Προς το περιεχόμενο

Αγορά PC vs iMac και στήσιμο File server

profitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα (Δεν εχω κοιταξει και αναλυτικα τις τιμες) πάμε μαζι με την εγγύηση minimum στα 1600-1700 ευρώ περιπου για τον core i5 τον 27αρη.

Ειναι παραπανω τα χρηματα για τον iMac με i5:

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0431705&catid=010100

Ειναι γυρω στα 1900€ με 1 χρονο εγγυηση, δηλαδη γυρω στα 2100€ με 3 χρονια εγγυηση.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ενδεικτικο κοστος iMac που να μπορει να παιξει υποτυπωδως και κανενα καινουριο παιχνιδι που θελει ο φιλος:

APPLE MC413GR IMAC 21.5'' 1TB 3.06GHZ 4GB HD4670

1455€ + 185€(3 χρονια εγγυηση) = 1640€ με 3 χρονια εγγυηση.

Ενδεικτικο κοστος αθορυβου pc(με 23" πολυ καλη οθονη, pva panel) τετραπυρηνου i5, πολυ δυνατοτερο , πιο δυνατο σε παιχνιδια, αλλα το βασικοτερο με μεγαλυτερη αντοχη το χρονο και πολυ καλυτερο σε multitasking:

aacr.jpg

1095€ και αυτο με 3 χρονια εγγυηση.

Ο iMac δηλαδη ειναι περιπου 50% ακριβοτερος για χειροτερες επιδοσεις/αντοχη στο χρονο, αλλα με αλλα προτερηματα: design , παιρνει και τα 3 λειτουργικα κλπ .

Ειναι αυτο που λεγαμε πριν:

τα mac δεν ειναι παιχνιδομηχανες

αλλα και παλι macbook με τον "ανισχυρο" c2d 2.26 και μονο 2gb ram:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=8uX6AVXowSg[/ame]

Δημοσ.
τα mac δεν ειναι παιχνιδομηχανες

αλλα και παλι macbook με τον "ανισχυρο" c2d 2.26 και μονο 2gb ram:

http://www.youtube.com/watch?v=8uX6AVXowSg

Δεν μιλησαμε τοσο για παιχνιδια, αλλα κυριως για αντοχη στο χρονο και multitasking.. (συγκρινοντας iMac core 2 duo 1650€ με pc intel quad i5 των 1100€)

Οσον αφορα τα παιχνιδια και το videaκι, βλεπουμε τις επιδοσεις σε ενα παλιο παιχνιδι (2.5 ετων σε windows) του macbook που παρομοιες εχει ενα pc λαπτοπ των 500€ . Σιγα το πραγμα.. Απλα επιβεβαιωνεται οτι οι επιδοσεις των pc ειναι πολυ καλυτερες στα παιχνιδια, ακομα και αν ζητανε λιγοτερα χρηματα.

Εκτος αν θελεις να μας πεισεις οτι οι mac ειναι δυνατοτεροι στα παιχνιδια απο αντιστοιχου hardware pc!

Τελος παντων, ξεφυγαμε offtopic!

Οι επιδοσεις και η αντοχη στο χρονο δεν μπορει να ειναι ενα απο τα προτερηματα του iMac σε σχεση με τα pc. Αλλωστε ειναι all-in-one, οποτε μοιραια χανει σε επιδοσεις/αντοχη στο χρονο/τιμη, αλλα κερδιζει σε αλλα θεματα. (design, ευκολη μεταφορα, καταλαβανει λιγο χωρο κλπ)

Εγω στον φιλο profiti θα προτεινα την λυση του macbook pro 13" (γυρω στα 1000€) και με αλλα 600-700€ ενα τετραπυρηνο pc. (με δεδομενο οτι εχει καλη οθονη)

Να εδω ενα ετοιμο pc με λειτουργικο ,με τετραπυρηνο επεξεργαστη intel quad i5, 3 χρονια εγγυηση ,κοστους μονο 600€ :

http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Pegasus-M2450.htm

(Με λιγα παραπανω χρηματα , μπορεις να φτιαξεις και κατι δικο σου.)

Δημοσ.

Πάρε PC, και άσε εμάς που έχουμε Μac και είμαστε κορόιδα που δίνουμε περισσότερα λεφτά για χαμηλότερες επιδόσεις και λιγότερη αντοχή στο χρόνο, μην ακούς όσους έχουν Mac δεν ξέρουν τι λένε. :whistle:

Δημοσ.

Αρα (Δεν εχω κοιταξει και αναλυτικα τις τιμες) πάμε μαζι με την εγγύηση minimum στα 1600-1700 ευρώ περιπου για τον core i5 τον 27αρη.

Προς το PC τείνω διότι βγαίνει ειναι σεβαστο το ποσο που δίνεις περισσότερο στον iMac και ενδέχεται να εχεις και χειρότερες επιδόσεις. Μπορει οταν με το καλο το χρειαστω καινούργιο laptop (με αφήσει αυτο που έχω) να πάρω macbook...

Αλλά ακόμη σιγουρος δεν ειμαι...Ακούω όλους το once you go mac you never come back και το δίλημμα εντείνεται :P

Σωστό το σκεπτικό σου για τον σταθερό. Σε laptop (σαν δεύτερο δηλαδή μηχανιμα) προτυμω Macbook. Ειναι πιο «παιχνιδιαρικο».

Επισεις εγώ κατάφερα !!! να φύγω από το OsX και δεν είμαι ο μόνος (νομίζω :P)

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Αυτό είναι όντως μια πολύ καλή λύση.

Εγω στον φιλο profiti θα προτεινα την λυση του macbook pro 13" (γυρω στα 1000€) και με αλλα 600-700€ ενα τετραπυρηνο pc. (με δεδομενο οτι εχει καλη οθονη)

Να εδω ενα ετοιμο pc με λειτουργικο ,με τετραπυρηνο επεξεργαστη intel quad i5, 3 χρονια εγγυηση ,κοστους μονο 600€ :

Δημοσ.

Προς κάτι τέτοιο κατευθύνομαι και εγώ αλλα θα δώσω λίγο μεγαλύτερο βάρος στο PC ώστε να βγει ένα μηχάνημα με όσο το δυνατον μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο στο στανταρ ποσο των 1000-1200 ευρώ.

Laptop έχω (το S1 Exprees Dual της LG με Core Duo στα 2 GHZ και 1 GB DDR2) που αισίως κλείνει τα 3 έτη. Πόσο νομίζετε οτι θα πουλιότανε; ΔΙότι δεν γινεται να κάνω συλλογή απο φορητα :P :P :P Επίσης με τις 13,3 ίντσες το σκέφτομαι πόσο άνετα θα μπορώ να δουλέψω σ΄αυτό. Δεν είναι παραπάνω απο 1-2 μήνα το χρόνο που είμαι εκτός του σπιτιού μου στα Χανιά και απ' αυτούς δεν μπορώ να πω οτι δουλευω full στο PC. Απλά για κώδικα σκέφτομαι οτι αν χρειαστει να δουλέψω ενδέχεται να είναι κάπως "στριμωγμένα".

Καμία πρόταση για τον file server έχετε; Αυτο που θέλω πιο πολύ είναι να έχω ενα στανταρ σημείο για τα αρχεία μου, που θα υπαρχει raid ώστε αν σκάσει κάποιος δίσκος να υπάρχει η δυνατότητα για recovery. To τωρινό μου μηχάνημα κάνει για αυτή τη δουλεια; ΕΠιπλέον γενικά θέλω να υπάρχει ώστε να έχει linux και να βάλω μονο στο νέο PC μόνο Windows. Δεν ξέρω, αλλα για ψυχολογικούς λόγους δεν συμπαθώ το dual boot.

Aρα συνυπολογίζοντας ότι η Αpple όπου να 'σαι θα ανακοινώσει νέα Macbook λέω να πάει για το PC ένα 1200αρί και για τον file server ένα 500αρι (μαζι με Keyboard και έναν router που θέλω). To laptop μένει ως μελλοντικη αγορά ή πουλάω τώρα αυτο που έχω και αν περισσέψει απο τα παραπάνω τιποτα και μαζέψω κιολας κάτι εξτρα το αγοράζω και αυτό. Θα αξιζε η μετάβαση απο το τωρινο Laptop που έχω σε Macbook pro;

θα προτείνατε κάποια έτοιμη λύση NAS ή να προχωρήσω με το τωρινο μηχάνημα για τον File server; Απο raid controller δεν έχω ιδέα, έχετε εσεις υπόψη σας κανέναν που να ειναι αξιοπιστος ;καθότι αν πεθάνει ο controller πέθαναν και τα δεδομένα!

Δημοσ.

Λοιπον, ας πω και γω την γνωμη μου που εχω συμβιωσει και με τα δυο μηχανηματα, Μακ και Pc.

Θα σου προτεινα τα εξης, φορητο παρε μακ, ειναι μουρη και κανεις αρκετα καλα την δουλεια σου οπως ανεφεραν παραπανω.

Σταθερο, επειδη ειμαι κι εγω της ιδιας σχολης, θα σου προτεινα Pc. Και ρε φιλε εμεις οι μηχανικοι πρεπει να εχουμε και μια εξοικιωσει με Pc. Οταν πηρα μακ, θεωρουσα τον εαυτο μου χαζο, δεν μπορουσα να κανω οτιδηποτε αλλα μονο αυτα που μου επετρεπε ενα πολυ κλειστο συστημα.

Προσωπικα, εαν ειχα αρκετα λεφτα, θα εκανα το παραπανω. Στις μερες μας ομως δεν αξιζει να ξοδευεις λεφτα σε μηχανηματα που θα χασουν την αξια τους μετα απο 2-3 χρονια, ειτε μακ ειτε Pc....

Παρε ενα δυνατο Pc και ας τους Μακαδες να επιμενουν, τα 7 εχουν πολυ καλες προοπτικες!!!!

Δημοσ.

Πολύ καλή πρόταση. +1 από εμένα...!!!

Έτσι θα έχεις τα θετικά και των δυο κόσμων (PC και Mac) σε σχετικά συμμαζεμένη τιμή...!!! Και θα μπορέσεις να δεις και από πρώτο χέρι τι εστι Mac :-)

Επίσης για να δεις τι εστί Mac και για να ρίξεις ακόμη περισσότερο την τιμή, παίρνεις ένα φθηνότερο απο το MBP, Mac Mini με ~500-600 Ευρώ (και του βάζεις 4 GB Ram + apple keyboard που είναι ολα τα λεφτά..), και ίσως ένα δυνατότερο PC από αυτό που σου πρότεινε ο haHa, αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Δημοσ.

Oπως έγραψα και παραπάνω αυτο είναι και το σενάριο που τα συνδυάζει όλα...Σταθερό PC και ένα Macbook pro...Όμως γι' αυτο το σενάριο με απασχολεί ότι...

Laptop έχω (το S1 Exprees Dual της LG με Core Duo στα 2 GHZ και 1 GB DDR2) που αισίως κλείνει τα 3 έτη. Πόσο νομίζετε οτι θα πουλιότανε; ΔΙότι δεν γινεται να κάνω συλλογή απο φορητα :P :P :P Επίσης με τις 13,3 ίντσες το σκέφτομαι πόσο άνετα θα μπορώ να δουλέψω σ΄αυτό. Δεν είναι παραπάνω απο 1-2 μήνα το χρόνο που είμαι εκτός του σπιτιού μου στα Χανιά και απ' αυτούς δεν μπορώ να πω οτι δουλευω full στο PC. Απλά για κώδικα σκέφτομαι οτι αν χρειαστει να δουλέψω ενδέχεται να είναι κάπως "στριμωγμένα".

Aρα συνυπολογίζοντας ότι η Αpple όπου να 'σαι θα ανακοινώσει νέα Macbook λέω να πάει για το PC ένα 1200αρί και για τον file server ένα 500αρι (μαζι με Keyboard και έναν router που θέλω). To laptop μένει ως μελλοντικη αγορά ή πουλάω τώρα αυτο που έχω και αν περισσέψει απο τα παραπάνω τιποτα και μαζέψω κιολας κάτι εξτρα το αγοράζω και αυτό. Θα αξιζε η μετάβαση απο το τωρινο Laptop που έχω σε Macbook pro;

Eπίσης κάτι άλλο...Εστω ότι αγόραζα τον iMac τον 27αρη.

-Η οθόνη του δέχεται εξωτερικές πηγες; Δηλαδή το mini display port που έχει είναι για INPUT σήμα; (hdmi μετατρέπεται σε display port;)

-Εξωτερικο σήμα μπορει να φευγει απο τον Imac για dual monitor;

Ποιο πολύ απο περιέργεια ρωτάω τα παραπάνω...

Δημοσ.

Eπίσης κάτι άλλο...Εστω ότι αγόραζα τον iMac τον 27αρη.

-Η οθόνη του δέχεται εξωτερικές πηγες; Δηλαδή το mini display port που έχει είναι για INPUT σήμα; (hdmi μετατρέπεται σε display port;)

-Εξωτερικο σήμα μπορει να φευγει απο τον Imac για dual monitor;

1. ναι, δέχεται μέσω adaptor + converter και πάει το μαλλί περί τα 420$..με τόσα παίρνεις full HD τηλεόραση..

2. Εξωτερικό σήμα μπορεί να φύγει μέσω mini-displayport(είναι in/out)

Ποιο πολύ απο περιέργεια ρωτάω τα παραπάνω...

Και εκεί να μείνεις, γι' αυτά που θες να κάνεις εσύ δεν συμφέρει mac, πόσο μάλλον ο 27''.

Επίσης να σου πω και το άλλο μιας και στην υπογραφή μου έχω κάτι αντίστοιχο με αυτό που σε προβλημάτισε εξαρχής. Αν πάρεις mbp ξέχνα το 1080p! Στις ματρόσκες σε 1080p μου κάνει drop κάποια frames ανά μισάωρο...no go λοιπόν..έχω ξενερώσει απίστευτα...! Eπίσης υπάρχουν οι μαλακίες της apple που δεν σου δίνει displayport αλλά mini-displayport..anyway, παίρνεις adapter στα 12ευρώ, αλλά στα λέω για να ξέρεις...μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται, άλλοι πάλι όχι..

H πρότασή μου είναι η ακόλουθη:

-με 600-700 ευρώ φτιάξε 4πυρινο+ pc με 6gβ+ ram για να το έχεις για τις βαριές εργασίες σου/ file server/ 1080p/ Games/ εφαρμογές windows only με τα windows 7(λίγο τα έχω δουλέψει αλλά φαίνονται σταθερά)

-αν θες ένα δεύτερο σύστημα που απλά να το ανοίγεις και να κάνεις surfing/μουσική/σειρές/ ακόμα και development(που δεν θα είναι κάτι τραγικό) σου χωρίς να σε νοιάζει τπτ, σταθερότατο και χάρμα οφθαλμόν, πας σε ένα mac-mini...

-κρατάς το laptop γιατί ούτως η άλλως είναι τόσο παλιό που θα το "σκοτώσεις" άμα το πουλήσεις, και το χρησιμοποιήσεις για να είσαι mobile, άμα χρειαστεί...

Τέλος, αν δεν μπορείς να "σηκώσεις" και το mac-mini, απλά παίρνεις το pc. Εσένα θα σου είναι πιο χρήσιμο πιστεύω...

Δημοσ.
1. ναι, δέχεται μέσω adaptor + converter και πάει το μαλλί περί τα 420$..με τόσα παίρνεις full HD τηλεόραση..

2. Εξωτερικό σήμα μπορεί να φύγει μέσω mini-displayport(είναι in/out)

Και εκεί να μείνεις, γι' αυτά που θες να κάνεις εσύ δεν συμφέρει mac, πόσο μάλλον ο 27''.

Επίσης να σου πω και το άλλο μιας και στην υπογραφή μου έχω κάτι αντίστοιχο με αυτό που σε προβλημάτισε εξαρχής. Αν πάρεις mbp ξέχνα το 1080p! Στις ματρόσκες σε 1080p μου κάνει drop κάποια frames ανά μισάωρο...no go λοιπόν..έχω ξενερώσει απίστευτα...! Eπίσης υπάρχουν οι μαλακίες της apple που δεν σου δίνει displayport αλλά mini-displayport..anyway, παίρνεις adapter στα 12ευρώ, αλλά στα λέω για να ξέρεις...μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται, άλλοι πάλι όχι..

H πρότασή μου είναι η ακόλουθη:

-με 600-700 ευρώ φτιάξε 4πυρινο+ pc με 6gβ+ ram για να το έχεις για τις βαριές εργασίες σου/ file server/ 1080p/ Games/ εφαρμογές windows only με τα windows 7(λίγο τα έχω δουλέψει αλλά φαίνονται σταθερά)

-αν θες ένα δεύτερο σύστημα που απλά να το ανοίγεις και να κάνεις surfing/μουσική/σειρές/ ακόμα και development(που δεν θα είναι κάτι τραγικό) σου χωρίς να σε νοιάζει τπτ, σταθερότατο και χάρμα οφθαλμόν, πας σε ένα mac-mini...

-κρατάς το laptop γιατί ούτως η άλλως είναι τόσο παλιό που θα το "σκοτώσεις" άμα το πουλήσεις, και το χρησιμοποιήσεις για να είσαι mobile, άμα χρειαστεί...

Τέλος, αν δεν μπορείς να "σηκώσεις" και το mac-mini, απλά παίρνεις το pc. Εσένα θα σου είναι πιο χρήσιμο πιστεύω...

Thanks a lot για τη πρόταση σου !!!

Δηλαδή για να συνδέσω π.χ. ενα PS3 πάνω στην 27αρα του MAC, αν πάρω, θα πρέπει να σκασω 420 δολλάρια στον Converter; Θεέ και κύριε :P :P :P

Το Mac-mini το έχω σκεφτεί και εγώ ως λύση αλλα μου φαίνεται απο ολίγον ως πολύ ακριβό. Πρέπει να δώσεις 600-700 ευρώ για να πάρεις ένα σύστημα που σε PC το φτιάχνεις με τα μισά λεφτα.

Bέβαια λογικα όπου να 'σαι η Apple θα ανακοινώσει καινούργια μοντέλα οπότε εκει μπορεί να δω τα νέα μοντέλα και να το σκεφτώ. Αυτό ισχύει και για το macbook pro.

Έχει τόσο μεγαλο πρόβλημα το macbook με τα 1080p; Γιατι ακριβως ομως το κάνει; Aπο τις γνωστές στενοκεφαλιές της Αpple :P

To laptop λες με το ζορι να πιάσει 300αρικο; Κοιτούσα τα macbook απο αμερική, παίζει να τα πουλάνε επι 1,5 εδώ στο ελλάντα...Με 1300 ευρώ παίρνεις το 15αρι το macbook pro απο HΠΑ ενω ελλάδα πάμε στο διχίλιαρο...

Για το σταθερό PC λέω να δώσω κάτι παραπάνω, περιξ των 1000 ευρώ Λειτουργικό σύστημα (Windows 7 ultimate 64 bit) υπάρχει αυθεντικό.

Αξίζει να πάω σε Core i7 920 με triple channel ή τσάμπα τα παραπάνω λεφτα; Περυσι που το ειχα ξανακοιτάξει το σετάκι 6 GB είχε 100 ευρώ και φέτος 147. Γιατι ανεβήκαν τόσο οι μνήμες; Καλα δεν το συζητώ για τον i7 920 που έχει μείνει στις ιδιες τιμες με πέρυσι.

Ακόμη για τον File server ψάχνω κάποιον καλο raid controller. Εχει κανεις καμια καλή πρόταση; Ειχα κατασταλάξει σε raid 5 αλλα είχα διαβάσει για προβλήματα για το write...Iσχύουν;

Δημοσ.

Αν εχεις ηδη λειτουργικο, dεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις πανω απο 800€ για υπολογιστη.

Χτυπας εναν i7 860 (πιο γρηγορος απο τον 920) με 4 ή 8gb ram και καλη καρτα γραφικων και εισαι αρχοντας..

Αν ειναι να πας στα 1000€ , αξιζει μονο αν ειναι να βαλεις ssd.

Για τον file server, υπαρχει και η λυση του nas .. Πουλα κανα 200 το τωρινο pc σου με τους raptor και παρε ενα σωστο nas να ξεμπερδεψεις!

Διαφορετικα, παρε απλα ενα ποιοτικο raid controller. Το μονο κακο ειναι οτι δεν εχεις λογικα pci express η μητρικη σου..

Δημοσ.

Επειδή μιλάμε για υπολογιστή που θα καλύψει ανάγκες μηχανικού, εγώ θα πρότεινα pc. Κακά τα ψέμματα, να πάρεις mac για να τον έχεις triple boot με windows και linux πάνω το θεωρώ λίγο χαζομάρα. Γιατί αυτό που θα γίνει είναι να έχει mac στον οποίο τον περισσότερο καιρό θα είναι στα windows για να κάνει τις εργασίες που χρειάζεται. Δικιά μου πρόταση, πάρε ένα υπολογιστή όσο πιο ισχυρό γίνεται στα λεφτά που θα διαθέσεις και κάνε τον υπάρχον υπολογιστή σου file server με FreeNAS. Και θου κύριε ... μπορείς να δοκιμάσεις το μηλο-λειτουργικό και στον καινούριο σου υπολογιστή. Και τρέξε και το xbench με το καλό για να νιώσεις το συναίσθημα του να έχεις υψηλές επιδόσεις με τα μισά λεφτά????

Υ.Γ. Για να μην ξεκινήσει το flame, είμαι κάτοχος ενός macbook pro 17" και ξέρω τι σημαίνει "δεμένο" hardware με ένα φανταστικό λειτουργικό

Δημοσ.
Αν εχεις ηδη λειτουργικο, dεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις πανω απο 800€ για υπολογιστη.

Χτυπας εναν i7 860 (πιο γρηγορος απο τον 920) με 4 ή 8gb ram και καλη καρτα γραφικων και εισαι αρχοντας..

Αν ειναι να πας στα 1000€ , αξιζει μονο αν ειναι να βαλεις ssd.

Για τον file server, υπαρχει και η λυση του nas .. Πουλα κανα 200 το τωρινο pc σου με τους raptor και παρε ενα σωστο nas να ξεμπερδεψεις!

Διαφορετικα, παρε απλα ενα ποιοτικο raid controller. Το μονο κακο ειναι οτι δεν εχεις λογικα pci express η μητρικη σου..

Oντως αυτό το είχα ξεχάσει με το PCI Express...Θα βρω λύσεις με σκέτο PCI ή πουλάω το μηχάνημα και παω είτε σε ΝΑS είτε σε ένα νέο μηχάνημα για file server;

Για τον SSD προσωπικα ειχα κατασταλάξει πως αξιζει η αγορα του. Με κάτι παιδια που μιλάγαμε λέγανε οτι παραείναι overkill. προσωπικα νομιζω οτι θα δώσει το κατι παραπάνω στο σύστημα και θα δώσει πολυ καλή αποκριση. Εσεις τι προτείνεται, αξίζει τα λεφτα του;

Προν τον Intel Χ-25Μ προσανατολίζομαι που απ' όσο έχω διαβάσει είναι απ' τους καλύτερους της αγορας.

Για δίσκους για "αποθήκη" και για τον server τι θα προτείνατε;

Wd I ΤΒ black ή Samsung Spinpoint F3 1 ΤΒ; Εχω ακούσει καλα λόγια και για τους δύο...

Γενικώς τι θα προτείνατε για το "σπάσιμο" των αρχείων; Αποκλειστικα στον file server και απ' εκει τραβάνε όλοι (laptop + PC) μέσω gigabit ethernet; Θα είναι αποδοτικο κάτι τέτοιο; Ή στον file server να υπάρχει back up των βασικών αρχείων που δουλευω και η αποθήκη μου (ταινίες, μουσική κτλ κτλ). Σ' αυτο το σενάριο τα "πιο καθημερινα" αρχεία πηγαινουν στο βασικο PC ώστε να μην τρώμε delays απο το δικτυο (δεν ξερω βεβαια καθολου τι παίζει με το θέμα του gigabit δικτύου)

Αυτή η σύνθεση πως σας φαινεται;

post-16334-129063078321_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...