Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αργο δίσκο SATA WD


nikraven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Μετά απο ένα τέστ που έκανα με το HDD-TUNE και το HD-TACH σε δύο ολόιδιους δίσκους που έχω στο pc -(WD 640GB AAKS SATA)-είναι λογικό να μου βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα και μάλιστα με μεγάλες αποκλίσεις ταχυτήτων όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες?

Στις φωτογραφίες με αριθμό 1 είναι ο δίσκος που έχω φορτωμένο μόνο το λειτουργικο (XP+SP2) και τα προγράμματα μου και στις φωτογραφίες με αριθμό 2 είναι ο δίσκος που έχω φορτωμένα μόνο τα προσωπικά μου αρχεία.

σημ:απο το πρόγραμμα HDD-TUNE τρέχοντας και το error scan δεν βρήκε κανένα πρόβλημα.

.................................................. ..................................................

Να σας δώσω και μια πληροφορία σχετικά με κάτι που συμβαίνει στο pc τις τελευταίες ημέρες που ίσως να έχει σχέση με το χάλι του δίσκου.

Καποιες στιγμές το pc πάγωνε ξαφνικά και αναγκαστικά το έκλεινα χειροκίνητα απο το κουμπάκι του tower.

Στην επανεκκίνηση του pc και κατα την ώρα που φόρτωναν οι πληροφορίες απο το bios-(η μαύρη οθόνη με πληροφορίες όλου του υπολογιστή)-εκεί ο δίσκος με το λειτουργικό δεν φαινόταν.

Αποτέλεσμα ήταν να έρθει μια πανέμορφη μαύρη οθόνη που έγραφε NTLDR is missing-press ALT+CTRL+DEL για επανεκκίνηση.

Βγάζοντας τον δίσκο απο το pc και κάνοντας τον εξωτερικό-(σε ένα αλλο pc που έχω)- εκεί φαίνεται μια χαρά σαν εξωτερικός δίσκος.

Τον ξηλώνω απο εξωτερικό δίσκο και τον ξανα εγκαθιστώ μέσα στο pc στην θέση του και ως δια μαγείας το bios τον αναγνωρίζει στην εκκίνηση και φορτώνει το λειτουργικό μια χαρά.!!!!

Καλώς ή κακώς παίρνω απόφαση να του κάνω ένα format για να μην μου ξανα παρουσιάσει τέτοιο πρόβλημα.

Αφού γίνεται το format και ξανα περνάω όλα τα προγράμματα απο την αρχή προχθές πάλι μου κάνει την ίδια ιστορία.

Παγώνει το pc ξαφνικά απο το πουθενά και το κλείνω χειροκίνητα.

χάνεται πάλι ο δίσκος με το λειτουργικό και δεν ξεκινάει με τίποτα και μου βγάζει πάλι το μήνυμα NTLDR is missing-press ALT+CTRL+DEL για επανεκκίνηση.

Σκέφτηκα πριν τον ξηλώσω τον δίσκο απο το κουτί να κάνω μια δοκιμή και να του αφαιρέσω το καλώδιο SATA και μετά απο λίγα λεπτά να το ξανασυνδέσω.

Και όντως μετά την επανασύνδεση του καλωδίου sata πάνω στον δίσκο το pc ξεκίνησε κανονικότατα και φόρτωσε τα windows κανονικότατα.!!!

Τι μπορεί να έχει αποδημήσει ή να ετοιμάζεται να αποδημήσει εν τόπο χλοερό τώρα??

βγαίνει κανένα συμπέρασμα??

post-147635-129063078275_thumb.jpg

post-147635-129063078278_thumb.jpg

Δημοσ.

προχείρως να πω ότι καλά θα κάνεις να βάλεις ένα νέο καλώδιο, κι οτι δισκος με λειτουργικό, όπως και πιο γεμάτος, είναι πάντα πιο αργός

Δημοσ.

control panel -> system -> hardware -> device manager -> IDE ATA/ATAPI Controllers -> Primary/Secondary IDE Channel -> Advanced Settings

 

Δες μπας κι έχει μπει κανα PIO mode. Καν το DMA if available.

Δημοσ.

μια νέα δοκιμή που έκανα πριν απο λίγο είναι η εξής:

άλλαξα πρώτα το καλώδιο του πονεμένου δίσκου-(χωρίς να αλλάξω την θέση του)- με αυτό το καλώδιο απο τον δεύτερο δίσκο που έχω στο pc και πήρα μια μετρηση με το HD-TACH αλλά οι ενδείξεις είναι οι ίδιες όπως και στις προηγούμενες εικόνες.

δεύτερη δοκιμή και ξηλώνω τελείως τον δεύτερο καλό δίσκο που έχω στο pc-(αυτόν που φαίνεται στις φωτογραφίες με τον αριθμό 2)-και στην θέση του βάζω αυτόν τον δίσκο που με τυρρανάει-(αυτον που φαίνεται στις φωτογραφίες με αριθμο 1)-και παίρνω ξανά μια μέτρηση με το HD-TACH που σαφως απο την νέα εικόνα που παραθέτω και απο όσο βλέπω τώρα είναι στα κανονικά επίπεδα τώρα ενός δίσκου SATA ή κάνω λάθος?

άρα να υποθέσω ότι φταίει η θέση SATA της motherboard για όλα αυτά που τραβάω και εγώ και ο δίσκος εφόσον στην νέα θέση ο δίσκος έχει καλές μετρήσεις?

και η πλάκα είναι ότι η motherboard έχει μόνο 2 θέσεις SATA.

Υπάρχει καμμιά άλλη λύση για να βολέψω και τον δεύτερο μου SATA δίσκο?

post-147635-129063078293_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...