jim_p Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δεν σας προλαβαινω! Εκανες εγκατασταση του flash απο το deb με αποτερο σκοπο να το δεις στο janitor? Τοτε πασο. Το πακετο λεγεται adobe-flashplugin παντως και ειναι κανονικα εγκατεστημενο αφου βλεπεις flash. Και μην μου πεις γιατι δεν το βγαζει κλπ. Ξερεις απο pms, βρες το. Σκεψου καλα αυτο με το deborphan που ειπα στην αρχη για το δικο μου πακετο στο τοπικο repo. Δεν ειναι συμπτωση. Σχετικα με τη μνημη. Ενας ff με μια καρτελα μπορει να κανει τη διαφορα. Και οχι μονο ο ff, ολοι οι σημερινοι browsers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δεν σας προλαβαινω! Εκανες εγκατασταση του flash απο το deb με αποτερο σκοπο να το δεις στο janitor? Τοτε πασο. Το πακετο λεγεται adobe-flashplugin παντως και ειναι κανονικα εγκατεστημενο αφου βλεπεις flash. Και μην μου πεις γιατι δεν το βγαζει κλπ. Ξερεις απο pms, βρες το. Ναι οντως.Δεχτον και συγνωμη. Και ποια η διαφορα του με το flashplugin-nonfree?Και γιατι το πακετο adobe-flashplugin δεν το βγαζει εδω http://packages.ubuntu.com/search?keywords=adobe-flashplugin&searchon=all&suite=maverick§ion=all αλλα το βγαζει το software center?Eιναι καποιο meta-package που περιλαμβανει και τα υπολοιπα? Σκεψου καλα αυτο με το deborphan που ειπα στην αρχη για το δικο μου πακετο στο τοπικο repo. Δεν ειναι συμπτωση. Aς μην το συμπεριλαβουν καθολου ουτε το ενα ουτε το αλλο. Σχετικα με τη μνημη. Ενας ff με μια καρτελα μπορει να κανει τη διαφορα. Και οχι μονο ο ff, ολοι οι σημερινοι browsers. Οχι γιατι δεν μου εχει ξανα συμβει με τις διανομες που δουλευω να swap-αρω με 4 παραθυρα ανοιχτα και gnome. Επσης γιατι στο appereance preferences τα κουμπακια close minimise maximise ειναι δεξια και στο κανονικο θεμα ειναι αριστερα? Anyway...γενικα με το ματι ενος νεου χρηστη μου φανηκε ικανοποιητικη. Ας δουμε και την τελικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Το flashplugin-nonfree εχει μεσα του ενα σκριπτακι που οταν το εκτελεις τραβαει το .tar.gz απο την adobe, το αποσυμπιεζει, το βαζει στο καταλληλο σημειο και κανει symlinks εκει που πρεπει για να το βλεπουν ολοι οι browsers. To adobe-flashplugin περιεχει το ιδιο το plugin (.so), το βαζει στο εκει που θελει και κανει την ιδια διαδικασια με τα symlinks. Καμια λυση δεν ειναι κακη, απλα εγω προτιμω την αλλη. Στο packages.ubuntu.com δεν το βλεπεις γιατι δεν ειναι πακετο του μαμα repo του ubuntu. Οπως δεν ειναι πχ το skype, το google earth, η opera, o chrome κλπ. Αλλα αν τα βαλεις απο το δικο τους .deb, θα τα βλεπεις στο synaptic, οποτε γιατι να μην τα βλεπεις και στο software center (= gui υποδεεστερο του synaptic που κανει την ιδια δουλεια)? Btw, καπου πρεπει να υπαρχει επισημο repo της adobe για που να εχει το flash... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μαλιστα ..αλλα κοπλα... Απλα παντα εβαζα το flashplugin-nonfree σαν πατροπαραδοτος GNU - Tritonas ..που να φανταστω..:lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Οχι που δεν θα εβρισκα το adobe-flashplugin σε repo Για οποιον το θελει στο μελλον, ειναι μεσα στο partner repo της canonical, το οποιο περιεχει το air και κατι αλλα ψιλα. >deb http://archive.canonical.com/ubuntu/ [b]maverick[/b] partner (το "maverick" εκει μπορει να αντικατασταθει με το ονομα της καθε εκδοσης) Παλιοτερα νομιζω ειχε και κατι απο vmware... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 @alkisg αφου λοιπον το πακετο εχει προβλημα γιατι το περιλαμβανει σε τοσες εκδοσεις τωρα και δεν περιμενει μεχρι να φτιαχτει - εξαληφθουν σοβαρα bugs? Αυτή η συζήτηση μου είναι τελείως αδιάφορη γιατί δεν χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο πακέτο, αν θες πες τα παράπονά σου στο bug report. Εγώ απλά απόρησα με το άλλο που είπες, ότι η Canonical έχει σαν τακτική να προωθεί την χειρωνακτική εγκατάσταση .deb πακέτων, το οποίο δεν έστεκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Αυτή η συζήτηση μου είναι τελείως αδιάφορη γιατί δεν χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο πακέτο, αν θες πες τα παράπονά σου στο bug report.Εγώ απλά απόρησα με το άλλο που είπες, ότι η Canonical έχει σαν τακτική να προωθεί την χειρωνακτική εγκατάσταση .deb πακέτων, το οποίο δεν έστεκε. Τοτε γιατι οταν παταω διπλο κλικ σε καποιο .deb ανοιγει o pm? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Τοτε γιατι οταν παταω διπλο κλικ σε καποιο .deb ανοιγει o pm? Το gdebi-gtk είναι προεγκατεστημένο και στο Debian και σε πολλές άλλες .deb-based διανομές, δεν είναι καπέλο της Canonical. Εξάλλου, η Canonical έχει βάλει και ένα κουμπάκι πάνω δεξιά στο panel που αν το πατήσεις έχει μια επιλογή "Τερματισμός". Δηλαδή έχει σαν τακτική να προωθεί το κλείσιμο των υπολογιστών, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε την ωραία μέρα που έχει σήμερα. Καλή μέρα θρανία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Το gdebi ειναι recommended πακετο στο μετα-πακετο gnome που βαζει ολα τα παρελκομενα του gnome. >$ apt-cache depends gnome gnome Depends: gnome-desktop-environment |Depends: gdm3 Depends: gdm-themes Depends: gnome-themes-extras Depends: gnome-games Depends: libpam-gnome-keyring Depends: gstreamer0.10-plugins-ugly Depends: gstreamer0.10-ffmpeg |Depends: rhythmbox-plugins Depends: banshee |Depends: rhythmbox-plugin-cdrecorder Depends: banshee Depends: synaptic Depends: system-config-printer Depends: totem-mozilla Depends: epiphany-extensions Depends: gedit-plugins Depends: evolution-plugins |Depends: evolution-exchange Depends: <evolution-mapi> Depends: evolution-webcal Depends: software-center Depends: gnome-codec-install Depends: transmission-gtk Depends: arj Depends: avahi-daemon |Depends: tomboy Depends: gnote Suggests: gnome-dbg Suggests: openoffice.org-gnome Suggests: openoffice.org-evolution Recommends: gnome-games-extra-data Recommends: network-manager-gnome Recommends: gnome-office Recommends: update-notifier Recommends: remmina Recommends: <hal-cups-utils> Recommends: gthumb |Recommends: liferea |Recommends: evolution-rss Recommends: blam Recommends: menu-xdg [b]Recommends: gdebi[/b] Recommends: mozilla-plugin-gnash browser-plugin-gnash Conflicts: <gnome-cups-manager> Ο πονηρος χρηστης ειτε βαζει gnome-core που εχει τα βασικα, ειτε οριζει να εγκατασταθει το παραπανω χωρις τα recommended του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Το gdebi ειναι recommended πακετο στο μετα-πακετο gnome που βαζει ολη τα παρελκομενα του gnome. >$ apt-cache depends gnome gnome Depends: gnome-desktop-environment |Depends: gdm3 Depends: gdm-themes Depends: gnome-themes-extras Depends: gnome-games Depends: libpam-gnome-keyring Depends: gstreamer0.10-plugins-ugly Depends: gstreamer0.10-ffmpeg |Depends: rhythmbox-plugins Depends: banshee |Depends: rhythmbox-plugin-cdrecorder Depends: banshee Depends: synaptic Depends: system-config-printer Depends: totem-mozilla Depends: epiphany-extensions Depends: gedit-plugins Depends: evolution-plugins |Depends: evolution-exchange Depends: <evolution-mapi> Depends: evolution-webcal Depends: software-center Depends: gnome-codec-install Depends: transmission-gtk Depends: arj Depends: avahi-daemon |Depends: tomboy Depends: gnote Suggests: gnome-dbg Suggests: openoffice.org-gnome Suggests: openoffice.org-evolution Recommends: gnome-games-extra-data Recommends: network-manager-gnome Recommends: gnome-office Recommends: update-notifier Recommends: remmina Recommends: <hal-cups-utils> Recommends: gthumb |Recommends: liferea |Recommends: evolution-rss Recommends: blam Recommends: menu-xdg [b]Recommends: gdebi[/b] Recommends: mozilla-plugin-gnash browser-plugin-gnash Conflicts: <gnome-cups-manager> :lol:Το bloat στο μεγαλειο του. @alkisg εξακολουθω να μην καταλαβαινω τον λογο υπαρξης του εφοσον υπαρχει ηδη package manager και ειδικα στο ubuntu δυο κιολας. Και αληθεια γιατι εχει δυο? Ποτε βγαινει η τελικη να ριξουμε κανα test? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Αυριο 10/10/2010 βγαινει η τελικη 10.10. Τυχαιο? Πριν ηθαλα να πω "ολη τη σαβουρα του gnome, οπως totem, network manager, evolution κλπ" αλλα τελικα εγραψα "ολη... τα παρελκομενα" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 @alkisg εξακολουθω να μην καταλαβαινω τον λογο υπαρξης του εφοσον υπαρχει ηδη package manager και ειδικα στο ubuntu δυο κιολας.Και αληθεια γιατι εχει δυο? Ούτε αυτή η συζήτηση με ενδιαφέρει, και το debian έχει προεγκατεστημένο gdebi-gtk, synaptic και software center. Ξαναλέω ότι απλά δεν κατάλαβα γιατί κατηγορούσες συγκεκριμένα τις τακτικές της Canonical όταν το ίδιο ισχύει και εκτός Ubuntu. Αλλά anyway ας υποθέσω ότι όντως έχεις απορία κι ας πω τη γνώμη μου: * Το gdebi-gtk χρησιμεύει στην εγκατάσταση .deb, κάτι που δεν κάνει το synaptic ή το software center. Άλλο το "προτείνω εγκατάσταση με .deb" και άλλο το "επιτρέπω εγκατάσταση με .deb". * Το synaptic τα κάνει όλα, αλλά απ' ότι λένε είναι δύσχρηστο για νέους χρήστες. * Το software center θεωρητικά είναι εύχρηστο (δεν το χρησιμοποιώ για να εκφέρω γνώμη) αλλά είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και έτσι δεν κάνει για προχωρημένους χρήστες, οπότε αφήσαν και το synaptic μέσα μέχρι να ωριμάσει το software center οπότε το synaptic να βγει τελείως. ΥΠΟΘΕΤΩ - αυτή η εξήγηση με καλύπτει, δεν ξέρω αν σε καλύπτει εσένα. @jim_p: προσωπικά το evolution μου έχει λύσει τα χέρια με τον αυτόματο συγχρονισμό των επαφών και του calendar που υποστηρίζει με gmail accounts. Π.χ. σε λίγο καιρό που θα αξιώσω να πάρω android θα τα επεξεργάζομαι στο evolution και άμεσα θα συγχρονίζονται και με το gmail και με το κινητό μου. Με ποιο άλλο εργαλείο το κάνεις αυτό; Επίσης με τον Network Manager έχω vpn και wireless χωρίς να ασχοληθώ καθόλου με command line. Τέλος, το gstreamer backend του gnome είναι πολύ πιο ανοιχτό από τα αντίστοιχα backends του vlc ή του mplayer, οπότε υποθέτω γι' αυτόν τον λόγο το χρησιμοποιεί και το KDE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Οποίος δοκιμάσει την διανομή θα ήθελα να δοκιμάσει και την έκδοση για το netbook να μου πείτε γνώμες. Εμένα μου φάνηκε φοβερά δύσχρηστη ακατανόητη με λίγα λόγια τελείως αδικαιολόγητη η αντικατάσταση της παλιάς έκδοσης που είχε και κάποια λειτουργικότητα. Κατά άλλα η διανομή γενικά που την έχω στον netbook πάει μια χαρά, αρκετά γρήγορη και δεν έχω δει κάποιο σοβαρό bug. Το μόνο σοβαρό bug που έχω είναι φυσικά το plymouth που κάνει τον διπλάσιο χρόνο να εκκινήση από τι παλιά και το μόνο που βλέπεις μέχρι να μπεις στην επιφάνεια εργασίας είναι μια παύλα που αναβοσβήνει πάνω αριστερά. Και να πεις ότι το netbook έχει κανά περέργο hardware.. Oλά με intel είναι και open source driver δλδ κατά την γνώμη το plymouth είναι ακόμα στο στάδιο "σαβουρα"... ---------- Προσθήκη στις 14:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:00 ---------- Στο dekstop θα του κάνω αναβάθμιση τουλάχιστον ένα με δύο μήνες μετά. Είναι ο βασικός σταθμός εργασίας και βαριέμε πια να παλεύω με τις αστάθειες και τα προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 @chek2fire γιατι δεν το ξηλωνεις το plymouth να τελειωνεις?H αν δεν θες να το βγαλεις, βγαλε το splash απτα boot options του kernel σου. ------------ Update και σημερα θελει να βγαλει τον opera που εγκατεστησα χθες απο το site (ανοιξε με το software center) Οτι να ναι....Τι αντικτυπο θα εχει αυτο αραγε στον χρηστη στον οποιο απευθυνεται η διανομη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό το janitor που έχεις βάλει εκεί. Γιατί έχεις μπλέξει με αυτό το πράγμα? Πρώτη φορά το βλέπω και δεν μπορώ να καταλάβω και τι είναι. Για να αφαιρέσεις το plymouth πρέπει να βγάλεις και το μισό gnome. Πάντως έχει γέλιο το τι κράξιμο έχει φάει το Plymoyth στο ubuntu forum και όλοι συμφωνούν ότι το plymouth αύτη την στιγμή είναι ένα piece of crap εκτός από τους developer του ubuntu που το βρίσκουν φανταστικό να κάνεις αργό boot και να βλέπεις μια παύλα για οθόνη εκκίνησης. Υπάρχουν οδηγίες εδώ για διόρθωση του plymouth http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1469475 The resolution chosen should be your monitors native resolution. Other graphics card users including nVidia may get a black screen with flashing cursor and then a very short duration plymouth. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...th/+bug/540801 One fix for this is to create this file. Code: gksu gedit /etc/initramfs-tools/conf.d/splash and add this option FRAMEBUFFER=y, save the file. Then Code: sudo update-initramfs -u Plymouth now has a hard dependency on mountall thus trying to remove Plymouth would remove half the OS. The advice is, if you don't want a graphical boot then uninstall any plymouth themes. If the problem is a slow boot, and you have no floppy drive, disable the floppy in the bios. This has been reported as a fix to this. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ks/+bug/539515 FIX Released. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ks/+bug/551712 If the problem is plymouth not displaying, and a black screen from grub to gdm, this could be due to graphics drivers needing to be loaded quicker. This is bugged. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ux/+bug/539787 Plymouth is installed with 2 themes by default you can install more via synaptic. To change themes this code is used. Code: sudo update-alternatives --config default.plymouth ολά αυτά τα bug είναι από το lucid αλλά από τι φένετε σέρνονται και στο maverick. Και κάτι άσχετο. Γράφω τώρα αυτό το μύνημα μέσα από windows xp. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί θεωρούν τα ms fonts ανώτερα των open source και το διαδίδουν κιόλας..Απλά έλεος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.