Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Μaverick Meerkat 10.10 (Alpha, Beta, Rc)

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό το janitor που έχεις βάλει εκεί. Γιατί έχεις μπλέξει με αυτό το πράγμα? Πρώτη φορά το βλέπω και δεν μπορώ να καταλάβω και τι είναι.

Περιλαμβανεται default στην διανομη εδω και πολλες εκδοσεις.SYSTEM ADMINISTRATION Computer Janitor.

Δεν εχω βαλει κατι εγω.Kαι ειναι και της canonical αποτι βλεπω.

Copyright 2008, 2009, 2010 Canonical Ltd.

Τα fonts των 7 τα εχεις δει?Τα xp ειναι λειτουργικο του 2001.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δουλεύω λιγους μήνες με gnome για χρόνια έχω kubuntu και το gnome το έβαλα στο netbook αυτό το πρόγραμμα δεν το ειχα προσέξει. Σε μένα πάει να βγάλει το chrome. Μάλλον βγάζει ότι πακέτα έχεις εγκαταστήσει εκτός official repositories γιατί το chrome είναι από τις google τα repositories. Είδα όμως σαν εργαλείο να σου δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να κρατήσεις ότι θέλει για να μην αφαιρεθεί αλλά και να παραβλέψεις πράγματα που δεν θέλεις να πειράξει μελλοντικά. Αρά έχει κάποια ευελιξία.

Αν κρίνω από τα font του xp όχι και ούτε πρόκειτε να τα δω.. Στο maverick η canonical έχει ανεβάσει κάτι δικά της νέα font από τι θυμάμαι να λένε.

Πάντως γενικά στο Linux με τα font είναι φοβερά ευχαριστημένος.

Αν κρίνω από τα font του xp όχι και ούτε πρόκειτε να τα δω

Δεν εχω λογια..:-(

Οσον αφορα στο plymouth αν βγαλεις το splash απο το kernel σου λογικα δεν φτιαχνει ο χρονος εκκινησης?Η ειναι ακομα πιο βαθια το προβλημα?

Την netbook έκδοση την δοκιμάσατε? Mπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσω του synaptic και μετά να την επιλέξετε στην οθόνη που βάζετε το user name και pass για σύνδεση

Το μόνο που σώζει τη κατάσταση με το plymouth και μπορεί να εμφανιστεί η οθόνη καθώς και να μειωθεί ο χρόνο εκκίνησης είναι αυτή εδώ η λύση

Οther graphics card users including nVidia may get a black screen with flashing cursor and then a very short duration plymouth.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...th/+bug/540801

One fix for this is to create this file.

Code:

gksu gedit /etc/initramfs-tools/conf.d/splash

and add this option FRAMEBUFFER=y, save the file.

Then

Code:

sudo update-initramfs -u

Plymouth now has a hard dependency on mountall thus trying to remove Plymouth would remove half the OS. The advice is, if you don't want a graphical boot then uninstall any plymouth themes.

η λύση μιλάει ότι το πρόβλημα εμφανίζετε σε nvidia κάρτες και τους κλειστούς driver αλλά είναι μύθος καθώς το σύστημα μου είναι με open source driver της intel

το λεω γιατι και εδω αργει να ανοιξει σε vmware.

η λύση μιλάει ότι το πρόβλημα εμφανίζετε σε nvidia κάρτες και τους κλειστούς driver αλλά είναι μύθος καθώς το σύστημα μου είναι με open source driver της intel

Αφου λεει Οther graphics card users including nVidia

@tritonas00

Γιατι δεν βαζεις οτι εφαρμογη θες με τον σωστο τροπο των repos?

Για να σας κάνει τη ζωή δύσκολη με τις ερωτήσεις του :P

@check2fire

Θα δοκιμάσω την netbook τις προσεχείς μέρες. Αν και με τον poulsbo δεν ξέρω τι γίνεται στην 10.10...

Την netbook έκδοση την δοκιμάσατε? Mπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσω του synaptic και μετά να την επιλέξετε στην οθόνη που βάζετε το user name και pass για σύνδεση

Την δοκίμασα εγώ.. Φαίνεται πολύ εύχρηστη και χρήσιμη, αλλά το unity είναι για πέταμα έτσι όπως το έχουν τώρα. Δεν έχει επιλογές, κολλάει στα εφέ της μπάρας του unity, και γενικά δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές στην εμφάνιση της επιφάνειας σου. Δεν μπορώ να βγάλω applets ή να προσθέσω. Δεν μου άρεσε γενικά. Πήγαινε καρέ καρέ από το ένα στο άλλο. Τώρα έβαλα την 10.10 την νορμαλ. Έχω το acer aspire one d250

@tritonas00

Γιατι δεν βαζεις οτι εφαρμογη θες με τον σωστο τροπο των repos?

Eφοσον η διανομη η ιδια μου δινει την δυνατοτητα να το κανω χωρις να με προειδοποιησει,,δεν ειναι δικο μου προβλημα.Μπορουσε καλλιστα οταν κατεβαζω το .deb απο το καθε site ,οταν παταω διπλο κλικ να βγαλει ενα μηνυμα και να μου πει

ΕΕΕΕΕ Δεν ειναι windows εδω..Αν το βαλεις ετσι το θεωρω αχρηστο και θα στο αφαιρεσω.

Αλλα δεν..

Πηγαινω με το σκεπτικο του νεοεισερχομενου για να καταλαβω και την λογικη.

Και γιατί να μην βάλεις πακέτα εκτός διανομής όταν αυτά προσφέρονται για το συγκεκριμένο λειτουργικό official από τα προγράμματα. Opera, flash, virtual box, chrome όλα αυτά προσφέρουν όχι μόνο deb πακέτα αλλά και repositories για τα προγράμματα τους. Δεν βλέπω που υπάρχει το πρόβλημα να κάνεις μια τέτοια εγκατάσταση.

Ρε παιδιά, είμαι στη 10.04 και πάω να κάνω upgrade στη 10.10, αλλά στα release comments αναφέρει ότι είναι rc version. Τι γίνεται, υποτίθεται ότι κυκλοφόρησε η final σήμερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...