Προς το περιεχόμενο

Google Ο μεγάλος αδερφός έρχεται

i love rock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα θέλω να θίξω από αυτό το post κάτι που παρατήρησα σήμερα .

Είμαι εδώ και πολλά χρόνια χρήστης της Google και συγκεκριμένα σε όλες τις υπηρεσίες της .Σήμερα πήγα να κάνω έναν καινούριο λογαριασμό για μια φίλη μου και παρατήρησα το παρακάτω ...Ενώ έφτιαχνα τον λογαριασμό και είμουν έτοιμος να τον ενεργοποιήσω για να τελειώσει η εγγραφή μου μου ζητούσε νούμερο τηλεφώνου η κινητού τηλεφώνου ...

Αν όντως από εδώ και πέρα είναι έτσι τα πράγματα σκουραίνουν και πιστεύω ότι η google θα αρχίσει να χάνει κόσμο ...Δηλαδή δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί να είναι αναγκασμένος κάποιος να δίνει τόσο προσωπικά στοιχεία ....δίνει που δίνει τόσα πολλά ...Έλεος .....

Κάποτε είχα διαβάσει σε κάποιο foroum που είχε πει κάποιο παιδί ότι η google είναι μια πολύ έξυπνη εταιρία και ότι προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ώστε κάποια στιγμή να γυρίσει το παιχνίδι και να ζητάει διάφορα ...Πραγματικά αν είναι έτσι με έχασε η εταιρία .....κρίμα και είμουν λάτρης

Δημοσ.
....Ενώ έφτιαχνα τον λογαριασμό και είμουν έτοιμος να τον ενεργοποιήσω για να τελειώσει η εγγραφή μου μου ζητούσε νούμερο τηλεφώνου η κινητού τηλεφώνου ...

Άμα ακυρώσεις τη διαδικασία και δοκιμάσει πάλι μετά απο λίγο, θα αποφύγεις αυτό το ζητούμενο. Ζητα τηλέφωνο σε στατιστικό δείγμα.

...

Κάποτε είχα διαβάσει σε κάποιο foroum που είχε πει κάποιο παιδί ότι η google είναι μια πολύ έξυπνη εταιρία και ότι προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ώστε κάποια στιγμή να γυρίσει το παιχνίδι και να ζητάει διάφορα ...

Φίλε μου τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Δεν έχω αποδείξεις αλλά είμαι πεπεισμένος ότι πίσω από την google κρύβονται ή θα κρυφτούν συστήματα παρακολούθησης που ούτε μπορούμε να φανταστούμε. Κάποιος που διαβάζει τα email σου, παρακολουθεί τι ψάχνεις στο νετ, βλέπει τι βλεπεις στο youtube (το youtube είναι στον όμιλο της google), παρατηρεί τι κοιτάς στο google maps, κλπ, κλπ ξέρει πάρα πολλά πράγματα για σένα. Το φρούτο θα έχει ωριμάσει πλήρως στα επόμενα 10 χρόνια που η παρούσα γενιά θα έχει πλήρως αφομοιωθεί με αυτές τις τεχνολογίες.

Να σε προβληματίζει ότι η google έχει κάνει ΤΟΣΑ πολλά παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες και μάλιστα δωρεάν. Τα κεφάλαια ΠΟΥ τα βρίσκει;

Η μικροαπαλή που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ έσοδα, είναι πίσω από την google σε όλους τους τομείς.

ΥΓ: Μια από τα ίδια και για το facebook

ΥΓ 2: Είμαι χρήστης όλων των υπηρεσιών που προαναφέρθηκαν

Δημοσ.

και πως θα γίνει να φύγουμε απο όλη αυτή την εξάρτηση ...έλεος ...

Τελικά αν δώσεις άλλο alternetive mail είναι οκ και δεν σου ζητάει τηλέφωνο ...

Γιατί για να το δούμε και από την άλλη ...Η microsoft τόσα χρόνια που χρησιμοποιούσαμε το msn δεν έβλεπε τα πάντα για εμάς ...η μήπως τελικά είμαστε πάρα πολύ καχύποπτοι

Δημοσ.

Δεν είμαι καχύποπτος. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ιδιωτικότητα σε τέτοια θέματα. Το έχω γράψει ξανά. Οι διαχειριστές του gmail μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματα μου, οι διαχειριστές του facebook το ίδιο (αν και έχω αποσυρθεί από αυτό το sport), οι διαχειριστές του insomnia το ίδιο. Η ανωνυμία μου κρύβεται στη μαζικότητα. Σιγά μην ασχοληθεί ο Χ προγραμματιστής της gmail τι email ανταλλάσσω με την κοπέλα μου ή με τους κολλητούς μου. Αν όμως έγραφα για τροοκρατία, Περσία, Ταλιμαν κλπ τότε τα φίλτρα (που σίγουρα υπάρχουν) θα με έβαζαν στις λίστες για εκτενή και αναλυτική παρακολούθηση.

Μη με ρωτάς για λύσεις, δεν τις έχω.

Δημοσ.

συμφωνώ μαζί σου ...απλά το θέμα είναι ότι αν φτάσουμε στο σημείο να τα δείνουμε όλα και να τα ξέρουν όλα ...δεν υπάρχει αξία .

Το θέμα είναι να μην μπεις στο τριπάκι να τα υποπτεύεσαι όλα

Κάποια στιγμή άρχισα να σκέφτομαι πιο ασφαλές είναι να έχω τα contacts μου στο cloud η στο pc ...ακόμα δεν έχω βρει την λύση ...

Το ίδιο είναι και με τους κωδικούς όπως το roboform ...είναι ασφαλής ...αλλά να μην ξεφύγω από το θέμα

Δημοσ.
συμφωνώ μαζί σου ...απλά το θέμα είναι ότι αν φτάσουμε στο σημείο να τα δείνουμε όλα και να τα ξέρουν όλα ...δεν υπάρχει αξία .

Το θέμα είναι να μην μπεις στο τριπάκι να τα υποπτεύεσαι όλα

Κάποια στιγμή άρχισα να σκέφτομαι πιο ασφαλές είναι να έχω τα contacts μου στο cloud η στο pc ...ακόμα δεν έχω βρει την λύση ...

Το ίδιο είναι και με τους κωδικούς όπως το roboform ...είναι ασφαλής ...αλλά να μην ξεφύγω από το θέμα

Σου βρήκα εγώ.Γράψε τα σε ένα χαρτί και κρύβε το κάπου όταν λείπεις από το σπίτι:-D

Πάνω στο θέμα τώρα.Ναι ίσως να έχουν κάποιο σχέδιο ίσως και όχι.Ναι ίσως μας παρακολουθούν ίσως και όχι.Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος.Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απλά δεν έχεις ούτε e-mail,ούτε μπαίνεις στο YouTube...και γενικά δεν χρησιμοποιείς το internet.

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει τι κάνουν μιας και ούτε έχω κάτι να κρύψω ούτε πιστεύω ότι ολόκληρη Google την απασχολεί τι κάνεις ένας 22 χρονος μπατίρης Έλληνας φοιτητής:P

Δημοσ.

ναι μάλλον έτσι είναι απλά το θέμα είναι ότι στο ιντερνετ γενικά περί πνευματικών δικαιωμάτων το έχουμε ξεχάσει τελείως λόγω το ότι μας παρασέρνουν με δωρεάν υπηρεσίες

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] Οι διαχειριστές του gmail μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματα μου, οι διαχειριστές του facebook το ίδιο (αν και έχω αποσυρθεί από αυτό το sport), οι διαχειριστές του insomnia το ίδιο. [...]

Μία μικρή διόρθωση: οι διαχειριστές του Insomnia δεν μπορούν να διαβάσουν τα προσωπικά μηνύματα των μελών.

Όχι "δεν θέλουν". Δεν μπορούν.

:-)

Δημοσ.
Μία μικρή διόρθωση: οι διαχειριστές του Insomnia δεν μπορούν να διαβάσουν τα προσωπικά μηνύματα των μελών.

Όχι "δεν θέλουν". Δεν μπορούν.

:-)

Πως γίνεται να μην μπορούν αφού οι διαχειριστές έχουν πρόσβαση στην βάση

• Super Moderators
Δημοσ.
Πως γίνεται να μην μπορούν αφού οι διαχειριστές έχουν πρόσβαση στην βάση

Τα μηνύματα δεν είναι προσβάσιμα από τη βάση αλλά μόνο από το κάθε μέλος ξεχωριστά, με χρήση του προσωπικού του κωδικού (password).

Δημοσ.

Ο paredwse ως διαχειριστής ξέρει κάτι παραπάνω. Λογικό είναι τα μηνύματα να αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων (για τη μορφή θα συζητήσουμε αργότερα) στην οποία οι απλοί διαχειριστές θεμάτων, όντως δεν έχουν πρόσβαση. Με τον κωδικό τους έχουν πρόσβαση μονο σε ένα Interface διαχείρισης και όχι απευθείας πρόσβαση στη βάση (όπως με το phpadmin).

Πάμε για τη μορφή (μιλάω γενικά και όχι μόνο για τη βάση του insomnia). Τα μηνύματα αποθηκεύονται στη βάση σε Plain text. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος διαχειριστής (ας τον ονομάσουμε super διαχειριστή) που έχει τους κωδικούς της βάσης δεδομένων, με βασικές γνώσεις sql ή με κάποιο εργαλείο όπως το phpadmin θα μπορούσε να διαβάσει τα μηνύματα. Πάλι πέφτουμε στην κατηγορία "πολύ κακό για το τίποτα". Το θέμα μου δεν είναι αν γίνεται ή όχι (γιατί γίνεται αν χρειαστεί) αλλά από τη στιγμή που υπάρχει πολύς κόσμος, ο εκάστοτε admin έχει πιο σοβαρά θέματα να κάνει, από το να διαβάζει τι κουταμάρες ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι χρήστες.

Δημοσ.

Καλά, το πρώτο μήνυμα του νήματος είναι στην κοσμάρα του. Λες και σε ζόρισε κάποιος να βάλεις πραγματικό τηλέφωνο βρε άνθρωπε...

Σχετικά με τα emails, να σημειώσω πως εφόσον δεν έχουν κρυπτογραφημένο περιεχόμενο μπορούν πρακτικά να καταγραφούν και να φιλτραριστούν εύκολα από τους servers τη στιγμή που πηγαίνουν κι έρχονται. Δεν είναι ανάγκη να έχουν τους κωδικούς των χρηστών για να βλέπουν/παρακολουθήσουν τα emails, γίνεται πολύ ευκολότερα έτσι. Γι αυτό έχει εφευρεθεί και η κρυπτογράφηση (πχ PGP).

Όλα θεωρητικά βέβαια, αφού όπως βγήκε εδώ ο paredwse να πει "εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον" ομοίως θα έβγαινε και κάποιος διαχειριστής του gmail, του facebook και του όποιου... :lol: (*δεν τα εξομοιώνω)

Αλλά από την άλλη, μη μας πιάνει και μανία καταδίωξης, ε; :P

(^ δεύτερη φορά που το γράφω σε δύο ημέρες, μάλλον θα το τρολάρω σε κάθε σχετικό θέμα)

Δημοσ.
Καλά, το πρώτο μήνυμα του νήματος είναι στην κοσμάρα του. Λες και σε ζόρισε κάποιος να βάλεις πραγματικό τηλέφωνο βρε άνθρωπε...

δεν με ζόρισε κανείς ..απλά σε αναγκάζει να βάλεις πραγματικό τηλ για να σου στείλει τον κωδικό για να το ενεργοποιήσεις ..Κάνε μια δοκιμή και θα δεις

Δημοσ.
δεν με ζόρισε κανείς ..απλά σε αναγκάζει να βάλεις πραγματικό τηλ για να σου στείλει τον κωδικό για να το ενεργοποιήσεις ..Κάνε μια δοκιμή και θα δεις

Όντως ισχύει, έχεις δίκιο, μόλις το δοκίμασα (έβαλα και τηλέφωνο, όντως ήρθε μήνυμα στο κινητό). Πριν δύο μήνες που είχα φτιάξει ένα λογαριασμό δεν υπήρχε αυτό, γι αυτό υπέθεσα πως είναι κάποιο προαιρετικό πεδίο που σε ανησύχησε. Προφανώς το έκανε για να μην μπαίνουν μποτάκια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...