Προς το περιεχόμενο

Songbird Τέλος υποστήριξης για το Linux

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και πάνω που λέγαμε ότι βρήκαμε τον καλύτερο player για linux με απίστευτες δυνατότητες για την library μας βγήκε αυτή εδώ η είδηση

http://blog.songbirdnest.com/2010/04/02/songbird-singing-a-new-tune/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+songbird-blog+(Songbird+Blog)

After careful consideration, we’ve come to the painful conclusion that we should discontinue support for the Linux version of Songbird

Με είχε βολέψει αρκετά αυτός ο player με τα addon του τον ενσωματωμένο broswer, υποστήριξη icecast σαν το winamp για να παίζεις το δικό σου σταθμό live, αλλά και άπειρες πληροφορίες για τα μουσικά σου κομμάτια την βιβλιοθήκης.

Και φυσικά ένα αρκετά λειτουργικό περιβάλλον διαχείρισης. Μου θύμιζε αρκετά τον παλιό amarok. Τώρα δεν ξέρω που θα στραφούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον clementine (amarok1 ported σε qt4). Οριστε και repo.

http://notesalexp.org/

Ποτε δεν μου αρεσε ο songbird γιατι κρεμοτανε απο τον xulrunner του ff, και στην εκδοση 3 ff και xulrunner γινανε διαφορετικα πακετα με οτι συνεπαγεται αυτο.

Είχα βολευτεί αρκετά με τον songbird ιδίως λόγο ότι είχα ωραία ταξινόμηση της βιβλιοθήκης αλλά και τα addon που είχε. O amarok ακόμα είναι καραalpha στο gnome δεν υπάρχει τπτ αξιόλογο. Κατεβάζω τον clementine να τον δω και αυτόν αλλά μάλλον θα κρατήσω τον sonbird μέχρι να βγει κανά built από την κοινότητα.

---------- Προσθήκη στις 16:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:54 ----------

καλά αυτό το amarok το καινούργιο ούτε shoutcast δεν έχει.. Ημάρτον..

Καλά ούτε το clementine έχει υποστήριξη για shoutcast. Δεν μπορεί να υπάρχει σύχρονος player χωρίς υποστήριξη σε βασικά addon που είναι το shoutcast,icecast. Δεν είναι αυτά σοβαρά προγράμματα γιαυτό θεωρώ μεγάλη απώλεια για το linux ότι σταμάτησε η υποστήριξη του songbird.

Στα windows και mac υπάρχει πλήθος player με τέτοιες δυνατότητες.

Πάντως και από μέρος τους είναι απαράδεκτοι. πρώτα πέρνουν τα πάντα από την κοινότητα και μετά μόλις κάνουν συμφωνία με την Philips και πέφτουν τα λεφτά ξεχνούν την κοινότητα που τους στήριζε και μας γυρνάνε την πλάτη.

Πιστεύω να υπάρχουν community built γιατί ένας τόσο καλός player δεν μπορεί να χαθεί.

Aπό GNOME app, έχει το Banshee, αρκετά (έως πολύ) αξιόλογο.

Θα συμφωνήσω ότι το Banshee είναι το καλύτερο "πλήρες" media library σε gtk.

Προσωπικά όμως προτιμώ τις πιο μινιμαλιστικές προτάσεις.

Πάντως και από μέρος τους είναι απαράδεκτοι. πρώτα πέρνουν τα πάντα από την κοινότητα και μετά μόλις κάνουν συμφωνία με την Philips και πέφτουν τα λεφτά ξεχνούν την κοινότητα που τους στήριζε και μας γυρνάνε την πλάτη.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, είναι όντως απαράδεκτοι. Ευτυχώς όμως ο κώδικας είναι ανοιχτός.

αν και δεν εχω χρησιμοποισει σχεδον ποτε τετοιου ειδους players για μουσικη ακουγεται οτι το Guayadeque δεν ειναι κακο (αν και δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε...). Και νομιζω οτι εχει και shoutcast.

http://www.ubuntugeek.com/guayadeque-nice-music-player.html

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε χρησιμοποιείτε τον amarok 1 όσοι ξενερώσατε με τον 2.

http://www.ubuntugeek.com/howto-install-amarok-1-4-in-ubuntu-jaunty.html

Εγώ πάντως αυτό κάνω και είμαι τζιτζίκι.

Είναι ενδιαφέρων πόσα μύνήματα υπάρχουν διαμαρτηρίας στο blog μετά την ανακοίνωση της απόφαασης και αυτό δείχνει ότι δεν ήταν και ένας τυχαίος player. Αρκετά καλοστημένος για μένα.

---------- Προσθήκη στις 13:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:08 ----------

Αρκετά ενδιαφέρων εναλλακτικό είναι το rhythmbox. Εχεί σχεδόν τα ίδια plugin με τον songbird ενά φοβερό radio broswe ακόμα και για σταθμούς που αναμεταδίδονται στα fm αλλά και shoutcast, icecast. Δυνατότητα για πληροφορίες μέσω από όλες τις γνωστές υπηρεσίες, δυνατότητα για cd rip αλλά και το πρόσφατο ubuntu one store.

Πολύ καλός player σε gtk όμως αλλά νομίζω ότι βρήκα τον αντικαταστάτη του songbird.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...