nikosl Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Φτιάξε pc με intel ssd, i7, 8γιγα μνήμη + win 7 x64 και άσε τους άλλους να σε βλέπουν με κιάλια. Οι mac users ακόμα συγκρίνουν το macos με τα xp και τα vista και λένε αυτά που λένε. Σε multitasking, multimedia, desktop management αλλα και development (intel compiler+i7) τα win 7 δύσκολα πιάνονται και γι αυτό άλλωστε πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια.
vag3d Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Επειδή μιλάμε για υπολογιστή που θα καλύψει ανάγκες μηχανικού, εγώ θα πρότεινα pc. Κακά τα ψέμματα, να πάρεις mac για να τον έχεις triple boot με windows και linux πάνω το θεωρώ λίγο χαζομάρα. Γιατί αυτό που θα γίνει είναι να έχει mac στον οποίο τον περισσότερο καιρό θα είναι στα windows για να κάνει τις εργασίες που χρειάζεται. Δικιά μου πρόταση, πάρε ένα υπολογιστή όσο πιο ισχυρό γίνεται στα λεφτά που θα διαθέσεις και κάνε τον υπάρχον υπολογιστή σου file server με FreeNAS. Και θου κύριε ... μπορείς να δοκιμάσεις το μηλο-λειτουργικό και στον καινούριο σου υπολογιστή. Και τρέξε και το xbench με το καλό για να νιώσεις το συναίσθημα του να έχεις υψηλές επιδόσεις με τα μισά λεφτά???? Υ.Γ. Για να μην ξεκινήσει το flame, είμαι κάτοχος ενός macbook pro 17" και ξέρω τι σημαίνει "δεμένο" hardware με ένα φανταστικό λειτουργικό Πρέπει να σκεφτείς ως εξής: Τι Budget έχω? (οκ, όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο, αυτό εννοείται) Τι προγράμματα θα χρησιμοποιήσω? (αν είμαι για Mac, υπάρχουν αυτά ή παρόμοια για Mac ή οχι? Διότι αν όχι, θα είσαι διαρκώς σε Windows που είπε και ο προλαλήσαντας οπότε ποιος ο λόγος να πάρεις mac αν δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το λειτουργικό Mac Os X τις περισσότερες φορές??? Τζάμπα λεφτά...!!! Τι απαιτήσεις έχει το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσω σε Hardware? Τι Hardware παρελκόμενο θα χρειαστώ? Από εκτυπωτές, Scanner, μέχρι πολύ εξειδικευμένα Hardware. πχ. μπορεί να θέλεις να συνδέσεις μία Special Κάρτα που Drivers να υπάρχουν μόνο για PC. Ή μπορεί να έχεις ένα λογισμικό που να θέλει κάποιο USB Hasp με το κλειδί για να επιβεβαιώνει την γνησιότητά του και σε Mac να έχεις προβλήματα ασυμβατότητας του Hardware...!!! Είμαι συνειδητοποιημένος οτι θέλω να μεταβώ σε Mac? Μήπως μου αρέσει να παίζω με το hardware και να κάνω συχνά αναβαθμίσεις κλπ? Μήπως χρειάζομαι κορυφαίο CPU (όσο καλύτερο γίνεται) και κορυφαία κάρτα γραφικών και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή τιμή για να κάνω την δουλειά μου? Μου την έσπασαν τα Windows και κουράστηκα να κάνω format, κλπ....!!! Θέλω επιτέλους την ησυχία μου και όλα να δουλεύουν ρολόι με σταθερότητα...!!!! Δεν είμαι "προγραμματάκιας" πλέον (δεν με νοιάζει και δεν έχω χρόνο να ψάχνω και να δοκιμάζω κάθε νέο πρόγραμμα που βγαίνει. Θέλω ένα σοβαρό μηχάνημα για να κάνω δουλειά χωρίς να με πρήζει και να χαλάει το λειτουργικό συνεχώς. Δεν πολυπαίζω παιχνίδια και δεν με πολυενδιαφέρουν. Τα παιχνίδια που παίζω δεν έχουν τρελές απαιτήσεις από το Hardware μου. Έχω ψάξει και πιστεύω οτι θα βρω προγράμματα για να δουλεύω στον Mac μου και θα είμαι εντάξει με αυτά. Κάπως έτσι πρέπει να σκεφτείς...!!! Και μετά θα πάρεις την σωστή απόφαση πιστεύω...!!! Πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος για πεις "ναι, θέλω Mac και δεν με νοιάζουν τα PC"...!!! Άν έχεις χρήμα, καλό είναι να έχεις και τους δυο "κόσμους" (και pc και Mac, αναλόγως το τι θέλεις να κάνεις και το που είναι καλύτερο το καθένα). Άν δεν έχεις χρήμα, PC=μονόδρομος...!!!
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 μια αλλη λυση ειναι (μιας και ανεφερες το ps3) να παρεις μια τηλεοραση περιπου 27 μεχρι 32 ιντσων (γυρω στα 350-400 ευρω με μια προχειρη ματια που εριξα) και το mac mini το καλο (800 ευρω) οπου θα του βαλεις και εναν εξωτερικο 1 tb (η οσο σου χρειαζεται τελος παντων) και θα κανεις το mac mini server να μοιραζεσαι τα αρχεια με τους υπολοιπους υπολογιστες (οχι τον εξωτερικο να μοιραζει αρχεια απλα να σου δινει παραπανω χωρο- στην ουσια παλι απο κει μοιραζεις αλλα με διαφορετικο τροπο). αρα εχουμε το mac mini και το ps3 στην καινουρια τηλεοραση και μπορεις να κρατησεις το laptop για win και linux... και μπορεις να πουλησεις το παλιο pc και την οθονη... παντως οτι και να διαλεξεις να το ψαξεις πολυ πρωτα γιατι οι επιλογες ειναι πολλες...
profitis Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Χριστός Ανέστη!!! Για την 32άρα τηλέοραση δυστυχώς δεν ειναι και οτι πιο εύκολο καθότι δνε υπάρχει πολύ ελευθερος χώρος(γκαρσονιέρα γαρ...). Και η 24άρα που έχω τώρα μια χαρά με καλύπτει και μου προσφέρει τη δυνατότητα αν θέλω να συνδέσω PS3 κτλ. Είδα βέβαια μία 27αρα DELL και μου έφυγε το μάτι: http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=Dell%2027-inch%20UltraSharp%20U2711%20IPS&_dmpt=UK_Computing_ComputerComponents_Monitors&_fcid=80&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1 O Μac Mini Server κοστίζει κοντα στα 1000€ και προσφέρει hardware 3ετίας. Βέβαια αυτο γενικα ισχύει και σε ένα macbook, περίπου, αλλα εκεί παίρνεις πολλα αλλα πράγματα(φοβερο toudchpad, μπαταρία κτλ κτλ) vag3d , πραγματικά το 7 ορισμένες φορές ισχύει. Θέλω απλα κάτι να παίζει για να κάνω τη δουλειά μου και τρελένομαι με antivirus, defragment κτλ κτλ. Επειδή όμως αυτό για έναν Imac πρέπει να το πληρώσω 600-800€ περιπου εξτρα τα λυπάμαι ΣΥΝ ότι ισχύουν εν μέρει τα πρώτα που ανέφερες: -Π.χ. το Xilinx δεν υπάρχει σε MAC, ένα προγραμμα για PLCs που χρειάζομαι που και που ιγα ένα εργαστήριο + εργαλεία απο το Linux. Και για τα παιχνίδια, αν και εχω σταματήσει αρκετό καιρό να παίζω αλλά το έχω κάνει καθαρα απο έλλειψη χρόνου. Εννοείται οτι θέλω να ξαναξεκινήσω :D καθώς βλέπω παιχνίδια που με τρελαίνουν και δεν εχω χρόνο. Εφόσον το σταθερό PC φαινεται πως θα είναι PC τι γνώμη έχετε για τη σύνθεση που εδωσα στη προηγούμενη σελίδα; AMD Phenom 2 vs Core i5 vs Core i7 s1156 vs core i7 s1366 Προς τους Core i7 s1156 φαίνεται πως καταλήγω αλλά πραγματικά δεν ξέρω. Είναι τόσο value for money o ΑΜD; Το triple channel θα μου προσφέρει κάτι ουσιαστικα παραπάνω για τα λεφτα που θα πάρει; Επίσης σε βάθος χρόνου τι γίνεται με την πλατφόρμα του s.1156. Θα την κρατήσει η Ιντελ ή @@ Για κουτι και τροφοδοτικο ακομη δεν εχω καταλήξει. Ενδεικτικά τα έβαλα τα παρακάτω... Kαι κάτι τελευταιο: WD 1TB Black vs Samsung Spinpoint 1TB F3 ;
vag3d Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Χριστός Ανέστη!!! Για την 32άρα τηλέοραση δυστυχώς δεν ειναι και οτι πιο εύκολο καθότι δνε υπάρχει πολύ ελευθερος χώρος(γκαρσονιέρα γαρ...). Και η 24άρα που έχω τώρα μια χαρά με καλύπτει και μου προσφέρει τη δυνατότητα αν θέλω να συνδέσω PS3 κτλ. Είδα βέβαια μία 27αρα DELL και μου έφυγε το μάτι: http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=Dell%2027-inch%20UltraSharp%20U2711%20IPS&_dmpt=UK_Computing_ComputerComponents_Monitors&_fcid=80&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1 O Μac Mini Server κοστίζει κοντα στα 1000€ και προσφέρει hardware 3ετίας. Βέβαια αυτο γενικα ισχύει και σε ένα macbook, περίπου, αλλα εκεί παίρνεις πολλα αλλα πράγματα(φοβερο toudchpad, μπαταρία κτλ κτλ) vag3d , πραγματικά το 7 ορισμένες φορές ισχύει. Θέλω απλα κάτι να παίζει για να κάνω τη δουλειά μου και τρελένομαι με antivirus, defragment κτλ κτλ. Επειδή όμως αυτό για έναν Imac πρέπει να το πληρώσω 600-800€ περιπου εξτρα τα λυπάμαι ΣΥΝ ότι ισχύουν εν μέρει τα πρώτα που ανέφερες: -Π.χ. το Xilinx δεν υπάρχει σε MAC, ένα προγραμμα για PLCs που χρειάζομαι που και που ιγα ένα εργαστήριο + εργαλεία απο το Linux. Και για τα παιχνίδια, αν και εχω σταματήσει αρκετό καιρό να παίζω αλλά το έχω κάνει καθαρα απο έλλειψη χρόνου. Εννοείται οτι θέλω να ξαναξεκινήσω :D καθώς βλέπω παιχνίδια που με τρελαίνουν και δεν εχω χρόνο. Εφόσον το σταθερό PC φαινεται πως θα είναι PC τι γνώμη έχετε για τη σύνθεση που εδωσα στη προηγούμενη σελίδα; AMD Phenom 2 vs Core i5 vs Core i7 s1156 vs core i7 s1366 Προς τους Core i7 s1156 φαίνεται πως καταλήγω αλλά πραγματικά δεν ξέρω. Είναι τόσο value for money o ΑΜD; Το triple channel θα μου προσφέρει κάτι ουσιαστικα παραπάνω για τα λεφτα που θα πάρει; Επίσης σε βάθος χρόνου τι γίνεται με την πλατφόρμα του s.1156. Θα την κρατήσει η Ιντελ ή @@ Για κουτι και τροφοδοτικο ακομη δεν εχω καταλήξει. Ενδεικτικά τα έβαλα τα παρακάτω... Kαι κάτι τελευταιο: WD 1TB Black vs Samsung Spinpoint 1TB F3 ; Εγώ προτιμώ Intel CPU's γενικώς και Nvidia κάρτες γραφικών. Στο μέλλον όμως δεν ξέρω τι θα κάνω όσον αφορά τις κάρτες γραφικών, η AMD/ATI τα πάει περίφημα αυτή την εποχή. Ένας γνωστός μου παρόλα αυτά, στην ολοκαίνουρια και πανίσχυρη ATI κάρτα γραφικών του (από τα τελευταία μοντέλα που βγήκαν - την πήρε τον προηγούμενο μήνα), βρήκε μια ασυμβατότητα σε ένα παιχνίδι...(ήθελε Nvidia για να παίξει). (Μαρκετινγκ θέμα ή όχι, το ζήτημα είναι οτι ο άνθρωπος έδωσε τόσα λεφτά για κάρτα γραφικών με @@@@ και τελικά ένα παιχνίδι ΔΕΝ του έπαιζε...!!! Μπάα...όχι δεν θα πάρω εγώ, δεν είμαι φίλος...!!! Τουλάχιστον όχι ακόμα..) Έχω την αίσθηση οτι ο AMD 6-πύρηνος θα είναι ουσιαστικά περίπου ίδιος με τον i7 Intel 4πύρηνο σε δύναμη. Πρέπει να το ψάξεις λίγο, για το αν ισχύει αυτή η αναλογία και στα προηγούμενα μοντέλα (4πύρηνα και στις δυο μάρκες). Για φθηνό σύστημα ίσως και η AMD να σε καλύψει αν θέλεις να ρίξεις την τιμή. Επίσης δες λίγο και τα θέματα θερμοκρασιών/θορύβου προ θα προκαλείται από τους ανεμιστήρες. Αν δουλεύεις όλη μέρα δίπλα στο computer, θα σου την σπάσει τρελά ο θόρυβος πιστεύω...!!! Βαβούρα στο κεφάλι... Εγώ θα προτιμούσα Intel, και ας πλήρωνα λίγο παραπάνω. Από Motherboard συμπαθώ τις Gigabyte. Τροφοδοτικό παλιά είχα Tagan 480 Watt (κράτησε 5 χρόνια με το computer όλη μέρα ανοικτό και μήνες 3D Rendering - mετά πήρα Mac Pro), λένε όμως οτι έβγαλαν προβλήματα, οπότε για να είμαι σίγουρος ίσως έπαιρνα κανένα Enermax ή Corsair γύρω στα 800-1200 Watt...!!! Προσωπικά είμαι υπέρ του δυνατού τροφοδοτικού σε ισχύ (για πολλούς λόγους), και ας λένε αρκετοί για το Efficiency. Η αποδοτικότητα (Efficiency %) έχει να κάνει μόνο με το πόσο ενέργεια χάνεται και μετατρέπεται σε θερμότητα (δηλαδή αν ένα τροφοδοτικό 100 Watt έχει Efficiency 80% σημαίνει οτι 20% της ενέργειας που εισρέει στο τροφοδοτικό θα γίνει θερμότητα και θα χαθεί...και στο output θα πάρει το 80%...!!! Πώς όμως να τα βάλει κανείς με "τα πολλά θηρία| που απλώς επιμένουν χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν...???) , αλλά είναι καλό να το λάβει κανείς υπόψιν του για το περιβάλλον. Από εκεί και πέρα αρκετός κόσμος απλώς το αναφέρει σαν προσόν (είναι προσόν οκ αλλά δεν είναι dealbreaker), χωρίς να ξέρει πραγματικά τι σημαίνει...!!! (και μάλιστα επιμένουν αρκετοί)....!!! Τεσπα... Προτείνω μεγάλο τροφοδοτικό, Intel CPU, Nvidia VGA, Gigabyte Motherboard (εδώ οι απόψεις διίστανται: Προτιμάς συχνότερες αναβαθμίσεις?=Φθηνή Motherboard? Ή μήπως προτιμάς στιβαρή Motherboard? H Λογική λέει μέτρια Motherboard και συχνές αλλαγές, γενικώς, αλλά εμένα μου αρέσουν οι ακριβές Motherboard με αρκετά καλούδια μέσα. Κρίνεις και αγοράζεις αυτό που γουστάρεις αναλόγως το Budget σου και γενικώς το τι γουστάρεις/σαρεσει. Απο Vga, παίρνεις μία GTX 285 που θα σου βγεί στα 250-300 ευρώ και αργότερα ξανα-βλέπεις (μαρέσουν τα καθαρά Chipset και όχι πχ. όπως η GTX 290 που είναι 2 Χ GTX 250 αν δεν κάνω λάθος). Αλλιώς βάλτου μία 9800 και περίμενε να βγούν σε καλή τιμή απο Nvidia VGA με DirectX 11 και OpenGL νεότερο...κλπ.. Οθόνη κράτα αυτή που έχεις και περίμενε να γίνουν πιό διαδεδομένες οι 3D Monitors (polar Glasses) με συχνότητα ανανέωσης στα 120 Khz...!!! HDD προτιμώ τους WD. Νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια μιας και όσο καιρό έχω WD δεν μου έχει χαλάσει ούτε ένας. Απο Samsung πήρα ένα μεταχειρισμένο 1 έτους και 1 TB απο ένα φίλο και το Smart μου βγάζει πρόβλημα. O Seagate (επίσης μεταχειρισμένος 1 έτους από τον ίδιο έμπιστο φίλο, ακόμα καλά κρατεί). (προτιμώ WD και δεν τους αλλάζω με τίποτα...δεν μου έχει χαλάσει ποτέ ούτε ένας και τους έχω σκίσει τους HDD μου με Video Editing), αλλά αγόρασα μεταχειρισμένους και υγιείς Seagate και Samsung επειδή δεν είμαι στενόμυαλος και κολλημένος, για να τους τεστάρω να δω τι θα απογίνουν. Τα δεδομένα που τους έχω βάλει μέσα είναι δεδομένα που και να χαθούν δεν θα με νοιάξει...!!! Γενικά στο σύστημά σου δώσε βάση εκεί που σε ενδιαφέρει έχοντας στο μυαλό σου περίπου τα 3 χρόνια μέχρι το επόμενο Update. Ούτως ή άλλως όλα θα είναι obsolete μετά από λίγα χρόνια...!!! (εκτός αν μπορείς ακόμα να κάνεις την δουλειά σου άνετα)
mchrisober Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Φιλε με βαση αυτα που θες να τρεξεις, χρειαζεσαι μπολικη μνημη και καλο επεξεργαστη, μετρια καρτα γραφικων. Κανε ενα ωραιο συστηματακι και εισαι κομπλε.... Απο συνθεσεις υπαρχουν πολλες που μπορεις να δεις εδω μεσα, ασε τις τηλεορασεις και τα μινι, δεν ειναι τοσο για σενα και τις δουλειες που το θες!!! Φιλικα παντα και χρονια πολλα
vag3d Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Φιλε με βαση αυτα που θες να τρεξεις, χρειαζεσαι μπολικη μνημη και καλο επεξεργαστη, μετρια καρτα γραφικων. Κανε ενα ωραιο συστηματακι και εισαι κομπλε....Απο συνθεσεις υπαρχουν πολλες που μπορεις να δεις εδω μεσα, ασε τις τηλεορασεις και τα μινι, δεν ειναι τοσο για σενα και τις δουλειες που το θες!!! Φιλικα παντα και χρονια πολλα Ohh yeah...!!!!! Μνήμη Ram...!!!! Όσο περισσότερη τόσο καλύτερα...!!! Από εκεί και πέρα ο haHa πρότεινε συμμαζεμένο και φθηνό συστηματάκι είτε έτοιμο είτε φτιαχτό με λίγα παραπάνω λεφτά...!!! Εξαρτάται από τις απαιτήσεις του καθενός για την ισχύ του που πραγματικά χρειάζεται..! Συνήθως πάντως τα Cad προγράμματα όπως το Autocad (για μηχανικούς) απαιτούν μνήμη Ram και όχι τόσο CPU. Εγώ συνήθως αρέσκομαι στο να προτείνω ισχυρά και ακριβά συστήματα. Ο haHa προτείνει συνήθως καλύτερες τιμές, χωρίς όμως απαραιτήτως να υπολείπονται ιδιαίτερα σε επιδόσεις - για μηχανήματα του σήμερα γενικώς. Κουτί θα πρότεινα Full Tower (αερίζονται καλύτερα και είναι γενικώς πιο άνετα στο βάλε-βγάλε). Κρίνετε τις ανάγκες σας και αποφασίζετε αναλόγως το Budget και τις απαιτήσεις σας...
profitis Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Core i7 860 με 8GB RAM ή Core i7 920 με 6GB RAM ??? Το πρώτο βγαίνει (220+259=480), το δεύτερο βγαίνει (147+239=386), απλά το s1366 έχει πιο ακριβές MOBO και χάνω και 2GB μνήμη, που πιστευω οτι it's οκ αφού και τα 6GB είναι πολύ καλα. Βέβαια τον Core i7 920 τον βρήκα στο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=10540&cat=2 Στο skroutz.gr διάβασα πολύ καλές κριτικές για το εν λόγω μαγαζί και αν καταλήξω στην overkill triple channel πλατφόρμα λέω να το εμπιστευτω το μαγαζί. Εχω ακούσει βέβαια οτι ορισμένες φορες, ο 860 να είναι καλύτερος απο τον 920. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Lays Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 λοιπόν δεν μπορούσα να μην απαντήσω . Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη. Καταρχήν δούλευα για πολλά χρόνια με windows (xp) και μια καλή μέρα λέω γιατί δεν δοκιμάζω και κάτι άλλο βαρέθηκα τους ιούς και να φοβάμαι να πατήσω εδώ και εκεί? πήγα linux εντυπωσιάστηκα με την ταχύτητα και την ασφάλεια του αλλά όχι απο την εμφάνιση του και θυμήθηκα τα mac διάβασα αρκετά comments πολλοί το κατηγορούσαν αλλοι υποστήριζαν λέω γιατί να μην δοκιμάσω? πήρα ένα mac mini και αυτό ήταν όποτε ανοίξω το μακ μου χαλαρώνω και απολαμβάνω αυτό το θαύμα της αππλε ταχύτητα; Ταχύτερο από όλα τα Λ.Σ που δοκίμασα ασφαλεια; Ασφαλέστερο από όλα τα Λ.Σ που δοκίμασα Virus; Τι είναι αυτό? δεν το γνωρίζω στο μακ αα ναι αυτά τα ενοχλητικά προγράμματα που κατέστρεφαν τα windows παλιά Το πως κάνεις Uninstall κατι απλά είναι όλα τα λεφτά : τραβάς το εικονίδιο στον κάδο και τέλος τώρα δεν θα αναλύσω τα καλά που έχει διότι θα πάρει πολλές σελίδες απλά να σου πω, πάρε μακ. όταν ήρθαν κάτι φίλοι μου σπίτι και το είδαν είπαν " WooooooooW τι windows είναι?" είναι τόσο άσχετοι (στους Η/Υ) που κατάλαβαν πως αυτά δεν ήταν τα xp και πως είναι εκπληκτικά και για να καταλάβεις δεν δούλεψαν πάνω του απλά με έβλεπαν που δούλευα ένα σου λέω φίλε το μακ είναι το ανώτερο από όλα τα Λειτουργικά Συστήματα πάρε και αυτό Γιατί επιλέγω mac- 10 λόγοι! http://javapapo.blogspot.com/2007/08/mac-10.html Άκουσε με και δεν θα χάσεις.
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 λοιπόν δεν μπορούσα να μην απαντήσω . Το πως κάνεις Uninstall κατι απλά είναι όλα τα λεφτά : τραβάς το εικονίδιο στον κάδο και τέλος δεν γινεται ετσι...! καθως δουλευεις το προγραμμα αυτο δημιουργει καποια βοηθητικα αρχεια οπου στην απεγκατασταση πρεπει να σβηστουν και αυτα... χρειαζεσαι ενα προγραμματακι πχ το appcleaner που βρισκει αυτα τα αρχεια και τα σβηνει μαζι με το κυριως προγραμμα και αν το προγραμμα εχει δικο του uninstaller προτιμοτερο ειναι να γινεται απο εκει παντως η διαδικασια ειναι ακομα και ετσι παρα πολυ απλη και γρηγορη...
cortaN@ Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 λοιπόν δεν μπορούσα να μην απαντήσω .Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη. Καταρχήν δούλευα για πολλά χρόνια με windows (xp) και μια καλή μέρα λέω γιατί δεν δοκιμάζω και κάτι άλλο βαρέθηκα τους ιούς και να φοβάμαι να πατήσω εδώ και εκεί? πήγα linux εντυπωσιάστηκα με την ταχύτητα και την ασφάλεια του αλλά όχι απο την εμφάνιση του και θυμήθηκα τα mac διάβασα αρκετά comments πολλοί το κατηγορούσαν αλλοι υποστήριζαν λέω γιατί να μην δοκιμάσω? πήρα ένα mac mini και αυτό ήταν όποτε ανοίξω το μακ μου χαλαρώνω και απολαμβάνω αυτό το θαύμα της αππλε ταχύτητα; Ταχύτερο από όλα τα Λ.Σ που δοκίμασα ασφαλεια; Ασφαλέστερο από όλα τα Λ.Σ που δοκίμασα Virus; Τι είναι αυτό? δεν το γνωρίζω στο μακ αα ναι αυτά τα ενοχλητικά προγράμματα που κατέστρεφαν τα windows παλιά Το πως κάνεις Uninstall κατι απλά είναι όλα τα λεφτά : τραβάς το εικονίδιο στον κάδο και τέλος τώρα δεν θα αναλύσω τα καλά που έχει διότι θα πάρει πολλές σελίδες απλά να σου πω, πάρε μακ. όταν ήρθαν κάτι φίλοι μου σπίτι και το είδαν είπαν " WooooooooW τι windows είναι?" είναι τόσο άσχετοι (στους Η/Υ) που κατάλαβαν πως αυτά δεν ήταν τα xp και πως είναι εκπληκτικά και για να καταλάβεις δεν δούλεψαν πάνω του απλά με έβλεπαν που δούλευα ένα σου λέω φίλε το μακ είναι το ανώτερο από όλα τα Λειτουργικά Συστήματα πάρε και αυτό Γιατί επιλέγω mac- 10 λόγοι! http://javapapo.blogspot.com/2007/08/mac-10.html Άκουσε με και δεν θα χάσεις. Φιλε έχω και Windows (XP/7 - και 98/ΜΕ/2000/Vista στ παρελθόν) και Mac OS X (Tiger, Leopard, Snow Leopard) και μπορώ να πω ότι όντως το OS X είναι πολύ καλό, αλλά όχι στο βαθμό που υποστηρίζεις. Π.χ.: 1) δεν έχει maximize της προκοπής - αυτό μ έχει κουράσει πολύ. 2) δεν έχει ακόμη κάποια προγράμματα που είναι πολύ καλά σε windows - ένα απλό παράδειγμα, δεν έχει κάποιον irc client της προκοπής. 3) δεν έχει εύκολο rename των folders/icons κτλ 4) δεν είναι το πιο ασφαλές OS - για την ακρίβεια κανένα δεν είναι αν δεν τρέχει σε VM για μένα 5) δεν είναι το πιο γρήγορο OS Με τα παραπάνω δεν θέλω να μειώσω την αξία του, απλά να πω πως τα OS X δεν ειναι από άλλο πλανήτη, απλά έχουν την ευκολία, το περιτύλιγμα και το γκλαμουράτο που ρίχνουν αμέσως έναν χρήστη Windows. Εγώ προσωπικά στο θέμα OS X - Windows7 θα έβαζα ισοπαλία.
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2010 Φιλε έχω και Windows (XP/7 - και 98/ΜΕ/2000/Vista στ παρελθόν) και Mac OS X (Tiger' date=' Leopard, Snow Leopard) και μπορώ να πω ότι όντως το OS X είναι πολύ καλό, αλλά όχι στο βαθμό που υποστηρίζεις. Π.χ.: 1) δεν έχει maximize της προκοπής - αυτό μ έχει κουράσει πολύ. 2) δεν έχει ακόμη κάποια προγράμματα που είναι πολύ καλά σε windows - ένα απλό παράδειγμα, δεν έχει κάποιον irc client της προκοπής. 3) δεν έχει εύκολο rename των folders/icons κτλ 4) δεν είναι το πιο ασφαλές OS - για την ακρίβεια κανένα δεν είναι αν δεν τρέχει σε VM για μένα 5) δεν είναι το πιο γρήγορο OS Με τα παραπάνω δεν θέλω να μειώσω την αξία του, απλά να πω πως τα OS X δεν ειναι από άλλο πλανήτη, απλά έχουν την ευκολία, το περιτύλιγμα και το γκλαμουράτο που ρίχνουν αμέσως έναν χρήστη Windows. Εγώ προσωπικά στο θέμα OS X - Windows7 θα έβαζα ισοπαλία.[/quote'] 1 βαλε cinch!! 2 http://irchelp.org/irchelp/mac/ 3 ποσο συχνα κανεις rename?? 4 no viruses - best backup system 5 no registry Sent from my iPod touch using Insomnia.app
haHa Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Εχω ακούσει βέβαια οτι ορισμένες φορες, ο 860 να είναι καλύτερος απο τον 920. Ισχύει κάτι τέτοιο; Στην πλειονοτητα των περιπτωσεων ο 860 ειναι πιο γρηγορος απο τον 920.
profitis Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Στην πλειονοτητα των περιπτωσεων ο 860 ειναι πιο γρηγορος απο τον 920. με υποτίθεται πως το triple channel δεν δίνει κάποιο boost στη απόδοση; Είναι θέμα υψηλότερου ρολογιού και σχεδίασης; Οπότε αν πάω σε triple channel πρέπει να πάω στο 930 για να ξεπεράσω τον 860;υπερβολικά πολλά λεφτα νομίζω.Εγκυκλοπαιδικά, τι προσφέρει το tripl channel;
grimpr Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Όπως σωστά σου έχουνε επισημάνει πολλοί, κόστος και επιδόσεις ΔΕΝ συνυπάρχουν στα προϊόντα της Apple. Η καλύτερη επιλογή σου είναι να στίσεις όμορφα και ωραία, ένα ισχυρό Workstation PC με ένα Macmini για 2ο Mac σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.