Προς το περιεχόμενο

από HD mkv σε DVD. χάνεται η HD ποιότητα;

Kyro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάτι ταινίες σε HD mkv μπορώ να τις μετατρέψω για να τις βλέπω από την τηλεόρασή μου με το επιτραπέζιο DVD player;

Αν το κάνω θα χαθεί η HD ποιότητα και θα πέσει στην ποιότητα του DVD;

Αν τελικά γίνεται ποιό πρόγραμμα μου προτείνετε;

Δημοσ.

1. Ναι, μπορείς να κάνεις τη συγκεκριμένη μετατροπή

2. Ναι, θα πέσει η ποιότητα. Για δύο λόγους.

α. Λόγω της αλλαγής ανάλυσης: Το πρότυπο DVD-Video υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 720x576

β. Ακόμη κι αν δεν άλλαζε η ανάλυση, θα είχες πτώση ποιότητας μόνο και μόνο λόγω της ανακωδικοποίησης του video που θα λάβει χώρα, για να αλλάξει από τον τύπο (πιθανότατα) H.264 στον τύπο MPEG-2 που υποστηρίζει το DVD-Video

3. Δες στο Insomnia Wiki το άρθρο «Με ποιο πρόγραμμα;» όπου προτείνονται διάφορα προγράμματα (δωρεάν και μη) για μετατροπή από ποικίλα video formats σε DVD-Video

Δημοσ.

οκ ευχαριστώ. Φαντάζομαι αν είχα συσκεύη blue ray για την τελεόραση δεν θα υπήρχε πρόβλημα μετά ε;

Δημοσ.

Δεν έχουν όλες οι συσκευές Blu-ray τη δυνατότητα να αναπαράγουν αρχεία MKV, γραμμένα «χύμα» σε δισκάκι DVD ή στικάκι USB.

Πιο συμβατές με τέτοιου είδους αρχεία είναι οι συσκευές Media Players τύπου Western Digital TV HD, EGREAT NMT και άλλες παρόμοιες που αναφέρονται (με μεγάλα dedicated threads μάλιστα) στην ενότητα του φόρουμ Home Cinema και Gadgets.

Δημοσ.

Χρόνια πολλά!

Θέλω να γράψω ταινία (mkv) + υπότιτλους (srt) με συνολικό όγκο 4 Gb σε DVD δισκάκι, και να παιχθεί από το blue ray player. Γίνεται? και αν ναι, πως? πρόγραμμα κλπ?

(Έχω WD live tv, αλλά θέλω να υπάρχει και σε δισκάκι για λόγους ασφαλείας. Και δε νομίζω οτι χρειάζεται να γραφτεί σε BD, αφού ο όγκος είναι μικρός και χωράει σε DVD).

---------- Προσθήκη στις 14:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:16 ----------

Ξέχασα να πω οτι η ταινία είναι 720p

Δημοσ.

Ναι φίλε μου γίνεται, με την προϋπόθεση το bluray player να μπορεί να διαβάσει τα mkv. Όπως έγραψα έχω το lg bd390 και παίζει τα πάντα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...