flamelab Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 chek2fire, γιατι δεν κλείνεις το plymouth ; Λογικά θα υπάρχει τρόπος. Δηλαδή να'χεις boot με γραμματα αντί για το logo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Υπάρχουν οδηγίες για να το κλίσεις αλλά ο χρόνος που κάνει να μπουτάρει παραμένει υπερβολικά μεγάλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Υπάρχουν οδηγίες για να το κλίσεις αλλά ο χρόνος που κάνει να μπουτάρει παραμένει υπερβολικά μεγάλος. Δοκίμασε να κανεις text boot και δες πού κολλάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει με το κέντρο λογισμικού. Σου έχει μαζεμένες όλες τις πληροφορίες των προγραμμάτων με φώτο και link αν είναι διαθέσιμα σε πολύ όμορφη παρουσίαση. Καλό είναι που υπάρχουν και μαζεμένα όλα τα plugin του κάθε προγράμματος με επεξήγηση τι κάνει το καθένα. Νομίζω είχα διαβάσει ότι το software center μελλοντικά θα αντικαταστήσει το synaptic στις default εγκαταστάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Crap, και περίμενα την 10.10 remix να βάλω στο νετμπουκ λόγω poulsbo... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει με το κέντρο λογισμικού. Σου έχει μαζεμένες όλες τις πληροφορίες των προγραμμάτων με φώτο και link αν είναι διαθέσιμα σε πολύ όμορφη παρουσίαση. Καλό είναι που υπάρχουν και μαζεμένα όλα τα plugin του κάθε προγράμματος με επεξήγηση τι κάνει το καθένα.Νομίζω είχα διαβάσει ότι το software center μελλοντικά θα αντικαταστήσει το synaptic στις default εγκαταστάσεις. Ελπίζω να μην το κάνουν αυτό, αλλά να παραμείνει ο synaptic εκεί που ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Θα το κάνουν το διάβασα και εγώ κάπου, θα έρχεται μόνο με software center. Βέβαια κάποιος που θέλει θα μπορεί απο τα αποθετήρια να εγκαταστήσει και το synaptic, αλλά θα είναι optional ---------- Προσθήκη στις 12:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:21 ---------- να και το Link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Από χθές είναι διαθέσιμη rc έκδοση του Maverick. https://wiki.ubuntu.com/MaverickMeerkat/TechnicalOverview Ουσιαστικά οι αλλαγές που έχουν γίνει εκτός από ότι έχουμε τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων είναι στην netbook έκδσοη που πρόσθεσαν το απαράδεκτο unity και βλέπω να γίνονται ομαδικά παράπονα στο ubuntu forum. Το fspot το αντικατέστησαν με το Shotwell. Νομίζω πολύ καλύτερο πρόγραμμα από το fspot αν και δεν φτάνει με τπτ σε χρηστικότητα το gwenview του KDE. Εχούμε τις βελτιώσεις στο software center που έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το πρόγραμμα με τις παρουσιάσεις των προγραμμάτων και την ευκολία εγκατάστασης σε ότι θέλεις Υπάρχουν και κάποια νέα font για το ubuntu αλλά δεν το έχω ψάξει παραπάνω να δω κατά πόσο είναι καλά στο μάτι. Ετσί και αλλιώς τα font γενικά στο linux μου φαίνονται αρκετά πιο ξεκούραστα και όμορφα από τα αντίστοιχα των windows. Για το kubuntu μπορείτε να δείτε εδώ https://wiki.kubuntu.org/MaverickMeerkat/RC/Kubuntu Οι αλλαγές εδώ είναι ότι γύρισαν σε default το pulseadio αλλά έτσι και αλλιώς νομίζω ότι το pulseaudio έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα πρώτα μεγάλα προβλήματα που είχε και δεν θα μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις στο kpackage manager και έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το software center της gnome έκδοσης αλλά παραμένει ένας προβληματικός διαχειριστής πακέτων. Το bug που κράταει πίσω κάποια πακέτα στις αναβαθμίσεις υπάρχει και σε αυτή την έκδοση. Αυτό το bug σέρνετε εδώ και 3 εκδόσεις στην διανομή και νομίζω η καλύτερη λύση για το kubuntu είναι να βάλεις το synaptic για διαχειριστή πακέτων η ακομα καλύτερα η κονσόλα με το apt-get. Μού έκανε εντύπωση ότι βγάλανε KDE mobile έκδοση για το Nokia N900 Kubuntu Mobile Tech Preview is a new variant with a workspace suitable for smart phones. Θα ήθελα να την δοκιμάσω αυτήν με dual boot στο N900 να δω τι λέει. Τα iso για την διανομή μπορείτε να τα βρείτε εδώ http://releases.ubuntu.com/10.10/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μόλις έκανα update από την 10.04 στην 10.10 μέσω update-manager και τώρα γράφω μέσω windows! Κάτι πήγε στραβά σε ένα πακέτο hook όταν το έβγαζε.. Κατεβάζω ένα cd να το κάνω clean install, μετά θα μου έρθει σε update η final χωρίς προβλήματα, έτσι δεν είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Ναι με ένα update αλλά γιατί το έκανες unistall και δεν πήγαινες σε κονσόλα να το διορθώσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 κόλλησε στο update βασικά και αναβόσβηνε η οθόνη, περίμενα κανένα τέταρτο και μετά έκανα restart και clean install. Όλα είναι μια χαρά τώρα. . σχεδόν. Έχω ένα πρόβλημα, στα 10.04 είχα εγκαταστήσει μια χαρά τα myriad pro fonts, εδώ τα εγκαθιστώ με τον ίδιο τρόπο, τα βλέπω κανονικά αλλά οι χαρακτήρες είναι μικρά κουτάκια, όχι γράμματα. Τι μπορεί να φταίει? Έβαλα και το font-manager και εγκατέστησα από εκεί αλλά τα ίδια. Απ'ότι δοκίμασα μετά μου το κάνει και για άλλα fonts που δοκίμασα (πχ segoe ui) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 στο 10.04 ..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 ναι έχεις δίκαιο, χωρίς τη διόρθωσή σου δεν βγαίνει κανένα νόημα. Συνέχισε έτσι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Ελπιζω αυτη τη φορα να εφτιαξαν τουλαχιστον τον computer janitor. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=86UbHd8Fh3A&feature=related[/ame] Ο τυπος εγκαθιστα τον flash player (γινεται και σε αλλα προγραμματα) με windows λογικη(μπαινει στην σελιδα , κατεβαζει το .deb και το τρεχει με διπλο κλικ - απαραδεκτη τακτικη που προωθει η canonical) και μετα ο computer janitor θελει να το σβησει γιατι το θεωρει αχρηστο-ορφανο- προς καθαρισμο πακετο! αν ειναι δυνατον δηλαδη.. Αν δεν το διορθωσαν (απο την 9.04 τρεχει το bug) οι ανθρωποι απλα ειναι απαραδεχτοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Το ιδιο ακριβως προβλημα εχω με το πακετο xvba-video, με μια μικρη διαφορα. Επειδη δεν μπορω να περιμενω ποτε θα περασει στο debian multimedia, το παιρνω απο το splitted desktops σκετο και το πεταω στο τοπικο repo μου. Μετα το κανω εγκατασταση κανονικα (apt-get install) και ολα οκ. Και ενω το ιδιο κανω και για τα αλλα πακετα που εχω στο repo μου (11 στο συνολο), το μονο που μου βγαζει σαν ορφανο ειναι το xvba-video! Σχετικα με το flash. Ποσοι ξερουν οτι το ιδιο πακετο το "περιλαμβανει" και το μαμα repo? Ελαχιστοι. Παρολα αυτα, το ιδιο πακετο-σκριπτακι λειτουργει με καθε νεα εκδοση του flash ακομα και αν ειναι παλιο σαν πακετο. Αλλα αυτο απαιτει εγκατασταση/αναβαθμιση απο το τερματικο, που ειναι λιγο user unfriendly αν αναλογιστει καποιος το κοινο στο οποιο απευθυνεται το ubuntu. Θα επρεπε να υπαρχει μια συντομευση καπου μεσα στο μενου, οπως υπαρχει για χιλια δυο αχρηστα πραγματα οπως το avahi (μακρια απο μας ) η οποια να λεει απλα "Download flash plugin" και να εκτελει πχ αυτο >gksu "gnome-terminal -x update-flashplugin-nonfree" Αυτο υπαρχει στο live cd του parted magic! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.