mangelis Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Γειά σας φίλοι... Δεν έχω (τώρα πια) κάποιο πρόβλημα, έχω όμως μια απορία! Προχθές, αντίκρυσα μια μεγαλοπρεπή BlueScreen. Η αυτόματη επανεκκίνηση οδήγησε στο ίδιο αποτέλεσμα! Σε Safe Mode ανακάλυψα πως η οθόνη, όπως και λίγο πριν, η εισαγωγική οθόνη του Bios, διατρέχονταν από γραμμές, κάνοντας δύσκολη ακόμη και την ανάγνωση. Σκέφτηκα την Κάρτα! Όμως στην προσπάθεια μου να "δω" το σύστημα και να αποκλέισω οτιδήποτε άλλο (γιατί έβαλα στο tray ένα live cd (κάποια διανομή linux) που με είχε βοηθήσει άλλη φορά, αλλά εδώ απ' ότι φαίνεται κατάφερε να με μπερδέψει! Κι αυτό, γιατί η οθόνη δεν είχε κανένα (!!!) πρόβλημα! Αν η μητρική μπορεί να υποστηρίξει ένα live cd; Γιατί δεν έγινε αυτό όταν αφαίρεσα τελείως την κάρτα; Στην εκκίνηση πήρα άμεσα ηχητικό μήνυμα! Τελικά τι συνέβη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση...
stm00192 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Πραγματικα αμφιβάλλω αν έχει καταλάβει κανένας τι γράφεις!!! διαβασε λίγο το post σου και πες μας ειλικρινα αν εσύ θα καταλάβαινες
liopyr Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Ούτε εγώ κατάλαβα, από την μέση και μετά κάπου χάθηκα. Πάντως αν βλέπεις artifacts και στην post screen, κατά 99% είναι κάρτα γραφικών.
mangelis Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Ναι ήταν 100% η κάρτα γραφικών! Όμως, αυτό που με μπέρδεψε ήταν το γεγονός πως: η οθόνη δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν έβαζα ένα liveCD! Ρωτώ απλώς: πως αυτό γίνεται να συμβαίνει; Γιατί συμβαίνει; Ευχαριστώ και πάλι!
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Το live cd προφανώς δούλευε χωρίς drivers, άρα η κάρτα σου έδειχνε τα τυπικά.
mangelis Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Όχι, για μένα τουλάχιστον δεν ήταν τυπικά! Θέλω να πω πως δεν επρόκειτο για χαμηλή ανάλυση ή ότι άλλο. Το γραφικό περιβάλον ήταν αξιοπρεπέστατο. Και αφού αναφέρεσε στους drivers: Μπορεί να ήταν ο οδηγός(!) και όχι πρόβλημα στο υλικό;
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Artifacts λόγω driver δε νομίζω. Για ποια κάρτα μιλάμε;
mangelis Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Και 'γω έτσι νομίζω... NVIDIA GeForce 7600 GS. Σε safemod έκανα επαναφορά του driver αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Επαναφορά συστήματος δεν γινόταν αφού δεν "επιτρέπονταν" η επανεκκίνηση...Δεν ξέρω αν είχε και νόημα... Η κάρτα γραφικών φαινόταν (και ήταν) ο ένοχος (το σύστημα δουλεύει με άλλη κάρτα), όμως η (αφελής) απορία μου ήταν (και είναι): Μπορεί ένα σύστημα με καμμένη κάρτα γραφικών να δουλέψει μια χαρά με ένα LiveCD;
liopyr Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Εξαρτάται από το τί εννοείς με τον όρο καμμένη. Καμμένη είναι μία κάρτα που δεν μπορεί να δώσει καν σήμα στην οθόνη, καμμένη είναι μία που βγάζει artifacts, καμμένη είναι και μία που δε μπορεί να δουλέψει σε 3d ενώ σε 2d περιβάλλον δεν εμφανίζει πρόβλημα. Οπότε προφανώς στην 3η π.χ περίπτωση, σε live cd θα δουλεύει μια χαρά.
mangelis Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Είναι προφανές πως η τεχνολογία μιας κάρτας γραφικών (και όχι μόνο) μου είναι άγνωστη. Προφανώς το ζήτημα δεν είχε μεταφυσική διάσταση...Οπότε... Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.