SnapShot Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Αυτό εδώ το είδατε; :devil: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Ειναι μόνο για τις εγκαταστάσεις σε εταιρείες που πουλάνε pc με ubuntu όπως η dell για να δούνε αν οι χρήστες τους συνεχίζουν να δουλεύουν με ubuntu η τα πετάνε και βάζουν windows. edit: Βλέπω να εκδηλώνονται υστερίες ενάντια στην canonical και να διαβάζουμε ότι πιο απίθανο υπάρχει από τύπους κιόλας που την ίδια στιγμή τρέχουν κλειστό λογισμιικό στα συστήματα τους με μερικά από αυτά να είναι επιβαιβεωμένα spyware όπως το skype. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Βγήκε η beta για το maverick http://fridge.ubuntu.com/node/2123 κάνω αναβαθμίσεις στις virtual machine και θα πω εντυπώσεις. Στην κανονική μου εγκατάσταση πλέον μετά τουλάχιστον από ένα μήνα από την επισημη κυκλοφορία.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
windshear Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Τα χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό σε 2 μηχανήματα μου για testing και πραγματικά τα σπάνε (και ακόμα τρέχουμε το gnome 2.32). Προχθές περάσαμε σε beta στάδιο και δε τα συστήνω για κάποιον για καθημερινή χρήση, έχει ακόμα αρκετά bugs. Υπομονή μέχρι τις 10.10.10 που θα κυκλοφορήσουν τα 10.10 ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μόλις έκανα αναβάθμιση στo ubuntu. Απίστευτη γρήγορη εκκίνηση πολύ πιο βελτιωμένη από τι φένετε από την προβληματική του lucid και αρκετά γρήγορα μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας από το login screen. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 καλά εκεί στην canonical πρέπει να έχουν το χειρότερο σχεδιαστικό team που έχει εμφανιστεί ever στα λειτουργικά συστήματα. Και για όσους δεν το πιστεύουν η θεωρούν ότι τρολάρω με αυτά που λέω μπορούν άνετα να κατεβάσουν και να δοκιμάσουν την netbook έκδοση του maverick την λεγόμενη unity. Κάτι με έτρωγε σήμερα να μπω στα καλά καθούμενα σε ένα από τα μηχανήματα μου σε προβλήματα και ψαξίματα και είπα να κάνω upgrade το neetbook που έχω στην νέα έκδοση 10.10 maverick Φυσικά με το upgrade φεύγει το παλιό netbook interface που σε γενικές γραμμές μπορείς να το θεωρήσεις καλό εώς πολύ καλό αν δουλευόταν λίγο παραπάνω και ότι πρέπει για τα netbook. Και αντί γιαυτό μπαίνει το unity... Tι να πω ρε παιδιά. Είμαι στους υπολογιστές και έγω χειριστεί λειτουργικά από την εποχή του zx spectrum μα τέτοια βλακεία δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με την μπούρδα που έχουν βάλει και υποτίθετε κάποιος θα την προτιμήσει για να χειριστεί το netbook του. Αυτό όχι μόνο δεν είναι για χρήστες αλλά δεν αξίζει ούτε καν να ασχοληθείς μαζί του. Δύσχρηστο μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αντί να εκμεταλεύετε τον μικρό χώρο της οθόνης αφαιρεί από τα προγράμματα και άλλο χώρο. Αντί να έχει μια δομημένη σειρά για τα προγράμματα του και να υπάρχει κάποια μορφή νοικοκυρέματος υπάρχει ένα χήμα πράγμα που δεν ξέρεις που να ψάξεις να βρεις κάτι. Και το κερασάκι που θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος είναι ο filemanager του.. Εγώ αν ήμουν Dell και μου έβγαζε κάποιος patern τέτοιο πράγμα δεν θα ξανασυνεργαζόμουν μαζί τους. Μιλάμε οι άνθρωποι το έχουν χάσει τελείως. Φυσικά γύρισα με την μια στην κανονική έκδοση και πλέον ψάχνω για άλλη netbook διανομή για το dell μου. Στο dekstop αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα του maverick 20 μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία μάλλον μπορεί να μην πάω σε uppgade ποτέ.. Κατάντια μιας διανομής που είχε ως στόχο πάντα την ευκολία του χρήστη. Γενικά νομίζω υπάρχει μια κατάντια στον χώρο του Linux Desktop τον τελευταίο καιρό. Μου φαίνετε ήρθε η ώρα να στραφούμε όλοι στις κοινοτικές διανομές τουλάχιστον εκεί έχουμε την ελευθερία να φέρνουμε τα συστήματα μας στα μέτρα μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Screenshot! Το unity ειναι αυτο που φαινοταν σε κατι mockups σαν το gnome 3? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι ίδιο πρέπει να είναι αλλά αυτό το πράγμα δεν γίνετε να δουλέψεις μαζί του. Και κάτι άλλο που ξέχασα να γραψω είναι ότι το plymouth για άλλη μια έκδοση δεν δουλεύει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Αν σε ευχαριστει, δοκιμασα να βαλω plymouth στο debian σε ενα αρχαιο pc με tnt2 που ετσι κι αλλιως θα την δουλευα με nouveau. Φυσικα, δεν δουλεψε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Πάλι καλά που η κανονική dekstop έκδοση δουλεύει μια χαρά. Πάντως θα ήθελα να δω αυτό τον άνθρωπο που σχεδιάσε αυτό το unity και να τον βάλω να δουλέψει σε αυτό το λειτουργικό. Μερικοί developer είναι τελείως εκτός πραγματικότητας και είναι λες και ζούσε σε παράλληλη πραγματικότητα. Αν πάντως αυτό το πράγμα το περάσουν στο gnome 3 πιστεύω ότι θα είναι και η ταφόπλακα του gnome γενικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Η dekstop έκδοση όπως είπα δουλεύει μια χαρά και απροβλημάτιστα. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι τα παράθυρα των προγραμμάτων δεν εμφανίζουν την μπάρα με τα κουμπάκια ελαχιστοποίησης μεγιστοποίησης και τα παράθυρα εμφανίζονται πάντα σε full mode. Δεν ξέρω μήπως συμβαίνει αυτό λόγο ότι είναι netbook και τα προγράμματα εκμεταλεύονται τον περισσότερο χώρο της οθόνης. Φυσικά το plymouth δεν δουλεύει καθόλου και κάνει και παραπάνω ώρα για να μπουτάρει. Το μόνο που εμφανίζει μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια εργασίας είναι μια παύλα να αναβοσβήνει πάνω αριστερά.. Το plymouth είναι άλλη μια φοβερή επιτυχία στο στήσιμο της διανομής από την canonical που νομίζω θα σέρνετε αυτό το bug τουλάχιστον για 4+ εκδόσεις. Το unity το έκανα unistall με την μια. Ξανατονίζω ότι θα πρέπει να δείτε τον και καλά file manager που έχει η dekstop έκδοση. Δεν θα το πιστεύτε ότι βάλαν ένα τόσο παράλογο και ακατανότητο πράγμα σε διανομή για file manager. To dekstop που τρέχει kubuntu 10.04 και πλέον τρέχει μια χαρά πλέον έχω μπει σε σκέψη να μην κάνω ποτέ το upgrade ούτε σε δύο μήνες που σκεφτόμουν πριν. ---------- Προσθήκη στις 13:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:45 ---------- Και εδώ το θέμα με τα προβλήματα που φέρνει το unity http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1564837&highlight=maverick διπλάσιος χρόνος boot κακή διαχείριση μνήμης κρασαρίσματα και σε 3 βδομάδες να βγαίνει η νέα έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Από τι φένετε διόρθωσαν το bug που υπήρχε με την διαχείριση ενέργειας στο lucid. Πλεον η μπαταρία στο notebook κρατάει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
windshear Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 αν δε σας αρέσει το unity απλά δοκιμάστε jolicloud και αυτό ubuntu είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 χμμμ δίλημμα, maverick για την μπαταρία ή lucid? Ολα αυτά που περιγράφεις δεν διορθώνονται π.χ να τα αφαιρέσεις και να βάλεις το παλιό περιβάλλον κλπ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Πλέον έχω βγάλει το unity και δουλεύω με το κανονικό περιβάλλον του ubuntu που μου φαίνετε βολεύει και περισσότερο για να κάνεις δουλειά σε μικρές οθόνες. Πάντως η προηγούμενη remix έκδοση με είχε βολέψει αφάνταστα και δεν μπορώ να καταλάβω την λογική τους να παρατάνε αυτή την έκδοση και να περνάνε στην διανομή μια pre-alpha έκδοση όπως είναι το unity. Ενά άλλο καλό που έχει η κανονική έκδοση είναι ότι σε μικρές οθόνες όλα τα προγράμματα ανοίγουν χωρίς το πλαισιο των παραθύρων με τα κουμπάκια και σε full mode. Αυτό σε συνδιασμό με τις τέσσερεις επιφάνειες εργασίας σε βολεύει αφάνταστα για να κάνεις δουλειά. Αρνητικό στην διανομή είναι για άλλη μια φορά το plymouth και ο διπλάσιος χρόνος που κάνει να μπουτάρει σε σχέση με το lucid. Αλλό ένα απαράδεκτο και ιδίως για netbook. Για άλλη μια φορά δεν μπορώ να καταλάβω τις εξαγγελίες που κάνουνε για μείωση χρόνου στο boot ακόμα και από τον ίδιο τον Mark ενώ στην πράξη βλέπουμε αύξηση και προβλήματα και φυσικά στο ubuntu planet για άλλη μια φορά όλοι ζούνε σε αιώνια νιρβάνα και δεν αναφέρουν τπτ για τα προβλήματα ούτε καν για προβληματισμό. Στο open source δεν χωράνε λογικές κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από τα χαλί και δεν τα αναφέρουμε καθόλου. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που με έκανε και αποχώρησα από κάθε δραστηριότητα της κοινότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.