν Desktop, είναι υπέραρκετο για 1080p...

Δημοσ.

βρε το ξερω αλλα περιμενω τον TwinTech μου να παραδωσει πνευμα κ το εχω παρατησει τελειως..ειναι σε χαλια κατασταση με 68 βαθμους σε idle κατασταση,βαζεις χαλαρο παιχνιδι και τρελαινεται..

Δημοσ.
..ειναι σε χαλια κατασταση με 68 βαθμους σε idle κατασταση,βαζεις χαλαρο παιχνιδι και τρελαινεται..

Αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας στην ψύκτρα δοκίμασες;

Δημοσ.

το εχω σκεφτει να πω την αληθεια αλλα πραγματικα δεν με πειραζει,ετσι κ αλλιως μια φορα στο τοσο αναβει κ αυτο για μουσικουλα...το εχω αφησει της ξαδελφης μου της μικρης και παιζει MAME..χεχε

Δημοσ.
Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή ένα δισκάκι με 130GB, γιατί "μπαίνει" σε χώρους (backup) όπου τα σημερινά δεδομένα των σκληρών δίσκων είναι "αχτύπητα", τόσο τιμολογιακά όσο και από θέμα αξιοπιστίας (το βασικότερο για μένα).

Τα τωρινά Blue Ray Discs έχουν λόγο ύπαρξης, από τη στιγμή που είναι το indusrty standard για ταινίες high definition. Τώρα, αν τα καινούρια δισκάκια φτιάχνονται με σκοπό να υποστηρίξουν τις... high-er definition :) ταινίες του κοντινού μέλλοντος, πάσο... Αλλιώς δεν βλέπω την ανάγκη απόκτησής τους...

Σε αυτό που διαφωνώ είναι η άποψη ότι το Blue Ray είναι αποτυχημένο. Χωρίς να έχω τεκμηριωμένη άποψη για το αντίθετο, δεν μπορώ να "δω" κάπου ότι αυτό ισχύει:

Καταρχάς, νομίζω ότι και μόνο που επικράτησε του αντίπαλου format, αποτελεί αυτονόητη επιτυχία.

Επίσης, τεχνολογικά μιλώντας, και χωρίς καμία τεχνική γνώση επί του θέματος, δεν νομίζω ότι τέθηκε ποτέ θέμα κακών επιδόσεων. Όπως και το DVD, ήταν η επόμενη γενιά ψηφιακού δίσκου (ίδιων διαστάσεων) με αυξημένη χωρητικότητα.

Τέλος, υπάρχει και το θέμα της τιμής. Όπως κάθε (σχετικά) νεό "προϊόν", έτσι και το Blue Ray άρχισε με τις τιμές στα ύψη και σιγά σιγά γίνεται φθηνότερο. Κάπως έτσι δεν είχε γίνει και με το DVD; Το πρώτο μου DVD-Recorder (ένα NEC) το πήρα κάπου 90 ευρώ, το 2005 (δηλαδή 7-8 ολόκληρα χρόνια μετά το λανσάρισμα του format στην αγορά). Σε 3 χρόνια από τώρα (δηλαδή 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία του BR), ένα Blue Ray Recorder πιστεύω θα κοστίζει πολύ λιγότερο.

Χωρίς καμία πρόθεση αμφισβήτησης ή ειρωνίας, θα ήθελα (έτσι, για να μαθαίνουμε και τίποτα) να μου εξηγήσει κάποιος που πιστεύει ότι το Blue Ray έχει αποτύχει, το γιατί!

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά!! :)

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!

Αποτυχημένο? Ας μπούνε όσοι το πιστεύουν αυτό στο amazon.com (αμερική), amazon.co.uk (Αγγλία) amazon.de (Γερμανία) να δούνε πόσο αποτυχημένο είναι! Στο εξωτερικό ό,τι κυκλοφορεί σε DVD, κυκλοφορεί μαζί & σε Blu-Ray! Ας μη κοιτάζουμε μόνο τι γίνεται στην Ελλάδα με εταιρειούλες στυλ Audio Visual & με μόλις 15 εκατ/ρια κατοίκους, που δύσκολα προωθείς κάτι, αλλά ας κοιτάξουμε τι γίνεται στις μεγαλύτερες χώρες που όταν αυτές είχαν CD, εδώ πέρασε μια δεκαετία για να το δούμε...

Απλά το λάθος που έγινε, είναι πως δώσανε στο BD την ίδια εμφάνιση με το DVD! Έτσι ο κάθε "ανήξερος" βλέπει 2 ίδια πράγματα (δισκάκια) & δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά

ή βάζει BD στη παλιά του TV & σαφώς με μια χάλια ανάλυση εικόνας που μπορεί να έχει η TV του, θα οδηγηθεί & στο συμπέρασμα "σιγά τη διαφορά"!

Αν εξαρχής δίνανε στο BD τη μορφή (σε μεγαλύτερο μέγεθος) των (όντως αποτυχημένων) Mini-Discs της Sony, τότε απλά ο καταναλωτής θα έμπαινε για 2 λόγους παραπάνω στη διαδικασία να αντικαταστήσει το DVD με το BD.

1. Κάτι που δεν μοιάζει με DVD, άρα είναι κάτι "άλλο" & όχι "ίδιο"

2. Δεν έρχομαι σε άμεση επαφή με το δίσκο, άρα δεν τον γρατσουνάω, άρα έχω & μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο νέο φορμάτ!

Όπως & να'χει πάντως, από προσωπική εμπειρία, το θεωρώ σαφώς καλύτερο από το DVD & αν είναι να αγοράσω κάποια ταινία γνήσια, πρώτα τη ψάχνω σε BD & ύστερα μετά λύπης μου προχωράω στο DVD!

Το DVD ήταν απλά η μεταφορά της βιντεοκασέτας σε ψηφιακό δίσκο. Το BD όμως χτυπάει στη ποιότητα εικόνας & ήχου... & κερδίζει με το παραπάνω!

Δημοσ.
δύσχρηστα όμως μιας και δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση όπως με ένα δίσκο και μπορει να επικρατήσει πολύ εύκολα το ΧΑΟΣ

Συμφωνώ, αυτό το ΧΑΟΣ επικρατεί στην ντουλάπα και στο δωμάτιο μου με τα CD/DVD.

Αλλά αν κάποιος τα βάλει σε μία σειρά, δεν θα αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα.

Δημοσ.

Το blu ray απέτυχε γιατί η sony προσπάθησε να το λανσάρει ακριβώς όπως είχε κάνει με το dvd στο ps2.

Τότε το πέτυχε γιατί δεν είχε να αντιμετωπίσει ένα γιγαντωμένο internet με γρήγορες ταχύτητες όπως επίσης δεν είχε να αντιμετωπίσει και ένα xbox360 που κράτησε πολλους χρήστες έξω από την όλη φάση του blu ray.

Πιστεύω ότι δεν διαγνώστηκαν σωστά τα σημεία των καιρών ο κόσμος χρειάζεται φλασακια με όσο το δυνατόν περισσότερα gb και usb3 και όχι οπτικά δισκάκια που για άλλη μια φορά θα χαλάσουν και θα καταστραφουν και επίσης θα εκνευρίσουν με τις αργές read και write (ωχ παναγία μου!)ταχύτητες

Δημοσ.

Αποτυχημένο? Ας μπούνε όσοι το πιστεύουν αυτό στο amazon.com (αμερική), amazon.co.uk (Αγγλία) amazon.de (Γερμανία) να δούνε πόσο αποτυχημένο είναι! Στο εξωτερικό ό,τι κυκλοφορεί σε DVD, κυκλοφορεί μαζί & σε Blu-Ray! Ας μη κοιτάζουμε μόνο τι γίνεται στην Ελλάδα με εταιρειούλες στυλ Audio Visual & με μόλις 15 εκατ/ρια κατοίκους, που δύσκολα προωθείς κάτι, αλλά ας κοιτάξουμε τι γίνεται στις μεγαλύτερες χώρες που όταν αυτές είχαν CD, εδώ πέρασε μια δεκαετία για να το δούμε...

+1 ;)

Σωστος

Δημοσ.
Γνωμη μου ειναι πως δεν υπαρχει μελλον για τους δισκους, ειτε ειναι blueray ειτε και γω δε ξερω τι.. Και αυτοι πασχιζουν τωρα να σωσουνε κατι στο οποιο εχουν πεσει πολλα λεφτα και ελπιδες.

Ας ριξουν τα δισκακια στο 0.5 και τισ συσκευες στα 15-30 ευρω οπως τα DVD και θα δεις μια χαρα μελλον. Δεν νομιζω οτι θα μεινει κανεις που να μην παει να τα αγορασει ;)

Δημοσ.
Ας ριξουν τα δισκακια στο 0.5 και τισ συσκευες στα 15-30 ευρω οπως τα DVD και θα δεις μια χαρα μελλον. Δεν νομιζω οτι θα μεινει κανεις που να μην παει να τα αγορασει ;)

Οταν πιασουν αυτες τις τιμες που λες, τοτε φανταζομαι θα με τα λεφτα αυτα θα μπορεις να αγορασεις πολλα TB σε σκληρους και αλλα μεσα αποθηκευσης πολυ πιο ευχρηστα :P

Δημοσ.

Απλά το λάθος που έγινε, είναι πως δώσανε στο BD την ίδια εμφάνιση με το DVD! Έτσι ο κάθε "ανήξερος" βλέπει 2 ίδια πράγματα (δισκάκια) & δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά

ή βάζει BD στη παλιά του TV & σαφώς με μια χάλια ανάλυση εικόνας που μπορεί να έχει η TV του, θα οδηγηθεί & στο συμπέρασμα "σιγά τη διαφορά"!

Αν εξαρχής δίνανε στο BD τη μορφή (σε μεγαλύτερο μέγεθος) των (όντως αποτυχημένων) Mini-Discs της Sony, τότε απλά ο καταναλωτής θα έμπαινε για 2 λόγους παραπάνω στη διαδικασία να αντικαταστήσει το DVD με το BD.

1. Κάτι που δεν μοιάζει με DVD, άρα είναι κάτι "άλλο" & όχι "ίδιο"

2. Δεν έρχομαι σε άμεση επαφή με το δίσκο, άρα δεν τον γρατσουνάω, άρα έχω & μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο νέο φορμάτ!

Όπως & να'χει πάντως, από προσωπική εμπειρία, το θεωρώ σαφώς καλύτερο από το DVD & αν είναι να αγοράσω κάποια ταινία γνήσια, πρώτα τη ψάχνω σε BD & ύστερα μετά λύπης μου προχωράω στο DVD!

Το DVD ήταν απλά η μεταφορά της βιντεοκασέτας σε ψηφιακό δίσκο. Το BD όμως χτυπάει στη ποιότητα εικόνας & ήχου... & κερδίζει με το παραπάνω!

Το οτι έχει κάνει κάποια βήματα στο εξωτερικό δεν σώζει την κατάσταση.

Δυστυχώς τα βήματα για το blue ray είναι μικρά, ενώ οι αντίπαλοί του κάνουν άλματα.

Εδω έχουν καθιερωθεί τηλεοράσεις με usb που παίζουν τα πάντα, στο δισκάκι θα κολλήσουμε;

Το DVD έχει σαφώς καλύτερη ανάλυση στην εικόνα, αλλά και στον ήχο, από την βιντεοκασσέτα. Το DVD δεν είναι απλή μεταφορα.....

Ομοίως το blue ray έχει ακόμη καλύτερα χαρακτηρηστικά αλλά για να πάρεις το επυθημητό αποτέλεσμα θα πρέπει όλη η αλυσίδα αναπαραγωγής να είναι ολοκληρωμένη.

Αυτο σημαίνει πολύ μεγαλύτερο κόστος και γιαυτό ο κόσμος δεν το έχει υοθετήσει.

Δημοσ.
Το οτι έχει κάνει κάποια βήματα στο εξωτερικό δεν σώζει την κατάσταση.

Δυστυχώς τα βήματα για το blue ray είναι μικρά, ενώ οι αντίπαλοί του κάνουν άλματα.

Εδω έχουν καθιερωθεί τηλεοράσεις με usb που παίζουν τα πάντα, στο δισκάκι θα κολλήσουμε;

Το DVD έχει σαφώς καλύτερη ανάλυση στην εικόνα, αλλά και στον ήχο, από την βιντεοκασσέτα. Το DVD δεν είναι απλή μεταφορα.....

Ομοίως το blue ray έχει ακόμη καλύτερα χαρακτηρηστικά αλλά για να πάρεις το επυθημητό αποτέλεσμα θα πρέπει όλη η αλυσίδα αναπαραγωγής να είναι ολοκληρωμένη.

Αυτο σημαίνει πολύ μεγαλύτερο κόστος και γιαυτό ο κόσμος δεν το έχει υοθετήσει.

Δεν έχει κάνει κάποια βήματα στο εξωτερικό! Θεωρείται πλέον δεδομένο & όποια ταινία βγαίνει σε DVD, κυκλοφορεί και σε BD! Εδώ δυστυχώς οι εταιρείες μας λόγω οικονομικής αδυναμίας, είναι πολύ επιλεκτικές στη διάθεση BD. Δεν έγινε ακόμα DVD, αλλά εφόσον υφίσταται κάτι "καλύτερο" από άποψη ποιότητας, σημαίνει πως το DVD έρχεται αυτομάτως δεύτερο, κι ας κυριαρχεί (καθότι είναι χρόνια στην αγορά).

Το αν τελικά επικρατήσει το BD ή αν έρθει κάτι άλλο που θα το σβήσει, θα δείξει... και θα συμφωνήσω μαζί σου πως οι αντίπαλοι κάνουν άλματα.

Αλλά... άλμα δεν θεωρείται και το mp3 σε σχέση με το CD? Κι όμως, ό,τι έχει απομείνει σε πωλήσεις (λόγω πειρατίας), βασίζεται επί το πλήστον ακόμα στο CD και κατά πολύ λιγότερο σε κάτι "άπιαστο" όπως το mp3! Μπορεί από άποψη χώρου να είναι πιο βολικό το mp3, αλλά στον εαυτό σου λες "έχω αυτό το album" κρατώντας CD στα χέρια σου, όχι κατεβάζοντας/αγοράζοντας το mp3!

Με την ίδια λογική σβήνουν για την ώρα και τα άλματα απέναντι στο BD!

Ό,τι αφορά τώρα το επιθυμητό αποτέλεσμα... Και με μια απλή LCD TV, η διαφορά του BD είναι εμφανέστατη!

Άλλωστε με την ίδια λογική θα έπρεπε να είχε αποτύχει & το DVD προ δεκαετίας... Οι τηλεοράσεις τότε, δεν είναι οι τηλεοράσεις του σήμερα! Αλλά τελικά αλλάχθηκαν...;)

Δημοσ.
Οι ματροσκες θελουν ποιο δυνατο pc ,απο το blu ray...

Δεν είναι απόλυτα αληθές αυτό με την λογική ότι πλέον το h264, vc1, κλπ, μπορούν να αποκωδικοποιηθούν στην κάρτα γραφικών οπότε ακόμα και παλιά pc (πχ 4ετίας) με απόκτηση νέας κάρτα γραφικών των ~30 ευρώ η αναπαραγωγή ακόμα και 1080p είναι άψογη.

http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX_Video_Acceleration

Δεν λέω καλό ακούγεται να έχουμε δισκάκια των 100GB αλλά για να είναι προσιτή η τιμή τους θα πρέπει σαν μέσο να απευθύνεται σε πολύ κόσμο. Σήμερα οι ταχύτητες του δικτύου επιτρέπουν hd streaming ενώ οι τηλεοράσεις που μπορούν να το αξιοποιήσουν έχουν φτάσει κάτω από 400 ευρώ και σχεδόν όλοι έχουν από μία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν το bluray ήταν στην αγορά πριν 3-4 χρόνια σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική.

Αν σαν μέσο είναι διαθέσιμο για μαζική παραγωγή μετά από 2-3 χρόνια και προοριστεί για διανομή υλικού hd και κάνουν πάλι 2-3 χρόνια οι εταιρίες να βρουν και να συμφωνήσουν το νέο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης... ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Τόσο ψηλά βρίσκονται αυτά τα μεγαλοστελέχη που το feedback κάνει μία 3ετία για να τους φτάσει; Χώρια που αν κάποιος θέλει ασφάλεια κρατάει backup σε raid διατάξεις που και ολόκληρος δίσκος να παρουσιάσει πρόβλημα τα δεδομένα δεν χάνονται.

Καλή η τεχνολογία αλλά να έρχεται στην ώρα της όχι να παραμένει κλεισμένη σε ντουλάπια και αποθήκες για πενταετίες (και βάλε) ώστε η προηγούμενη να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ή μέχρι να συμφωνηθούν κοινά πρωτόκολλα τα οποία θα οδηγήσουν σε λιγότερο ανταγωνισμό άρα και εξασφαλισμένες/συμφωνημένες τιμές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...