Persefonii Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 o satie επισης ειναι πολυ καλος τα κομματια του σου δημιουργουν περιεργα συνεσθηματα
million_voices Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Εαν θες να ακουσεις κλασικη μουσικη δεν θα σου συνιστουσα βιβαλντι και μοτσαρτ. Προσωπικα δεν μου αρεσει κανενας απο τους δυο. Ο Βιβαλντι ειναι κατα τη γνωμη μου απο τους πλεον βαρετους συνθετες, οποτε ακουω εργα του εχω την αισθηση οτι γραφει τα ιδια και τα ιδια. Φυσικα εξαιρουνται ορισμενα (οι τεσσερεις εποχες πχ.) αλλα κι αυτα τοσο χιλιοακουσμενα που εχουν καταντησει αηδια. Ξεκινα με τις συμφωνιες του Μπετοβεν -και δεν εννοω μονο την 5η- η αγαπημενη μου ειναι η 7η και προφανως η 9η. Ακου επισης Μπραμς, παλι συμφωνιες. Μπαχ επίσης, αν και σε πολλους φαινεται περίεργο το μπαροκ (ο Μπαχ συνηθως αρεσει σε μεταλλαδες παντως). Σε ενδιαφερει ορχηστρικη μουσικη; Σολο οργανα; Χορωδιακα; Ελπιζω όχι οπερα, δεν εχω ιδεα :Ρ Βασικα δεν εχω ιδεα απο κλασσικη για δες λιγο το κλιπακι απο tube μηπως και καταλαβεις που το παω
YiN Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 το alternative? για να παρεις μια ιδεα,ο τυπακος ειναι οτι ποιο κοντινο σε κλασσικη που μου αρεσει ηλεκτρικο βιολι κατασκευης του!!!!! Εαν σου αρεσει το βιολι βασικα, πες μου να κανω καμια λιστα με εργα που μπορεις να ακουσεις για αρχη.
million_voices Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 ο παγκανινι εχει πολλα εργα για βιολι ναι ξερω αν δεν σου κανει κοπο κανε και εσυ μια επιλογη
YiN Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Λοιπον, μερικα που μου ερχονται προχειρα στο μυαλο: Απο βιρτουοζικα κομματια: Paganini - Caprice No. 4, No. 24 (νταξει αυτα είναι λίγο φεύγα) Saint-Saens - Introduction & Rondo Capricioso Ravel - Tzigane (αυτο που λεει η λεξη, τσιγγανικη μουσικη) Sarasate - Zigeunerweisen Paganini - La Campanella Υστερα τσεκαρε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ του Bach: Bach - Partita Νο. 2 BWV 1004 - Ciacona Bach - Sonata No. 1 BWV 1001 - Fuga Επίσης σονατες για βιολί και πιάνο: Beethoven - Kreutzer Sonata (1st movement κατα προτιμηση) Brahms - Sonata in D minor for violin and piano (και τα τέσσερα μερη είναι καταπληκτικα) Prokofiev - Sonata no. 2 for violin and piano op. 94 Όπου δεις στους εκτελεστες τα ονοματα: Heifetz, Oistrach, Kogan, Repin, Stern, Szeryng είναι εγγυημενα καλες εκτελεσεις. Τσεκαρε αυτα, να δεις αν σου αρεσουν και που προσανατολιζεσαι αλλιως να βρουμε αλλα :Ρ
million_voices Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 μου ακουγονται πολυ νορμαλ και δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει ο ηχος και το feeling καταλαβαινω οτι δεν βοηθαω
YiN Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Καλα θα σε παω στα πιο προχωρημενα τοτες, αλλα απο αυριο, ασε να το σκεφτω λιγο. Του προκοφιεφ την σονατα την τσεκαρες; Δε σου πε τιποτε; Θα το βρω το κουμπι δεν υπαρχει περιπτωση :Ρ
million_voices Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 δεν ειχα προλαβει,οπα εδω ειμαστε ψιλοκαλα ναι οκ οποτε μπορεις ευχαριστω πολυ ps φανταζομαι ποσο καφριλα θα ακουγεται να περιγραφεις κλασσικη οπως εγω
freedubus Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Το Bach νομίζω κανείς εκτελεστής δεν τον "πιάνει" τόσο τέλεια όσο ο Glenn Gould.
YiN Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 δεν ειχα προλαβει,οπα εδω ειμαστε ψιλοκαλα ναι οκ οποτε μπορεις ευχαριστω πολυ ps φανταζομαι ποσο καφριλα θα ακουγεται να περιγραφεις κλασσικη οπως εγω θα επανελθω με άλλες προτάσεις αύριο, σε κόβω προς σοστακόβιτς και διάφορους τέτοιους πάντως. Δοκίμασε να ακούσεις τίποτε κουαρτέτα του, απλά βάλε στο γιουτιουμπ να δεις. Το Bach νομίζω κανείς εκτελεστής δεν τον "πιάνει" τόσο τέλεια όσο ο Glenn Gould. true, οι εκτελεστές στους οποίους αναφέρθηκα είναι βιολιστές. Ο Γκουλντ είναι εξαιρετικός στον Μπαχ, αλλά κατα τη γνώμη μου μόνο στον Μπαχ. Οκ και στον Schoenberg or smth. Είχε πολύ εκλεπτισμένα γούστα. Πάντως μην υποτιμάς και τον Ριχτερ, ρίχτου μια ματιά. Πιο "ρώσος" :Ρ
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Το Bach νομίζω κανείς εκτελεστής δεν τον "πιάνει" τόσο τέλεια όσο ο Glenn Gould. Ο Μπαχ είναι ο μόνος συνθέτης που όπως και να παιχτεί, έχει νόημα. Οπότε δεν υπάρχει κανείς που να τον "πιάνει" καλύτερα ή χειρότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.