Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τί σχέση έχει το δισκάκι; Τα 180 δεν είναι υπερβολή δηλαδή; Sorry κιόλας που δεν τα έχω διαθέσιμα, δεν το ξανακάνω...

Δικο μου λαθος. Νομιζα οτι εννοουσες τα δισκακια :)

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοστίζει το τιμημένο το μπλε LASER ως εξάρτημα, γι αυτό δεν μπορούν να πέσουν πολύ οι τιμές τους, πιστεύω.

Ελπίζω κάποια στιγμή να εφεύρουν τεχνολογία πιο... φτηνιάρικη. :mrgreen:

Δημοσ.
Για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν οι νέοι δίσκοι, θα πρέπει οι χρήστες να αγοράσουν συσκευές συμβατές με το πρότυπο BDXL καθώς ακόμα και μια ενδεχόμενη αναβάθμιση του firmware των συσκευών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο δεν είναι ικανή να δώσει λύση.

Link.png Site: engadget.com

GG.Τρεχτε να προλαβουμε.

Δημοσ.
Κοστίζει το τιμημένο το μπλε LASER ως εξάρτημα, γι αυτό δεν μπορούν να πέσουν πολύ οι τιμές τους, πιστεύω.

Ελπίζω κάποια στιγμή να εφεύρουν τεχνολογία πιο... φτηνιάρικη. :mrgreen:

Μ' αυτήν την αφορμή θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές.

Όπως και να έχει το blu-ray ήταν μια αποτυχία. Και δεν πρόκειται να σωθεί τώρα το παιχνίδι.

Όπως προείπαν οι περισσότεροι, είναι τόσα φτηνά τα terrabyte των σκληρών που δεν χρειαζόμαστε κανένα δισκάκι. Αυτό που χρειαζόμαστε (και θα έχουμε) είναι ακόμη περισσότερη συμβατότητα των εξωτερικών σκληρών με τις διάφορες συσκευές.

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή ένα δισκάκι με 130GB, γιατί "μπαίνει" σε χώρους (backup) όπου τα σημερινά δεδομένα των σκληρών δίσκων είναι "αχτύπητα", τόσο τιμολογιακά όσο και από θέμα αξιοπιστίας (το βασικότερο για μένα).

Τα τωρινά Blue Ray Discs έχουν λόγο ύπαρξης, από τη στιγμή που είναι το indusrty standard για ταινίες high definition. Τώρα, αν τα καινούρια δισκάκια φτιάχνονται με σκοπό να υποστηρίξουν τις... high-er definition :) ταινίες του κοντινού μέλλοντος, πάσο... Αλλιώς δεν βλέπω την ανάγκη απόκτησής τους...

Σε αυτό που διαφωνώ είναι η άποψη ότι το Blue Ray είναι αποτυχημένο. Χωρίς να έχω τεκμηριωμένη άποψη για το αντίθετο, δεν μπορώ να "δω" κάπου ότι αυτό ισχύει:

Καταρχάς, νομίζω ότι και μόνο που επικράτησε του αντίπαλου format, αποτελεί αυτονόητη επιτυχία.

Επίσης, τεχνολογικά μιλώντας, και χωρίς καμία τεχνική γνώση επί του θέματος, δεν νομίζω ότι τέθηκε ποτέ θέμα κακών επιδόσεων. Όπως και το DVD, ήταν η επόμενη γενιά ψηφιακού δίσκου (ίδιων διαστάσεων) με αυξημένη χωρητικότητα.

Τέλος, υπάρχει και το θέμα της τιμής. Όπως κάθε (σχετικά) νεό "προϊόν", έτσι και το Blue Ray άρχισε με τις τιμές στα ύψη και σιγά σιγά γίνεται φθηνότερο. Κάπως έτσι δεν είχε γίνει και με το DVD; Το πρώτο μου DVD-Recorder (ένα NEC) το πήρα κάπου 90 ευρώ, το 2005 (δηλαδή 7-8 ολόκληρα χρόνια μετά το λανσάρισμα του format στην αγορά). Σε 3 χρόνια από τώρα (δηλαδή 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία του BR), ένα Blue Ray Recorder πιστεύω θα κοστίζει πολύ λιγότερο.

Χωρίς καμία πρόθεση αμφισβήτησης ή ειρωνίας, θα ήθελα (έτσι, για να μαθαίνουμε και τίποτα) να μου εξηγήσει κάποιος που πιστεύει ότι το Blue Ray έχει αποτύχει, το γιατί!

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά!! :)

Δημοσ.

Χωρίς καμία πρόθεση αμφισβήτησης ή ειρωνίας, θα ήθελα (έτσι, για να μαθαίνουμε και τίποτα) να μου εξηγήσει κάποιος που πιστεύει ότι το Blue Ray έχει αποτύχει, το γιατί!

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά!! :)

Eξαρταται για τι ακριβως μιλαμε :) Σαν format γενικως , σαν 'χωρος αποθηκευσης'-ανταγωνιστης των σκληρων δισκων , η μιλαμε για το κοστος των player, τη διαδοση των αντιστοιχων ταινιων και την επικρατηση τους στην αγορα κλπ.:-D

Τεσπα οπως ειπωθηκε και πιο πριν , σαν αποθηκευτικος χωρος data εμενα δεν μου λεει τιποτα, οπως δεν μου λεει εδω και χρονια και το dvd ,παρολο που τωρα πια η τιμη των δισκιων (dvd) ειναι αστεια . Για την εγγραφη ταινιων (δηλαδη για backup των ηδη αγορασμενων :P )αλλαζει το θεμα , ισως εχει μια χρησιμοτητα ,οταν φθασει η τιμη σε λογικα επιπεδα.

Δημοσ.
Eξαρταται για τι ακριβως μιλαμε :) Σαν format γενικως , σαν 'χωρος αποθηκευσης'-ανταγωνιστης των σκληρων δισκων , η μιλαμε για το κοστος των player, τη διαδοση των αντιστοιχων ταινιων και την επικρατηση τους στην αγορα κλπ.:-D

Τεσπα οπως ειπωθηκε και πιο πριν , σαν αποθηκευτικος χωρος data εμενα δεν μου λεει τιποτα, οπως δεν μου λεει εδω και χρονια και το dvd ,παρολο που τωρα πια η τιμη των δισκιων (dvd) ειναι αστεια . Για την εγγραφη ταινιων (δηλαδη για backup των ηδη αγορασμενων :P )αλλαζει το θεμα , ισως εχει μια χρησιμοτητα ,οταν φθασει η τιμη σε λογικα επιπεδα.

Γιατί πλέον η χωρητικότητά του θεωρείτε αστεία :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα από το "ανταγωνιστής σκληρών δίσκων", για το οποίο δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα αποτυχίας ή μη, αφού δεν είναι συγκρίσιμα πράγματα, αυτό ακριβώς ρώτησα: Σε ποιο πράγμα από τα παραπάνω μιλάμε ότι έχουν αποτύχει; ;)

Όμως το να μην μας κάνει κάτι εμάς (ούτε κι εμένα μου κάνει παρεμπιπτόντως) δεν σημαίνει ότι είναι αποτυχημένο στον τομέα του!

Κι εμένα δεν μου αρέσει το γκολφ καθόλου, αλλά δεν μπορώ να πω τον Tiger Woods αποτυχημένο! :-D:-D:-D

Επεξ/σία από apos
typos
Δημοσ.
Πέρα από το "ανταγωνιστής σκληρών δίσκων", για το οποίο δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα αποτυχίας ή μη, αφού δεν είναι συγκρίσιμα πράγματα, αυτό ακριβώς ρώτησα: Σε ποιο πράγμα από τα παραπάνω μιλάμε ότι έχουν αποτύχει; ;)

Όμως το να μην μας κάνει κάτι εμάς (ούτε κι εμένα μου κάνει παρεμπιπτόντως) δεν σημαίνει ότι είναι αποτυχημένο στον τομέα του!

Κι εμένα δεν μου αρέσει το γκολφ καθόλου, αλλά δεν μπορώ να πω τον Tiger Woods αποτυχημένο! :-D:-D:-D

Εγω το ρωτησα πρωτος αυτο :lol:

Σαν ανταγωνιστης σκληρων δισκων σαφως και ειναι συγκρισιμα πραγματα αφου και τα δυο αποτελουν μπορουν να χρησιμευσουν σαν αποθηκευτικος χωρος .Οποτε για data (το διευκρινησα και αυτο) ναι,χανει κατα κρατος .Δεν ειναι θεμα 'περι ορεξεως' , ειναι θεμα κοστος ανα gb.:P (αν τιθεται θεμα προσωπικων προτιμησεων , μπορω και εγω να να θεωρησω εξισου ανταγωνιστικη την δισκετα : ) )

Δημοσ.
Εγω το ρωτησα πρωτος αυτο :lol:

Ουπς, σόρι, δεν κατάλαβα ότι είχαμε την ίδια απορία! :-D:-D

Σαν ανταγωνιστης σκληρων δισκων σαφως και ειναι συγκρισιμα πραγματα αφου και τα δυο αποτελουν μπορουν να χρησιμευσουν σαν αποθηκευτικος χωρος .Οποτε για data (το διευκρινησα και αυτο) ναι,χανει κατα κρατος .Δεν ειναι θεμα 'περι ορεξεως' , ειναι θεμα κοστος ανα gb.:P (αν τιθεται θεμα προσωπικων προτιμησεων , μπορω και εγω να να θεωρησω εξισου ανταγωνιστικη την δισκετα : ) )

Σε αυτό εγώ μάλλον διαφωνώ, με την εξής έννοια:

Το ότι αποθηκεύουν και τα δύο μέσα (μεγάλες) ποσότητες δεδομένων, δεν τα κάνει απαραίτητα συγκρίσιμα. Η χρήση για την οποία προορίζονται τα κάνει. Και κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά... μη έξυπνη :-D τακτική το να αντικαταστήσεις έναν σκληρό με ένα blue ray για χρήση backup!

Στη δική μου λογική δεν υπάρχει καν σαν σενάριο, γι' αυτό δεν τα θεωρώ συγκρίσιμα!

Είναι σαν το αυτοκίνητο και το λεωφορείο. Και τα δυο είναι μεταφορικά μέσα, αλλά δεν μπορείς να τα συγκρίνεις γιατί προορίζονται για άλλου τύπου μετακινήσεις. Τώρα, αν αγοράσει κάποιος λεωφορείο για να πηγαίνει μόνος του στη δουλειά κάθε πρωί, μάλλον κάτι έχει καταλάβει λάθος! :-D:-D:-D

(ε ρε κάψιμο πασχαλιάτικα! :-D:-D)

Δημοσ.

Σκληρούς δίσκους που μου χάλασαν εντός χρόνου, 6μήνου αλλά και 3μήνου (!) είχα. Οπτικούς δίσκους που να μου χαλάσουν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχα ποτέ (DVD δε μου έχει χαλάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ από αυτά που έχω γράψει εδώ και πάνω από 5αετία). Μην ακούω περί αξιοπιστίας των σκληρών γιατί δεε...

Δημοσ.
Σκληρούς δίσκους που μου χάλασαν εντός χρόνου, 6μήνου αλλά και 3μήνου (!) είχα. Οπτικούς δίσκους που να μου χαλάσουν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχα ποτέ (DVD δε μου έχει χαλάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ από αυτά που έχω γράψει εδώ και πάνω από 5αετία). Μην ακούω περί αξιοπιστίας των σκληρών γιατί δεε...

Τι να σου πω φίλε Χάροντα... :lol:

Εγώ την έχω πατήσει ΤΟΣΕΣ πολλές φορές με οπτικά μέσα, που πλέον τα χρησιμοποιώ για μεταφορά σε κανένα φίλο και μετά πέταμα...

Και, πίστεψέ με, είμαι αρκετά προσεκτικός στη μεταχείρισή τους.

Άλλωστε, πέραν της αξιοποστίας, πολύ σημαντικές διαφορές υπάρχουν και στον τρόπο που γράφεις σε κάθε μέσο. Στον σκληρό γράφεις, σβήνεις, δημιουργείς φακέλους... Στο οπτικό μέσο λολα αυτά είναι μπελάς... Για μένα (τελειώς προσωπική γνώμη) είναι πολύ λάθος τακτική να στηρίζεις το backup σου σε οπτικά μέσα.

Άσε που με τις χαώδεις διαφορές στο θέμα του κόστους αν GB (όπως αναφέρθηκε) μπορείς άνετα αντί για τα αντίστοιχα DVD/Blue Ray, να έχεις 2 σκληρούς συγχρονισμένους, οπότε ξενοιάζεις και στο θέμα της αξιοπιστίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...