Προς το περιεχόμενο

Αγορά PC vs iMac και στήσιμο File server

profitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το triple channel προσφερει σχεδον μηδαμινη αυξηση επιδοσεων σε 4πυρηνους επεξεργαστες: δεν ειναι "τοσο" γρηγοροι ωστε να χρειαζονται μεγαλυτερο bandwidth απο τη ram.(για να το πουμε πολυ απλοικα)

Το triple channel δειχνει τα δοντια του στους 6πυρηνους που εχει βγαλει η intel.

Ο 860 ειναι πιο γρηγορος για 2 λογους: υψηλοτερο ρολοι οταν δουλευουν και οι 4 πυρηνες (2.8 εναντι 2.66ΓΗζ) και πολυ καλυτερο turbo boost (συχνοτητα ρολογιου σε εφαρμογες που εκμεταλλευονται μονο 1 ή 2 πυρηνες).

Ο i7 860 παει μεχρι 3.46GHz οταν χρησιμοποιειται μονο ενας πυρηνας, ενω ο 920 παει μεχρι 2.93GHz .

Υ.Γ.: Και ο 930 ειναι πιο αργος απο τον 860 σε αρκετες εφαρμογες δεν εκμεταλλευονται και τους 4 πυρηνες.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας παιδιά!

Οι 6πυρηνοι αλήθεια σε τι budget τους δίνει η Intel; Εχουν κυκλοφορήσει ήδη;

Επειδή το θέμα θόρυβος και θερμοκρασία με απασχολεί πάρα πάρα πολύ, ποιο full tower κουτί θα μου προτείνετε; Εχω ακούσει τα χείριστε για την amd σ αυτόν τον τομέα.

και κάτι άλλο...Οι ssd μέχρι ποιο ποσοστό χωρητικότητας είναι οκ;

Δημοσ.
Το triple channel προσφερει σχεδον μηδαμινη αυξηση επιδοσεων σε 4πυρηνους επεξεργαστες: δεν ειναι "τοσο" γρηγοροι ωστε να χρειαζονται μεγαλυτερο bandwidth απο τη ram.(για να το πουμε πολυ απλοικα)

Το triple channel δειχνει τα δοντια του στους 6πυρηνους που εχει βγαλει η intel.

Ο 860 ειναι πιο γρηγορος για 2 λογους: υψηλοτερο ρολοι οταν δουλευουν και οι 4 πυρηνες (2.8 εναντι 2.66ΓΗζ) και πολυ καλυτερο turbo boost (συχνοτητα ρολογιου σε εφαρμογες που εκμεταλλευονται μονο 1 ή 2 πυρηνες).

Ο i7 860 παει μεχρι 3.46GHz οταν χρησιμοποιειται μονο ενας πυρηνας, ενω ο 920 παει μεχρι 2.93GHz .

Υ.Γ.: Και ο 930 ειναι πιο αργος απο τον 860 σε αρκετες εφαρμογες δεν εκμεταλλευονται και τους 4 πυρηνες.

Στον 920 μου απότι έχω παρακολουθήσει, μέχρι 2,8GHz πάει με turbo boost. Μπορεί να ναι απλά λάθος μέτρηση .....

---------- Προσθήκη στις 02:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:18 ----------

Επειδή το θέμα θόρυβος και θερμοκρασία με απασχολεί πάρα πάρα πολύ, ποιο full tower κουτί θα μου προτείνετε; Εχω ακούσει τα χείριστε για την amd σ αυτόν τον τομέα.

1 μοντέλο έχει βγάλει στην κατηγορία extreme και δυστυχώς στοιχίζει 1000€. Αργότερα λογικά θα βγάλει και πιό οικονομικά μοντέλα.

Δημοσ.

Ποιο είναι το budget σου;

Όσον αφορά τα χείριστα που έχεις ακούσει για την AMD στο θέμα θερμοκρασίας, προφανώς αυτοί που σου ανέφεραν κάτι τέτοια, ζούνε σε ένα μικρο αλλα μακρινό και περίεργα παράλληλο σύμπαν με το δικό μας. Δεν ισχυρίζομαι οτι πρέπει να αγοράσεις προϊόν της AMD για την περίπτωση σου, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους.

Δημοσ.

Ακόμη δεν έχω κατασταλάξει πλήρως για τις ακριβείς μου κινήσεις αλλά λέω το pc να πάρει περίπου 1000-1100.λειτουργικό υπάρχει (win 7 64bit). Σ αυτό θελλω και ssd για το λειτουργικό. Μετά για δίσκους δεδομένωναζί με τ υπόλοιπα για τον file server (κουτί, raid controller ή nas αν καταλήξω προς τα εκεί) και keyboard και ένα router, λλέω να διαθέσω περίπου 500€.

Τα κουτία πάντα full tower.

Aκομη στην πλήρη οργ´ανωση και καταστάλαξγ αυτών που θα πάρω δεν έχω καταλήξει. Π.χ ενώ έχω 24αρα, μου έχουν μπει φιδιες για μετάβαση σε 27αρα. Ένας φιλός παραπάνω,μάλλον ο vag3d, έλεγε ότι έρχονται και 3d monitors. Επίσης αντίληψη για mac mini λέω στο εγγύς μέλλον να πάρω ένα MacBook pro.

Σαν πρακτικότητα στον Συνδυασμό και καταμερισμός της δουλείας μου, συμφωνά με τις ανάγκες που σας περίεγραψα όπως είπαμε παραπάνω θα είναι οκ. Θα βολεύει να συνδέω το laptop με την μεγάλη οθόνη ενώ είμαι σπίτι; Ειναι πρακτικό κάτι τέτοιο κατά την χρήση του pc; Το έχει δουλέψει κανείς;

Αλλά η εκδοση server έχει κάτι από θέμα server που να μην μπορείς να το κάνεις με την απλή έκδοση; Δλδ τη παραπάνω πρπσφέρει;

Άλλο δίλλημα μου είναι με το nas. Τη αξίζει περισσότερο; Ετοιμο ή να το φτίαξω με τα χεράκια μου;

Δημοσ.
Ακόμη δεν έχω κατασταλάξει πλήρως για τις ακριβείς μου κινήσεις αλλά λέω το pc να πάρει περίπου 1000-1100.λειτουργικό υπάρχει (win 7 64bit). Σ αυτό θελλω και ssd για το λειτουργικό. Μετά για δίσκους δεδομένωναζί με τ υπόλοιπα για τον file server (κουτί, raid controller ή nas αν καταλήξω προς τα εκεί) και keyboard και ένα router, λλέω να διαθέσω περίπου 500€.

Τα κουτία πάντα full tower.

Aκομη στην πλήρη οργ´ανωση και καταστάλαξγ αυτών που θα πάρω δεν έχω καταλήξει. Π.χ ενώ έχω 24αρα, μου έχουν μπει φιδιες για μετάβαση σε 27αρα. Ένας φιλός παραπάνω,μάλλον ο vag3d, έλεγε ότι έρχονται και 3d monitors. Επίσης αντίληψη για mac mini λέω στο εγγύς μέλλον να πάρω ένα MacBook pro.

Σαν πρακτικότητα στον Συνδυασμό και καταμερισμός της δουλείας μου, συμφωνά με τις ανάγκες που σας περίεγραψα όπως είπαμε παραπάνω θα είναι οκ. Θα βολεύει να συνδέω το laptop με την μεγάλη οθόνη ενώ είμαι σπίτι; Ειναι πρακτικό κάτι τέτοιο κατά την χρήση του pc; Το έχει δουλέψει κανείς;

Αλλά η εκδοση server έχει κάτι από θέμα server που να μην μπορείς να το κάνεις με την απλή έκδοση; Δλδ τη παραπάνω πρπσφέρει;

Άλλο δίλλημα μου είναι με το nas. Τη αξίζει περισσότερο; Ετοιμο ή να το φτίαξω με τα χεράκια μου;

Καλά, μην τρελαίνεσαι κιόλας...!!! Η ουσιαστική διαφορά των 3D monitors είναι απλώς τα παραπάνω Khz (αντί για ~60-70 Khz θα έχουν ~120 Khz). Οι παλιότερες CRT που έφταναν στα 120 Khz παίζουν μια χαρά 3D (polarized). Απλώς είναι το θέμα να φτάσουν τόσο υψηλή συχνότητα και οι νέες, σύγχρονες επίπεδες οθόνες (χωρίς να αφήνουν όμως trails και να κάνουν ghosting...:P ).

Το σήμα το 3D (polarized) βασίζεται στην υψηλή συχνότητα για να μπορεί να δίνει και τις δυο πληροφορίες που πρέπει να λαμβάνει το κάθε μάτι. Ταυτόχρονα όμως σε απαιτητικά παιχνίδια, παρότι έχουν 2 εξόδους DVI όλες οι σύγχρονες VGA, ίσως χρειαζόμαστε πολύ πιο ισχυρές κάρτες...!!! Σκέψου οτι τα 30 Frames/Sec που πιάνεις σε ένα παιχνίδι με τα γραφικά στο Full με μία σύγχρονη κάρτα γραφικών, μπορεί να μην φτάνει η ισχύς της για να στα δώσει σε multiplexing 2 Χ 30 Fps με Full Graphics (ένα επί 30 FPS για το ένα μάτι και ένα επι 30 FPS για το άλλο μάτι..χιχι).

Αργούμε πιστεύω κάνα χρόνο ακόμα μέχρι να διαδοθεί και να γίνει προσιτό το 3D (polarized) στα Games και στις τηλεοράσεις...!!!

(καλά στις τηλεοράσεις να δεις τι έχει να γίνει,..!!! Ήδη όσοι είχαν Mpeg2 TV παίρνουν νέες με Mpeg4 για να αποφύγουν την χρήση εξωτερικού αποκωδικοποιητή. Μετά θα τις ξανα-αλλάξουν για να έχουν και παραπάνω Khz για να βλέπουν 3D Polarized...!!! Η τεχνολογία και ο άνθρωπος σε ένα παραλήρημα καταναλωτισμού σαν τον "γάιδαρο με το καρότο ένα πράγμα"...χιχιχιχ

Χαλαρα, όμορφα και ωραία...!!! Μην αγχώνεστε...!!! Όλα θα πάνε καλά..!! :P :P :P

(το χέρι στην τσέπη δεν το γλυτώνουμε όμως, όπως τα βλέπω τα πράγματα...!!!) :o :P

Όσον αφορά το θέμα του "Mac", είπαμε...κάθε κόσμος έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Ζυγίζεις και παίρνεις..!!!

Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε "όλα τα θετικά σε ένα λειτουργικό" αλλά η πραγματικότητα άλλα μας δείχνει...!!!

Αν θέλεις να δουλέψεις προγράμματα που δεν υπάρχουν σε Mac όμως, τι συζητάμε?

Αναγκαστικά πρέπει να θυσιάσεις τα νεύρα σου και να δουλέψεις πάλι σε Windows...:-(

Εγώ αυτό το διάστημα, ούτε να τα βλέπω δεν θέλω τα Windows...!!! Επιτέλους μετά από 25 χρόνια, λυτρώθηκα...!!!

Σε κανένα χρόνο δεν ξέρω αν θα λέω τα ίδια (μπορεί να μου λείψουν τα PC, τα Updates και τα Games), πάντως το συναίσθημα που έχω τώρα που έκανα μετάβαση από PC σε Mac και είμαι φρέσκος, είναι:

"Απετάξω τα windows - Απεταξάμην"...!!! (ναι,ισχύει και για τα Win7 αυτό) Χαχαχα....(για να γελάσουμε και λιγάκι τις Άγιες τούτες ημέρες της Αναστάσεως...)

Δημοσ.

vag3d, thanks για τις αναλυτικες πληροφορίες για τα 3d monitor.

Οπότε λέω να μεινω με το 24αρι monitor τώρα με όταν ποια σταθεροποιηθεί η κατάσταση με το 3D να παρω κάτι (είτε monitor) είτε τηλέοραση που να υποστηριζει 120 khz κτλ.

Οπότε μπαίνω σιγα σιγα στο τελικο ψάξιμο για το κουτί:

vag3d, το επόμενο μου laptop θα ειναι Macbook, μην στεναχωριέσαι :P :P :P

Οι 6πύρηνοι της AMD έχουν κυκλοφορήσει ή αναμένονται; Reviews σε σύγκριση με τους i7 έχουν βγει;

H Ιntel σκοπεύει να διατηρήσει ζωνταντο το s1156; Αν πάρω τον i7 860 που έχω κατασταλάξει προς το παρων πιστευω οτι θα με καλύψει για 3-4 χρόνια και μην πω παραπάνω απλα ειναι και λίγο ψυχολογικο θέμα. Μην συνεχίσει μετα η Intel και βγάζει μονο φθηνα μοντέλα core i5 για το s1156.

Για τις μνήμες επίσης με τους χρονισμούς και τα timings. Τι είναι τελικα προτιμότερο; Υψηλο ρολόι και υψηλα (κακα) timings ή το αντίθετο; Σε θέμα μάρκας έχω ακουσει θετικα για Corsair και OCZ. Εσεις τι θα μου λέγατε;

Και για τροφοτικο τα Tagan βγάζουν προβλήματα τα τελευταια χρόνια; Το Tagan 420 που είχα πάρει προ 5ετίας έχει αποδειχθει σκυλι :D

Δημοσ.
vag3d' date=' thanks για τις αναλυτικες πληροφορίες για τα 3d monitor.

Οπότε λέω να μεινω με το 24αρι monitor τώρα με όταν ποια σταθεροποιηθεί η κατάσταση με το 3D να παρω κάτι (είτε monitor) είτε τηλέοραση που να υποστηριζει 120 khz κτλ.

Οπότε μπαίνω σιγα σιγα στο τελικο ψάξιμο για το κουτί:

vag3d, το επόμενο μου laptop θα ειναι Macbook, μην στεναχωριέσαι :P :P :P

Οι 6πύρηνοι της AMD έχουν κυκλοφορήσει ή αναμένονται; Reviews σε σύγκριση με τους i7 έχουν βγει;

H Ιntel σκοπεύει να διατηρήσει ζωνταντο το s1156; Αν πάρω τον i7 860 που έχω κατασταλάξει προς το παρων πιστευω οτι θα με καλύψει για 3-4 χρόνια και μην πω παραπάνω απλα ειναι και λίγο ψυχολογικο θέμα. Μην συνεχίσει μετα η Intel και βγάζει μονο φθηνα μοντέλα core i5 για το s1156.

Για τις μνήμες επίσης με τους χρονισμούς και τα timings. Τι είναι τελικα προτιμότερο; Υψηλο ρολόι και υψηλα (κακα) timings ή το αντίθετο; Σε θέμα μάρκας έχω ακουσει θετικα για Corsair και OCZ. Εσεις τι θα μου λέγατε;

Και για τροφοτικο τα Tagan βγάζουν προβλήματα τα τελευταια χρόνια; Το Tagan 420 που είχα πάρει προ 5ετίας έχει αποδειχθει σκυλι :D[/quote']

Εγω τι να στεναχωρεθω? εγω την εχω καταβρει με το mac pro μου. Μονο αν δεν εχω λεφτα για mac με βλεπω να ξανα-παιρνω pc. Χιχιχι

Κ εγω tagan 5ετιας ειχα στο pc, 480w. Σκυλι μαύρο νου βγηκε.

Ram: ασε τα Mhz. Timings κοιτα καλυτερα. (βεβαια αν αντεχει η τσεπη σου κ για τα δυο, δεν θα ειχα αντιρηση...!!! Χιχι

Και οι δυο μαρκες καλες ειναι.

Προσωπικα δεν θα δισταζα σε καμια απο τις δυο μαρκες. Οπου βρεις...

Εχω την αισθηση οτι ο 6core amd θα εχει δυναμη οπως ο 4core intel.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

απ' όσο είδα κυκλοφόρησαν οι εξαπύρηνοι της ΑΜD. Γνωρίζεται κάποιο link με κανα συγκριτικο;

ΕΠειδή βλέπω το νέο ΦΠΑ να έρχεται, έφτασε η ώρα να το παρω το μηχάνημα (όχι οτι ειναι τπτ τα 20 ευρώ που θα γλυτώσω, αλλα για το ΓΑΜΩΤΟ). Για macbook κάποια στιγμή στο μέλλον (αν δεν χρεωκοπήσουμε και μας τα παρουν ΟΛΑ) βλέπουμε

Oπότε για να τα ξεκαθαρίζω σιγα σιγα

File Server:

Xρειάζομαι καινούργιο κουτι για καλύτερη ψύξη και να χωρέσουν οι δισκοι.

Μάλλον τείνω προς αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...40-KKN1-GP.htm

Το έχεις κάποιος για σχόλια για θόρυβο, θερμοκρασίες κτλ;

Raid 5 ή να πετάξω σκέτους πάνω τους δίσκους; Κάποιον καλο raid controller έχετε να προτείνεται; Το τωρινο μου PC που θα γινει ο file server δεν έχει PCI-Ε. Θα με εππηρεάσει καθολου αυτο;

Απο λογισμικο τι να βάλω; Εννοειται κάποια linux έκδοση αλλα τι; Υπάρχει κάποια λύση που να στήνεται εύκολα και να έχει καλη συμβατότητα με hardware ελεγκτές; File system; Φαντάζομαι πως όχι ΝΤFS. Οι άλλες λύσεις ext 3 κτλ θα συνεργάζονται με Windows;

Σκέφτομαι ένα σπάσιμο των δίσκων μου: Raid 5 για αποθήκη(ταινίες, μουσικη, κτλ) και back up στον File server και ένα Raid 1 για τα πιο critical data, προσωπικο υλικο (photos, videos), προσωπικες εργασίες, projects κτλ. Ουσιαστικα αυτα που δουλευω καθημερινα. βέβαια επειδή αυτά θα τα χρειάζομαι καθημερινα σκέφτομαι να ειναι στο σταθερο PC με ενα mirroring (γίνεται αυτο) στο raid 5 στον Server όπως ειπα και παραπάνω...

Συμφωνειται με αυτό τον "διαχωρισμο" ;

Νέο PC

AMD 6 core (με την νέα πλατφόρμα με τη μητρικη και τη καρτα γραφικων) ή Intel Core i7 860.

8GB RAM VS 4 GB RAM. ΜΕ 8 GB υπάρχει περίπτωση να παίξω χωρις καθολου virtual memory στο δίσκο;

Μητρικές με USB 3 και Sata 3 παίζουν ή οι τιμές τους ειναι ακομη πολυ υψηλα;

Απο κάρτα γραφικών δεν έχω ιδέα. Κάτι δυνατό γιατι και η οθόνη βγάζει 1080p + οτι έχω και μία δεύτερη 17αρα οθόνη πάνω. Μέχρι 200-230 ευρω παίρνω κατι καλο που θα με βγάζει και ασπροπρόσωπο σε παιχνιδια σε 1080p;

Κάτι επίσης που δεν εχω καταλάβει για τις κάρτες γραφικων και για την αναπαραγωγή video. Βοηθάνε τελικά η το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο CPU;

Κουτί πάλι δεν εχω ιδέα...Εννοειται οτι για θέμα αερισμου και επεκτασιμότητα θέλω full tower αλλα τα Coolemaster πάνε πάρα πολυ και δεν λέει να σκάσω ενα 180αρι για τον file server και άλλα τόσα για εδώ. Από αλλες μάρκες με ανάλογη ποιότητα και αθόρυβα τι έχετε να προτείνεται;

Το μόνο σίγουρο είναι ο Intel SSD :P :P Η επόμενη φουρνια απο την Intel γνωρίζουμε ποτε θα ειναι; Μην αγοράσω σήμερα και μας έρθει σε κανα μήνα μείωση τιμων :P

Συγγνώμη για το καταιγισμό ερωτήσεων αλλά πραγματικά αυτα με προβληματίζουν και θέλω να τα ξεπετάξω επιτέλους

Δημοσ.

Ο Core i7 860 έχει κλειδώσει όπως και ο Intel SSD.

Υπάρχει περίπτωση για τον πρώτο κυρίως, να σκάσει καμια μείωση τιμων αυτο το καιρό ή η Intel δεν φημίζεται για την ευσπλαχνία της;

Μία σύνθεση που μου προτείνανε, αν και πρέπει να πέσει λιγακι το κόστος της.

βλέπω οτι η μητρική έχει τα πάντα όλα πάνω (USB 3 και Sata 3). Σε linux ο hardware controller που έχει για raid, θα είναι προβληματικος;

Απ' ότι έχω καταλάβει η Gigabyte είναι η καλύτερη πρόταση αυτο το καιρο σε μητρικες...Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Aυτή η μητρική http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...-9MP55MUD4.htm έχει ελαφρως φθηνότερη τιμούλα απλα δεν πρέπει να εχει πάνω της esata και να κοβει κάποιες PCi-E. θα την προτείνατε ή καλύτερα την UD4;

To καλύτερο chipset αυτή τη περίοδο είναι το P55;

post-16334-129063084856_thumb.jpg

Δημοσ.

Λάθος νούμερο 1: Οι καινούριοι επεξεραστές θα έρθουν σε socket 1155 μη συμβατό με το δικό σου.

Λάθος νούμερο 2: 260 ευρώ για επεξεργαστή με hyper-threading. Με 60 ευρώ λιγότερα παίρνεις 6-core(δεν το χρειάζεσαι αν επεξεργαζεσαι video) η ένα quad - core και κρατάς τα 100 ευρώ σου.

Επίσης πολλά λεφτά στην μητρική

Δημοσ.

Tο καινούργιο socket πότε όμως θα μας ερθει; Δηλαδή τι ορίζοντα ζωής έχει το s1156;

Kαταλήγω προς Intel λόγω θεμάτων αξιοπιστίας με την AMD + ότι σε συγκριτικά εξακουλουθει ο core i7 να έχει ένα +15%. Οσο για τα λεφτά, επειδή έχω να παρω 5,5 χρόνια σταθερό η διαφορα των 60 ευρώ τη δίνω, δεν θα γινει και το τέλος του κόσμου.

Το θέμα της μητρικής είναι ότι πάει ακριβα αν έχει USB 3.0 και Sata 3.0. Nα πάρεις πάλι καινούργιο μηχάνημα χωρις αυτα πάλι πάνω; Πραγματικα δεν ξέρω...

Δημοσ.

Kαταλήγω προς Intel λόγω θεμάτων αξιοπιστίας με την AMD + ότι σε συγκριτικά εξακουλουθει ο core i7 να έχει ένα +15%. Οσο για τα λεφτά, επειδή έχω να παρω 5,5 χρόνια σταθερό η διαφορα των 60 ευρώ τη δίνω, δεν θα γινει και το τέλος του κόσμου.

Το θέμα της μητρικής είναι ότι πάει ακριβα αν έχει USB 3.0 και Sata 3.0. Nα πάρεις πάλι καινούργιο μηχάνημα χωρις αυτα πάλι πάνω; Πραγματικα δεν ξέρω...

Παντως με την ελευση των εξαπυρηνων AMD, στα 200€ η επιλογη amd φανταζει πια μονοδρομος.

Aσε που εχει φθηνοτερες mobo με usb3 και sata3 πανω και μαλιστα με αξιοπρεπεστατη gpu(αν δεν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια).

Κοιτα πχ με 125€ τι μητρικη παιρνεις:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-890GPA-UD3H-AM3-890-DDR3-VGA-GA890GPA3-00-G.htm

Εδω και ενα συστημα με εξαπυρηνο amd που ειναι λιγο φθηνοτερο απο το δικο σου (110€ φθηνοτερο), αλλα λογικα θα εχει λιγο μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, λογω αισθητα πιο γρηγορης καρτας γραφικων και επειδη ο 6πυρηνος σε 3-4 χρονια θα αξιοποιείται περισσοτερo απο οτι σημερα που χανει στα σημεια απο τον i7 τετραπυρηνο.

capturenj.jpg

Υ.Γ.: Τροφοδοτικο να βαλεις enermax, ειναι καλυτερο απο το corsair που σκεφτεσαι.

Μνημες να βαλεις καποιες στα 1600ΜHz και οχι στα 1333 που εβαλες. Πχ αυτες που εβαλα ειναι και φθηνοτερες και γρηγοροτερες.

Καρτα γραφικων να βαλεις ati, γιατι αυτην την στιγμη ειναι πιο γρηγορες, αισθητα πιο δροσερες και πιο future proof (directx11 κλπ). Πχ αυτη που εβαλα, ειναι αισθητα πιο γρηγορη απο την nvidia που ειχες, ενω ειναι και λιγοτερεο ενεργοβορα και πιο δροσερη.

Για κουτι αν θες, δες και αυτα, ειναι λιγο πιο ανετα:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/COOLERMASTER-BLACK-RC-590-KKN1-GP.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Cm-690-Rc-690-Kkn1-Gp-Black-CM-RC-690-KKN1-GR.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-690-II-Advanced-Black-Case-RC-692-KKN2.htm

Δημοσ.

Ηaha, ευχαριστω για την απάντηση σου.

Όντως βγαίνουν 100 € λιγότερα, αλλά ψυχολογικά είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για Ιntel. Της κοπελιάς έβγαλε πολλα προβλήματα ο Phenom και όσο να' ναι σε προδιαθέτει αρνητικα (παρολο που οι 6πύρηνοι απ ότι φαινεται ειναι πολυ καλοι και λογικα δεν θα εχουν κανενα πρόβλημα)

Επειδή ίσως παίξω με Linux, με την ΑΤΙ έχουν λυθεί τα γνωστα θέματα με τους drivers;

Φαντάζομαι πως όλες οι σύγχρονες κάρτες θα το έχουν πλέον : Υποβοήθηση του cpu στην αναπαραγωγή video (π.χ. h264 .mkv) ή ακομη και αποκλειστικη αναπαραγωγή του video απο τη κάρτα γραφικών.

Το είχα ψάξει λιγάκι τις προάλλες και είχα δει διάφορες τεχνολογιες (CUDA, DVXA κτλ) Να φανταστώ πως τόσο η AΤΙ όσο και η nVidia διαθέτουν πλέον τέτοια κυκλώματα στις κάρτες γραφικών τους...;

Επιπλέον αυτη η κάρτα που μου προτείνεις, η 5770 σε παιχνίδια σε 1080p θα τη παλέψει και μέχρι τι επιπέδου παιχνίδια; Δεν ειμαι κανας φανατικος gamer, ειδικα με τη σχολή έχω πολυυυυ καιρο να παίξω. Αλλά αφου το παίρνω το μηχάνημα θα ήθελα να παίξω και το καλοκαιρακι κανα παιχνιδάκι :P :P :P (για 1080p στο crysis τι κάρτα χρειάζεται :D :D :D χιχιχιχιχιιχ)

Επίσης για τροφοδοτικο, πολυ βασικο κριτήριο είναι ο θόρυβος. Απ' όσο θυμάμαι τα Tagan είναι πολυ πολύ αθόρυβα, ισχύει και για τα Enermaχ; Λόγω πολυυυς δουλειας, ειναι κύριο κριτήριο η αθόρυβη λειτουργια.

Koυτί επίσης κατέληξα σ' αυτό και το έχω παραγγείλει κιολας :P

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Atc-840-Black-RC-840-KKN1-GP.htm

Αν και αρχικα το προόριζα για τον file server (απειρος χώρος για δίσκους) ίσως να στεγάσει το βασικο PC.

Πάντως κάτι πρέπει να κάνω, είμαι full αναποφάσιστος και αποτ ον cpu που θα παρω και τι διάταξη θα κάνω τελικα στο τωρινο και στο καινούργιο μηχάνημα( file server ή όχι, πόσους δίσκους, raid ή όχι, linux και σε VM Windows ή το αντίθετο κ.ο.κ )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...