profitis Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Tελικά κατέληξα στις G.Skill που είχα ποστάρει παραπάνω...Μόνο ένα μικρο issue http://www.multirama.gr/products/product?pid=0438910&catid=020600 Στο site του multirama αναφέρει τύπο SO DIMM στη περιγραφη. Αυτο δεν ειναι μνήμες για laptop; Βέβαια μάλλον λάθος copy paste θα έχουν κάνει...
dancer Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Επειδη δοκιμασα PC και ΜΑC μπορω να πω οτι τα MAC ειναι κυριως φιγουρα και οχι κατι πιο σοβαρο. Τα 7αρια πλεον ειναι ενα λειτουργικο στσθεροτατο και γρηγορο και δεν εχεις κανενα προβλημα. Επισης Ανα πασα ωρα και στιγμη αλλαζεις hardware ακολουθεις την τεχνολογια της εποχης σου και δεν αλλαζεις ολοκληρο υπολογιστη. Mac θα αγοραζα μονο αν ειχα τα λεφτα και εφοσον δουλευα σε ενα πολυ sick γραφειο για να μην εχω καλωδεια κτλ. Η εγγυηση του ενος χρονο στα Mac ειναι πολυ λιγη για τα λεφτα που δινεις και αμα χαλασει κατι σημαντικο μετα θα ξαναδοσεις 1000+ ευρω μηπως για καινουριο mac? Δε το νομιζω , PC και ξερο ψωμι.
profitis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 dancer είπε: Επειδη δοκιμασα PC και ΜΑC μπορω να πω οτι τα MAC ειναι κυριως φιγουρα και οχι κατι πιο σοβαρο. Τα 7αρια πλεον ειναι ενα λειτουργικο στσθεροτατο και γρηγορο και δεν εχεις κανενα προβλημα. Επισης Ανα πασα ωρα και στιγμη αλλαζεις hardware ακολουθεις την τεχνολογια της εποχης σου και δεν αλλαζεις ολοκληρο υπολογιστη. Mac θα αγοραζα μονο αν ειχα τα λεφτα και εφοσον δουλευα σε ενα πολυ sick γραφειο για να μην εχω καλωδεια κτλ. Η εγγυηση του ενος χρονο στα Mac ειναι πολυ λιγη για τα λεφτα που δινεις και αμα χαλασει κατι σημαντικο μετα θα ξαναδοσεις 1000+ ευρω μηπως για καινουριο mac? Δε το νομιζω , PC και ξερο ψωμι. Και εγω κάπου εκει κατέληξα, στο θέμα κόστους κυρίως και πάω προς PC! Για κάρτα γραφικών: Και οι δύο εταιρείες έχουν ενσωματωμένα chips που βοηθάνε στην αναπαραγωγή .mkv; Η ATI παραμένει τελειως χαλια στους drivers για linux;
profitis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Πως τα φέρνει καμια φορά η ζωη... Η διπλωματική μου θα έχει ένα κομμάτι με iPhone development οπότε τελικα το Macbook θα αποκτηθεί! Το PC λόγω πολυ φόρτου εχω καθυστερήσει να το τελειωσω, τώρα ομως αυτες τις μέρες θα τελειωσω τη σύνθεση! Ειχα ενα διλλημα μηπως το γύρναγα και επαιρνα Imac όμως εκτός απο το οτι ειναι πανάκριβος όπως είχαμε συζητήσει ενα macbook pro αξιζει καπως περισσότερο αφου πρόκειται για μια εξαιρετικη πρόταση για laptop (παναλαφρο, φοβερη μπαταρία, multitouch touchpad etc) Μacbook pro, θα μου βρουν από το εργαστήριο που θα κάνω τη διπλωματική οπότε δεν με χάλασε καθόλου Στο θέμα του PC, με έχει φάει το διλλημα για την επιλογή μητρικής: P7P55D Premium ή P55A-UD3R ....:S :S :S
profitis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Για DVD-rw, σαν μάρκες έχω δει οτι παιζει πάρα πολυ η LG, η Sony με τα optiarc που πρέπει να έχει ενσωματώσει τη τεχνολογία της NEC και η Asus....Πάντα βέβαια υπάρχει η plextor, αλλά 40 ευρώ για αντιγραφικο νομίζω οτι δεν εχω σκοπο να τα δώσω. Πάνω κάτω απ όσο εχω δει όλα στανταρ είναι, οπότε πάλι κριτηήριο ειναι ο θόρυβος. Οχι οτι χρησιμοποιώ συχνά το dvd, απλά μην κάνει και σαν κομπρεσερ. Υπάρχει καποια λύση με μετριο τουλαχιστον θόρυβο; Ουσιαστικά κοιτάω αυτό το sony optiarc http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200001434 και αυτό το lg http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330660 Tι θα μου παιρνει λιγότερο τα αυτια;
profitis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Eπιτέλους θα παραγγέιλω και τη μητρική ωστε να το στησω το ατιμο. Οι διακοπές με λίγανε ολιγον πίσω...Το γενικά το τελικο δίλλημα είναι είτε την P7P55D Premium μαζί με αυτόν τον controller πάλι της ASUS που θα βγει σύνολο περίπου 160 ευρώ ή να πάω απευθείας στην P7P55-E PRO που ανεβαίνει στα 180 ευρώ περίπου. Με τη πρώτη λύση δεν ειναι ανάγκη να σκάσω αμέσως τα 30€ του controller. Μολις τον χρειαστώ θα τον τσιμπήσω... Η E-Pro αν και πιο ακριβή έχει μόνο ενα gigabit lan και μάλλον θα μου χρειατεί. Η σκετη Premium δεν έχει eSata απο την άλλη. Γενικά σαν εξοπλισμός τι ειναι προτιμότερος; Προσωπικά ποτέ δεν έχω σκεφτει να χρειαστω eSata. Γενικά καλό ειναι να υπάρχει; Χρησιμευει; Παιζει να βγαινει π.χ. απο κάποιο sata σε έναν βύσμα του κουτιου αν έχει και να καθαρίζεις έτσι; Eπίσης η E-Pro έχει και δύο παραπάνω PCIe: 2 x PCIe 2.0 x 1(5GT/s, blue slots) μαζί με ταυτόχρονα τις 2 x PCIe 2.0 x1 (2.5GT/s). Τι παραπάνω έχει το 5.0GT/s ; Μήπως την παραπάνω κάρτα της Asus δεν θα καταφέρω να την βάλω σε μία θύρα PCIe 2.0 x1 (2.5GT/s) ;
profitis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά! Το PC είναι έτοιμο εδώ και αρκετές εβδομάδες και απλά μου μένουν διάφορα πραγματάκια απο ρυθμίσεις και στήσιμο προγραμμάτων. Φωτογραφίες πολύ σύντομα! Ορισμένες αποριούλες γενικά περί ρυθμίσεων BIOS/ στήσιμο Windows. 1)Στο BIOS για τους δίσκους είχε τρεις επιλογές: IDE, ΑΗCI και RAID . Δοκίμασα με το AHCI και το RAID έβγαλε κάποια προβληματάκια στο boot με το ΑHCI (απ όσο θυμάμαι εκανε πρόβλημα το DVD RW) και το γύρισα στο IDE. Tι είναι γενικά καλύτερο για το σύστημα; Τι επιλογή να βάλω; 2)Πρόγραμμα freeware και καλό για κάψιμο dvd, iso κτλ γνωρίζεται; 3)Για αποθήκη αγοράστηκε ένας 2TB WD black που έχει τον θορυβάκο του και ακούγονται τα access. Εχει κανεις τον ίδιο δίσκο ώστε να μου πει τα δικα του βιώματα με τον θόρυβο; 4)Το Windows backup είναι οκ για να πάρω back up το pc; Drivers και ρυθμίσεις αποθηκευεί ή μόνο προγραμματα; Ή καλυτερα σε καποια λύση acronis ή norton ghost; Αυτα τα λίγα για αρχή, έπονται σίγουρα και άλλα πραγματάκια, όπως επίσης και φωτογραφίες!
vag3d Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Ένα καλό και δωρεάν (open source) πρόγραμμα πάντως για να γράφεις CD/DVD κλπ στα windows, είναι το InfraRecorder.
profitis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 thanks va3d! Μία άλλη απορία...Ποια είναι η διαφορα display port και HDMI; Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται; Τo Display Port παρέχει περισσότερο bw και προστασία περιεχομένου αν θυμάμαι καλά...Υπάρχει κάποια άλλη διαφορά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.